Yeni bir hayat, sıfırdan başlamak, tedirginlikler...

imkaniniz olmasina ragmen bu esit duzen dolayisiyla 35 m2 evde yasasaydiniz bu fikriniz emin olun degisirdi :)))

ben genis evlerde yasanmasina karsi degilim ki.özel okul, özel hastane, her eve bir hizmetci bana adil gelmiyor.Özellikle egitim ve saglik gibi alanlarda esitsizligin olmasi toplumun icten cürümesine neden oluyor.

İğrenç manzaralar Türkiye'de. Bizden daha az gelişmiş ülkelerle kıyaslandığımız zaman biz daha iyiyiz, daha moderniz falan ama gelişmiş ülkelerle kıyaslanınca da mahvolmuş durumdayız. Maddi imkanım olsa ben de yurtdışına gider master yapardım, tam benlik birşey, okul bahanesiyle de oralarda kalırdım ama yok ne yazık ki. Ama bir gün olursa gideceğim, o ayrı konu. :)

ben genis evlerde yasanmasina karsi degilim ki.özel okul, özel hastane, her eve bir hizmetci bana adil gelmiyor.Özellikle egitim ve saglik gibi alanlarda esitsizligin olmasi toplumun icten cürümesine neden oluyor.

Katılıyorum.
Daha az vergi verip daha zengin olmaktansa; daha çok vergi verip refahın homojen dağıldığı, topluma,eğitime,fakirlere,kadın sığınaklarına yatırım yapılan sosyal devlet anlayışının gerçekten olduğu bir hayatı tercih ederim.
Maaşımın 1/3ni vergiye veriyorum, her kuruşunu helal ediyorum.
Gelir adaletsizliği sosyal patlamaya ve suçun artışına sebep oluyor. Herkesin mutlu ve ortalama yaşamasını tercih ederim.

Çok alemsin:)) Valla tek tek anlatmışsın, çok teşekkürler. Yarın kaçasım geldi be. Aynen, ben de burada ömür tüketiyorum işte. Gençliğim solmuş gibi hissediyorum. Yani mutsuzum, gitmek istiyorum da, o zaman niye gitmeyeyim... Başka çare yok.
Bende de eşya derdi pek yok. Yani bavul eşyası hep. Tabii yine çıkar bayağı da... Uçakla gidiliyor buradan. Bir de arabam var, kargoyla getirticem onu. Buradan CA 3000 km den daha uzak, o kadar yolu arabayla gidemem. Tüm eşyalarımı arabaya koyup öyle arabayı taşıma şirketine verebilsem tadından yenmezdi. :)

3000 km burdan türkiye leym sen alaskada falan mı yaşıyorsun

evt evler insanlar sokaklar bile harika
ev demek haksizlik olur gerci onlara malikane mi demeliyim
Evler çok güzel, öyle değil mi?

Bizde ise insanlar buraya bile konu açıyorlar "üst kat komşum her gün pisliğini, halısını silkeliyor, çamaşırlarım batıyor", "üst kat komşumdan gelen gürültü" falan diye, ne özel hayat var ne saygı, apartman hayatlarımızın çoğu ortada. Buraya konu açan insanlar o kadar çaresiz kalmışlar ki konu açmışlar yaşadıkları durum hakkında, daha ne olsun...

Hangi sektorde oldugnuza bagli. Elektronik/bilgisayarsa California/Silicon Valley en iyi olur ama kiralar cok fena. Washington DC, Boston ve civari da iyi secim.
Sağlık sektöründeyim. Yenıdoğan yoğunbakım hemşiresiyim. Mesleğim de bölümüm de burada diğer mesleklere göre avantajlı, yani iş bulabilmek açısından.

guzel de laf mi hayal gibi, mustakil evler onleri yemyesil bahce, her yer tertemiz...daha onemlisi insanlar insan gbi...
dediginiz gbi bizim insanimizda saygi ve ince fikir kalmamis, degerlerimizi yitirmisiz artik yazik cok yazik...

evt evler insanlar sokaklar bile harika
ev demek haksizlik olur gerci onlara malikane mi demeliyim
Sen Orange County'de mi yaşadın yoksa?
Peki orada (LA) yeni bir başlangıç yaptıktan sonra neden döndün ki, sormamda bir sakınca yoksa?

Seri katillerin ABD daha fazla oldugunu bilmiyorsunuz sanirim.
Kadin cinayeti, pahalilik, cok ise az ucret ne yazikki butun dunyanin s,kintisi.
Avrupanin gobeginde yasiyorum bu arada, yasadigim ulkede arabami kapimin onune park edebilmek icin ucret oduyorum. Vergisini felanda gectim.. Toplu tasima araclarida bir durak gitsen bile €1 dan basliyor.
Ciddi anlamda somuruluyoruz...

Sen Orange County'de mi yaşadın yoksa?
Peki orada (LA) yeni bir başlangıç yaptıktan sonra neden döndün ki, sormamda bir sakınca yoksa?
orange county de diil ama yine oyle guzel bi yerde yasadim. esimin meslegi geregi donmemiz gerekiodu. orda yuksek lisans icin 2 yil yasadik. evlenip direk oraya gittik senin gbi sifirdan bi hayat kurmustuk biz de. kalmayi cokkkk isterdim ama bizim sartlarimiz simdilik donmemizi gerektirdi maalesef

Almancayı ne kadar sürede öğrendiniz?

Aldiginiz ücretle ödediginiz arasinda en azindan bir oranti var.toplu tasimadan rahatlikla yararlanabildiginize sükredin.bir de sizi istanbul`da metro ve otobüsle gitmeye davet edelim.ya da izmir ve ankara`da.buyrun gelin burada buranin kosullariyla bir kac ay yasayin sonra konusalim olr mu?mesela aksam hava karardiktan sonra tedirginlikle yürüyün.minübüslerde olasi kapkaccilara maruz kalin.Aldiginiz maasin ayni gün nasil bittigine sahit olun ondan sonra konusalim nerde sömürülüyormussunuz diye.

bu arada simdi yatmaya gidiyorum.olur da cevap hakkim dogarsa ancak yarin cevap verebilecegimi söylemek istedim.

iyi geceler...

Almancayı ne kadar sürede öğrendiniz?
ben buraya geldigimde baslangic seviyesinde biliyordum.9 yildir buradayim hala almancayi ögreniyorum:)biraz bildigimden cabuk gelistirdim.iki yilda iyi bir duruma gelebiliyorsunuz.bu tabi gündelik hayatta ne kadar almanca konustugunuza bagli.Benim cevremde sadece almanlar vardi.Bir de en basindan her seyi sadece almanca okudum.gazete, kitap v.s

Konunu okuyunca senin yerine ben heyecan yaptım.

Çok isterdim yerinde olmak :)

Pek bilgim yok eyaletler hakkinda ama oradaki evlerin güzelliği ve yaşam düzenini çok duydum.
Bir arkadaşım eşiyle gitti doktora icin bir kaç yıl orada olacaklar. Fotolar atıyor da insanın içi eriyor.

Pişmanlık duymayacagin seçimler yapmanı dilerim..

Hala öğreniyorum derken Öğrenmek bitmiyor anlamında sanırım? Burda 9 ayda almanca uni okumaya başlayanlar var sıfırdan öğrenip..hatta genel süre 1-2 yıl..bende almanca sözel bir bölüm okuycam da o sebeple sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…