- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
imkaniniz olmasina ragmen bu esit duzen dolayisiyla 35 m2 evde yasasaydiniz bu fikriniz emin olun degisirdi :)))
ya Allh aşkına ya ne kanlı çarşafı falan ben bunlardan bahsetmiyorum ayrıca ben gayet birbirine bağlı bir toplum olduğumuzu sanıyorum öyle düşünmek istiyorum öyle de olmalı
Sörften sonra takım elbise giyenler varsa neden olmasınŞunu anladım ki ben sırf takım elbiseye tavım, suitin içine öküz koysan beğenirim
Anlatayım ailem memlekette yaşıyor ben doktoraya tek geldim.
Doktorada öküzün biriyle tanıştım ayrılınca bunalım oldum.
Sonra dedim ki ne hayat tüketicem mk bu köyde bekle büyük şehir geliyorum. Hala öğrenci vizesiyleyim dikkatini çekerim. 1 günde karar verdim, o kadar çok başvuru yazdım ki sorma. Çalışma iznim olmadığı için zor oldu ama çalışma iznime o kadar kaymaaaaak bir sponsor çıktı ki sorma.
Paran varsa durma derim.
Benimki gayet ani oldu aslında. Dairemi bile boşaltamadım, 2 bavul kışlık giysiyle yola düştüm. Bu eşşek ölüsü gibi ağır 2 bavulu tren istasyonuna kadar kendim taşıdığımı belirtmek isterim :)
Trenden indiğimde ilk kez gördüğüm yabancı bir şehirdeydim, kimseyi tanımıyordum. Otele taşındım. 2 gün sonra işbaşı yaptım, 1 haftasonra yeni evime taşındım. Şehri hiç bilmiyordum ama şansıma dairem çok iyi bir muhitte çıktı
Ailemi özlediğimde geliyorum, onlar da beni ziyarete geliyorlar.Tek sıkıntım iskender,pasta, iyi kalite pide döner yiyememek.
Diyeceğim o ki paran varsa durma. Hikayenin tek zahmetli yanı eşya taşıma. Taksiye ya da hamala verecek paran da varsa kuş gibi uçarsın
O herif ne oldu derseniz köpek gibi kendini acındırmaya çalışarak geri geldiHoşştt köpek dedim
hakklısın keşke böyle olmasaydık gösteriş meraklıları her yeri doldurmuşş malesef evet hiç yurt dışı tecrübem olmadı ama nerde birbirinin arkasından konuşmayan yada kuyusunu kazmayan birileri vargelenek dediğiniz için örnek verdim onu, farklı gereksiz ve çirkin geleneklerimiz de var tabi.. neyse..
biz birbirimize bağlı bir toplum değiliz uzaklar.. öyle düşünmek istediğini biliyorum ama değiliz.. birbirimizin arkasından konuşan, kuyusunu kazan, birbirimizi dibe çeken bir milletiz.. keşke ama keşke 1 seneliğine yurt dışına çıkma şansın olsa idi, ne demek istediğimi daha iyi anlardın..
biz evinin büyüklüğü, eşyalarının pahalılığı, kocasının maaşı, arabasının markası ile hava yapan bir milletiz..
hakklısın keşke böyle olmasaydık gösteriş meraklıları her yeri doldurmuşş malesef evet hiç yurt dışı tecrübem olmadı ama nerde birbirinin arkasından konuşmayan yada kuyusunu kazmayan birileri var
varsa söyle oraya taşınalım hep beraber
sanmıyorumm biliyo musun keşke olsa asıl önemli olan bu insanların arasında temiz kalabilmek işte bu insana kazandırırhahah kalk gidelim başka diyarlara buluruz nasılsa
Chicago'ya da gittim. Biliyorum orayi. Gezmeye guzel ama uzun vadeye, yani yerlesmeye pek benlik bir yer degil. Kislari cok soguk mesela, donarim ben orada. :))Bence California ya da Chicago cok guzel yerler.
ABD de kalma sansin varsa donme derim.Buraya cok zor uyum saglarsin
Sadece öbür dünyada cennete girenlerin kalbi kötü duygulardan arınarak girildiği için orada var.hahah kalk gidelim başka diyarlara buluruz nasılsa
Sadece öbür dünyada cennete girenlerin kalbi kötü duygulardan arınarak girildiği için orada var.
bu dünyada öyle bir yeri değil köşeyi bulmak imkansız :))))
Sizin adınıza sevindim.ben mutsuzum ve mutlu birilerini görmek ne güzel.maşallah:)))Aslinda saka bir tarafa imkansiz degil.. san francisco yu bu kadar cok sevmemin ve herkese tavsiye etmemin sebeplerinden birisi de bu zaten :)
Neden gitmiştin viyana'ya.Ah viyana ah...Ben R.içiN gidecektim oraya..Kalbim, aklım o şehirde kaldı. .Mesleğimi bırakamadım en başta.Ona da kızgındım...Asla ama ASLA Türkiye'ye dönmeyin. ABD gibi bir ülkede yaşayabilmek ne demek? Allah'ım sen sesimi duy, ezan okunuyor bakın, inşallah istediğim eyaletine yerleşebilirim.
Dün Viyana'dan döndüm, hıçkıra hıçkıra ağlayarak döndüm.
Merhabalar,
Bilen vardır, ABD'de yaşıyorum 10 yıldır ve son birkaç yıldır İstanbul'a kesin dönüş yapma planım vardı. Yüksek lisansımın bitmesini bekliyordum, güya biter bitmez gidecektim. Okul biteli neredeyse 1 yıl olacak, okulun bitmesiyle birlikte kararsızlıklarım, belirsizliklerim başladı. Kesin dönüş yapmanın pek de güvenli ve mantıklı bir karar olmadığına karar verdim şu anki ülke durumuna da bakarak.
Ama benim aklımda bu ülkede kalmak da yoktu, hiç bir eyaletle ilgili hayalim, planım olmadı. Yaşadığım bölgeyi sevemedim 10 yıldır ve illa ki başka eyalete gitmek istiyorum. Gideceğim de, ama nasıl gideceğim, nasıl olacak diye düşünüp duruyorum. Daha nerde yaşamak istediğimi bile tam olarak bilmiyorum, tek bildiğim burada yaşamak istemediğim. Aklımda 2 yer var gerçi, tamamen bilmiyor değilim. Tek başına taşınacağım,onu da ekleyeyim, aileyle birlikte değil.
Yaş oldu 26, hatta 6 ay sonra 27. Ben daha yeni bir hayat kuracağım da... Hayatıma birinin girmesini, evlenmeyi filan da istiyorum. Ne bileyim, sanki yaşım geçiyormuş gibi geliyor 30a yaklaşmış biri olarak.
Neyse, yeni bir şehirde veya ülkede böyle yeniden başlayan oldu mu? Korkularınız, tedirginlikleriniz oldu mu? Nasıl gitti, tutundunuz mu? Tavsiyeleriniz, düşünceleriniz, önerileriniz var mı?
Not olarak şunu da ekleyeyim, sıfırdan başlamak derken sadece yeni bir yerde yeni bir hayat kurmayı kastediyorum. Bu zamana kadar boş durmadım, mesleğimde 5 yıllık tecrübem var, master seviyesinde tahsilim, bankada hatrı sayılır miktar para birikimim filan var. Pek kör gözüm parmağına hareket etmiyorum. Maddi olarak kaygım yok, benim kaygım tutunamamak, hayal kırıklığı, bunalım gibi sonuçların olabilmesi. Bu kararsızlık ve tedirginliklerden dolayı buradaki hayatımı amaçsız ve ben ortada kalmışım gibi hissediyorum açıkçası. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bu ülkede evlenirse konusahibini,kayınvalideli ,görümceli, eltili günler sizi bekler.en medenisi de aynı.:)Tam türk erkeğine göresin aslında sevde.Hiç erkek arkadaşı olmamış.Düğünde erkeği ve ailesini zora sokmaz,eş ailesine vicdanlı ,saygılı.
:)
Ya arkadaşlar tr nin durumunu abartıyorsunuz.Tamam ben de oraları seviyorum.Ama o kadar da kötü durumda değiliz.Her yerin kötü olayları var.Ama onlarınki gizleniyor özellikle avrupa gizliyor.ABD de az olaylı bir ülke değil.Seri katillik vs oralara özgü ,tr ye özgü değil en basitinden.O kadar da değil.Mesleği olan heryerde aç kalmıyor geçiniyor,gelişiyor tr de de avrupada da abd de de...
Ülkeyi terketmek istemeyi ben de istedim.Ama benim özel sorunlardan.Ama vatanı terketmek de ne derece doğru..Sonıçta biz de bir milletiz.Geçmişi parlak..Atalarımız kan dökmüş buraları korumak için..Kendi hakimiyetleri altında tutmak için...
Vatan millet sakarya:)Gemiyi terketmeyen kaptan:)
Gezmeye gittim, ama ruhumu ve kalbimi bırakıp döndümNeden gitmiştin viyana'ya.Ah viyana ah...Ben R.içiN gidecektim oraya..Kalbim, aklım o şehirde kaldı. .Mesleğimi bırakamadım en başta.Ona da kızgındım...
Ben bile klasik Türk erkeğiyle anlaşamıyorum sevde, siz nasıl anlaşırsınız? :)Ama şimdi şöyle bir faktör var. Ben 10 yıldır ABD'deyim. Tamam, kendi kültürümü de yaşıyorum ama o kadar da tam Türk kültürünü yaşadığım bir hayatım da olmadı, hem burada, hem de Türkiye'de. Ben Türk erkeklerine aşina değilim. Yani sevgilim ve hatta pek öyle yakın Türk erkek arkadaşım bile olmadı. Ters kültür şoku denen bir şey vardır. Benim durumumdaki gibi uzun yıllar kendi kültüründen uzak yaşamış insanın tekrar kendi kültürüne dönünce yaşayacağı olası kültür farkı ve yabancılığı kasteder. Ben şimdi klasik bir Türk erkeğiyle o kadar da uyum içinde yaşayabileceğime emin değilim, çünkü alışmamışım, görmemişim. Önceden ben de benim kültürüm olsun derdim. Bana çevrem "sen klasik bir Türk erkeğiyle çatışma yaşarsın, çünkü alışık değilsin, farkında olmasan da Amerikan kültürüne, buranın insanlarına alıştın" derlerdi de katılmazdım. Şimdi "acaba mı" diyorum. Ve bu konuyu oluruna bıraktım, ille şuralı, buralı olsun demiyorum. :)
canim senin sorunun mekana bagli degil, istedigin eyalete git ayni karisikligi yasiyacaksin..sen artik hayatta yeni bir asamaya gecme zamanina gelmisisn...belki de artik hayatina biri girmeli :)..tecrubeyle sabit...ayni celiskileri yasadim...
senin yasadiklarinin benzerini yasadim, ben de amerikadayim Arizonada yasiyorum. benim de 10 sene oldu... 3 sene LA'de yasadim, hic kimseye tavsiye etmem...bol trafik, yol insaati, insan yigini, hava kirliligi..ne ararsan...sadece gezmemeye guzel... 1 sene San Diego'da kaldim, cok sevdim, bi de esimle tanistigimiz sehir o yuzden cok ozel...beyaz agirlikli daha nezih bir sehir..(donanmanin orda olmasinin da etkisi var tabi)..ayni senin gibi ABD'de 4 seneye yasayip 27 yasimda masterimi alip tr'ye kesin donus icin bilet almaya calisirken esimle tanistim, esim amerikali..
inanirmisin bileti ayirtmak icin aradim, tek yon ayirttim ...hersey tamamdi ki o ay otamatik odemede olan telefon faturam $20 dolar fazla cekildigi icin bileti alamadim, mecbur donus planimi degistirirmek icin telefonda konusurken esimin arkadasi bizi tanistirmak icin ayarladigi yere davet etti..hepsi ay gun oldu cok ilgincti...ben bilet bulmaya calisirken esim karsima cikti...hersey hizli gelisti, iki ayda sozlendik, 3. ay da Arizonaya nisanli olarak tasindik, 6. ayda resmen evlendik, 9. ayda Ohio'da dugunumuz oldu...amerika'de kendi evinde esinle olmakla, burda kendi parani kazanip yanliz yasamak arasinda daglar kadar fark var..kimseye tavsiye etmem...bence sen de bunun farkindasin...ben CA'ya tek yasadigim gunleri, Arizonanin collerinde esimle yasadigim gunlerle kayaslamam bile...tabi vurda amacim sana evlen hemen demek degil, "yanliz olma" demek... kafana gore birini bul ve ona gore yasa...
sonuc olarak gurbet cok zor, tek basina olma..dogru kisi yanindaysa benim gibi colde olsan degismezsin :)...trye ancak emekli olunca donmeyi dusunuyorum...
(Bu arada bunlari soylerken Hawaii, CA, Washington, Washington-DC, Ohio, Utah, Virginia, Floria, Illinois, Oregon,Montana eyaletleri gormus, gezmis biri olrak diyorum...ben de nasilsa donucem deyip arkadaslarla deli gibi uzun yolculuklara cikardim...hey gidi gunler...en guzel eyalet icinde sevdiginin oldugu yerdir bence :)...saglicakla...)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?