Yeni bir hayat'a baslamak istiyorum?

umut_dolu

Benim hala umudum var
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2012
153
1
46
Diğer
Merhaba arkadaslar,

önerilerinize ihtiyacim var hayatima yeni bir sayfa açmak istiyorum yep yeni bir hayat yeni bir insan olmak istiyorum geçmiste bir takip üzüntüler yasadim hepsini unutmak istiyorum.

Bunun için hazirim ama nerden baslamam gerek bilmiyorum. 24 yasindayim uni mezunuyum 1 senedir çalisiyorum fakat çalistigim yerde beni ezmeye çalisan insanlar var çok tecrubesizim sessizim utangacim kimseyle diyalog kuramiyorum bundan faydalanip beni ezmek isteyenler var sesiz olmama ragmen benimle kavga çikarmayi basaran biri bile oldu o gunden sonra isten sogudum ama para kazanmam lazim o yuzden mecbur çalisiyorum.

çok asosyalim hiç bir ortama giremiyorum surekli evde oturmak istiyorum disari çikmak istemiyorum dugune eglenceye gitsek herkez kalkip oynarken benim canim SIKILIyor hemen eve gitmek istiyorum.

Hiç erkek arkadasim olmadi sayilir bir kez internete biriyle tanistim 1 sene konustuk hiç gorusmedik ayrildik ve hiç benden hoslanan erkek olmadi bu zaman kadar :(

çook kiloluyum 100 den fazlayim çok bakimsizim kilolu oldugum için kiyafet bulamiyorum bulduklarimda yakismiyor oyle oluncada kendimi çok cirkin hissediyorum suslenmek makjaz yapmak gelmiyor içimden. 1 haftadir evde spora basladim. bir psykolog yardimida almak istiyorum ama 9-17 çalisiyorum 17 den sonrada çalisan psykolog bulamadim :( arastiriyorum hala.

surekli aglamak istiyorum durduk yere sebepsiz. Oz guveni olan , guçlu, guzel , konuskan, neseli bir bayan olmak istiyorum ama nasil nerden baslicagimi bilmiyorum ama yolum uzun onu biliyorum...
 
Durum ne kadar negatif görünse de 24 yaşındasın, gençlik bulunmaz nimet inan

Birden bire değiştiremezsin her şeyi, küçük adımlar at, mesela evde spora başlamışsın ne güzel ama onu biraz sokağa taşı, akşam işten dönerken yarım saat yürü, diyetine dikkat et

Saç modelinde değişiklik yap, sabah işe giderken dört dörtlük değilde, hafif bir kalem,rimel, ruj ve allıkla başlayabilirsin makyaj yapmaya, kendindeki değişikliği gördükçe cesaretleneceksin. Giyim konusunda artık çok seçenek var, internet üzerinden satış yapan sitelerde bile büyük beden tercihleri var, önce internetten araştır, sonrada gidip deneyerek al daha olmadı diktirebilirsin artık çok uygun fiyatlı terziler var.

İş yerinde yakın diyaloğun olan arkadaşın varsa, hafta sonu için program yap, kimseyi bulamazsan yanında hafta sonu yürüyüşe çık, sinemeya git.

Sen kendini seveceksin önce, kilonu, yaşam tarzını yoluna koymaya başladın mı göreceksin bak her şey yavaş yavaş değişecek. Şimdi kendine güvenin olmadığı için evin sana güvenli bir sığınak gibi geliyor, daha iyi hissettiğinde zaten çıkmak isteyeceksin. Kendine bir hedef koy mesela ilk etapta 10 kilo vereceğim gibi, böyle böyle yeni bir hayata başladığını göreceksin.

Erkekleri kafana takma, o işler kısmete bakar, bak bende 36 yaşımda ve bekarım n'olmuş, hayırlısı olsun diyeceksin. Önce kendin olacaksın, ayaklarının üzerine basacaksın. Sevgiler
 
Attraente tesekkur ederim cevabin için. saç modelimi degistirmeyi bende dusundum ama zayifladiktan sonra ya biraktim :) aslinda biraz kilo versem kendime guvenim gelir sanirim
 
Attraente tesekkur ederim cevabin için. saç modelimi degistirmeyi bende dusundum ama zayifladiktan sonra ya biraktim :) aslinda biraz kilo versem kendime guvenim gelir sanirim

Bende diyet yapıcam bir türlü motive olamıyorum, 10 kilo vermem gerek, beraber yapalım mı ne dersin yalnız diyet hiç çekilmiyor =((
 
aman ha ayda 4 kilodan fazlasını vermeyin.yoksa vücud sudan ve kasdan yiyormuş.bizim yağdan zayıflamamız lazım.(bir kaç uzmanla sabitlendi)
bence resim mefruşat diksiyon vs. gibi bir kursa başlamalısın mutlaka özel bir yeteneğin vardır. ya da çeşitli vakıflarda ilgi alanına göre gönüllülük yapabilirsin
yaşıtız ve gerçekten 18den sonrası ne çabuk geçiyormuş yahu:)
eminim yüzün çok güzeldir. sağlıklı zayıflama ve yeni insanlarla tanışmak iyi gelecektir sana ;)
 
aman ha ayda 4 kilodan fazlasını vermeyin.yoksa vücud sudan ve kasdan yiyormuş.bizim yağdan zayıflamamız lazım.(bir kaç uzmanla sabitlendi)
bence resim mefruşat diksiyon vs. gibi bir kursa başlamalısın mutlaka özel bir yeteneğin vardır. ya da çeşitli vakıflarda ilgi alanına göre gönüllülük yapabilirsin
yaşıtız ve gerçekten 18den sonrası ne çabuk geçiyormuş yahu:)
eminim yüzün çok güzeldir. sağlıklı zayıflama ve yeni insanlarla tanışmak iyi gelecektir sana ;)

evet kubra 18den sonra çoook cabuk geçti :(

gönüllüluk yapmak istedim bununla ilgilenen kadini aradim cevap vermeyince bosvermistim bende tekrar deneyeyim :)
 
Daha 24 yaşındasın bu ne karamsarlık,
Öncelikle şu kiloluyum o yüzden bakımsızım düşüncesini bir at kafandan, tanıdığım 100 kilo üstü olup her zaman şık, bakımlı, hoş olan arkadaşlarım var. ayrıca ben de kiloluyum ama bu bakımlı olmama engel değil, üstelik 32 yaşıma geldim geçen yaz 85 kiloyla bikini giydim, şu an da 75 im şortlarımla salınıyorum, makyajsız kapıya çıkmıyorum.
dış görünüşünle barışırsan hem kendinle hem hayatla barışırsın inan özgüvenin yerine gelir. işe kendinle barışmakla başla, saçına başına makyajına özen göster, genç büyük beden giysileri satan yerleri keşfet, şık ol, sonra kilo verme işini ciddiye al sadece güzelliğin için değil sağlığın için de...
 
Son düzenleme:
gitmistim liste verdi gonderdi listede çok yiyecek vardi anca ayda 1 kilo veririm o listeyle :)

Ben diyetisyene gideli çok zaman oldu ancak pek de bilmediğim bir şey vermedi. Daha önce kendi başıma zaten 20 kilo vermiştim. Tabi bunun üzerinden 5 yıl geçti, bu zaman zarfında 9 kilo geri aldım 78 kiloyum şu an. Aslında önemli olan yeme sistemini değiştirmek, sadece ekmek ve şekerden uzak dursam gerisi kendiliğinden geliyor. Diyet listeleri psikolojimi bozuyor.

Bu akşamdan itibaren ekmeği ve şekeri kesmeye başlıyorum, bakalım ne olacak, daha önce de forumda yazmışımdır diyetteyim diye ama süreklilik yok tabi =)) Bu sefer azar azar keseceğim yemeği, uzun vadede yani ben 9 ay gibi düşünüyorum ayda 1 kilo hesabı ile gideceğim fazlasını verirsem ne ala, bakalım =))

Sen nereden başlıyorsun :13:
 
ben de başlasam ne güzel olur:16: diyet topiklerini okudum moralim bozuluyor. benim de vermem gereken bir 6, 7 kilom var.:59:
 
Canım ben de 2 ayda 9 kılo verdım kendı yontemımle :) porsıyonlarını azalt bıde her buldugun fırsatı degerlendır, sureklı yuru. Mesela ısyerıne servısle gıdıyosan servısten 2 3 durak once ın. Servısle gıtmıyosan yolunu uzat. Kımseye aldırma unutma bu hayata bırdaha gelmıceksın.

Bende 1.56 boyunda 80 kıloydum. Dusun goruntuyu. Yuzumden bır ınsana daha yuz cıkardı. Ama daha sonra bu yuku nıye tasıyayım kendıme acı cektıreyım dıye dusundum zayıf ınsanlara ozenerek yedıklerıme dıkkat ettım 75 e dustum sonra sıkı bır rejım ve sporla 4 kılo daha verdım sımdı 71 kıloyum. Daha fazlalıgım var ama bu bıle benı mutlu edıyo. Magzaya gırıpte begendıgını alıp cıkmak gıbısı yok. Nekadar benden large olsada :)

sımdı gelelım sosyal hayata sısmanlıkla sosyal hayatın hıc bır ılgısı yok. Sevgılın olup olmamasınında yok. Benım 5 senelık sevgılım var o bana hıc zayıfla demedı. Sen nasıl ıstersen oyle ol sımdı bıle cok tatlısın zayıflamaya gerek yok derdı. Ama son halımı o gormedı cunku 2 aydır yuzyuze gorusemedık :) ve hazıran 15ten sonra goruscez :) dıyete devam edıyorum.

Canını sıkma hersey zayıflamaktan baslıyo canım. Etrafına gulucuk at sureklı. Bakımını yaptır. Sureklı pozıtıf ol. Kendını begen ılk once ben guzelım de ve yenı bır hayata baslıcagına kendını ınandır.
 
sevgili umut dolu,

nikin bile umut verici, bence ilk adımını atmışsın bile. bak eğitimlisin ve bir işin var. öncelikle bu bir nimet. eve mahkum değilsin, çalışıyorsun. sen her ne kadar dışardaki yaşamın seni mutsuz ettiğini ve evini sığınak gibi gördüğünü söylesen de, kaybettiğin özgüvenini geri kazandığında artık dışarıdan korkmayacaksın. tek sorun kilolu olmak mı? kilo veriliyor inan bana. bir senede şuanda göründüğünden bambaşka görünebilirsin. doğru ve sağlıklı bir beslenme + sporla. bence yaşamı erteleme ve saçlarında yapmak istediğin değişikliği şimdi yap. attraente nin dediği gibi, küçük adımlarla başlıycaksın ve devamı geldikçe daha çok motive olacaksın. iş haricinde seni mutlu edecek bir kursa da yazıl, halk eğitimin kursları olabilir. özel hayata gelince, sen önce özgüvenini bir yerine koy, güzel bir kadın olduğuna önce kendin inan, sonrası nasılsa gelir..:112:
 
Canım görüntünle alakalı olarak özgüven eksikliği yaşıyorsun bu nedenle asosyalleşiyorsyn ve içine kapanıyorsun. Neyseki biyerden başlamaya karar vermişsin. Gidiyormusun bilmiyorum ama önce diyetisyene gitmelisin ve ciddi bi kilo vermelisin. Ondan sonra arkası çorap söküğü gibi gelecek emin ol.
Ben sana göre daha zayıfım tabiki ama olmam gerekenin üstünde bi kiloya vardım son zamanlarda, boyum 165 kilom 69 olmuştu evlendikten sonra. Arkadaş ortamında herkes oynuyordu bi eğlence vardı, o gün hem kılığım kıyafetim kötüydü hemde vücudumdan okadar rahatsız oldum ki, çıkıp dans edemedim. Çok utandım, ilk kez ! Ve dönüm noktam oldu. Şuan diyetteyim. 1 ay oldu diyete başlama kararı vereli. Normaldede hep diyeta başlar 10 günde bırakırdım. Şimdi yavaş yavaş kilo veriyorum acelem yok. Bi kadın için vücudu herşey demek. Ordan başlayabilirsin sende canım.
 
her yemekten önce bir kase kadar yoğurda yulaf ezmesi koy 2 kaşık. onu ye. mideni o kadar dolduracakki hiç açmış gibi hissetmeyeceksin. spora devam tabi. bi arkadaşın yazdığı gibi, sporunu dışarıda yapmanı tavsiye ederim ben de.

çok yakın bir arkadaşım belki 50 kilo kadar verdi ve o kadar mutluydu ki
tüm gardrobunu yeniledi. istediğim kıyafeti alabiliyorum diyordu.
 
Kilo ile ilgili kısımla ilgili yazmak istedim; Çocukluğumdan beri kiloluyumdur, ciddi takıntı yapmıştım, kıyafet yakıştıramazdım, mağazaya giremezdim, herkes bana bakıyor sanırdım... Yıllarca diyet yapmaya çalıştım, bir sürü ot toz ilaç vs. denedim, neredeyse karaciğeri zorlayacak her şeyi yaptım... Amaa bir tek ciddi ciddi neden kilom var diyerek doktora gitmeyi akıl etmedim.

Bu sene dedim ki kadın silkelen kendine gel önce bir bak bakalım neyin var; Endokrinde aldım soluğu, sonuç mu tavan yapmış bir insülin direnci, çalışmayan bir böbrek üstü bezi = kilo! Böbrek bezinin çalışmama ihtimali aklımdan bile geçmemişti. Sonra doktor kontrolünde uygun ilaç kullanmaya başladım ve diyetisyene gittim. Sabahları ceviz suyu ile başladım 3 aydır güne.. listeme sadık kaldım, ayda 1 de izin günü yaptım. 3. ay sonunda 12,5 kilo gitti daha gidecek 20 kilom var ama büyük bir yol kat ettim :)

Önce kendine süre koy ve sadık kal diyetine. Kilo verdikçe diğer bir çok şey kendiliğinden çözülecek.. Ayrıca kafana takma desem de takacaksın, kendimden biliyorum :)
 
gitmistim liste verdi gonderdi listede çok yiyecek vardi anca ayda 1 kilo veririm o listeyle :)

Bir arkadaşıma diyetisyen böyle bir liste vermişti.
Arkadaşım dedi ki ben az yediğim halde kilo veremiyorum,diyetisyen çok yemek vermiş,hayatta veremem.
Ama öyle değil işte:) Tahlillerin ve yeme alışkanlıklarına göre dengeli ve birbirini yakan yiyeceklerden liste oluşturuyorlar.

Günde en az 45 dk. yürümek öneriliyor.
Ekmeği diyet ekmekle değiştirip abur cuburu ve meşrubatı kesebilirsin.
5 kilo 1 beden farkettirir.İlk etapta 5 kilo vermeyi hedefleyebilirsin.
Ki zaten 3 kilo verene kadar kilo verilmiş sayılmıyor.

Kendine ödül koy ve 1 beden küçülünce alışverişe çık :)
Waikiki,C&A ve Koton'da çok modern,genç tarz büyük bedenler satılıyor.Hem de fiyatları uygun.
Daha güzel giyinince motivasyonun artar ve kendine güvenin gelir.
Siyah ve kahverengi giyinme :) Renkli ve moda giysiler al.
Düz kesimli lacivert bir kot,üzerine uçuşan hafif kumaştan,bahar renklerinde uzun bir gömlek gibi...
Kilolu olanlara büyük takılar ve büyük çantalar öneriliyor.

Yeni arkadaş edinmekte zorlanıyorsan eski arkadaşlarını ara.
Yeni arkadaşlardan gelen davetlere mutlaka katıl.1-2 reddedersen artık çağrılmazsın.
 
Back
X