- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Aynı ülkede olup yine ayrı olmak zorundada olabilirdiniz alışmaya çalışın olmadi anne babaniz arada yanınıza gelsin ilk bir iki ay her yerde zor insan alışıyor sonra
Bence böyle bir fırsatı kaçırmayın bir daha gelmeyebilir ve pisman olabilirsiniz.Mutlaka alışırsınız biraz sabredin zaman verin kendinize. Hem 25 yaşına gelmissiniz artık neden annenizle ilskinizi etkilesin bu durum
Aynı ülke içinde bile ailemle rahat gidip gelemiyoruz inaninAilem 6 ay sonra gelecek ziyaretime ben de 1 sene sonra gidebileceğim. Uzak bir ülke malesef sürekli gidip gelecek bir mesafede değil, sürekli gidip gelebilecek olsam çok daha rahat olurdu benim için.
annenizin küçük kızı olmayın, annenizin ayakları yere basan kızı olun.. bu kadar dramatize etmenize gerek yok, yeni bir ülkeye alışmak ilk başta hep zordur.. emin olun bir senenin sonunda dönmek istemeyeceksiniz.. ha hiç dayanamayacak gibiyseniz yol yakınken dönün tabi..
Ben tam anlamıyla böyle düşünüyordum, pasaport kontrole gelene kadar. Tamamen ayarlarım değişti. Annem zaten benim adıma çok mutlu ve o daha soğukkanlı. Ben tam bir drama kraliçesi olarak devam ediyorum hayatıma 10 gündür, beklemediğim tepkiler veriyorum.
Aynı ülke içinde bile ailemle rahat gidip gelemiyoruz inanin ki uçakla bir saat
Bu fırsat kolay kolay karşına tekrar cikmayabilir ve sen bıraktığına pişman olabilirsin
Buradaki akademik hayat çok daha kötü
silkinin bir an önce, sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var öyle düşünün :) ayrıca teknoloji artık eskisi gibi değil, 7/24 facetime ile yüz yüze görüşebilirsiniz, aralarda gelirsiniz olmadı onlar gelir.. çıkın dışarı, gezin, yeni arkadaşlar edinin.. annenizi tebrik ederim ama genelde dram haline getiren ailelerdir, bu konuda ultra şanslısınız :)
Ben de üniversiteye girdiğimde yurtta esya yerleştirirken öyle olmuştum bir hafta sonra tik yoktuEvet Türkiye' de yüksek lisans yaparken araştırma görevlisiydim ve o yüzden koşarak uzaklaştım. Aynı zamanda rahatça yaşayabileceğim, refah seviyesi yüksek bir ülke seçtim. Hazırlık aşamasında çok heyecanlıydım ama şu an tam tersi davranıyorum, ilginç bir şekilde, ben dahil kimse benden böyle tepkiler beklemiyordu.
Biraz abartmış mısınız?
Alt tarafı birkaç yıl okumaya gelmişsiniz. Kimsenin sizi ömür boyu alıkoyduğu yok. Gencecik çocuklar lise sonrası başka şehirlere gidip kaç yıl okuyup geliyor. İnsanlar evlenip veya evlenmeyip yurtdışına yerleşiyor. Anasını babasını, yurdunu yıllarca göremeyen çok insan var. Onların canı yok mu... Gerçek hayata hoşgeldiniz. Annenizle olan bağınızı anlarım ama sizinki biraz yetişkin yaşa gelip de annesiyle hala göbek bağını kesememiş misali olmuş.
Ben en çok şunu merak ettim. Kendinizi bilmiyor muydunuz ki yurtdışına gitmek için başvurular yaptınız? Yurtdışına gidip yaşayabilmek herkese göre değil. Ona göre de hayatta seçimini yapıyor insanlar yani. Gitmeyen gitmiyor. Yazık olmuş.
Şöyle anlatayım, yurtdışında ilk yazı geçirdiğimde 16 yaşındaydım, dil okuluna gelmiştim. Daha sonra 1 dönem erasmus, 1 yaz yurtdışı stajı yaptım. Bu dönemlerde hiç böyle duygular yaşamadım. O yüzdendir ki yurtdışına doktoraya başvururken hiç tereddüt etmedim. Şu an 4 sene olması mı beni bu kadar etkileyen bilmiyorum, drama kraliçesi gibi dolaşıyorum etrafta 10 gündür. Ben de böyle bir tepki vereceğimi hiç düşünmemiştim.
Ben de üniversiteye girdiğimde yurtta esya yerleştirirken öyle olmuştum bir hafta sonra tik yoktu
Alışıyor insan
Insanlar yurt dışı olsun da neresi olursa olsun kivamindalar artık
Dışarı çıkın yeni insanlar tanimaya çalışın
Bir de ilk kez mi aile yanından ayriliyorsunuz
Şimdi zorlanırsınız ama ilerisi kolay olur bence.
Ayrıca aynı ülkede olup yine uzak kalabilirdiniz ailenizden.
Fırsatınızı kaçırmayın,iyi değerlendirin.Yerinizde olmak isteyen çooook insan var inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?