Yeni bir ülke - pes etmeli mi, devam etmeli mi?

Annelerimiz baş tacimiz, ama bu yaşta bu kadar anneci olmanız normal değil.
Burs kazanıp annenizden uzak kalmanizi bir işaret olarak degerlendirmeli bunu bir şekilde asmalisiniz. Allah gecinden versin vefat edince ne yapacaksınız ? Artık buyumeniz lazım

Aslında şanslıyım, burada üniversiteden arkadaşlarım var. 10 günde ilk defa zorla bugün evimde vakit geçirdim. Yalnız bırakmıyorlar, arkadaşlarıyla tanıştırıyorlar, hatta geceleri uyumaya bile zor gidiyorum yatağıma alışayım diye :)) Beraber geldiğim bir bursiyer grubu da var, okul başlayınca başka çevre edinmeye de başlarım. İnsanlarla kolay anlaşıyorum, o konuda sıkıntım olmuyor. Bu anne konusu da benim için bonus oldu, evet hep düşkündüm ve çok iyi anlaşırdık ama ben normalde o kadar soğukkanlı bir insanım ki, bu derece uçlarda bir tepkiyi kimse beklemezdi benden.

geçici bir süreç bence biraz sabredin geçer eminim. Bu arada hangi ülkede olduğunuzu çok merak ettim özelden vs yazarsan sevinirim :)

Çok naif yazamayacağım

Asla dönmeyin

Zira annenizin küçük kızı modundan çıkmanız lazım

Burada çıkamayacakmışsınız orada alışırsınız

Anneniz olsa hayatınız daha kolay olurdu ama o anneniz olduğu için değil sizin sorumluluklarınızı paylaşan hatta hepsini üzerine alan birisi olduğu için

Toplum olarak çocuklarımızın hayatını çok kolaylaştırıyoruz gerçek hayat çok yorucu geliyor ilk başlarda

Alışırsınız

Başarılar

Bir şehirden diğerine taşınıldığında bile adapte olmak zaman alıyor ki yurt dışında aileden uzakta yaşamaya alışman haliyle bi süreç gerektirecek. Öyle hemen pes etme. Kesinlikle sonradan pişman olursun. Zaman zaman (regl dönemlerinde) kendini çok yalnız ve depresif hissedebilirsin ama unutma yerinde olmak isteyen ne çok insan var. Her anını güzel ve kaliteli geçirmeye bak. Valla bu günler geri gelmiyor

Annecı olayını bır acıklıga kavusturalım.
Uzun yıllar yurt dısında yasamak durumunda kalmayan ınsanlar ıcın basıt olarak annecı demek cok kolay.
Olay tamamen yenı gırdıgınız, kulturunu bılmedıgınız, ıletısımde kurmakta zorluklar cektıgınız bır ortama alısma surecınde yasadıgınız duygusallık, ozlem ve yalnızlıktır. Bu duyguların hepsı kendınıze en yakın hıssettıgınız annenızde hassaslasıp batlak verıyor.
4 yıl unı. de 5 yılda calıstıgım surecte yalnız yasadım yerı geldı aılemı 3-4 ayda bır gordum.
Olay annesız yasayamamak ya da annenın kucuk kızı olmak ve sorumluluk alamak degıl.

Bence ilk zamanlar için gayet doğal tepkileriniz. Ben iki defa yurtdışı denetimi edindim. Erkek iş arkadaşlarım bile ilk zamanlar zırıl zırıl ağladıklarını söylerlerdi. Adamların ne kadar kilo verdiklerini hatırlıyorum ben de bizzat yalnızlıktan.
Bu arada böcekler için kapılara,pencrelere sineklik tarzı bişey taksanız?

ben de bir süre tek başıma yurtdışında yaşadım.
gayet güzel geçti, annemi tabii çok özledim ama çok da sorun etmemiştim.
döndükten 1 yıl bile olmadan hiç bir hastalığı yokken anneciğim aniden vefat etti.
asıl özlem buymuş..
canları sağolsun yeter, alışırsınız, zamana bırakın, acele etmeyin daha çok yeniymiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…