Yeni biriyle nasıl tanışabilirim?

O öğretmen dostunuz herhalde paralarıyla Mısır firavunları stili anıt mezar yaptıracak..:confused:
Artık o 1 tl bile harcamadığı parasını öbür taraftan seyr eder.

Şaka bir yana.. düşman başına öyle insanlar..

Çok itici buluyorum. Bu ne varyemezlik..:ruh:
soka girerseniz ilkdefa gördüm hayatimda
Bukadar parasi varken harcamayani
8yillik iliskisini sırf sevgilisi ailesine ilkmaasinda para yolladi diye silmis.8yillik iliskiyi cope atmis.
Şimdide hislenemiyorum diyor.
Anlasma yapmadan evlenmem diyor.
Asiri uç bir ornek

1 sene ciddi bir maddi kaygı ile böyle davrandım ama anladım ki bu benlik değil.
tabi ki birikim de güzel ama tadını çıkarmadığım hayatta kenardaki para ne işe yarayacak..
annem hep emekli olunca hayatın tadını çıkarıcam derken 1.5 senede vefat ediverdi.
zamanı ıskalamamak lazım
Cok haklısınız.
Herşeyin bir ölçüsü var.
Ne aşırı savruk ne aşırı cimri olmak lazım.

Hayatta denge şart.

Benim bir arkadasim var kendisi öğretmen
Hic para harcamaz hani ben hayatimda böyle birini gormedim.cebinden 1lira dusse yeryer arar.ve anne babasi emekli memur.
6yillik ogretmen hesabında suan 300milyar para vardir belkidaha fazla.hic harcamiyor hemde hic.
Ben onu taniyinca soka girdim.
Biryerde çay icemeyiz tost yiyemeyiz.Oyuzden isyeri haricinde onunla gorusmedim.
Okadar para hesabi yapıyorki anlatamam.
Suan yasi 35 ve esadayindan beklentileri asiri ucuk.
Çünkü hem yakışıklı hem zengin hem ultraduzey yönetici ariyor
Ve diyorki arada para meselesi olsa hemen bırakırim diyor.
Esimle maddiyonden hersey bende olacak diyor.
Hem biryandan aile kurmak istiyor ama istediği ticari ortaklik.
Dedimki ona bukadar ustduzey insani hem nerede bulacaksin hadi buldun o seni isteyecek mi
Birazda haddimizi bilmemiz lazim.
Eşinede para harcatmaz asla.
Eşi ailesine 50liralik bir cipskola alsa gitse sorun yapar Okadar cimri
Bu tarz insanla kim yaşar
Ben isyerinde anlattıklarına tahammul edemezdim.
Cay kartonda 1liraydi hergun bunu soylerdi
Bu.kadin evde eşine hayatmı tanir
Ama standardi üst-düzey.
Sizi tenzih ediyorum ama kendinizi cok fazla şartlamayın kriterlere.temel beklentileirniz olsun herksin var ama yuzde israr etmeyin 90da olur insan dediğin noksanda olur

Benim de var öyle tanıdığım ama kendi gibi bir bey bulmuş karı koca aynı cimrilik seviyesindeler. Çok çok üst düzey meslekleri var dudak uçuklatan paralar kazanıyorlar ama cimrilik baki.
Villaları var oluklardan akan yağmur suyunu biriktirip sifon, teras yıkama için falan kullanıyorlar. Çevre bilinciyle yapsalar muhteşem ama mesele o değil. Bahçeye çiçek falan ekmezler sulamak gerekmesin diye. Kışın kombi sadece banyo günü haftada bir çalışır o da bikaç saat. Pazara akşam üstü giderler ucuz olsun diye. Değişik insan çok.

Ben de onu diyorum en baştan beri, yarına çıkacağımızın, biriktirdiğimizi yiyebileceğimizin garantisi yok ki. Şimdi yapmayıp ertelediğin şeyi belki hiç yapamayacaksın.
Evlenir evlenmez ev borcuna girenleri de hiç anlamam mesela. Kazandığının yarısını beton yığınına verip sonra dışarda bir yemek bir kahve bile lüks olacaksa ne yapayım ben öyle evi? 10 sene kendini böyle bir hayata mahkum etmeye değer mi iki oda bi salon? Ya da 300 binlik arabayla 100 binlik araba arasında ne kadar büyük fark olabilir? İkisinin de dört tekeri var seni istediğin yere götürüyor. İmkanın vardır alırsın ama imkanları zorlayıp en iyisini, daha iyisini almak bana mantıklı gelmiyor.

orada amaç zaten biriktirip yemek de değil bence. sadece kenarda duran para ile güvensizlik hissini törpülemek.

soka girerseniz ilkdefa gördüm hayatimda
Bukadar parasi varken harcamayani
8yillik iliskisini sırf sevgilisi ailesine ilkmaasinda para yolladi diye silmis.8yillik iliskiyi cope atmis.
Şimdide hislenemiyorum diyor.
Anlasma yapmadan evlenmem diyor.
Asiri uç bir ornek
Inanmıyorum pes artık..
Üzgünüm ama o evlenemez. Cok zor.
35 yaşından sonra cimriliği pintiligi değişmez.
Böyle kasıntı haliyle de kimse onunla olmaz.
Bana bile itici geldi.
Bir erkeğe aşırı itici gelir.

Yazık etmiş kendine..
Böyle hayat mı geçer..
1 tllik çay bile içermiyorsan niye çalışıyorsun?
pes..

Benim de var öyle tanıdığım ama kendi gibi bir bey bulmuş karı koca aynı cimrilik seviyesindeler. Çok çok üst düzey meslekleri var dudak uçuklatan paralar kazanıyorlar ama cimrilik baki.
Villaları var oluklardan akan yağmur suyunu biriktirip sifon, teras yıkama için falan kullanıyorlar. Çevre bilinciyle yapsalar muhteşem ama mesele o değil. Bahçeye çiçek falan ekmezler sulamak gerekmesin diye. Kışın kombi sadece banyo günü haftada bir çalışır o da bikaç saat. Pazara akşam üstü giderler ucuz olsun diye. Değişik insan çok.

yüce rabbim bize de verse de ezsek o parayı :)

Inanmıyorum pes artık..
Üzgünüm ama o evlenemez. Cok zor.
35 yaşından sonra cimriliği pintiligi değişmez.
Böyle kasıntı haliyle de kimse onunla olmaz.
Bana bile itici geldi.
Bir erkeğe aşırı itici gelir.

Yazık etmiş kendine..
Anne olmayı da cok istiyor
Bende fedakarlik yapman lazim deyince
Para konusunda yapmam dedi
Resmen canimi alsinlar paramı alamsinlar diyor
Ve dediki 38denonce evlenmicm tüpbebek yaptircm ikitane olursa super olur
Sonra anlasamazsam boşanırım diyor
Bende 38de garantimi doguracagin kismet dedim kuzenim böyle yapti diyor ;)

Anne olmayı da cok istiyor
Bende fedakarlik yapman lazim deyince
Para konusunda yapmam dedi
Resmen canimi alsinlar paramı alamsinlar diyor
Ve dediki 38denonce evlenmicm tüpbebek yaptircm ikitane olursa super olur
Sonra anlasamazsam boşanırım diyor
Bende 38de garantimi doguracagin kismet dedim kuzenim böyle yapti diyor :KK66:
Yazık çok yazık..
Olmayan çocuklarına da üzüldüm.
Bu pintilikle çocuğu olursa bebek de almaz. Oyuncak da almaz. Hobi de yaptırmaz. Ama adi anneyim olur.

Çocuklarının kadından çekeceği var.
Küçükken parasız mi kalmış.. Bu ne varyemezlik..

Konu sahibinin bahsettiği öğretmen arkadaşın çocuğu da yok, bu gidişle olmaz da. Alakasız yeğenler kuzenler bilmemkimler yiyecek. Ben yiyemedim buyrun size afiyet olsun.

bizim de öyle bir akraba var. çocuk olmamasının sebebi sağlıkla ilgili onlarda ama inanılmaz pintiler. kadın hala yazları, bildiğimiz alaturka tuvaletlere konulan plastik terliklerle geziyor.
bir de biri banka emeklisi, diğeri eczacı.
insan bi tık sosyal statüsüne uygun giyinir ya

Yazık çok yazık..
Bu pintilikle çocuğu olursa bebek de almaz. Oyuncak da almaz. Hobi de yaptırmaz. Ama adi anneyim olur.

onu sordum 2maas ailede büyümüş
Annesi böyleymiş
Kadinda emekli memur suan
Diyorki annem gelinlik esyaliryle duruyor
Paradolu ama almaz diyor asla diyor
Annesi buni markete gonderince 20liralık birsey aldi mesela geri verirmis kenara koy diye
Annem bizden beter diyor
Annesinden ovguyle bahsediyor
İyiki böyle yapmis diyor
İçinde hic ukte kalmamis.
Suan bulunduğu ilde buna 2tane guzel nezih daire kaliyor.
Teyzesi hic evlenmedi villasi varmış oda bunlara kalacak ama sorsan cok fakiriz der.
Bir memur maasiyla kenara koyamiyorum diyor herşey cokpahali diye sitem eder.

bizim de öyle bir akraba var. çocuk olmamasının sebebi sağlıkla ilgili onlarda ama inanılmaz pintiler. kadın hala yazları, bildiğimiz alaturka tuvaletlere konulan plastik terliklerle geziyor.
bir de biri banka emeklisi, diğeri eczacı.
insan bi tık sosyal statüsüne uygun giyinir ya

Çılgınlık resmen ya. Çok enteresan.

onu sordum 2maas ailede büyümüş
Annesi böyleymiş
Kadinda emekli memur suan
Diyorki annem gelinlik esyaliryle duruyor
Paradolu ama almaz diyor asla diyor
Annesi buni markete gonderince 20liralık birsey aldi mesela geri verirmis kenara koy diye
Annem bizden beter diyor
Annesinden ovguyle bahsediyor
İyiki böyle yapmis diyor
İçinde hic ukte kalmamis.
Suan bulunduğu ilde buna 2tane guzel nezih daire kaliyor.
Teyzesi hic evlenmedi villasi varmış oda bunlara kalacak ama sorsan cok fakiriz der.
Bir memur maasiyla kenara koyamiyorum diyor herşey cokpahali diye sitem eder.
TLC'de Aşırı Pintiler serisi var ya bence oraya konuk olabilecek cinsten .. Muhtemelen çamaşırlarını da bulaşık makinesinde bulaşıklarla birlikte yıkıyordur :KK70:

Yazık çok yazık..
Aşırı pintilerde izlemiştim yine pinti bir kadın 3 çocuğu var elma suyuna su katıyor ama şöyle mesela 1 yemek kaşığı elma suyu üzerine full su öyle veriyor çocuklara...

TLC'de Aşırı Pintiler serisi var ya bence oraya konuk olabilecek cinsten .. Muhtemelen çamaşırlarını da bulaşık makinesinde bulaşıklarla birlikte yıkıyordur :KK70:

Aşırı pintilerde izlemiştim yine pinti bir kadın 3 çocuğu var elma suyuna su katıyor ama şöyle mesela 1 yemek kaşığı elma suyu üzerine full su öyle veriyor çocuklara...

offf orada bir bölüm izlemiştim. adam iş yerinde insanların tabaklarında kalan fazlalık yemekleri akşam eve götürüp karısına ve çocuklarına bunları yediriyordu, tabi kendi de.
gerçekten midem kalkmıştı..

bir de tuvalet kağıtlarıyla ilgili bir bölümü vardı bunların, anlatılmaz, midesi kaldıran varsa izlesin :(

offf orada bir bölüm izlemiştim. adam iş yerinde insanların tabaklarında kalan fazlalık yemekleri akşam eve götürüp karısına ve çocuklarına bunları yediriyordu, tabi kendi de.
gerçekten midem kalkmıştı..

bir de tuvalet kağıtlarıyla ilgili bir bölümü vardı bunların, anlatılmaz, midesi kaldıran varsa izlesin :KK43:
duş alırken bulaşıkları yıkayanlar, kıyafetlerle birlikte duşa girenler, sifonu günlerce çekmeyenler...

Açıklama için teşekkür ederim.:KK66:
Konu sahibi ben sinemaya yemeye para veremem. Cok pahalı vs deyince şok oldum. Ondan oğlak dedim. Ki büyük ihtimal konu sahibi üst bir maaş alıyor. Ona rağmen bana bu kadar ince hesap kesin bir oğlak olduğu ispatı gibi geldi..

Bende boğayım. Erkek arkadaşım da boğa. Biz burcumuzu yansitiyoruz. Yemek yemeyi çok severiz..hemen belli oluyor boğa olduğumuz..:KK70::KK23:
birincisi para vermem demedim her hafta iki üç gün gitmek gereksiz dedim. söylemediğim şeyleri söylemişim gibi göstermeyin lütfen. yeri gelince tabi ki gidiyorum her yere. yemek yemek dahil :)

• Beğen
Reactions: 000
Back
X