Doğuma Hazırlık Yeni Doğacak Yegenım ıcın Isım arıyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
efsa ve sayra ısmılerını cok sevdım, Alamları varmı bıraz araştırma yapalım. fıkırlerınızı beklıyorum

ayrıca cok tesekkur ederım arkadasım

Efsa ismini bende çok beğenirdim ta ki anlamını okuyana kadar. Efsuncu. büyücü. demek.
İsim koyarken dikkatli olmak lazım canım. Ben kızım olursa Asel (cennetteki bal ırmağı), Zeynep, Mina veya Duha ismini düşüyorum :116:

isimlerin anlamları heryerde başka geçer ama hangisini görip hangisine inanalım.

cnm bence bak hepsine yani beğendiklerine arapça kökenli olanı koyun en güzeli o.

tek bir tane favori ismim var ,kızım olursa adını tereddütsüz ''TANEM'' koymayı düşünüyorum bu bir seçenek olabilir ..

ayrıca yeni yeni türeyen mihrimah ,nurbanu,mira gibi isimlerde kulağa hoş geliyor ..

deniz ismi bence hiç eskimeyecek ve anlamlı. iki isimle tamamlıyabilirsin deniz'i bence.. benim ilerde çocuguma koymak istediğim isim mesele ; Destina Deniz.

eylül,şimal,nilsu,nurbanu isimleri güzel

ilerde birde kızım olursa eylül ismini düşünüyorum.

benim kizimin adi nehir,buda bi fikir olabilir sizin icin.ben cok seviyorum bal kizimin ismini babasi koydu.

değişik olsun diye saçma sapan ve zor söylenen isimler koymaya gerek yok bence, ecrin mesela bence çok zor söyleniyo, c ve r'nin peş peşe okunması fazla vurgulu oluyo sanki, benim düşüncem bu, kızlarda zeynep ismini çok seviyorum onun dışında ipek nazlı gibi narin isimleri seviyorum, nitekim kızım olursa adını cemre nazlı koyucam

Zeynep,inci,ipek,melek,rüya,feride ve deniz.benimde kızım olacak İnşallah Deniz hariç bui simlerden birisini koymayı düşünüyorum Deniz oğlumun adı zaten.

ya kızlar değişik olsun diye kasmayın bu kadar. zeynep, zehra, betül, kübra, asya, sahra,yağmur, meryem.. bu liste uzar gider. ne kadar güzel, sade isimlerimiz var, çocuklarımızın bile telaffuz edemeyeceği, hatırlanamayacak, rus ismi mi alman ismi mi belli olmayan isimler bence hem değerlerimize zarar veriyor, hem de modası geçince dalga konusu oluyor. yavrularımıza yazık

İsim koyarken ilerideki iş hayatını veya resmi kurumlarıda gözönünde bulundurarak kolay akılda kalan,kolay telafuz edilen ve anlam güzelliğine dikkat ederek isim koymalıyız.Yoksa sırf kuranda geçiyor veya kulağa hoş geliyor diye her ismi koymamalıyız.Her kuranda geçen isimin anlamı güzel olmaya bilir.Sonuçta firavunda kuranda geçiyor.Bir de balım ,canım tanem,gülüm ...gibi ileride genç kız olduğunda yabancı erkeklerinde telafuz edeceğini düşünürsek bu tip isimlerde koymak hoş değil.

Melek
İnci
Zeynep
İncimercan
defne

Bence ismi kuranda geçmesinden çok anlamınin güzel olması.ben türkçe isim taraftarıyım.önerilerimiz;
zeren:anlayışlı,akıllı,kavrayışlı,zekive birde farça anlamı var altın fulya çiçeği
selen:müjde,bereket,bolluk
beren: güçlü,çevik,akıllı,tanınmış
duru:saf,temiz berrak
ve yeni aklıma gelen
yeliz ismi: güzel,aydınlık,havadar

Son düzenleme:
Zeynep,inci,ipek,melek,rüya,feride ve deniz.benimde kızım olacak İnşallah Deniz hariç bui simlerden birisini koymayı düşünüyorum Deniz oğlumun adı zaten.
bence ipek koy bayılıyorum bu isme:) çikolata kisti illetinden kurtulur anne olursam benim favorimde inci ve ipek

Son düzenleme:

Lütfen bu yazımı yanlış anlama.
Benimde bir kızım olacak bu sıralar isim araştırması çok yaptım bu bilgiye de araştırmalarım sırasında ulaştım.
Cemre ismi islamen pek uygun bir isim değil bilgilendirmek isterim.
Cemre ateş demek şeytan ve cinler ateşten yaratılmış varlıklardır.
Peygamber efendimiz Cemre isimindeki bir kız çocuğunun ismini zamanında cemile olarak değiştirmiştir.

PEYGAMBERİMİZ TARAFINDAN DEGİŞTİRİLEN İSİMLER:

01- ASİYE : İsyankar.
02- ASİ : İsyan eden.
03- HARB : Savaş.
04- MUNDAC : Yatıp uzanan.
05- HAZN : Kabalık, katılık gösteren.
06- İLLE : Kaba ve katı.
07- HÜKÜM : Yargı, karar.
08- GURAB : Karga.
09- HUBAB : yılan, şeytan.
10- CEMRE : Kor, ateş.
11- SİHAB : Işık verip kayan yıldız.
12- MÜRRE : Acı.
13- MİRRE : Siddet ve katı.
14- MERRE : Otsuz yer, kaşların dökük olması.
15- MÜNBAİS kalkıp hareket gösteren.
16- SEHL : Kolaylık, yumuşaklık.
17- AZİZ : Çok üstün, galip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…