Yeni doğan bebişe takılan takı

fazisun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
190
0
96
Ankara
kızlar bişey sorucam sürekli kendi kendimi yiyorum görümcem doğum yaptı maşallah çok tatlı kızı oldu. tabi altın alıcaz ama eşim ata lira varya en büyük altın ondan alalım diyor. ben bişey demedim ama çok değil mi ya hem de kıyafet alıcam birkaçtane. sanki bana çok fazla geldi büyük altın ne takılıyor normal olan yada ablası olunca büyük mü takılıyor. kırılmasın diye bişey söyleyemedim. off cimirmiyim yoksa ben:::::)

canım bence eşin en doğrusunu demiş kardeşi sonuçta, benim bildiğim anne baba bilezik takar geline yada kızına kim doğum yaptıysa, kardeşte evliyse bilezik yada ona eşdeğer bişey, yeğenine künye yada ata lira gibi

Canım benim keseni en iyisi sen bilirsin.Bunu cimrilikle suçlamak haksızlık olur.Ancak hediye eğer gerçekten içten gelmiş ise ( hele ki birinci derece yakınlık varsa ) bu da sizi sarsmayacaksa neden az çok diye değerlendirmesi olsun.Ama dediğim gibi görümce bu ,abla bu , veya şu kişi diye ille de bir ölçü koyup keseyi zorlayıp zor durumda kalmak mantıklı değil.Bana da takıldı ben de taktım.Daha güzelleri ,iyileri size nasip olsun.

Son düzenleme:
Ata altın neymiş yaa beşi bir yerde yaptırın bari Hediyeler alırsın, küçük altın takarsın, cok az oldu dersen bi de maşallah alırsın tamamdır.

Paranız cok olabilir ama ben gereksiz buldum

çok teşekür ederim leyli. ablası tabi zaten hiçbişey söylemedim ama nedense çok geliyor bana. tabiki onu alırken çok zorlanıcaz ama eşim anlamaz zorlanma ne demek maaşını alırım ben herşeyi hallederim. sonuç olarak çok fazla diyorum kendi kendime.

Ata altın neymiş yaa beşi bir yerde yaptırın bari Hediyeler alırsın, küçük altın takarsın, cok az oldu dersen bi de maşallah alırsın tamamdır.

Paranız cok olabilir ama ben gereksiz buldum

paramız çok değil. memurum sonuçta ne kadar çok olabiirki. bende senin dediklerin gibi düşünüyorum ama eşim kırılır diye söyleyemiyorum. sonuçta ablası.

kayınvalidene sorsan canım, biz bilemedik gibisinden ama eğer eşin çok istekliyse sanada ata çok geliyorsa künyeye yönlendir, daha uyguna gelir büyük ihtimalle

çeyrek altın yeter ata altın fazla olur.

tabi durumunuz çok iyi ise o zaman ata da takabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

durumunuz iyise normal de , memuruz sonuçta diyosun arkadaşım:).Bence fazla

Ben de kardeşimin çocuğu olduğunda çok sevinmi ve imkanımı zorlayarak en iyisini yapmaya çalışmıştım.
Tek fark evli değildim ve sorumluluğumda kimse yoktu.
Eşinizin heyecanını anlamaya çalışın ve bütçenizi çok zorlayacaksa anlatmaya çalışın.
Hem şu aralar altın fiyatları feci tavan yapmış durumda.

ayyy ben boşuna mı doğum yaptım
ne kaynanam ne kayınpederim ata taktı görümce bir çeyrek bir çeyrekte annem taktı ama annem aynı zamanda bütün eşyalarını yatağını vs aldı işin garibi oğlum 3 aylıkken anneme gittim bütün akrabalarım çeyrek taktı ama eşimin ne amcaları ne halaları bir kuruş takmadı 5 tl lik takım bile almadılar hoş benim huzurum yerinde çok şükür yavrumda sağlıklı gerisi teferruat ama insan bekliyo be

herkese teşekür ederim. benim düşündüğüm gibi eşimde diyorki birinci çocuğunda bişey yapamamıştım içimde kalmıştı diyor. yani bütçeyi iyie zorlayıp en iyisini almak istiyor. ama ben parama kıyamıyorum :)

Ayy bu konu benim yaramı deşti siz atadan çeyrekten bahsediyorsunuz benim abim evlendi 10 gün sonra doğum yaptım..Abim evde uyurken bizim gelin kuyumcuya gitmiş yeğeninin hediyesini aldım demiş kalkıp geldiler..Birde ne göreyim 10 liralık teneke takmasınmı? Kaynanam var eltim var yerin dibine geçmiştim..(kaynanamlar çok bakarlar böyle şeye) üstelik yeni düğünleri olmuştu bir çeyreğine kıyamadı..Abimede kızdım uyuyordum şimdi alayım diyo bende istememiştim..Sonra onun çocuğu oldu o tenekeyi atmayıp ona takmıştım..Arkadasındanda abime 1 çeyrek verip benim verdiğimi söylememesini istemiştim..Halen bilmez benim birtek kendi getirdiği tenekeyi taktığımı sanar bizim gelin....

Boşver bacım eşin alalım diyosa kırma görümcede el evinde bunuda abim taktı diye övünsün...Kocanın içinden bu gelmiş boşver..Yarın öbürgün seninde olur oda sana getirir..

Bu kesinlikle gelirle alakalı .Borcum harcım varsa gerek yok ata altına .Çeyrek altın yeter
Belki düğünü falan olsaydı anlardım büyük altın takmak isteyişini ama ikinci çocuğymş madem kısıtlı bir gelirniz var herşey ucu ucuna o zaman sıkıntınızı belirtin eşinize
Yada illa ata altını alıcam der ise şayet o zamn sizde kıyafet falan almazsınız .Sonuçta bayağı değerli birşey takıyorsunuz

Künye olabilir ya da maaşallah

künye babsı almış bebişin maşallah da sevmiyorlarmış. eşime nasıl söyelesem kesin kavga eder neden istemiyorsun falan diye. o yüzden söylemeyemecem galiba. ama bu ay belki maaşının 3 te 1 yatacakmış valla çok sevinirim oyle olursa :) neden içimden gelmiyor acaba

Canım durumunuz çok kötü değilse eşin de alalım diyosa al gitsin ya.
Ya da bilezik tak daha ucuza gelir:))
Bu işler karşılıklı bugün ona yarın sana yani

bence de ne gerek var ama işte eşim ablası ya takamak istiyor en büyüğünden. hava atacak heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…