• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğan bebişe takılan takı

bende sizin dedğiniz gibi yaptım. aldık ve verdik altını. şunu söylemek istemiştim. ata lira takmak fazla gelmişti ama ablası sonuçta eşime bişey söylemedim sadece ağzını aramıştım. o da içimde kaldı falan demişti. uzatmadan gittik aldık. ona alırken kendime de kolye aldım melek kanadı, görümcem çok ebğendi keşeke banada alsaydın dedi :) sonra para biriktiteyim de banada al bundan dedi bende tamam dedim.

Ben sizi iyi anliyorum. altin fiyatlari bu kadar yuksekken tereddut etmekte haklisiniz. bir yandan da cocugunuz oldugunda o da sizin bebeginize buyuk altin takacak. yani o taki cocugunuza geri donecek oyle dusunun.

öyle düşündüm ama sonuçta olarıda bir zorunluluk altına sokmuş olduk. onlar da aynısını takacaklar belki durumları olmayacak ama aynısından almak için zorlanacaklar.

Ben sizi iyi anliyorum. altin fiyatlari bu kadar yuksekken tereddut etmekte haklisiniz. bir yandan da cocugunuz oldugunda o da sizin bebeginize buyuk altin takacak. yani o taki cocugunuza geri donecek oyle dusunun.

Aile ilişkileri çerçevesinde bu geçerli olabilir.
Ama ben birçok arkadaşıma altın takıp, çoğundan basit bir kıyafet aldım karşılığında. ÖZellikle tek çocuk planlayanlar yapıyor bunu. NAsıl olsa kendisi bir daha yapmayacakya, e sen de götürmüş oldun onun bebeğine zaten altını. O seninkine eli boş da geliyor, 10 liralık bir giysiyle.

Ayıp oluyor.. Ama yapıyorlar..

öyle düşündüm ama sonuçta olarıda bir zorunluluk altına sokmuş olduk. onlar da aynısını takacaklar belki durumları olmayacak ama aynısından almak için zorlanacaklar.

yalniz fazla beklenti icinde olma, sonra hayal kirikligina ugrayabilirsin. onlarindan aynisini takacaklarina neden eminsin bukadar:26::25:
ben sukadarlik hediye aldim onlarda okadarlik almak zorundalar mantigi bana tuhaf geliyor, herkes bütcesine göre alir

hediyesi degil karsimdaki insanin bana davranislari deger vermesi daha önemli:97:

takı takılmış konu kapanmış..

bundan sonrasında o altını ödemek var...

ne borçlar ödeniyor...merak etme...

Allah hayırlı bol kazançlar,bereket versin canım inşaallah...

yahu siz mi çok zenginsiniz bilemedim...ben ata dednilen altını birtek düğünümde görmüştüm oda bir tane..burada yakın akraba çeyrek takar eş dost hediye alır..eğer sizinki gibi lsaydı köşeyi dönmüştüm:)şayet eşimin 3 ablası 3 abisi var benimde 2 kızkardeş..ve herkes doğum sünnet hepsini yapmış vaktiyle benim eşim en küçükleri..hani geri takacak bir durumda yokkk..:))

benimde görümcem yeni doğum yaptı. eşime dedim ne alıcaz hiçbişey dedi,bu arada bizimde birikmiş kira borcumuz ve bu doğum yapan görümceminde bi 10 tam altınlık kadarda borcu var bize:) ama benim içim rahat değil ben gidip bir iki bebeğe bişeyler aldım ama bence yine en azından bi altın takı yada çeyrek almak lazım diye düşünüyorum ama eşim istemiyor. ne yapsam acaba?

Back
X