Yeni doğan bebişe takılan takı

Bütçeniz El Veriyorsa ki; Eşiniz Böyle Düşündüğüne Göre Alabilecek Gücü Var Demek ki..
Kardeşi Bence Fazla Değil..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizde yeğene maddi ölçüye göre en büyük altın yapılır.
Benim yeğenlerime,kocamın yeğenine künye takmıştık.
Sizin de durumunuz yerindeyse esirgemeyin bence.
Takı hediye eden kişinin şanındandır derler bizde.

Benim görümcem de benim çocuğuma 1 tam altın taktı. Tabi onların maddi durumu iyi sizin durumunuzu bilemem.

durumumuz öyle müthiş değil dediğim gibi 10 aylık evliyiz daha borçlarımız var. alırken çok zorlanıcaz ama alabilirz. sorun şu benim hiç içimden gelmiyor. sorun bendemi?

düğünde bilezik taktılar. düğünde zaten öyle takılmaz mı? sonuçta evleniyor olsa bende bizlezik takardım.

Arkadaşım o kadar kafaya takıcak birşey yok senin de çocuğun olur o da seninkine takar. İnsan kardeşine düğünde çocukta en güzelini yapmak istiyor. Ben kardeşime düğününde takı artı hediye 1300 tl masraf yaptım. Hatta 1000 liralık yapıcaktım eşim olsun 300 tl daha ver dedi.

bırıne hedıye alırken butce sınırları ıcınde alınır
eger butceyı zorluyorsa zorunluluga gırıyor demektır hedıyeye degıl

esınızın neden ılle de ata takmak ıstedıgını ogrenın
hava atmak?
aıleden gelen talımat?
ıcınde kalan uhde? vs..
belkı gercekten sızı zorlamasına ragmen ata takmanızı gerektırecek bır durum vardır.

bence sorun sende gıbı duruyor , sen neden takmak ıstemıyorsun, anlasamadıgın ıcın ozenmıyormusun nedır ?

evlenırken o sana bılezık takmıs onemsemıs bence sende kunye takmalısın .

önemsiyorum bebişinide çok sevdim maşallah çok tatlı. ama o kadar çok takmak içimden gelmiyor.

birde PassioneLore,

içinde uhde kaldığını zaten söyledi.
ve anası söylemişse ve . bunu öğrenirsem ölsem taktırmam.

sırf ıcınde kalan uhde ıcın sıkıntıya gırmeyı goze alıyorsa yapılacak bır sey yok elbette
hayırlı olsun demek kalıyor sıze bu durumda
ama yok ılle de ıcımden gelmıyor dıyorsanız esınıze soyleyın bu dusuncenızı belkı makul bır yol bulursunuz

valla ben de hamileyim öyle atadan aşağı takı alırlarsa ki muhtemelen öyle olacak çok heyecanlı günelr yaşayacağız
sonuçta 9 aylık bir süreç her ay kenara 100 lira bile koymasına gerek yok. ben böyle düşünüyorum. kadın pat diye birden doğurmadı hem de kardeşi. birinci derece yakın. kardeş yani. ben teyzemin kızına her ay para biriktirip bebek arabasını aldım. öyle pat diye almadım tabii biriktirdim paramı. bu içten gelme meselesi, eşinin içinden geldiyse ses etme bence.

kız kardeşim ya da ablam doğum yapsa ben neler alacağımı dokuz ay boyunca düşünemiyorum. iş yerinde arkadaşlarım doğum yaptı çeyrekle başka ekstra yardım yaptım. başka şeylerimden kıstım tabii. kardeş olarak çeyrek ve kıyafet götürürseniz ayıp olur bence. yani abim bana öyle bir şey yapsa hopp derim ben. doğum önemlidir.

concealed, teşekür ederim yorumun için.mantığım öye diyor da aslında. ne bilim kıskançlıkmı nedir bendeki bilemedim. paraya kıyamıyorum sanırım. herkese teşekür ederim yorumlarınız için.

ben evlendiğimde eşimin erkek kardeşi bizzat kendi bilezik alıp takmadı kayınvalidem aldı taktı..kızım olduğunda da bizzat takmadı eşimin erkek kardeşi kayınvalidem taktı..ki kaynım çalışıyor..
sonra kaynım evlendi düğününde en iyisinden bilezik ve büyük altın taktık..bebeği oldu çeyrek taktım..birde birsürü kıyafet büyük bedenden küçük bedene götürdüm..
size eğer yapıldıysa yapın...yapılmadıysa da sizi sarsmayacak birşeyler yapın..

concealed, teşekür ederim yorumun için.mantığım öye diyor da aslında. ne bilim kıskançlıkmı nedir bendeki bilemedim. paraya kıyamıyorum sanırım. herkese teşekür ederim yorumlarınız için.

doğumda, hastalıkta hele birinci derece yakınların için elinden ne geliyorsa yapacaksın biz böyle gördük. senin değil tabii birinci derece yakının ama eşinin kardeşi. içinden geldiyse ses etme. bu tarz şeyler iyidir. yani senin kardeşin olsa ata takmak istemez miydin öyle düşün o zamanda eşinin belki içinden gelmeyecke ama ses etmeyecek. bunlar hep karşılıklı. bi de sen bebişe takıyorsun boşver gerisini.

bu iş duruma göre değişir...
bazı aileler çeyrek takar mesela yengemın ailesi boyle seylerı hıç bilmez fazla önemsemezler.
abımın dugununde yengemın annesı babsı abılerı ceyrek taktı.bız annem babm ben hepımız 20 gr bılezık taktık.
sizde nasıl bilemem..
kimine gore bu fazla kımıne gore az.

ailem yengem doğum yaptıgında 20 gr bılezık taktık...

yarım altın takabılırısn mesela.:28:

kızlar bişey sorucam sürekli kendi kendimi yiyorum görümcem doğum yaptı maşallah çok tatlı kızı oldu. tabi altın alıcaz ama eşim ata lira varya en büyük altın ondan alalım diyor. ben bişey demedim ama çok değil mi ya hem de kıyafet alıcam birkaçtane. sanki bana çok fazla geldi büyük altın ne takılıyor normal olan yada ablası olunca büyük mü takılıyor. kırılmasın diye bişey söyleyemedim. off cimirmiyim yoksa ben:::::)
benim görümce (kendisini sevmekle sevmemek arasında kararsızımdır) kızıma künye almıştı öyle ucuz bişey değil hala kolunda takılı kızım 4 yaşında oldu. Şimdi altının pahalandığını ve atanında künyeden daha çok işine yarayacağını düşünürsek aslına bakarsan hiçte çok değil sen ne yaparsan sana da o gelir bunuda unutma hımm bide baktın senin doğumunda bişey yapmadı sende o zaman ona göre bir daha doğum yaparsa yapmazsın. Ama eşinin düşündüğü çok değil bence.. bende fazla mı bonkörüm ne

anne baba abi abla gorumce eltı kaynana kaynata yarım altından aşagıya takmaz cumhurıyet bilem takarlar.
çeyregı yakın arkadas dayı hala teyze emice takar :37:

Back
X