Yeni doğan bebişe takılan takı

adamın içinden ne geliyorsa onu taksın arkadaşım bence . ki bu adam o kadar da salak değilse bütçesini zorlayacak iş yapmaz .demekki bütçeyi aşmayacak ki takalım diyo. sonuçta dayı olacak adam yakınlık derecesi epey yüksek.

takacak zaten ama istemiyorum. ama inan bana anlamaz o zorlanmak ne demek kredi kartı var avukatlık hala bekletiyor bişey olmaz diye illa kavga edicem öyle yatırıcaz onu.

İçinizden ne geliyorsa onu yapın.

Benim görğmcem ne nişanımda ne düğünümde takısını kendi takmadı. Nişanda kocam altı takısını düğünde de anası babası verdi.Ben daha sevgiliyken çeşit çeşit kıyafetler aldım kızına. Ama bir corabınoı görmedim mesela.Şimdi ben buna çeyrek bile takmak istmem ben salakmıyım

Arkadaşım kızmayın ama sizi çok yadırgadım. Anlamıyorum ki neden bu cimrilik. Sonuçta görümceniz size bilezik takmış hemde takmak zorunda olmadıgı halde böyle şeyler insanın içinden gelir ve yapılır o özenmiş size yapmış
böyle şeyler karşılıklıdır. Sizde ona yapmalısınız bence. Biz evlendiğimizde eşimin erkek kardeşi bize hiç bişey takmadı ve şimdi o evlenecek ve abisi ona bilezik takacak taksında sonuçta kardeşi. Hem ben eşime takmada diyemem
hem çok kırılır hemde çok kızar. Bence sizde karışmayın içinden geliyorsa yapsın.

1. derece akrabadan sözediyorsunuz ve bazı şeyler hayatta 1 kez yaşanıyor.
Bu ara durumumuz iyi değil,çeyrek takalım deyip,durumunuz düzelince tekrar altın alma şansınız yok.
Ne yapacaksanız şimdi yapacaksınız ve yaptığınız,hayat boyu hatırlanacak.
Şartları azıcık zorlamanızın sakıncası olmaz diye düşünüyorum.
Bahsi geçen,daha uzak akraba olsaydı ben de gereksiz bulurdum ama kardeş olunca,bence en iyisini yapmak lazım.

isteseniz de istemeseniz de ben karışmamanızı tavsiye ederim. yoksa siz kötü olabilirsiniz. madem içinde kalmış alsın bence.

Bence pek karışmayın. Tabi evliliklerde kararlar ortak alınır ama bu eşinin kardeşi. İçinden o geçmiş onu takmak istiyorsa bırakın taksın. Tabi aynı şey sizin aileniz için de geçerli. Onun ailesine yapılıp sizinkine yapılmazsa sorun edersiniz. Eğer ki bütçenizi aşıyorsa uygun bir dille küçük altın alalım daha sonra eksikleri oldukça alırız gibi şeyler söylersiniz ikna etmeye çalışırsınız.

canım ben başka bir fikir versem ben bir arkadşaım doğum yaptığında (çok yakın arkadaşımdı ve sürekli bana kimse bişi takmayacak mı herkes bebeğe mi takacak diyordu) çok da iyi değildi durumum küçük altın takmam ayıp olurdu yarım da bütçeme fazlaydı ben de arkadaşıma altın bir kolye aldım yarımdan aza geldi çeyreği biraz geçti değeri

kızkardeşimin de en yakın arkadaşı evlendiğinde çeyrek az olur diyordu ama kız öğrenciydi ben de onu kuyumcuya götürdüm çeyrek o aman 105 falandı biz 100 e küçük bir altın kolye aldık hem bişi takmış oldu hem de bütçeyi aşmadı

bence sen eşini yönlendir ata lira ileride belki satılır, ya da eşi sattırır gel biz ablana güzel bir bilezik, künye falan alalım doğum hatırası olsun ablana da heres bebişe takar ama anne de çok yoruldu biz de ona takalım dedik der takarız de eğer bebek kızsa ileri de de yeğenimiz takar bizden hatıra olsun ata liranın hatırası olmaz de tatlı dille daha ucuz bir künye almaya yönelndir sen sağ eşin selamet :)

Sosyetemisin,fabrikatörmüsün ? ata altında abartmış eşin !

birakin kendi istedigi gibi alsin sonucta yegeni olmus esinizin.. ayrica kiz bebis zaten bundan sonra ancak dugununde takilir nasip kismetse.. erkek olsa hadi derdim sunneti var su bu var.. bazi seyleride gormemek gerek...

kızlar bişey sorucam sürekli kendi kendimi yiyorum görümcem doğum yaptı maşallah çok tatlı kızı oldu. tabi altın alıcaz ama eşim ata lira varya en büyük altın ondan alalım diyor. ben bişey demedim ama çok değil mi ya hem de kıyafet alıcam birkaçtane. sanki bana çok fazla geldi büyük altın ne takılıyor normal olan yada ablası olunca büyük mü takılıyor. kırılmasın diye bişey söyleyemedim. off cimirmiyim yoksa ben:::::)

maddi durumunuz ne bilmem ama biraz banada abartı geldi...ha şu yönde düşün senin bebeğin olunca oda sana aynısı getirmek zorunda oyüzden alsın sesini çıkartma

canım ben başka bir fikir versem ben bir arkadşaım doğum yaptığında (çok yakın arkadaşımdı ve sürekli bana kimse bişi takmayacak mı herkes bebeğe mi takacak diyordu) çok da iyi değildi durumum küçük altın takmam ayıp olurdu yarım da bütçeme fazlaydı ben de arkadaşıma altın bir kolye aldım yarımdan aza geldi çeyreği biraz geçti değeri

kızkardeşimin de en yakın arkadaşı evlendiğinde çeyrek az olur diyordu ama kız öğrenciydi ben de onu kuyumcuya götürdüm çeyrek o aman 105 falandı biz 100 e küçük bir altın kolye aldık hem bişi takmış oldu hem de bütçeyi aşmadı

bence sen eşini yönlendir ata lira ileride belki satılır, ya da eşi sattırır gel biz ablana güzel bir bilezik, künye falan alalım doğum hatırası olsun ablana da heres bebişe takar ama anne de çok yoruldu biz de ona takalım dedik der takarız de eğer bebek kızsa ileri de de yeğenimiz takar bizden hatıra olsun ata liranın hatırası olmaz de tatlı dille daha ucuz bir künye almaya yönelndir sen sağ eşin selamet :)

evet arkadaşa katılıyorum, bence çok güzel bir fikir, altını hem görümcenize takmış olacaksınız hem de yeğeninize.
ayrıca abartılı veya değil bunu ancak siz belirleyebilirsiniz ki kredi kartı borcunuz varken önceliğinizin bence bu olması gerek
şu an görümcenize küçük bir takı alıp ilerde telafidsini yapmak en iyisi
benim kızkardeşim olsa dünyaları takmak isterdim, durumum yerindeyse de en iyisini yapardım.bu gibi durumlarda sınırlayıcı olan durumunuz bence.
ama takamasam, durumum kötü olsa kardeşim elbet anlar ki bu kardeş o anlamayacak da kim anlayacak.
hem 'bugün taktın taktın, vakti geçti mi takamazsın' diye bir kural mı var?
o eşinizin yeğeni, daha çok şey yaparsınız siz onun için allah kısmet ederse.
ama şimdi borcunuz varken önceliklerinizi eşinize hatırlatmalısınız diye düşünüyorum.

Borç varken tabi ki öncelikle sizin kendinizi düşünmeniz lazım.Borçlardan laf aç önce ne yapıcaz gibisinden.sonra belli etmeden lafı oraya getir.ben elcise alıcam güzel güzel falan dersin.her gitmemizde gene ufak tefek bişeyler alırız de falan ikna et.Sonuçta tabiki herkes en iyisini almak ister ama neden sonra sıkıntı çekesin ki bu yüzden...

düğünde bilezik taktılar. düğünde zaten öyle takılmaz mı? sonuçta evleniyor olsa bende bizlezik takardım.
Bak herkes bütçesine göre takar karşı tarafın bunu anlayışla karşılaması gerekir ancak bu tür şeylere önem veren insanlarsa ilerde ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. Bizde de genellikle çeyrek takılır çocuk olunca ve kıyafet alınır hediye tabi yakınları tarafından.
Şimdi sen onlar sizden önce evlenmişler siz onlara düğün hediyesi almadınız, onlar size bilezik takmışlar düğünde, eğer borç harç herkeste var alabilecek güçünüz varsa küçük birşey takmayın derim. İlerde sizin de bebeğiniz olucak onlar da size bebeğinize aynısını takıcak bu kadar dert etmeye gerek yok.
Kendimden örnek vereyim, ben nişanlı bile değilken eşimin ablasının ilk çocuğuna maşallah gönderdim hediye bir yarım altın civarındaydı. Sonra gelirken oğluna kıyafet aldım pantalon, sweet, gömlek falan. Bizim düğünümüzde benim ablam bilezik taktı, eşimin ablası eşime çeyrek bana 50 tl taktı. Ben tabi uslanmadım bizim düğün borcumuz mobilya borcumuz falan varken, inanın kira ve bu taksitleri ödeyince elimize 5 kuruş kalmazken gittim ablasına bulaşık makinesi aldım. İkinci çocuğunu doğurdu, bu sefer sadece çeyrek taktık, kıyafet falan almadık nedeni bütün bunlara rağmen hala karşıma geçip "ben sana taşınırken yardım ettim, kayınvalidem niye labellevie'ye yardım ettin taşınırken dedi" dedi.
Mesela ben çok yakın bir kız arkadaşım evlenirken çeyrek taktım, bebeği oldu yine çeyrek taktım, ev hediyesi aldım, çocuğuna memlekete giderken arada hediye alırım, benim düğünüm olacağı zaman sordu ona sakın altın falan alma hiç gerek yok dedim, o zorladı en azından küçük bir hediyem olsun diye kuyumcudan gidip en ucuz şeyden aldım fiyatı geçen sene 60 tl falandı, nedenine gelince arkadaşım çalışmıyor eşinin geliri de öyle fazla değil, anlayışlı olmak gerek. Hiçbir şey takmasa da onun kalbinde nasıl bir yerim olduğunu biliyorum.
O yüzden herkesin bütçesi farklı, ona göre hediye alır ama sonuçta sizin çok yakınınız tam altın alırsanız bu sizi ne kadar süre sıkıntıya sokar onu düşünün öyle karar verin.

eğer durum çok çok kötü değilse bencede kardeşe daha aşağısı takılmamalı...

kardeşinede takmassan kime takacaksın...

kızlar bana fazla gerldiğini söylemiştim. ama gittim kendi ellerimle aldım 565 tl ellerimle verdim ::):) görümcem çok sevindi kızımın ilk hediyesi dedi. tabi eşim de gurulu neyse verdik sonuç olarak. hiçbişey söylemedim yapamadım tıpış tıpış gidip aldım.

cnm bu işler sıra ile. bugün bana yarın sana hesabı. tabii ki herkez o kadar düşünceli olmuyor. bence en makulu çeyrek altın ve kıyafet.eşin ata altının kaç para olduğunu biliyo mu arada..
benim eşimde biz bekarken kız kardeşine fırın,çocuk oluncada künye yapmış..
görümcem biz evlenirken takı bileziği,oğluma çeyrek altın yaptı.. ve ben ev aldım(7 ay oldu) daha teşrif etmediler. şimdi oda doğurdu hiç hediye götüresim yok ama bi çeyrek altın alcaz yine..

benim görümcemde hamile
henüz 5,5 ayılk, dururumumuz çok iyi değil, ev kredisi ödüyoruz
ancak eşiminde kızkardeşi yani çok çok yakın birisi
dolayısıyla çeyrek takmak bana az geldi, eşimle konuştum. ya ata lira alalım yada annesine o tutarda altın bişey alalım dedim, eşim borcumuz var zorlanırız dedi ama kardeş için zorlanılmalı,
yani açıkçası benim hayatımda diğer kişilerden bi adım önde
ayrıca ufak bi hurç aldım, ufak tefek bişeyler alıyorum,
patik, tulum gibi, doğuma yakın vereceğim annesine
bu arada görümcemi de pek sevmem ama ne olursa olsun kardeş,

sizin maddi olanağınızı tam bilemem ama; hediye aldığınızı kişi kardeş olunca biraz daha farklı yaklaşmak gerek diye düşünüyorum

Back
X