Yeni doğan bebişe takılan takı

bu takı olayları ödünç canım, yarın onlar da sana aynısını takar.
benim bebeğime eşimin teyzesi ve kuzenleri 1 adet elbise getirdiler, şimdi onların gelinleri hamile ben de ona kıyafet alıp götürcem mesela.
bir arkadaşımın da benden 1 ay önce bebeği oldu ben görmeye gidemedim onlar bana altın taktılar çok mahcup oldum:(
ama sonra o arkadaşım bebeğine doğum günü yaptı ben de o zaman altın taktım.
görümceye takılır bence sen olsan kardeşine takmaz mısın?

bi de şöyle düşün herkes takı takarken nasıl olsa benim de düğünüm olacak ya da doğum falan olacak diye düşünüp ona göre takıyor.
sen ata lirası takmış olsan geri gelecek mi? ya da bu kaçıncı çocuk, önceki varsa ona da altın takmışsan gerek yok falan gibi şeyler de düşünülüyor.
bunun yanı sıra kayınvalidene de siz ne takacaksınız diye sorup onun biraz alt ayarında bişeyler yapabilirsin.

valla bende yakin akrabaya ceyrek takilmasina karsiyim.ben esime dostuma ceyrek taktim simdiye kadar ayricada kiyafet aldim.benim görümcem yok iki kaynim var.kaynimin cocuklarina her gittigim yerden hediyeler aldim(eltim dogum yaptiginda biz daha evli diildik esimle).simdi bende hamileyim. sahsen kücük altin getiricekse utanmadan hic getirmesin.getirmesinki bende yegenime taki taktim demesin.haaa durumu olmaz o ayri.ama sirf cimrilik yaparsa ayip yani.....

yakın akrabysa yarım altın uyugunn olurrr arkdaş eş dosttstasa çeyrek veyaa birbebeye künye yada yonca olabilirrr:23:

Merak ettim siz evlenirken ablası ne taktı size? Bence ona göre bir şey alın. Ben eşimin ablası çocuğu olunca daha nişanlı bile değildik maşaallah aldım çeyreğin iki katıydı fiyatı, o bizim düğünümde bana 50 tl taktı. Sonra ikinci çocuğu yaptı eşimle çeyrek taktık. Benim bir arkadaşımın çocuğu oldu ben ona hem çeyrek hem yaklaşık o değerde kıyafet alıp götürdüm. Görümceme yapmadım tabi.

eşim ilk defa amca olmanın mutluluğunu yaşıyordu ben onu hiç kırmadım 2 tane lira aldık bizde seve seve taktı eşim ikisinide hiçde sakınmadım durumum daya iyi olsa daha alasını bile alırdım gözüm kapalı.

krisriana süpersin. ama ben bonkör değilim cimrilik var bende buradan itiraf ediyorum.

canım ya bende ortasını kestiremiyorum bir türlü elim çok açık neler alırım ama kimseden zerre kadar bişe görmem sen yinede devam et cimri olmakta iyidir:)benimde eşim cimrii o öyle olmasa varya ben iyiliğimden hiç bişe sahibi olamam:)

bencede kardeşi taksa fena olmaz ama tabi sizinde durumunuz müsaitse ağabeyiniz var mı bilmem ama böyle bişeyde siz gurulanmaz mısınız aranız nasıl onuda bilemicem ama çünkü ben abimin karısı ile hiç anlaşamazdım oğlumu hor görüyodu inanın ben hiç bişeyde almadım çünkü abimde karısının aklına uyup oğlumu horluyodo ki oğlum ozaman daha 2 yaşındaydı

canım ya bende ortasını kestiremiyorum bir türlü elim çok açık neler alırım ama kimseden zerre kadar bişe görmem sen yinede devam et cimri olmakta iyidir:)benimde eşim cimrii o öyle olmasa varya ben iyiliğimden hiç bişe sahibi olamam:)

bitaraf cimri bitaraf eli açıktır daima bizdede eşimin eli çok açıktır gerçi benim bi şikayetim yok varsın öyle olsun bizi mahrum bırakmasın yeter

Bahriye1 kıyamam oğlunuza Allah bağışlasın. herkes kendine baksın. abim yokkardeşim var valla onada kıyamma bana zorlanarak altın takmasın kendisi harcasın derim.

cnm 3 yıldır herkeze fazlasıyla götürdüm eşimin tarafına kayınvalidemlerin durumu çok iyi olmasına karşın 200 liralık billezik taktılar başkada bir iğne bile yapmadılar.bir bez parçası bile almadılar.iki tane bekar öğrtmen görümcem var ikisi bir hediye getirmişler minicik bir küpe.yine onlarda bir çorap bile almadılar kızıma iki hala topu topu 80 tl lik küpe almışlar.söleyin şimdi bunların çocuğu olunca ben napayım.eskiden olsa bilezikler atalar takardıım benim eşimde yok kardeşlerme şöyle bilezikler böyle kolyeler takacağım diyordu ama bu doğumda bende oda çok akıllandık.sap gibi bıraktılar bizi.akrabaları bile iki kişi çalışıyolar onlar bize versin diyorlarmış altın götürdüğüm insanlar.bence bi küçük altın yeterde artar bile sonra enayi yerine düşünce insana çok koyuyo.

Bahriye1 kıyamam oğlunuza Allah bağışlasın. herkes kendine baksın. abim yokkardeşim var valla onada kıyamma bana zorlanarak altın takmasın kendisi harcasın derim.

dediğim gibi durumunuz müsaitse ama değilse zorlanmanın anlamı yok onu çok sevmeniz bile yeterli ben de bu yüzdende babası annesi ne yaparsa yapsın yeğenim için ölürüm yeğen başka bana göre ben eşimin yeğenlerinide çok severim sonuçta onların bi suçu yok aramızda olanlardan

Herkesin maddi durumu ve geleneği farklı şimdi bence biz ne desek boş bu yüzden
bizde bebeğin teyzeleri halaları amcaları dayıları bilezik takar bebeğin annesine, bebeğe de altın nazarlık takarlar, çok zengin olduklarından değil, böyle alışılmıştır, ama çok da farketmiyor yani bugün benim çocuğum oluyor bana takılıyor, yarın başkasının oluyor ben ona takıyorum aynısını

bence de ne gerek var ama işte eşim ablası ya takamak istiyor en büyüğünden. hava atacak heralde

Ben hava atma ile ilgisi olduğunu sanmıyorum, yani çeyrek altını arkadaşlarım doğum yaptıklarında taktım ben, abimin eşi doğum yaptığında tüm altın takarım (henüz yeni evli abim, ama düğününde 20 gr lık bilezik taktım, ben de memurum ve bütçemi de zorladı, ev aldık çünkü krediyle, ama eşim sağolsun "çok olur" demedi.)... Sonuçta kardeşlerimize başkalarına aldıklarımızdan daha iyi hediyeleri layık görürüz, ben de ekim ayında doğum yapacağım, bebeğim olacağını öğrendiğinde erkek kardeşim hemen "arabasını & oto koltuğunu ben alırım" dedi...

bitaraf cimri bitaraf eli açıktır daima bizdede eşimin eli çok açıktır gerçi benim bi şikayetim yok varsın öyle olsun bizi mahrum bırakmasın yeter

öyle tabiii canım bir taraf tutumlu olmalı ki herşey yolunda gitsin iki cimri bir arada olmaz kim yer sonra paraları:)

Ata lira tam altın mı oluyor, yani ortalama 600 tl?

Ben ablamın kızı olduğunda künye almıştım, hem ablama hem kızına.
Aldığım kıyafetin haddi hesabı yoktu. Hala da devam ediyorum.
Yeğenimin buna ihtiyacı yok, annesi ve babası doktor.
Ama ben içimden geldiği ve beni de mutlu ettiği için bu hediyeleri alıyorum.
Tabi bu ablamla benim ilişkimiz, ikimizi d eböylesi mutlu ediyor. O da benim kızıma aynı şekilde davranır.

Herhangi bir arkadaşıma, uzak bir akraba taktığım çeyrek altını ablamın bebeğine takamazdım açıkçası..

Ama eşimin kardeşinin de bebeği oldu.
Bir çeyrek taktık. Birkaç da hediye.
Eşime kalsa o kadarını da yapmayacaktı..
Ben kendi maaşımla aldım bu hediyeleri.
Çünkü kaynım ve eltim, benim kızıma (kızım 5 yaşında) şu ana dek ne bir hediye, ne altın hiç bişey almadılar. Hediye almamak için kızımın d.günlerine bile katılmadılar. Hediyeyi bırak, amcası şu ana dek bize gelirken kızım için eline bir sakız almış değildir.

Anlatmak istediğimi ifade edebilmişimdir umarım.
Demek istiyorum ki, her 2 tarafta aynı sevgi ve ilgiyle yaklaşıyorsa ata altın da takılır, fazlası da yapılır.
Ama bir taraaf hep bana löp bana mantığındaysa bitimi bile vermek istemem.

Eğer görümcenizle ilişkikleriniz sıcaksa, siz evlenirken görümceniz size değerli olduğunuzu yaklaşımları ve hediyeleriyle hissettirmişse, eşinizi kırmayın derim.
Neticede kaç tane doğuracak bu kadın, en fazla 2-3 değil mi?

Son düzenleme:
bu konu her aileye göre değişir bence. Eşim yeğenlerine yarım takmıştı biz çıkıyorduk o zamanlar. Ben de yeğenime yarım taktım nişanlıydım. annem burma takmıştı yengeme. doğumgününde de hem ayakkabı aldım, hem çeyrek taktım yeğenime. Doğumda çeyrek altın bana göre az gelir. ama aile içinde zaten bunun bir geleneği vardır. ata çok diyorsanız yarım takın ama çeyrek olmaz gibi.

şuan itibariyle 550 tl. yarın alıcaz bakalım kuyumcuda kandırırsam tatlı dille başka aldırabilirm. :)

Back
X