• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni dogan beslenmesi

Blue berry

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2023
8
1
6
34
Merhaba
23 gunluk bebegim var hem emziriyorum hemde siringa yontemi ile sagdigimi veriyorum fakat bebegim doymuyor sutum yagli degil ve sagdigim sutte en fazla 30 40 cc arasi oluyor yedek yapamiyorum hatta bebegim surekli emmek istiyor ve surekli emziriyorumda ama doymuyor bunun icin nasil bir yol izlemeliyim sutum yeterli gelmedigi icin mamaya baslamak ta istemiyorum sutum cogalsin diye herseyi de denedim caylar, kompostolar vs vs bir tek damla kullanmadim onda da damlayi kullanmayo birakinca sutten kesilme ihtimali oldugu icin bana da fikir verebilir misiniz ?

Merhaba
23 gunluk bebegim var hem emziriyorum hemde siringa yontemi ile sagdigimi veriyorum fakat bebegim doymuyor sutum yagli degil ve sagdigim sutte en fazla 30 40 cc arasi oluyor yedek yapamiyorum hatta bebegim surekli emmek istiyor ve surekli emziriyorumda ama doymuyor bunun icin nasil bir yol izlemeliyim sutum yeterli gelmedigi icin mamaya baslamak ta istemiyorum sutum cogalsin diye herseyi de denedim caylar, kompostolar vs vs bir tek damla kullanmadim onda da damlayi kullanmayo birakinca sutten kesilme ihtimali oldugu icin bana da fikir verebilir misiniz ?
Doymadığını nasıl anlıyorsunuz? Emzirdikten sonra 30-40 cc takviye vermek az değil 23 günlük bebek için. çişli bez sayısı kaç ? Kilo alımı nasıl ?

Doyup doymadigini cisli bez sayısı (5-6 ) kilo kontrolüyle anlayabilirsiniz. 15 günlük kontrolde doğum kilosunu yakalamissa doyuyordur. Sürekli emmek istemesi sadece aç olduğundan değil yeni dünyaya uyum sağlamak ve tek bildiği şeyi emmek ve kokunuzu almak istediğinden. 1-2 saatte bir emmek istemisi çok normal. Sürekli memede yapışık olmak istemesi normal. Sürekli emzirerek sütünüzü arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca bol su için 3-4 litre kadar. Emzirme sonrası sağım sütünüzü arttırır. Çıkan sütun miktarı önemli değil takılmayın buna sağımla sütü arttirmak amaç talep ediyoruz .Power pung ( Süper sağım) yapabilirsiniz akşamları. Sağlık ocağı dan haftalık kilo kontrolü talep edebilirsiniz . Haftada 150-250 Gr alıyorsa doyuyordur.

Kilo alimi güzel bir sorunumuz yok sadece surekli emmek istemesi acabami durumuna getirdi beni yorumlariniz icin teşekkürler arkadaşlar

Merhaba
Emzirme danışmanımın önerdiği 2 süt arttırıcı var biri solgar tablet diğeri bestlak damla bunun harici bir şey kullanmayın. İlk ay kullandım bunları düzenli olarak sonra emzirme düzeni oturunca bıraktım hala açılmamış paketler duruyor ilerde azalma yaşarsam diye. Ama herhangi bir azalma yaşamadım kilo alımı iyi.

Bebek her istediğinde emzirmelisiniz, ayrıca şekerli besinler tüketmek yerine sadece bol su için, zamanında şekerli besinler verirlermiş lohusalara güya süt yapsın diye, şeker de susattığından bol su içince süt artarmış şeker arttırdı sütü derlermiş, aslında temeli bu yani olayın.Bir de uyumaya çalışın süt arttırmak için başka bir şeye ihtiyacınız kalmıyor.

Back
X