• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusa halimle depresyona sokan annem

Evet bileti erken alma ihtimalimiz var ama nasil alayim kovar gibi? zaten onun da kalmak isteyecegini sanmiyorum. yalniz yine de iki aylik aldik bileti, bunu biliyor o da.

Abd deyim demissiniz.
Vizeyle calismiyormu turkiyeden abdye gidip kalmak.
Annen anlamaz galiba vize islerinden.
Kagit geldi izin vermiyorlar 2 ay diyin.
Oranin dilinide bilmez etmez, bak kagit bu diye yutturun.
Yalan evet, ama ailw huzuru soz konusu birda.

Kayınvalide olsa toplu olarak çemkiresimiz gelirdi. Şimdi annene sahip çıkalım. maalesef evliliklerde olan problemler ailelere yansıyınca problem büyüyor. Örnek olarak ; eşimle bir sıkıntım olursa onu affetme kapasitem var. Ama birisi çocuğumu üzerse anlayışlı olma ve unutma kapasitem düşüyor. Haliyle annenizde dolu. Boşaldığı dönem yanlış yalnızca. Anneniz yılların üzüntüsünü biriktirmiş. Unutamaz ama tedavi olması gerekir. Bunu sanırım abd de halledemezsiniz konu uzun. Bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. Allah analı babalı büyütsün. Annenizle konuşarak çözemezsiniz. Yinede deneyin. Ama ona çiçek gibi davranın. Lohusaık dönemine gelmesi kötü olmuş ama belki bu siz ve anneniz için bir fırsat olur. Bebek gelene kadar annenize çiçek gibi davranın. Bebek gelince rahatlarsınız. Dikkati dağılır. Bebek kokusu onu rahatlatır belki.
şimdi bu yazdıklarını kaynana oğluna uygularsa da geçerli mi.mesela gelin oğlumu üzerse geline çemkirebilir miyim.bana da anlayışlı yaklaşır mısınız.malum oğlumda benim çocuğum.:KK66:

Tek yol sabirli davranip su iki ayi atlatmak.. Bilet o sekilde alinmis nihayetinde..erkene alalim evine gitmi diyceksin? Zira ben kv me diyemedim...su bir kac haftanin gecmesini bekliyorum bir yandan, diger yandan cocuklara yardimci oluyor...keske kv ler kizlarina olduklari gibi olsalar bizede...herkes zamani gelince evine gitmeli ve misafirlik cok uzun olmamali.,,

uffff dırdır hiçbir zaman çekilmiyor ..Bu insanlar neden bu kadar mutsuz anlamıyorum ,hiçbir şeyden memnun olmayan,eskileri ısıtıp ısıtıp ortaya çıkaran ,çok sıkıcı Allah sabır versin ..

bebegin eve geldiğinde annen onunla meşgul olur size takmaz.
boşverin siz alttan alın ne de olsa misafir.
Surekli alttan aliyoruz ama huzur birakmadi bizde :( Resmen esimin de duyacagi sekilde mutfaktan soylenip saydirip duruyor dun. Sorun da yine sacma sapan birseye alinmasi. Kari koca olarak bile muhabbet edemiyoruz artik yine alinip sayacak dokecek diye.

5-10 gün daha idare edin.sonra annenize,anne mutlu değilsen burada,gitmek istersen,anlayışla karşılayabilirim.biletini öne alırım.senin mutluluğun,benim ihtiyaçlarımdan daha önemli.diyin.
eğer gitmek isterse,hiç engel olmayın bence.ama bunu da sorun yapar mı bilemem.anne sizin anneniz sonuçta,en iyi siz tanırsınız.
Inanin ki hic ama hic tanimamisim. Her ne kadar kanka gibi can ciger anne kiz olmasak da, annedir, buyuktur, yardimi, destegi olur, evimizde bir bebek bir anne nesemiz muhabbetimiz artar diye iki ay icin getirdim. Ne bileyim boyle yapacagini, esimi tersleyip, arkasindan surekli konusacagini, beni surekli eski konularla bunaltacagini, kalkip gitmesiyle, odaya kapanmasiyla vs canimizi sikacagini. Hem de boyle bir donemde. Esim sac kurutma makinesi calistirsa bile soyleniyor.

Siz zaten gerginsiniz o da alınganmış

Unutun annenizi bebişi düşünün sütünüz önemli bebek gelince ilgi odağı olur annenizin de boş konuşacak zamanı olmaz

Sakin bir anda da geçmişi karıştırmamasını iyi kötü herşeyi geride bıraktığınızı anılar ile değil bebek ile birlikte umutlar ile yaşamak istediğinizi

Herkese yönelik olarak geçmişteki hatalarınız için özür dileyip size hatası olanları ise affettiğinizi belirtin

Umarım bebeğiniz bir an önce eve gelir

Gecmis degil ki sorun sadece. Evdeki hareketlerimize de sayip duruyor. Her kelimemize aliniyor, kusuyor, dariliyor, agliyor, odaya kapaniyor, kalkip gidiyor, bak giderim haa diye tehdit edip duruyor. Cok merak ediyorum bebek gelince nasil olacak.

5-10 gün daha idare edin.sonra annenize,anne mutlu değilsen burada,gitmek istersen,anlayışla karşılayabilirim.biletini öne alırım.senin mutluluğun,benim ihtiyaçlarımdan daha önemli.diyin.
eğer gitmek isterse,hiç engel olmayın bence.ama bunu da sorun yapar mı bilemem.anne sizin anneniz sonuçta,en iyi siz tanırsınız.

Temennim hayirlisiyla kavgasiz dovussuz gitmesi. Basimin ustunde yeri var, annemdir, degil iki ay omur boyu yanimda kalsin isterim. Ama hic uygun bir zamanlama olmadi sanirim, lohusalik, zor hamilelik, zor dogum, hastanede bir bebek ve herseyin ustune bana kan kusturan bir anne.

Gecmis degil ki sorun sadece. Evdeki hareketlerimize de sayip duruyor. Her kelimemize aliniyor, kusuyor, dariliyor, agliyor, odaya kapaniyor, kalkip gidiyor, bak giderim haa diye tehdit edip duruyor. Cok merak ediyorum bebek gelince nasil olacak.

Siz sakin olun

Çocuk büyüyünce öğreneceğiniz bir taktiği annenizde uygulayın.

O ağlayıp giderim vs dediğinde tınmayın; üzülmeyin yani üzülürseniz de göstermeyin; giderim haa tehdidinde de tabii anne; eşimi arayım bileti değiştirsin; Türkiye'de seni karşılayacak olan Y'ye ne zaman uygunsa sor da alalım deyin.

Bir de evet uzun süre annesiz yaşayınca anne ile yaşamak da zor insanın bağımsız hayatı olunca anneden de sıkılıyor.

Benimki sözde karışmadı sadece yemek pişirip ortalığı topladı; ben 20-25 gün zor dayandım; benimkinin de önceden hangi tarihte gideceği belirli idi; kavga etmedik tartışmadık ama gerildik.

Gerginlik olağan siz zaten lohusasınız bu sizi gergin yapar; buna ek olarak bebeğinize kavuşamamışsınız bu bizim anlayamayacağımız kadar sizi gerer; bunu anneniz de eşiniz de anlayamaz.

O nedenle anneniz alınırsa alınsın; dünya yıkılırsa yıkılsın; siz ve bebeğiniz olan iki kişilik dünyayı düşünün sadece...

Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşup gelir minik kızınız

en yakın tarihe yeni bir bilet alın ve annenizi memleketine yollayın.

en yakın tarihe yeni bir bilet alın ve annenizi memleketine yollayın.
Bunu nasil yapacagim nasil? Iki aylik bileti gidis-donus seklinde. Gelirken de farkindaydik hepimiz. Hamileligim cok zor gecince dogum sonrasi daha da zor olur sandim. Ama boylesi daha zormus ne bilebilirdim.

Bunu nasil yapacagim nasil? Iki aylik bileti gidis-donus seklinde. Gelirken de farkindaydik hepimiz. Hamileligim cok zor gecince dogum sonrasi daha da zor olur sandim. Ama boylesi daha zormus ne bilebilirdim.
yeni bilet alamazmısınız?

Bilet degil sorun, anneme onu erken yollamak istedigimi nasil soyleyecegim? Kiyamet kopar bu durumda.
söylemek zorundasın.
iki ay böyle yaşamayı göze alamıyorsan söylemekten başka seçeneğin yok.

destekten çok köstek olmuş..bunu bir anne nasıl yapar anlamıyorum...erken dönsün bence evine..

Annen aynı kayınvaliden gibiymiş ya.. Anlamıyorum ki insan kızının huzurunu niye bozar destek olacağına yaptığına bak.. Anne olmak isteyen kaç kişi anne olamıyor bide böyleleri nankörlük yapıyor nefret ediyorum böyle durumdan. Gönder canım sen gönder. Huzurunu bozan her kim olursa gözünün yaşına bakma yol ver demesi kolay biliyorum ama ben beni huzursuz eden herkesi çıkardım hayatımdan eşinle daha mutlu olursunuz Allah bebeğinede sanada sağlık versin

cnm annen bunları diyomus gideirm filan aglamalar. annecim madme gitmek istiyosun sen burda bunaldın ben snn biletini alim seni gönderim de al biletini cnm.

Back
X