Doğuma Hazırlık Yeni doğan için bebek bezi seçimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
pişik önleyici daha almadım ama mustela mı alsam bepanthane mi alsam kararsızım...mustela da mı eczane de satılıyor? bir de bepanthane gögüs ucu çatlakları için de birebirmiş bu yüzden de onu almak istiyorum aslında , mustelanın da böyle bir özelliği var mı acaba?

pişik kremi olarak diğer firmaların kremlerine niyeyse güvenmiyorum ben yaa...

canım ben de bepanthene almıştım ama hastanede mustelayı tavsiye ettiler ve ilk günden beri onu kullandık,hiç pişik olmadı kızım çok şükür..
başka markaları kullanıp mennun kalan da var kalmayan da ama mustela kullanıp pişik olanı duymadım..

göğüs ucu için de lansinoh almıştım,doğumdan 1 ay önce sürmeye başladım ama yine yara oldu,kaçış yokmuş:) yalnız faydasından mı tesadüf mü bilmem ama çok kısa zamanda iyileşti..3-4 gün fenaydı,kanadı falan ama krem dışında kendi sütümü sürüp kuruyana kadar bekledim ve hemen geçti..
en faydalısı kendi sütün yani:)

arkadaşlar şimdi yazdıklarınızı okuyunca benim aklıma şu takıldı...bebek doğar doğmaz hastanede bebek bezi mi kullanıyoruz?....ben geçen hafta içinde paket içinde yeni doğan bezi adlı ve sargı bezine benzeyen bir bez aldım...onu kullanmayı düşünüyordum...hastaneden eve getirince de prima veya başka ürünler kullanırım diye düşündüm....yanlış mı düşünmüşüm arkadaşlar..lütfen beni bilgilendirir misiniz?...teşekkürler...

primadan herkes cok memnun bende prima alıcam ama yeni çıkan saf pamuk diye tanıtılan üründen teyzem memnun kalmadı topak topak olmuş içi oda açmış üstteki delikli pamuk tabakayı altından elyaf çıkmış 2 kerede pişik olmuş oğluşu doğduğundan beride normal prima kullanıyorlar şuan 1.5 yaşında yeni üründen memnun kalmamışlar bana normal prima al dedi

arkadaşlar şimdi yazdıklarınızı okuyunca benim aklıma şu takıldı...bebek doğar doğmaz hastanede bebek bezi mi kullanıyoruz?....ben geçen hafta içinde paket içinde yeni doğan bezi adlı ve sargı bezine benzeyen bir bez aldım...onu kullanmayı düşünüyordum...hastaneden eve getirince de prima veya başka ürünler kullanırım diye düşündüm....yanlış mı düşünmüşüm arkadaşlar..lütfen beni bilgilendirir misiniz?...teşekkürler...

canım söylediğin bezi ben işk kez duydum , normal bezlerin yeni doğan paketleri var ya işte ben primanınkini aldım ,ameliyathaneye gidecek eşyalarının içine de 1 tane ondan koydum..yani herkes normal bez kullanıyor diye biliyorum.

yeni doğan bebek bezinde illa 1numaradan mı başlamak gerekiyor yoksa kilosuna göremi alıyoruz dün baktım bbek bezlerine çok karışık geldi 1 numara 2-5 kg arası 2numara 3-6 kilo arası sanırım bu göyle gidyor benim kızım biraz düşük kilolu doğabilir 1 numra alsam elimde kalırmı?

canım ben de bepanthene almıştım ama hastanede mustelayı tavsiye ettiler ve ilk günden beri onu kullandık,hiç pişik olmadı kızım çok şükür..
başka markaları kullanıp mennun kalan da var kalmayan da ama mustela kullanıp pişik olanı duymadım..

göğüs ucu için de lansinoh almıştım,doğumdan 1 ay önce sürmeye başladım ama yine yara oldu,kaçış yokmuş:) yalnız faydasından mı tesadüf mü bilmem ama çok kısa zamanda iyileşti..3-4 gün fenaydı,kanadı falan ama krem dışında kendi sütümü sürüp kuruyana kadar bekledim ve hemen geçti..
en faydalısı kendi sütün yani:)

bu kremi not ettim hemen teşekkürler. ben chicconun yenidoğanlar için pişik kremini almıştım ama bunuda denerim. bepantende şimdiden gögüs ucuna sürmeye başlasam acaba iyi gelirmi.

Bebek bezini stok yapmayın. Bebeklerin gelişimi birbirinden farklıdır. Hangi numaradan kaç hafta kullanacağınız belli olmaz.
Bir de her marka her bebeğe yaramıyor. Deneye deneye bulursunuz en iyisini.

yeni doğan bebek bezinde illa 1numaradan mı başlamak gerekiyor yoksa kilosuna göremi alıyoruz dün baktım bbek bezlerine çok karışık geldi 1 numara 2-5 kg arası 2numara 3-6 kilo arası sanırım bu göyle gidyor benim kızım biraz düşük kilolu doğabilir 1 numra alsam elimde kalırmı?

canım 1 paket alırsan elinde kalmaz ama stoklama derim..
çok kısa zamanda büyüyorlar..
benim kızım 3260gr doğdu biz 2 numara kullanıyoruz baştan beri..
1 numara alsak iyi olabilirmiş ilk zamanlarda çünkü hep belini kıvırıp kullandık göbüşüne de gelmesin diye:)
bir de altını açınca ya da yeni bezi takınca çiş-kaka yapıyor bu yaramazlar,bez fazla gidiyor ilk günlerde:)

bu kremi not ettim hemen teşekkürler. ben chicconun yenidoğanlar için pişik kremini almıştım ama bunuda denerim. bepantende şimdiden gögüs ucuna sürmeye başlasam acaba iyi gelirmi.

rica ederim canımopuyorumnanaktan
göğüs ucuna krem sürmeye başlamak için çok isabetli haftadasın canım,ben 32.haftada falan başlamıştım ama erken doğum gündemdeydi o yüzden,
ki 36da doğurdum:)

teşekkür ederim esra bebek bezinde kendimi 1numara sabitlemişim zaten kilosu düşük olacak biraz çünkü 32+5 de 1935 grdı doktorda 3200 falan doğar dedi. 1tanede 1 numara 1tanede 2 numara alayım bari. :)

Arkadaşlar bu konuyu bebeğim olmadan açmıştım. Bebeğim şimdi 2,5 aylık ve evy baby hariç diğer tüm marka bezleri denedim. En iyisi kesinlikle prima. Molfix de emicilk olarak ii ama çok sert geldi bana. Prima yumuçacık ve ince. Benim size tavsiyem bebek bezi stoklamak yerine islak mendil stoklamanız. O kadar çok kullanılıyo ki bebek bezinden daha fazla gidiyo. Yeni doğanlar için Uni Baby nin sadece pamuk ve sudan oluşan ıslak mendilini tavsiye ederim. Alkolde içermiyo. Bol bol ondan alın. Bebeğin pişik olmaması için bebek bezi kadar islak mendilde önemli. Tabi altını sık değiştirip iyice temizlemenizde. Ben bu iki üründende çok memnun kaldım. Bebeğim çok sıcak yaz günlerinde doğmasına rağmen Allah a şükür hiç pişik olmadı.
Göğüs ucu çatlakları içinde Lansinoh un kremini tavsiye ederim. Emzirmeden önce silmenizde gerekmiyo. Bepanthene de ii tabiki ama o LAnsinoh gibi doğal bi ürün değil. Onu emzirmeden önce temizlemeniz gerekiyo. Lansinoh çok kuvvetli bi krem. Çok kısa sürede iyileşiyo göğüs ucunuz. İlk zamanlarda her emzirmeden snr sürerseniz pek de acı çekmeden emzirmeye devam edebilirisniz. 56 gramlık Lansinohdan almıştım. Doğumdan öncede kullandım. Halada yarısından fazlası duruyo. Çok az sürmeniz yeterli o yüzden paket paket almanıza gerk yok. Bi tüp alsanız yeterli.
Yeni doğum yapacaklara bi tavsiyem de göğüs pedi stoklayın. O kadar çok kullanılıyoki. Çok sıkıcı ama kullanmak zorundasınız. Lansinoh un göğüs pedi de kullandıklarım arasında en iyisi. Bebedorun ki günlük kısa zaman aralıkları için kullanılabilir ama gece için uygun değil. Sızdırma yapıyo. Chicco nunki gece gündüz kullanılabilir ama biraz kaşıntı yapıyo.

Umarım anne adaylarına yardımcı olabilirmişimdir.
Umarım anne adaylarına yardımcı

bende primanın yeni doğanından alıcam kesinlikle çünki annem en ufak kardeşim için primayı kullanırdı çok memnundu bi kere es kaza canbebe aldı hiç memnun kalmadı en iyisi prima. bende lansinoh göğüs kremini şimdiden aldım ama son ay kullanmak da fayda var malum göğüs uçlarını uyarmamız erken doğum riskine sebep olurmuş. ayrıca bebedorun göğüs pedini almıştım bende bi tane de lansinoh alayım deneyimli arkadaşlardan bilgi almak iyi oluyor böle

eşimle doğumdan once bebişimizin herseyını tamamladık bez olarak molfix sectık yıllardır ben kızıma molfıx kullanıyorum coook memnunmm dıger bezlerden bıraz fıyatlı ama kalıtelıı tavsıye ederım kızlar

Bız de esımle 2 paket prima yenıdogan 98lik aldık. Bı arkadas ta huggıes ve canbebeyı onerdı.Ilk ay kac paket bez gıdıyor kızlar ?

prima oglumda losyonlu seriye yani 2 numaraya gecince alerji yapti, poposu pancar gibi olmustu yavrumun :(( molfixe gectim ve tuvalete alisana kadar molfix kullandim.

Bız de esımle 2 paket prima yenıdogan 98lik aldık. Bı arkadas ta huggıes ve canbebeyı onerdı.Ilk ay kac paket bez gıdıyor kızlar ?

canım ben oğluma 1,5 aylık olana kadar 2 numara kullandım...günde 6-8 bez değiştiriyodum , bir 66lık ve 2 tane 98lik bitirdim...

sonra 3 numaraya gectim ama daha 80lık 2 paket bitirdim .şimdi 4 numaraya gececem artık 3 küçük gelmeye başladı..

sen de stok yapma bence , elindeki 2 paket bitsin durumuna göre bakarsın artık...

en iyisi prima bence , yaylada bezi bitince prima bulamamış molfix almıştım ama muşamba gibi haşur huşur ses çıkarıyo ve çok kalın , diğerlerini bilmiyorum...

öyle stok falan yapmanıza gerek yok bence,sonra küçük gelir elinizde kalır.yedekte bir paket olsa yeter.eğer çok ucuz bulursanız stok için biraz büyük alın.ayrıca göğüs pedine de boşa para vermeyin doğumdan sonra ihtiyaç olursa alırsınız,her eczanede var.ben aldım hiç ihtiyacım olmadı,öylece duruyor ucuz da değil.

prima kullanıyorum..kalitesine güvenerek aldım..fakat son 3 gündür gecede 2 defa bebeğimin bezini değiştiriyorum ve hepsinde de çişi üstüne çıkmış oluyor..eşim bana "sen çok gevşek bağlıyorsun belki ondan çıkıyordur" diyor..fakat özellikle buna dikkat ettim..sıkıca bağlasam bile yine de çıkıyor...ne yapmam lazım?...kış geliyor ve havalar soğuyunca ben gece gece nasıl her zaman değiştireceğim?...mafoldumbenbenim gibi bir durum yaşayan var mı arkadaşlar?....

canım bacak kenarındaki fırfırlı kısmı içine katlıyor musun? ben katlayarak bağlıyorum daha çişi de kakası da bacak kenarından çıkmadı ama bi kaç kez kakası belinden çıkmıştı...

Back
X