- 1 Temmuz 2012
- 3.173
- 338
- 148
sevgiyle ilgili ne var bu cümlede pardon? zaten bizim ülkemizde hayvanlarin icinde bulundugu durumun resmi bu. Kedi sevmiyorum o zaman sahipsiz kediye bakan kisiyi de demotive edeyim..Sevmeyebilirsiniz, hatta bakan arkadas da sevmeyebilir. Burda mesele sevme-sevmeme degil zor durumdaki bi canliya yardim etme.Ve bu sadece ve sadece takdir edilecek birseydir.
not1: Tarihe gecen kedi nankordur lafini bilmem de, Kuran-i Kerim de "INSAN NANKORDUR" diyor Allah. Hal böyle olunca da insanlarin kedilere nankor demesi biraz komik oluyor. Sevmiyorum demek yeterli olmali herhalde.. Dilsiz,savunmasiz canlilarla savasmak da nasil birseyse artik..
not2: Duyarsizliginizi "Köpek seven kedi sevmez" ile aciklayamazsiniz, zira hem kedi hem köpek besleyen milyonlarca insan var dünyada. Ayrica kedi ve köpek beslemedigi,hatta hayvanlardan korktugu halde hayvansever derneklerine yardim eden onca insan var. Bendeniz de köpeklere bayilmam ve biraz da korkarim ama sokak kedilerini beslerken gelen köpekleri de doyurmayi ihmal etmem cok sükür.
sen ne benim vicdanımı ne de duyarlılığımı sorgulayabilirsin bu birinsisi. ikincisine gelince ben konu sahibi arkadaşımla aramda olan bir espriye kediler üzerinden gönderme yaptım bunu okuyanın anlaması da mümkün değil. kaldı ki ben kediyi sokağa at demedim, sadece bakmanın zorluğundan söz ettim. kedileri sevmeyebilirim, ama bu onlara kötü davrandığım anlamına mı geliyor? hayvan seviyorum diye geçinen kaç kişi kapısının önüne su kabı koyuyor? kaç kişi arta kalan yemeklerini balık kılçıklarını gidip kedilere veriyor? duyarsız birilerini arıyorsan çık da yollarda kedilere vicdansızca çarpıp onları ölüme terkedenlere hesap sor.