Yeni doğdu hiç susmuyor ağlıyor

hayhay42

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2016
20
24
3
30
Arkadaşlar 4 gün oldu bebeğim doğalı dün akşamdan beri hiç susmuyor ağlıyor süt yok aptimal mama veriyoz sürekli ağlıyor 20 saatten beri toplam uykusu 1 saat yok ağlayınca mama verip susturuyoz oda 1 dk sonra tekrar başlıyor ne yapacam yardım edin lütfen

Büyük ihtimalle gaz sancısı cekiyordur. Ve mama verdikçe daha çok gazı olur. Gaz çıkarmak için gaz masajı yapın. Sırtını ıyıce sıvazlayın. Uykusuzluktan da olabilir. Kundak yapmayı deneyebilirsiniz

Cnm benm oğlum 6 aylık olana kadar sabah 5 te uyudu ve full ağlıyordu o da yorgunluktan uyuyodu artık ben sana bnm işime yarıyanları yazim sen kendin değerlendirirsin (tabii ki hiç bir sağlık sorunu yoksa kesinlikle önce bundan emin olunmalı):
1. Açlık!!! Doktorlar kesinlikle mama yok dediler ikimiz de aylarca perişan olmuştuk mama vermemiştim. Önce karnı doyacak ben SMA kullanmıştım.
2. Kumdak, sadece kolları kumdak içinde sarılı olacak bacakları falan eski usül paket gibi olmayack. Anne karnındaki dar alanı hissettirdiği için bebek daha huzurlu oluyor.
3. Emzik, sonra bıraktırması çok zor ama eğer bebek sakinleşmiyorsa kesinlikle emme refleksine emzik çok iyi geliyor. Ben hepsini aldım en son NUK u emmişti. Ayrıca emzik almıyoe diye boşuna reçele falan batırıp verme bebeğe zat. Zaten yatlı bitince ayacak ağzından çok ağladığında hoplayıp zıplatmdan bebeği kucağına al 15 dk kıprıdaman otur, ara ara emziği ver sakinleşmek için sonunda mutlaka kabul edecek. Bu 15 dklık oturma işini günde iki kez falan yap çok zorlama.
4. Gaz, piyasadaki hiç bir ilaç gazı geçirmez gittiğim onlarca dr, kocakarı ilaçları vb ile sabittir. Biz her gün akşam hızlıca üşütmeden yıkadık. Sonra karın masajı ve tek elinin üzerine karnı gelecek şekilde yatırıp diğer elinle tok bir ses duyacak şekilde sırtına gaz çıkarmak için vur. Bunu gün içinde ara ara yap. Ayrıca yurt dışında bebklere bitki çayı da veriyorlar tamamen geçirmese de sakinleştiryor, bunun türleri piyasa da var ya da kendin evde kekik vb. verebilrisin.
5. Hamak, anne karnındaki sallanma hareket hissinin tekrarı olduğu için hamak inanılmaz rahtlatıyor. Ben bliss marka yatay sallanan bir hamak almıştım. Kurtarıcımdır.
6. Yaylanma hareketi, bebek kucağındayken yüzü senin omzunda senin elin onun sırtında yukarı aşağı dizlerini kırarak yaylan. Bu dikey hareket gazı atmasına yardım eder. Hatta dikey hamaklar da vardır.
7. Beyaz gürültü, anne karnındaki seslere benzediği için sakinleştiri. İnternetten araştırıp uyututken dinletebilirisin
8. Anneler , yanında aklı başında bir annen çocuk yetiştirmiş bir büyüğün varsa kesinlikle tavsiyelerini dinle. Eğer bebğin hiç bir sağlık sorunu yoksa eminsen dr dan önce anne derim ben. Zira tecrübe çok önemli
9. Giysi, çok kalın giydirme pişiğe dikkat et

Aklıma gelenler bunlar arkadaşım. Kendini dinlendir, senin sütün çok önemli, bol süt yapıcı şeyler ye iç. Sütün ısrarla gelmezse kiralanan hastane pompaları var ilerde onları denersin. Bnm ki onla gelmişti. Senin daha erken tabi.
Bütün yazdıklarım sadece bnm tecrübelrim tavsiye niteliğinde yazmıyorum sadece çok zorlanmış bir anne olarak tecrübelerimi paylaştım. Allah kolaylık versin..

4 günlük bebekte gaz olmaz diye biliyorum gerçi yazalı epey olmus sezeryan doğum isr bebek sadece kokunu istiyor muhtemelen alışma dönemi dünyaya. kundak muhteşem başarılı birde naptın hala aynımı

I birde tabi senin tercihinde bütçen uygunsa hipp araştırmanı öneririm arkadaşım 350m 35tl filan ama gaz konusunda da prebıotik içeriyor ve içinde soya yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…