Yeni Doğum Yapanın Evinde Kim Kalır ?

Deneme5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
430
342
103
Merhabalar,

Şuan hamileyim herhangi bir sorunum yok sadece merak ediyorum . Bu konudaki ilerleyişin nasıl olduğunu bilmediğim için ileride adet vs vs böyle kısmında en azından bilgim olsun istiyorum.

Doğum hastane çıkışı sonrası eve geçildiğinde evde aile dışında kim kalır, bu işler nasıl olur, kalıcaz mı derler gelirler mi yoksa benim isteğim doğrultusunda mı belirlenir.

Merhabalar,

Şuan hamileyim herhangi bir sorunum yok sadece merak ediyorum . Bu konudaki ilerleyişin nasıl olduğunu bilmediğim için ileride adet vs vs böyle kısmında en azından bilgim olsun istiyorum.

Doğum hastane çıkışı sonrası eve geçildiğinde evde aile dışında kim kalır, bu işler nasıl olur, kalıcaz mı derler gelirler mi yoksa benim isteğim doğrultusunda mı belirlenir.
Aslinda kimsenin kalmasina gerek yok. Yardima ihtiyaciniz varsa da, eger imkan varsa kendi anneniz (daha rahat edersiniz diye) yoksa kv veya baska bir aile yakini kalabilir. Ozetle, bu konuda bir kural yok

Aslinda kimsenin kalmasina gerek yok. Yardima ihtiyaciniz varsa da, eger imkan varsa kendi anneniz (daha rahat edersiniz diye) yoksa kv veya baska bir aile yakini kalabilir. Ozetle, bu konuda bir kural yok
Hiii. Teşekkür ederim bilgi için. Ben çok kalabalığa gelebilen biri değilim ve müdahaleden çok hoşlanmam.
O yüzden bilgi amaçlı sormuştum.. Çok teşekkür ederim cevap için

Baba kalir, digerleri gereksizdir. Bebek size, siz bebege alisacaksiniz
Ben aile derken kendi çekirdek ailem dışında kim kalırı sormuştum.
Yeni doğum yaptığımda 1 hafta evime misafirde istemiyorum mesela. Bunları söylediğimde yanlış anlaşılır mıyım ondan endişe ediyorum.

Merhabalar,

Kendi evinde kalır. Yardımcı olmak isteyen gelir yardın eder

Insanın en cok annesine nazi geciyor ya eşinle birlikte bakacaksıniz esinin isi yogun olur 5 gün izin bitince ne yapacağım dersen de annen gelmeli.Bana göre k.valide asla ama asla gelmemeli bir ceneleri acılıyor fırın küregi gibi oluyor o çene en baba kayinvalide bile o dönemde lohusa sendromuna giriyor lohusa kendisiymis gibi

Son düzenleme:
Kim işe yarayacak ve taze anne kiminle rahat edecekse o kalır.
Benim annem de kayınvalidem de 1-2 gün gün kaldılar. Sonrasında 4-5 günde görümcem kaldı. O da gündüz evden çalışıyordu. Akşam da arkadaşlarıyla falan görüşüyordu. Temel olarak bir sorun olduğunda seslenebileceğimiz biri olsa yeterdi.
Bu benim ve eşimin tercihi idi. İyi ki de öyle oldu. Ailelerimiz anlayışlı davrandılar. Yemek yapıp getirdiler. Torunu görüp gittiler. Her ailenin iç dinamiği farklıdır.

Kaynanamlar şehir dışında ve mutlaka gelmek isterler onları da anlıyorum torunu görmek isterler tabi ama ben en azından 1 hafta kendi annemin kalmasını istiyorum, hamileliğin sonuna doğru konuşmak istiyorum ilk günden gelmek isterlerse annem kalsın diye umarım sorun olmaz , onlarında geldiğinde uzun süre kalmasını istemiyorum da hayırlısı bakalım şehir dışı olunca böyle oluyor aynı şehirde olsa zaten kaynanam kalsın istemem gerek yok diye 1 hafta sonra toparlar iyi olursam

Mesela benim kayinvalidem kalmiyordu gün icinde geliyordu annem vardi yanimda ama o önden kendi kaynanasıni gönderiyordu kaynanasi gündüzleri kadin programlari actirirdi bangir bangir son ses ev sobali tek odadayiz annem islere mi kossun bebek zaten sabaha kadar cıyak cıyak ağlardi alerjik bebekti ben gunduzleri cocuk biraz uyurken uyumak isterdim babaanne vardı seste uyuyamazdım bebegim de uyuyamazdi yaslı insan bozmaya calisirdim güncenirdi.O giderdi tam dinlenecegim derdim aksam olurdu kayinvalidem eltisini elti cocuklarini goruncemi alir gelirdi ev curcuna cocuk ağlar her taraftan ayri ses cikar gögsüm yara icinde ama ben kafama yazma üzerime pijama gecirmek istemezdim.Oradan lap diye iceriye kayinpederim dalardı esim cocugu görünce salak gibi bir sey olmuştu bunlari hic görmezdi hehe hehe diye salak salak gülümserdi simdi yapsa vallahi bosarım onu o zaman nasil dayanmışım.Yani lohusalıgın benim gibi salak insanlarin arasında gecmeyecekse ayağına köstek olan olmayacaksa gelsinler yoksa kimseye gerek yok

Benim eşim çok yardımcı olmuştu gerçekten herşeyimi eksiksiz yaptı.
Yemek,bulaşık,temizlik için de kayınvalidem yardım etti o da kaldı bizimle
Ama kaynım ve kayinbabamdan rahatsız oldum çünkü ben hep yattım emzirdim rahat edemedim.
Annen kalabiliyorsa kalsın yardimci olur,kayınvalideyle sıkıntı olmazsa tek kalabilirse kalsın.
1 haftaya iyice toparlarsiniz zaten.

Back
X