Yeni Doğum Yapanın Evinde Kim Kalır ?

Merhabalar,

Şuan hamileyim herhangi bir sorunum yok sadece merak ediyorum . Bu konudaki ilerleyişin nasıl olduğunu bilmediğim için ileride adet vs vs böyle kısmında en azından bilgim olsun istiyorum.

Doğum hastane çıkışı sonrası eve geçildiğinde evde aile dışında kim kalır, bu işler nasıl olur, kalıcaz mı derler gelirler mi yoksa benim isteğim doğrultusunda mı belirlenir.
Siz kimler kalır diye şüphe içindesiniz 😂😂 ben de herkes kalır diyodum ama herkes kaçtı bir başıma kaldım 😂😂

osullarla alakali. Kayinvalide kayinpeder baska sehirde yasadiklari icin onlar bizde kalmislardi. Ama haftada 3 gun temizlikci gelmisti. Herseyi o toparlamisti. Bence aile uyelerinden daha onemli temizlige yardim eden abla :)

Biz aynı şehirdeyiz, kayınvalidem ilk doğumda yedi sülalesini toplayıp hastaneye getirdi, sabaha karşı doğum yaptım çok yorgundum, dinlenmedim, sütüm gelmedi haliyle günlerce beni yedi bitirdi sütün yok diye. bende onu yedim tabiki ilk hafta, salonda oğlunu doldururken bu işi cinnet çözer dedim cinnet geçirdim evine gitti. Gece kalmıyordu bu arada annemde kayınvalidemde gündüz uğruyorlardı. İkinci doğumum pandemide oldu hastanede gece annem kaldı yanımda, kimse gelemedi oh mis.
Sözün özü illa birisi kalacaksa anneniz kalsın yemek temizlik yapsın siz de bebeğinize odaklanın. Sağlıkla kucağınıza alın.

Bence ilk önce ay kim kalır, adetler nasıldır, nasıl olmalı, gelmeyin desem alınırlar mı gibi şeyler düşünmeyin ve olayı kurumsallaştırmayın. Adet madet yoktur şartlara göre siz ve bebeğiniz içim en doğrusu ne ise o yapılır.
Bizim bebeğimiz 1 haft küvezde kalmıştı ve taburcu olurken doktorumuz 40 günlük olana kadar ziyaretçi kabul etmeyin demişti. Biz garanti olsun diye 2 ay kabul etmemiştik:KK70:
Doktor size böyle bir şey söylemese de uydurun bence siz de.
Annem yanımda çok az kalabildi okula devam eden kardeşim olduğu için. 40 gün kayınvalidem eşim ve ben birlikte kaldık. Çok huzurlu sakin ve iyi geçti diyebilirim. Yanınızda kalan kişinin ünvanından ziyade karakterine dikkat edin derim.
Bebeğinizin hastane süreci de olduğu için, bebek eve geldiğinde eşim çok fazla yanımızda olamadı işe gitmesi gerekiyordu.
Geceleri ben emzirdim kayınvalidem ve eşim dönüşümlü gaz çıkarma, uyutma işlerini yaptılar. Yemeği kayınvalidem yaptı filan. Normal doğum olursa evet hemen ayaklanabilirsiniz. Ama doğum bence çok yorucu bir şey. 3-5 gün boyunca o güne kadar varlığından haberim bile olmayan kaslarım dahil ağrıdı her yerim. Bir de kan kaybı oluyor filan. O yorgunluğu atmak için 1 hafta 10 gün birileri olabiliyorsa bu iyi bir şey bence.
Sonrası su akar yolunu bulur.

Merhabalar,

Şuan hamileyim herhangi bir sorunum yok sadece merak ediyorum . Bu konudaki ilerleyişin nasıl olduğunu bilmediğim için ileride adet vs vs böyle kısmında en azından bilgim olsun istiyorum.

Doğum hastane çıkışı sonrası eve geçildiğinde evde aile dışında kim kalır, bu işler nasıl olur, kalıcaz mı derler gelirler mi yoksa benim isteğim doğrultusunda mı belirlenir.
Ben gecen sene doğum yapıcaktım bu tarz konu açtım arada linçlendiğimde oldu çokta tın😒🙂 .Ben 38 yasındaydım ve üçüncü gebeliğimdi.Annem gelip kalacaktı direk doğum sonrası.Ama kayınvalidem dediki 40 on çıktıktan sonra da biz gelir kalırız ama bizden kastı kayınpederıde yanında getırecekmiş🥴 o da kalacakmış bana bu garip gelmişti.her ne kadar kırkım çıkmış olsada emzirmeye devam edecektım ve dolayısıyla bi odaya tıkılı kalacaktım pederin yanında emzıremiceğim için.bana ters geldi.kimi bana hak verdi ki i nolmuşki dedi.Valla kim ne derse desin tabiki en basta kendi annenin kalması çünkü rahat edersin.Ama o yoksa kalamıyosa kayınvalidem olur.baska bi akraba vs...sana kalmış canım..

Kiminle rahat ediyorsan ve genel anlamda kim işe yarıyorsa o kalsın. Ben kimse kalmasın eşin kalsıncılardan değilim. Ben yeni doğmuş bir bebekle tek başıma yapamazdım çünkü. Benim annem ve eşimin annesi dönüşümlü olarak kaldılar bizde. Evde yardımcımız var,ona rağmen.. Ben uyurken bebeğe bakmaları bile yetti. Ivır zıvır bir sürü iş oluyor vs vs.. Ben rahatıma düşkünüm dediğim gibi en rahat edeceğim model buydu,bunu yaptık. Sen nasıl rahat edeceksen onu yap. Misafir zaten kabul etme,dünyanın en saçma işi.. ilerleyen zamanlarda dışarda bir mini organizasyon planlarsın olur biter.

Varsa anneniz yoksa hiç kimse...
Çok yardıma ihtiyaç duyarsanız bi kadın tutabilirsiniz.
Sağlıklı doğumlar dilerim 🤗

Anne kalır evi uzaktaysa evi yakınsa kimse kalmaz gider gelir
Bos kalabalık değil yardım edecek birileri lazim

Benim iki sezeryan doğumumda da hastanede ilk gece refakatçi dışında hiç kimse kalmadı. Ben sağlık açısından hiç zorlanmadım çabuk ayaklandım herşey iyi gidiyor derken bebeklerim 2. haftadan sonra korkunç gaz sancısı çektiler. O zaman gerçekten yardıma ihtiyaç duymuştum ama çağıracak kimsem yoktu. Kayınvalidem vefat etti. Annem engelli ve ablamda hem ona hem kendi çocukarına ancak yetiyordu derken mecbur tek başımaydım. Siz de bence durumunuza göre karar verin. Siz iyiyseniz bebek iyiyse evde fazladan kişiler sizi belki strese bile sokabilir. Çünkü kendiniz tecrübe ede ede bebeğinizi daha iyi tanıyıp ona göre hareket edebilecekken dışardan sürekli akıl veren olduğunda bu durum bozguna uğrayabilir.

Yok ben kendi evimde kalacağım zaten. Benim evimde yatılı olarak kim kalırdı sorum.
En güzeli kimsenin kalmaması ama illa birileri kalacak diyorsanız anneniz, varsa ve müsaitse kızkardeşiniz, kayınvalide ya da görümceniz.
İlk doğumunuzsa, doğumunuz da sıkıntısız geçerse kimse kalmasın siz kendi kendinize yetersiniz, ki erkeklerin de doğum izni var diye biliyorum, eşinizle beraber atlatırsınız doğum sürecini.

kimse kalmamalı illa biri kalacaksa ya da siz birinin yardımına (eşiniz dışından birinin) ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorsanız size ister misin kızım kalabilirim diye sorulmalı sizin de istediğiniz rahat edeceğiniz iş yapacak iş beklemeyecek anlayışlı birisi kalmalı. gerisi sinir stres ve yük olmaktan başka bir şey olmaz

Hiii. Teşekkür ederim bilgi için. Ben çok kalabalığa gelebilen biri değilim ve müdahaleden çok hoşlanmam.
O yüzden bilgi amaçlı sormuştum.. Çok teşekkür ederim cevap için
Kımse kalmasın
Gerek bulursan annem kardesım olabılır gerısı boş hıkaye

Back
X