350 inşaat temizliğine çok değil. Yemeğini düşünmeniz gerekirdi, acemiliğinize gelmiş. Ben de temizlikçi Eve geldiği zaman, dışarıda olsam bile yemek parasını tezgaha bırakırım ve öğlen saatinde lokantayı arar, eve yönlendiririm. Gerçekten ağır iş yapıyorlar ve insanın gücünü toplaması İçin arada yemek ve çay içip bir dinlenmesi gerekiyor.
Çölyak hasTası olduğu için ızgara istemesi anormal değil. Rahatsızlığına göre bir yemek istemiş.
yol parası önceden konuşulur normalde. Ona göre anlaşırsınız. Mesela bana gelen temizlikçi yürüme mesafesi olduğu İçin, yürüyerek geliyordu. Ama otobüsle gittiği yerlere iş artı yol parası alıyordu.
hortumu sonradan istemesi onun hatası ama yapacak bir şey yok. Bazen olur öyle hatalar. İnsanın kendi evinin temizliği olduğu için, idare etmek gerekiyor.
bir de aklınızda bulunsun, genelde, özellikle ilk defa Alıyorsanız o temizlikçiyi, yanında bulunmak gerekir. İş yapmadan yalnızca, oturup telefonla ilgilenseniz bile. Ama asla kova getir, su getir, bez sık gibi isteklerini kabul etmemek, mesafeli durmak gerek. Siz orada olduğunuz İçin, işini daha düzgün yapar. Orada olmazsanız, sonra büyük sürpriz yaşayıp, verdiğiniz parayla Kalabilirsiniz. Kimi güzel temizlik yapıyorum deyip, banyo kovalarını mutfakta boşaltabilir, ya da tuvalet temizlediği bezi mutfakta kullanabilir.
Başında durup takip etmek gerekiyor yani. Bana uzun zaman gelen abla, nasılsa güveniyor, bakmaz diye koltukların, dolapların altını silmeden bırakmıştı bir sefer mesela. Bez gezdirdim altında, tozlar öyle duruyor. Uyardım, yaptı. Değiştirdim sonra. Zaten ben dipler köşeler yapılsın diye para veriyorum. Görünen yeri süpürüp silmeyi kendim de yapabilirim.
taşınmak zor iş, Allah kolaylık versin.