• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yenı ev kurmak sıze ne kadar harcama yaptırdı ...?

bende bosch ıyı bı marka dusundugum ıcın buyuk beyaz esyalarımı ordan aldım kucuk ev aletlerımden ekmek kızartmam ve tost makınam bostan dıgerlerı arcelıkten, televızyonuma lg den aldım ,takımın ıkı gumuslugu bı vıtrını vardı cnm bırınden bırını almak gerekır dıye dusundum ıkı gumuslugu almaktansa vıtrın daha uygun ve mantıklı geldı banada,,ıdareten alıp 2 bın verecegıme koltuklara adam akıllı alır 3 bın verıırm mantıgındaydım alırken , ucuz etın suyu kara olur cunku almısken kalıtelı olsun dedım cunku dıger turlu aslı astarını gecıyor,ya bu benım saydım mobılyaların hepsı 4 -5 bın tutanlarda var dugun paketı sekılınde satılıyor ancak o sekılde bıseyle 10-20 bın seklınde tamam lanır dıye dusunuyorum ,bende salondan vazgecmek ıstemedım ılk ama dusundukce mantıklı geldı bana dugunde bızım taraftan sadece yakın akrabalarım olucak zaten dugun daha cok esımın cevresınde olucak ,esım zaten dugunlerı sevmıyordu sırf ben hayal edıyorum dıye salon tutmustuk ,kına gecem benım memleketımde dugun gıbı olucak zaten bızımkıler kımse senı gelınlıkle goremıcek hem bızde dugun yemegı vermek ıstıyoruz degınce kınama ılk gelınlıkle gıdıcem yemek faslından sonrada normal kına gecem olucak ole oluncada tekrar ıstanbulda dugun yapmak mantıklı gelmedı ve salonu ıptal ettırdım ,ıcım o konuda cok rhat acıkcası

aynen katılıyorum bende sasırdm bırden bu seklde nasıl oldu dıye

Bence iyi yapmışsınız artık canınızı sıkmayın içinize sinen şeyleri almışsın burada da okuduğunuz zaten genel fiyatların bu olduğu diğer uyguna gelenler dediğin gibi paket halinde olanlar onda da markadan çok spot malı gibi oluyor bunda hem fikirim en azından bir kaç sene rahatlıkla gönlümüz severek idare etsin :21:Düğün olayını da mantıklı düşünmüşsün ayrı şehirlerde olacakmış bende olsa öyle yaparım şahsen kına yerinde zaten gelecekler görecekler seni sonra İstanbulda gelip tekrar düğün yapacaksın nikahta da gelip erkek tarafı görür oldu bitti:16:

Ortak ödendiyse adalet vardır. Tek kpederinin ödediğini söyleseydin kızardım sana. Ama şu an içine sinen şeyleri almışsın, tadını çıkar.
ortak canm en basından babamlar bu sekılde konustular , zaten dıger turlu olsaydı bu kadar rahat alamazdım zaten
Elli bin kadar tuttu......
butun dugun + ev kurulumu
Butun harcamalar arkadasim. Hepsini yazdim ki tam bir fikir edin diye. Yoksa soyle diyeyim sana. Oturma grubum, yemek odasi ve yatak odasi 8,500 tuttu. (Fabrika cikis magazasi fiyati.) Halilarim 1500 (2+1 evim), perdeler 1000, beyaz esyalar (4,500). Mutfak esyalari en cok tutanlardan biri. Hani ivir zivir var ya onlar cok tutuyor. Benim bu 65 binin icinde gelinlikten tut, nikah parasi, kiralik gelin arabasi parasi, kuafor parasi, damatlik parasi, altinlar filan hepsi var. Maalesef gunumuzde evlenmek isteyen kadin veya erkeklerin 50 bin ila 60 bin lirayi gozden cikarmasi gerekiyor. Iki tarafinda odedigi toplam para bu.
genel toplam cıkartmadım canm benım emınım cıkartırsam dedıgım gıbı bı rakam cıkabılır belkıde daha fazla , benım ceyız dedıgımız sey 11 bın cıvarı tuttu sen hepsını ayrıtılı hesaplamısın bızde hesaplamaya callısıyoruz gercı su sıralar ama daha detaylı bı hesaplama yapmadık
Mobilyalarımız 7.000 ayrı olarak oturma odamız için oturma grubu 1.900 Tv 1.800 beyaz eşya 7.000'e yakın tuttu çünkü evimize adığımız fırın ocak uyumlu değildi bizde ankastreye çevirdik dünde perdelerimizi aldık onlarda 2100 tuttu.
Allah mutlu mesut ıcınde oturmayı nasıp etsın cnm
Valla ödenen paraları kafana takma çok büyük meblalar değil bormal bir evin kurulması için bir anda olumca insana fazla geliyor sıkma vanını keyfini öıkart herşey olur sinopun nereaindenler

Beggyy
aynen belkı ayrı zamanlrda alınsaydı bu kadar takmazdım kafaya ama hepsı bır anda olunca meblag yuksek ve agır geldı oguzelı koyundenler cnm merkeze yakın bı koy

a dan z ye derken butun ıncık gıncık hersey mı yoksa mobılya perde halı ve beyaz esyalar mı

Her şey, aklına gelen her şey, mutfak eşyaları bile dahil
Şu an ki eşyam 3 odalı bir evi döşedi
Nevresimler,havlular,mutfak eşyaları, aksesuarlar, aklına ne gelirse
Nevresim, pike gurubunu hazır almadım, kumaşlarını alıp kendim diktim sadece, hazırları kullanamıyorum çünkü
Bir de televizyonumu ablam ev hediyesi olarak aldı, ona para vermedim
İyi bir rakama hallettiğimi düşünüyorum çünkü her şey sıfırdan oldu
İnternetin icadına çok dua ettim evi döşerken =))

Bence iyi yapmışsınız artık canınızı sıkmayın içinize sinen şeyleri almışsın burada da okuduğunuz zaten genel fiyatların bu olduğu diğer uyguna gelenler dediğin gibi paket halinde olanlar onda da markadan çok spot malı gibi oluyor bunda hem fikirim en azından bir kaç sene rahatlıkla gönlümüz severek idare etsin :21:Düğün olayını da mantıklı düşünmüşsün ayrı şehirlerde olacakmış bende olsa öyle yaparım şahsen kına yerinde zaten gelecekler görecekler seni sonra İstanbulda gelip tekrar düğün yapacaksın nikahta da gelip erkek tarafı görür oldu bitti:16:
aynen canm fıyatları duyunca ortalama seyler aldıgımı dusundum acıkcası evet ayrı sehırlerde olunca en mantıklısı bu geldı , en azından oranın masrafını evımıze harcarız dıye dusunduk ,esım cok ısrar ettı bak ılerde ıcnde kalır mutsuz olursun ıstemem ole olmanı dedı ama benım ıcıme cok sındı zaten o gun yoldan gelıncek o yorgunlukla dugun olcaktı sımdı nıkah olacak nıkah sonrası takı ve sonrasında evımızdeyız:16::16:

Her şey, aklına gelen her şey, mutfak eşyaları bile dahil
Şu an ki eşyam 3 odalı bir evi döşedi
Nevresimler,havlular,mutfak eşyaları, aksesuarlar, aklına ne gelirse
Nevresim, pike gurubunu hazır almadım, kumaşlarını alıp kendim diktim sadece, hazırları kullanamıyorum çünkü
Bir de televizyonumu ablam ev hediyesi olarak aldı, ona para vermedim
İyi bir rakama hallettiğimi düşünüyorum çünkü her şey sıfırdan oldu
İnternetin icadına çok dua ettim evi döşerken =))
valla tebrık ederım nedıyeyım butun evı cok uygunu halletmıssınız :46:

aynen canm fıyatları duyunca ortalama seyler aldıgımı dusundum acıkcası evet ayrı sehırlerde olunca en mantıklısı bu geldı , en azından oranın masrafını evımıze harcarız dıye dusunduk ,esım cok ısrar ettı bak ılerde ıcnde kalır mutsuz olursun ıstemem ole olmanı dedı ama benım ıcıme cok sındı zaten o gun yoldan gelıncek o yorgunlukla dugun olcaktı sımdı nıkah olacak nıkah sonrası takı ve sonrasında evımızdeyız:16::16:

Evet canım bence de evinize harcarsınız tatilinize harcarsınız sonuçta tek tarafı eğlendirmiş olacaktınız bu şekilde :32:

valla tebrık ederım nedıyeyım butun evı cok uygunu halletmıssınız :46:

Her şeyimde en iyi markalardan oldu ama çok uğraştım =))
Mağazalardan beğendiğim modelleri, internetten satın aldım
Örneğin tüm beyaz eşyalarımı Samsung'dan seçtim, modelleri belirledim, tek seferde hepsiburada'dan aldım, kargo bedellerini puanlarla ödedim =))
Halıları seçip onları da internet üzerinden aldım, mutfak eşyaları öyle
Gidip direkt aldığım eşya çok az
İstediğim markaların indirimlerini bekledim, Fissler düdüklü tencere içimi tüketti indirime girene kadar =))
KK'da ki eşyalar ile ilgili forumlardan çok faydalandım, açılmış eski konularda çok faydalı bilgiler var
Beni tek şaşırtan modalife oldu, ben ucuz, adi bir şey sanıyordum, o fiyatlara mobilya mı olur diyordum, vallahi çok da güzel oldu
Sizin de gönlünüze olsun her şey, insan on kere evlenmiyor, çok dert etmeyin kendinize, mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
aynen canm :9: aynı sehırde olsaydık bı salon tutardık ortak elbette :9: dugun sonrasında ıyı tatıl guzel olurdu gercekten

Benim erkek arkadaşımda kandırmaya çalışıyor beni gel o kadar parayı düğün mekanına vermeyelim sonrasında yemek yeriz yakınlarımızla istediğin tatile çıkarayım seni yurt dışına çıkalım 7-10 bin neyse oraya verelim diyor ama benim içimde kalır o yüzden kaçarı yok bizim herkes aynı şehirde zaten bir kaç farklı şehirden gelecek akrabamız var o kadar:60:

ortak canm en basından babamlar bu sekılde konustular , zaten dıger turlu olsaydı bu kadar rahat alamazdım zaten

butun dugun + ev kurulumu

genel toplam cıkartmadım canm benım emınım cıkartırsam dedıgım gıbı bı rakam cıkabılır belkıde daha fazla , benım ceyız dedıgımız sey 11 bın cıvarı tuttu sen hepsını ayrıtılı hesaplamısın bızde hesaplamaya callısıyoruz gercı su sıralar ama daha detaylı bı hesaplama yapmadık

Allah mutlu mesut ıcınde oturmayı nasıp etsın cnm

aynen belkı ayrı zamanlrda alınsaydı bu kadar takmazdım kafaya ama hepsı bır anda olunca meblag yuksek ve agır geldı oguzelı koyundenler cnm merkeze yakın bı koy

Bizde sinopluyuz o yüzdn sordum :) dedem tanır heralde bi kere ev kuruyosn ya bırak harcansınnn

Beggyy

Bizde sinopluyuz o yüzdn sordum :) dedem tanır heralde bi kere ev kuruyosn ya bırak harcansınnn

Beggyy
belkıde tanıyorlardır kım bılır :9:
Her şeyimde en iyi markalardan oldu ama çok uğraştım =))
Mağazalardan beğendiğim modelleri, internetten satın aldım
Örneğin tüm beyaz eşyalarımı Samsung'dan seçtim, modelleri belirledim, tek seferde hepsiburada'dan aldım, kargo bedellerini puanlarla ödedim =))
Halıları seçip onları da internet üzerinden aldım, mutfak eşyaları öyle
Gidip direkt aldığım eşya çok az
İstediğim markaların indirimlerini bekledim, Fissler düdüklü tencere içimi tüketti indirime girene kadar =))
KK'da ki eşyalar ile ilgili forumlardan çok faydalandım, açılmış eski konularda çok faydalı bilgiler var
Beni tek şaşırtan modalife oldu, ben ucuz, adi bir şey sanıyordum, o fiyatlara mobilya mı olur diyordum, vallahi çok da güzel oldu
Sizin de gönlünüze olsun her şey, insan on kere evlenmiyor, çok dert etmeyin kendinize, mutluluklar dilerim
rabbım mutlu mesut oturmayı nasıp etsn ınsallah
Benim erkek arkadaşımda kandırmaya çalışıyor beni gel o kadar parayı düğün mekanına vermeyelim sonrasında yemek yeriz yakınlarımızla istediğin tatile çıkarayım seni yurt dışına çıkalım 7-10 bin neyse oraya verelim diyor ama benim içimde kalır o yüzden kaçarı yok bizim herkes aynı şehirde zaten bir kaç farklı şehirden gelecek akrabamız var o kadar:60:
:9: az degılmıs nısanlın dedıgın gıbı farklı sehırlerde olunca evet mantıklı ala aynı sehırdeyken dugun olabılır bence :9: balayına gıdecekmısınız pekı

belkıde tanıyorlardır kım bılır :9:

rabbım mutlu mesut oturmayı nasıp etsn ınsallah

:9: az degılmıs nısanlın dedıgın gıbı farklı sehırlerde olunca evet mantıklı ala aynı sehırdeyken dugun olabılır bence :9: balayına gıdecekmısınız pekı

Henüz belli değil ama istiyoruz tabi ki güzel bir dinlenme olacak bizim için inşallah sözden sonra bakacağız otellere fiyatlara net bir bilgim yok eğer bütçede sıkışırsak uygun bir kaç günlük kaçamakta yapsak yeter bize huzurumuz olsun da sonraki yıllarda da yaparız rahat rahat tatil diye düşünmüyor değilim eğer o zamana fikrim değişmezse tabi :52:

neyse kızlar ben bı sınava gırıp geleyım :9: geldıgımde kaldıgımız yerden devam :9::26:
arkadaşım amacım tepki vermek değil, aksine boşuna tatlı canını üzme şimdi demek, çünkü olan olmuş herşey alınmış, ee onlar da dert etmiyor, iyi insanlar tahminimce, çünkü genelde alışveriş de sorun çıkar, sen de sana verdikleri değeri, onlara saygı ve sevgi olarak gösterirsen onlardan mutlusu olmaz eminim, böyle zamanlarda tabiki aileler fedakarlık edecektir, onlar da bişeye sıkışsa siz de elinizden geleni onlara yaprsnz maddi manevi için o zaman rahat olur

En yakın arkadaşım 3 sene önce sadece 6 bine yatak odasını almıştı, döşediği 2 oda hariç, aldığı günden beri hiç memnun değil, yatak odası düğünden 1 hafta sonra teslim edildi, koltuklar teşhir ürünü olarak gönderildi, yani sorunu da cabası oldu. Bir de verdiğin paraya değer mi meselesi var gördüğünüz gibi, her pahalı olan kalitesinden zannediliyor ama bazen değil aslında..

İdealini bulmak lazım. İstediğin kadar kullanır, imkanların doğrultusunda da yenilersin sonra, ama şunu da unutmamak lazım ki, geçim sıkıntısı, çoluk çocuk derken ilk dayayıp döşemeye benzemiyor hiç bir zaman, basitçe yapabileceğin şeyler oluyor, yapamayacağın şeyler oluyor en iyisi ne çok uçup abartacaksın, ne de çok kaçacaksın.
:34:

Son düzenleme:
Bir evliliğin ne kadara çıkacağı imkanla ilgili bir durum
5000 e de düğün yaparsın,150000 e de
Evini ne kadara döşediğin de aynı şekilde
Biri burada çıkıp 200000 e ev döşedim dese eminim taşlanır ama herkesin bütçesi farklı
Bence başkalarıyla kıyaslamak da mantıklı değil
Başkaları seninle aynı eşyaları almadı ki az mı çok mu para verdin bilesin
Ya da başkasının eşinin ailesinin durumuyla seninki bir değil ki onlara çok gelenle sana çok gelen aynı meblağ olsun

Son düzenleme:
Henüz belli değil ama istiyoruz tabi ki güzel bir dinlenme olacak bizim için inşallah sözden sonra bakacağız otellere fiyatlara net bir bilgim yok eğer bütçede sıkışırsak uygun bir kaç günlük kaçamakta yapsak yeter bize huzurumuz olsun da sonraki yıllarda da yaparız rahat rahat tatil diye düşünmüyor değilim eğer o zamana fikrim değişmezse tabi :52:
valla benımkı bı suprız yapmazsa bız gıtmeyecegız balayına , ben gıtmek ıstıyorum ama esımde haklı dugunden 10 gun sonra kpps sı var kppssden sonra gıdelım dedı bende tamam dedım sonrasında ramazan oldugu aklımıza geldı zor olur dedık oruclu oruclu ,bayram sonrasına attık , zaten bende ıstanbul benım ıcın balayı gıbı demıstım ona hanı orada bı yere kacarız dıye adalar olabılır agva olabılır dıye ama bakalım balayı konusunda bı suprız beklemıyor deyılım 1-2 gunde olsa adalar fena olmazdı :9:
arkadaşım amacım tepki vermek değil, aksine boşuna tatlı canını üzme şimdi demek, çünkü olan olmuş herşey alınmış, ee onlar da dert etmiyor, iyi insanlar tahminimce, çünkü genelde alışveriş de sorun çıkar, sen de sana verdikleri değeri, onlara saygı ve sevgi olarak gösterirsen onlardan mutlusu olmaz eminim, böyle zamanlarda tabiki aileler fedakarlık edecektir, onlar da bişeye sıkışsa siz de elinizden geleni onlara yaprsnz maddi manevi için o zaman rahat olur
canım evet olan olmus haklısın gerı goturecekte degılım esyaları bende sadece ıcımdekı acabaları susturmak adına boyle bı konu actım ne boyle bı konuda esımı ve aılesını zor duruma sokmus olabılırım dusuncesını kafamdan atmak ıstedım sadece
En yakın arkadaşım 3 sene önce sadece 6 bine yatak odasını almıştı, döşediği 2 oda hariç, aldığı günden beri hiç memnun değil, yatak odası düğünden 1 hafta sonra teslim edildi, koltuklar teşhir ürünü olarak gönderildi, yani sorunu da cabası oldu. Bir de verdiğin paraya değer mi meselesi var gördüğünüz gibi, her pahalı olan kalitesinden zannediliyor ama bazen değil aslında..

İdealini bulmak lazım. İstediğin kadar kullanır, imkanların doğrultusunda da yenilersin sonra, ama şunu da unutmamak lazım ki, geçim sıkıntısı, çoluk çocuk derken ilk dayayıp döşemeye benzemiyor hiç bir zaman, basitçe yapabileceğin şeyler oluyor, yapamayacağın şeyler oluyor en iyisi ne çok uçup abartacaksın, ne de çok kaçacaksın.
:34:
ya ben zaten suna karsıyım marka dıye bu en ıyısı en saglamıdır mantıgı yoktur bende , dedıgınız gıbı bazen kalıte ıcın para degılde marka ıcın para oduyorsunuz , ımkanlar olduktan sonra elbette yenılenır ama yıllar sonrasını bılemedıgımız ıcın bence ılerıyı dusunerek alınmalı he ımkan olur ıster 5 sene sonra degıstırısın ıster ıkı sene sonra olur, dedıgınız gıbı coluk cocuk olunca kendı ısteklerınız ertelenıyor annemle babamdan cok ıyı bılıyorm annem suankı evımıze tasındıgımızda salona koltuk takımını 4-5 sene sonra almıstı , bu evden oncekı evımız3+1 yıne kendımızındı sıte ıcındeydı sattık burayı yaptık mustakıl gıbı tam mustakıl olmasada :9: bu evdede oda sayısı mutfakla beraber 7 oda var hal ole olunca dıger evdekı salona koydugumuz koltuk takımını mutfaga aldık ,salona almamız 4-5 seneyı buldu
Bir evliliğin ne kadara çıkacağı imkanla ilgili bir durum
5000 e de düğün yaparsın,150000 e de
Evini ne kadara döşediğin de aynı şekilde
Biri burada çıkıp 200000 e ev döşedim dese eminim taşlanır ama herkesin bütçesi farklı
Bence başkalarıyla kıyaslamak da mantıklı değil
Başkaları seninle aynı eşyaları almadı ki az mı çok mu para verdin bilesin
Ya da başkasının eşinin ailesinin durumuyla seninki bir değil ki onlara çok gelenle sana çok gelen aynı meblağ olsun
kıyaslama derken cnm ortalama bı fıyat konusunda fıkır alıyorum, uc asagı bes yukarı fıyatlar bırbırıne yakın gorunuyor cnm en alt uc nokta ve en uc ust noktalarda olabılır tabıkı

valla benımkı bı suprız yapmazsa bız gıtmeyecegız balayına , ben gıtmek ıstıyorum ama esımde haklı dugunden 10 gun sonra kpps sı var kppssden sonra gıdelım dedı bende tamam dedım sonrasında ramazan oldugu aklımıza geldı zor olur dedık oruclu oruclu ,bayram sonrasına attık , zaten bende ıstanbul benım ıcın balayı gıbı demıstım ona hanı orada bı yere kacarız dıye adalar olabılır agva olabılır dıye ama bakalım balayı konusunda bı suprız beklemıyor deyılım 1-2 gunde olsa adalar fena olmazdı :9:

Bir süpriz yapabilir bence de 2-3 günlük kaçamakta olsa avşayı öneririm güzel ve ucuz bir tatil olur 2-3 günlük kaçamak için ağva avşaya oranla tabi ki daha sakin ve pahalıdır diğer adalarda güzel tercih olur :12:

Bir süpriz yapabilir bence de 2-3 günlük kaçamakta olsa avşayı öneririm güzel ve ucuz bir tatil olur 2-3 günlük kaçamak için ağva avşaya oranla tabi ki daha sakin ve pahalıdır diğer adalarda güzel tercih olur :12:
ınsallah canm bende beklıyorum bı suprız yapmasını ama beklentı ıcınede gırmıyorm acıkcası kpss daha onemlı :9: onu kazansın bız bol bol gezerız zaten:16:

Back
X