Yeni evlendim esimle sık sık tartışıyoruz cevap verinnnn

Kendim deneyimledigim icin yazdım.
Ilk deneyim sonrasi kontrole gittigimde doktor yazdi. Ve sonraki denemelerde vajina dışına sürdüm,kayganlastirici kullandım ve bir süre bu sekilde devam ederek gitti. Kremi sürünce zaten orda bir yanma meydana geliyordu. Bu da acı oranını bir nevi azaltıyor bence. Zaten her sey psikolojik. Hanımefendi her deneyimde caninin yanacağını düşünüp bildiği için kendini kasıyor. Kastikca zaten cani cok yanar ve islanamaz. Cesaretlendikce bu sorunu çözebilir. Zamaninda cozemezse sürec uzayıp gittikçe daha büyük streslenicek. Cunku ilişkilerine de yansıyor bu durum. Iki tarafta yeterince gergindir.
Evet yansıyor cidden bende doktora gittim kitaplar onerdi

Bence vajinusmusun en büyük nedenlerden biri de kendi anatomimizi tanimamizdan kaynaklanıyor. Vajinanizi ayna karşısında inceleyin . Oranin esneyen bir yer olduğunu düşünün hep . Düşünün ki oradan 3 4 kg çocuk çıkıyor. İlişki esnasında rahatlamış olmanız gerekiyor. Öncesinde eşinizle birlikte duş alabilirsiniz mesela su hem rahatlatır hem de romantik ortam sağlar. Biz kadınlar öyle ilişkiye hemen hazır olamıyoruz maalesef . Cinsel ilişkiden 1 gün önce eşlerin birbirine yaptığı kur bile etkilermis cinsel ilişkiyi. Yani olacak mı olmayacak mı bunlara odaklanmak yerine aranızdaki sevgiye tutkuya odaklanın. İnanın gerisi gelecektir . Eğer daha da olmuyorsa mutlaka bir terapiye gitmeniz gerekir .
Doktora gittim kitaplar onerdi

1 yıldır evliyim vajinismus tanısı koymuştu bir jinekolog ondan sonra hiç üstüne gitmedim vajinismusum zaten paramız olunca tedavi olurum dedim/dedik. Eşim beni hiç zorlamadı o yönden çok şanslıyım. Ancak ben kafaya taktım çok fazla. Deneyelim diyip her seferinde acıdan vazgeçtim. En son 10.ayımızda başka bir doktora gittik. O vajinismus olmadığımı biraz dişimi sıkarsa olacağını söyledi. Zorlandım ama 1 ay sonunda oldu. 3 kez yaptık 3 ünde de kanamam oldu ağrım da oldu. Ama 4.de olmadı ve artık tamam dedik. Sanırım eşimizin takındığı tavırla, güvenle alakalı bir şey tamamen psikolojik. Kendiniz halledemiyorsanız terapi almanızı öneririm ama kendiniz de halledebiliyormuşsunuz bunu görmüş oldum. Bir de bol bol kayganlaştırıcı kullanmanızı öneririm ilk seferde.
Doktor bana şu muyum bu muyum diye düşünme dedi kitaplar onerdi. İnşallah bende yaparım çünkü o duvar hissi olunca daha çok strese girip korkuyorum ilerleyemiyoruz

Ben yakın zamanda sarhoş olup “acıyacaksa acısın” diye salarak yaptım ve çarşaf yatak kan revan içinde kaldı. Birlikte olduğum kişi de korktu ben de korktum ve bu yüzden bir daha görüşmemeye karar verdik.
Bu tavsiyeleri verenler vajinismus hiç yaşamamışlardır bence ve inşallah da yaşamazlar. ya da yeterince araştırmamışlar. Kafada ne kadar bitirdim dense de beden izin vermiyor, onu engelleyen şey ne neden bedenim beni korumak zorunda hissediyor bunu anlamak gerekiyor bu da sanırım terapiyle olabilir … ya da kendine doğru sorular sorarak anlayarak vs…
Benim de çok kanamişti.

1 aylık evliyim sürekli tartışmaya başladık. Bi de üstüne ilişkiye de giremedik kendimi kasıyorum ucu giriyor ama devamı gelmiyor galiba bu yüzden her şeye kavga etmeye başladık sürekli ağlıyorum mutsuzum yapamayınca kendimi çok kötü hissediyorum doktora da gittik psikolojik dedi çok korkuyorum
Kasma kendini lastiğin için olmuyor 5 yıl sonra doktor sayesinde yendim ben YouTube nefes egzersizi aç ve kendine evde yap ardından vemcai sprey var onu sık oraya Krem sur Bepanthol parmak ile dene kremlerini sur spreyi sık nefes egzerisi yap nefes al al al ve bırak nefes alırken parmağını ittir kastigin yer acilacak kolaylıkla gidecek tüm sıkıntı bu vajinismus doktorları bunu yaptırıyor başka bişey yaptirmayavak sana ben 8 seans gittim her gün dilator ile boyut boyut denedik 8. Seans da eşimle denedim oldu

Aslında acımıyor biz beyinde açıyor diye sinyal yolluyoruz benim ki esnek kızlık zarı muayene de direk bunu dedi doktor

Back
X