Yeni evlendim Kaygılıyım

Neden öyle dediniz
2 aylık evlisiniz daha.
Cicim ayı dediğimiz zamanları kuzenim ev aldı, işi şöyle diye hırslarınıp eşinize zehir ediyorsunuz.
Adamın aldığı maaş belli. Ondan yapamayacağı şeyleri beklemek adil değil. Sizde çalışmıyorsunuz üstelik.
Enerjinizi iş aramaya harcayın madem bu kadar maddi kaygıniz var. Siz çalışın, cok kazanın alın bir şeyler.
Evliliği baştan böyle suçlayıcı, yetersiz hissettirici boyuta getirirseniz sağlam bir ilişkiniz de olmaz ayrıca. Eviniz olur başka şeyler yarım kalır.

Bu krediyle zaten ev alamazsın onu bırak 2 aylık evlisin biz eşimle ozaman cicim ayındaydık yani film izleyelim gezelim ne biliyim kavuştuk diye geçimden çok beraberliğin tadını çıkarıyoduk şimdiden kendine neden bu dertleri ediniyosun eşinizide gericek bişey yok evlilik sabır ister emek ister çok yolun başındasın herşey bir anda olsaydı herkesin derdi olmazdı gez toz kocana süslen güzl yemekler yap film aç güler yüzle karşıla en azından sende çalışana kadar yuvanızı idare et cocuk yokken tadınızı cıkarın

Ama bazı şeyler de baştan hedef de belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam şuan çalışmıyorum ama çalışsam bile yıllarca olacak kredi ödemeleri kadının maaşına güvenerek yapılamaz çocuk vs olsa çünkü kadın mecbur çıkmak zorunda kalır işten. Baştan erkeği biraz daha hedef odaklı tutmak lazım diye düşünüyorum. Tamam belki şuan alamaz ama başka yatırımlar düşünebilir. Ayrıca dinen de kadının çalışma zorunluluğı yok erkek bakmakla yükümlü. Ki çalışmam demiyorum zaten bulursam çalışırım.

İyi de daha 2 aylık evlisiniz, 2 aylık. Her şey yeni sizin için. Bir nefes alın, birbirinize alışın. Ondan sonrasına bakarsınız. Siz baştan hedef koyacağım diye sıkıcı, evhamli bir eş rolü çiziyorsunuz. Eşimle bir gezelim, görelim gibi hevesleriniz hiç mi yok?
Dinen kadının çalışması zorunlu değil diye bakacaksak, sizi mağdur etmediği sürece maddi meseleleri de ona bırakacaksınız. Darlamayacaksiniz adamı daha iki ayda bu kadar.

Son düzenleme:
Gezme hevesim var tabiki ama gezemiyoruz ki izni kalmadı seneyeki izinleri bile bitti. balayına gidecektik iptal oldu ailesinde Bi olay oldu sağlık açısından. Yani heveslendiğim şeyler de gerçekleşmeyince ondan da daraldım. Para konusunda da çok sıkıntıdayız.

Parayi çok seven bir kadinsiniz galiba. Oyle yoruma böyle cevap verdiginize göre. 2 aylık evli insan kocasına döner bakar kavustuguna mutlu olur sarılır döner tekrar bakar :) erkeği hedef odaklı tutmak? Kendisi tutacak kendini. Bu dominantlik ya.

Hafta sonu da gezebilirsiniz, illa şehir dışına çıkmaktan bahsetmiyorum.
Para konusunda sıkıntıliysaniz bunun çözümü iş bulup çalışmaktır. Eşinizden ev almasini beklemek değil.
Yeni şehir, sürekli evde durmak sizi gereksiz düşüncelere sokmuş. İş bulma konusunda daha ısrarcı olun. Hem maddi olarak rahatlar hem de başka şeyler düşünürsünüz belki.

Parayı çok sevmek değil aslında öyle olsa zengin koca arardım ve taliplerde oldu sevebileceğim insanı bulup evlendim. Benim istediğim planlı hareket edip elimizdekileri değerlendirip sonradan pişman olmamak. Hayat zor çünkü kiralarda hep artıyor insanlar sıkıntı çekiyor. En azından ev konusunda rahat etmek istiyorum

Hayır severek evlendim ama eşim eğer ben ona böyle yapmasam savurur parayı hiçbirşey sahibi olamayız biliyorum.

Anladım doğru ama hayatta duygular da var öyle düşünün
Şu an çok yenisiniz en mutlu olacağınız gunlet olmali. Başınızı sokacak ev var. Eşiniz yanınızda. Şükredin. Eleştirmek değil. Kafa yapınızı çok net anladım. Mutsuz eder sizi o ahval. Biraz mantıksal düşünceden duygusal dusunceye geçmeyi deneseniz?

Bana da böyle geldi konu sahibi.ama oylesiyle evlenebilirdim evlenmedim deyince başka tabi...

O sıralarda 2 aylık gerizekalı olan ben kocama bakıp bakıp ay biz evlendik mi simdii ay sen benim kocam misin deyip durup durup sarilmam konu sahibini okuyunca bir ozenmedim değil mantık insanı olmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…