Yeni evlendim Kaygılıyım

Evet fazla mantıksalım. Ama sanki duygusal olarak çok düşününce içim de birşey var sanki beni eleştiren harekete geç diyen

Evet fazla mantıksalım. Ama sanki duygusal olarak çok düşününce içim de birşey var sanki beni eleştiren harekete geç diyen
Yok ya harekete geçmek öyle bir şey değil ki. Bence biraz rahatlatın zihninizi. Zamana bırakın en azından bir sene koyun kendinize.

O sıralarda 2 aylık gerizekalı olan ben kocama bakıp bakıp ay biz evlendik mi simdii ay sen benim kocam misin deyip durup durup sarilmam konu sahibini okuyunca bir ozenmedim değil mantık insanı olmaya.
Normali bu bence ya.
Daha nesef almadan, onu alalım, bunu alamim diye adamı darlamak mutsuzluktan başka bir şey getirmez de konu sahibi kararlı. Yaşayıp görecek artık.

O sıralarda 2 aylık gerizekalı olan ben kocama bakıp bakıp ay biz evlendik mi simdii ay sen benim kocam misin deyip durup durup sarilmam konu sahibini okuyunca bir ozenmedim değil mantık insanı olmaya.
İşte Bide şu düşünce var içimde erkeklere fazla yüz verilmez arada sert yüzü göstermek gerekir. Ama çevreye bakınca çok fedakarlık yapan kadınlar hep çekiyor kıymetleri bilinmiyor ama böyle istediğini yaptıranlar hep kıymetli oluyor gibi

Hayır severek evlendim ama eşim eğer ben ona böyle yapmasam savurur parayı hiçbirşey sahibi olamayız biliyorum.
Siz işe girin, evin yükünü paylaşın bir şeyler ship olabilmek için. Ev geçindirmek kolay değil. Adamın maaşı kiraya gidiyor evin ihtiyaçları derken nasıl savursun ki? Markete beraber gidin para su gibi akıyor. Ay sonu denkleşsin diye uğraşıyordur.

Bunu ben de anlamıyorum. Çok ince bir çizgi var sanki aralarında. Ne ezdireceksin ne ezeceksin. Ama çok zor dengeyi tutturmak.

Evet çok masraf gidiyor gerçekten. Bende düzenli işin olsun istiyorum kpss ye hazırlanmaya çalışıyorum alacaksak beraber alalım tabiki ama işte herşey iyice pahalandıkça karı koca memurlar bile ev alamıyor artık onu da düşünüp acele ediyorum aslında

Ya beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
Şuan çalışmıyorsunuz, eşiniz 28 bin alıyor, 10u kiraya gidiyor ve işi de geçici. Ama siz kredi çekip ev alma derdindesiniz, doğru mu anladım?

Olmayan parayla ev aldırıp, deli gibi borca girince, dediğimi yaptırdım diye mutlu mu olacaksınız?
İki aylık evlilikte yüz vermeyeyim diyerek hayatı zorlaştırınca el üstünde falan tutulacağınızı sanmaniz da ütopik.

Çok yorucu birisiniz allah eşinize sabır versin. Daha 2 aylık evlilikte eşinizin maaşıyla dünya borç ödeyip ev alıp aynı zamanda sizi lüks içinde gezdirmesini beklemeniz hiç de severek evlenmiş izlenimi vermiyor. Madem bu kadar maddi düşünüyorsunuz bir zahmet çalışın eve para getirin ev almayı konuşabilin. Hem atanamam hem iş bulursam çalışırım ama dinen çalışmak zorunda değilim hem de ev alalım. Her şeyi adam yapmak zorunda değil evlilik ortak bir hayat kurmaktır. 2 aylık evliyken eşimle el ele tutuşup koltukta oturmak bile keyif veriyordu sabah konunuzu okuyum da biraz kıymet bilsin bari

Hayır severek evlendim ama eşim eğer ben ona böyle yapmasam savurur parayı hiçbirşey sahibi olamayız biliyorum.
Savurganlık yapacak bir para kazandığı yok ki adamın. Bu maaşla insanlar ancak hayatta kalır ama siz daha iki aylık evlilikte adamı yarış atı gibi koşturmak istiyorsunuz.
Bir erkeğin egosuna bu kadar müdahale etmek, onu ileride ya özgüvensiz pasif biri yapar (ki bu da ileride psikolojik bir sürü soruna neden olur, en başta cinsel sorunlara), ya da egosunu besleyen yeni heyecanlar aramaya iter.
Durun hele, dün bir bugün iki.
Kuzeninizin liyakatsizce edindiği şeyler bile sizde hedefe dönüşmüş. Bu hırs sizi de yer bitirir. Gerçi yapılan bütün mantıklı yorumları çürütmek için uğraşmışsınız. Buna da itiraz edeceksiniz muhtemelen ama aklın yolu bir.

Kadın erkek ilişkilerine dair fikirleriniz bana garip geldi. Kadın erkeği toparlar toparlamazsa erkek dağılır, erkeklere yüz verilmez, verilirse şımarır. Bunlar genel fikirleriniz mi yoksa eşinize dair fikirleriniz mi? Okurken çok yoruldum çünkü. Tek maaşla maaşın yarısı ev kirasına giderken onu da alalım bunu da yapalım yapmazsak dağılır demek değişik geldi. Dağılacak bi maaş da yok ortada çünkü

Şuan çalışmıyorsunuz, eşiniz 28 bin alıyor, 10u kiraya gidiyor ve işi de geçici. Ama siz kredi çekip ev alma derdindesiniz, doğru mu anladım?
Benim isteme sebebim şu. Mesela aylık kredi ödemesi diyelim şimdi 20 bin ama seneye o para fazla gelmeyecek. Mesela bundan 3 sene önce ev alan adamın aylık taksisi 3 bin civarı başta çok geliyordu ama şimdi çok az geliyor. İşte şimdiden farkı faizler çok enflasyon kötü

2 aylık evlilikte ev al ev al diye adamın tepesinede binilmez. Ben burda yorumlarınızdan darlandım eşiniz nasıl çekiyor. 28 binle nasıl ev almayı planlıyorsun? Kredi ödemeleri maaşından çok adamın kolaysa kuzeninizin ailesi gibi sizin aileniz yardımcı olsunda ev alın madem

Matematiğe uymuyorsa acele etmek sadece huzur bozar.

Faizin dinen hükmünü biliyorsunuz değil mi?
Kadının çalışması konusunda dinen zorunluluk diye düşünen birinin bu konuda da daha hassas olması gerekir.
Bu kadar kolay kredi, faiz hesaplaması yapıyorsanız, gayet çalışabilirsiniz, çalışmalısınız.

Son düzenleme:
Sizin evliliğiniz bu kafayla fazla uzun sürmez. Bu cümlemi gerçekten göz ardı etmeyin, dikkate alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…