Yeni evlendim Kaygılıyım

Biliyorum ama başka türlü de ev alma imkanı yok piyasa da. Elimizde eve yetecek kadar yok zaten. İkimiz de Çalışsak bile aylık ödeme yapabiliriz

Eşinize ben de sabırlar diliyorum.

Daha iki aylık evlilikte başkalarıyla kıyas yaparak adamı sıkmaya başlamışsınız. Evi arabası yoktu evlenirken diyorsunuz. Bugünün koşullarında evlenirken evi arabası olan azdır zaten. İnsanlar karı koca çalışıp mal sahibi oluyor. E siz çalışmıyorsunuz da? Ne bekliyorsunuz ki adamdan.

Bu arada işinize gelmeyince kadının dinen çalışma sorumluluğu yok deyip, işinize gelince kredi çekmekten, kocanın para yönetimine müdahaleden bahsediyorsunuz.

Bu koşullarda mal sahibi olmak istiyorsanız siz de elinizi taşın altına koymalısınız, üzgünüm.

Biliyorum ama başka türlü de ev alma imkanı yok piyasa da. Elimizde eve yetecek kadar yok zaten. İkimiz de Çalışsak bile aylık ödeme yapabiliriz
O zaman dinen benim çalışma zorunluluğum yok demeyeceksiniz.
Bu şartlarda ev almak istiyorsanız, çalışacaksınız. Çalışmama gibi bir lüksünüz yok istekleriniz karşısında.

Sizin diğer sorunuzu okumuştum, eşinizin ailesi kaza yaptı diye balayına gidememiştiniz bu sebeple travma yaşadım diyordunuz.

Evlilik sizin kafanızda çok farklı bi şey. Sadece sizin yazıp çizdiğiniz düzende oynamalı, merkezinde siz olmalısınız, farklı herhangi bi şey yaşanmamalı arada. Sadece sizin dediğiniz ve düşündüğünüz şeyler olmalı.

Ama evlilik de hayat da o kadar siyah beyaz bi şey değil, olamaz da, olmamalı da. Bu kadar kendiniz odaklı yaşıyorsanız evlenmeseydiniz keşke, zorlanacaksınız

Ya evlilik evet kafam da Bi şekildeydi. Ama insan içine girmeden anlamaz zaten yaşamadan. Olaylar bu kadar çabuk olduğu için belki de böyle etki yarattı bende bilmiyorum. Çünkü bekarken daha rahat ve bireyseldim. Evlenmeyi de isteyerek yaptım zamanla alışacağımı düşünüyorum biraz pişmem gerekiyor. Balayı mevzusu ve olaylar çok erken oldu o yüzden beni zorladı.

Ay ikisi aynı kişi mi? Ailesi Sarıyer'de oturan. En büyük hayalim balayına gitmekti demişti.
Biz de oturduk ciddi ciddi mantıklı açıklamalar yapıyoruz.

Ay ikisi aynı kişi mi? Ailesi Sarıyer'de oturan. En büyük hayalim balayına gitmekti demişti.
Biz de oturduk ciddi ciddi mantıklı açıklamalar yapıyoruz.
Aynen, kaza geçiren bi kayınaile varken travma yaşayan konu sahibiydi :))

Aynen, kaza geçiren bi kayınaile varken travma yaşayan konu sahibiydi :))
Ben dalga geçilmesini gerçekten anlamıyorum. Bazı insanlara ve yaşantılarına göre küçücük bişe travma olabilirken bazılarına büyük bişe bile travma olmayabilir. İnsanlar ve yaşantıları farklıdır benim buraya yazma sebebim beni dalga geçmeden mantıklı bir şekilde insanların eleştirmesi ve öneri de bulunması. Yoksa yargılamak çok kolay. Bende hatasızım demiyorum mantıklı kırmadan eleştiri ve tavsiyeleri duymak için yazıyorum

Kimse sizle dalga geçmemiş zaten. Hatırlattığımız şeyler sizin cümleleriniz.
Mantıklı yazılan her şeye de itiraz etmişsiniz.

Mantıklı yazılan her şeye itiraz etmişsiniz.
Mesele itiraz etme yada etmemek değil. Mesele düzgün bir çerçevede uyarmadı. Güzel şekilde uyaran ve eleştiren insanları gerçekten dinliyorum iyi geliyor fikirlerime değişme oluyor. Ama dalga geçen saçma sapan konuşam insanlar sadece sinirlerimi bozuyor

Yanlış evlilik yapmışsın. Madem ev maddiyat bu kadar önemliydi evi olan aileden biraz zengin biriyle evlenecektin. 2 ay olmuş evleneli bu zamanda evlenmek ev kurmak düğün yapmak bile yeterince zor iki ayda Bi de ev almasını beklemek çok ütopik üstelik tek maaşla. Adamı darlama adın paragöze çıkar.

10 yıllık evliyim hala evim yok arabayida 5 yıl sonra aldık, sizdeki bu acele ne anlamadım benim kuzenim İstanbul da villa da yaşıyor iki arabaları var çocukları özel okulda ne yapıyım yani çalıyor kazanıyor karı koca onun adına seviniyorum kendimi yaristirmiyorum, bırak adamı darlamayi evlenir evlenmez borç batağına girme gerek yok biraz gez toz harca ye iç yaşamana bak

Size sorunu söyleyeyim. Sorun şu ki, her şeyi bir anda istiyorsunuz ve de bunu hemen elde edemeyeceğinizi anlayınca da ümitsizliğe kapılıyorsunuz. Direkt kendinizce olumsuz bulduğunuz şeylere odaklıyorsunuz. Daha çok yeni evlisiniz ve de evlendiğiniz kişinin, aynı zamanda kendinizin durumunu da bilerek evlendiniz. Ve de bu koşullar altında eşinizi mal mülk edinmek için sıkıştırmanız eşinizi verimsizleştirir, daha yeni baş koyduğunuz evlilik hayatınızı olumsuz yönde etkiler. İlla bir konuşma yapmak istiyorsanız da dersiniz ki; " Canım ikimiz de işlerimizi yoluna koyduğumuz zaman elimizi taşın altına koyup da elimizdeki takılarla da, belki biraz da borçla falan bütçemize uygun bir eve yatırım yapsak diyorum, sen ne düşünüyorsun? " diye sorar birlikte konuşursunuz. Ama kalkıp da daha bismillah " Ya her şey git gide pahalı oluyor. Bizim hemen kredi çekip, borç harç paramız yetmese de ev edinmemiz lazım" diye eşinizi sıkıştırıp tartışmak ipleri elinde tutmak, eşinizi heveslendirmek değil de sadece aranızı soğutmak, hem kendinizi hem eşinizi strese sokmak ve olmayacak bir şeyi dert edinmek olur. Hırs güzeldir ama güzel bir sonuca gidiyor ise. Diğer türlü olmayacak bir şeye hırslanmak sadece kişiyi yıpratır. Biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Ilk önce kendiniz ne yapacağınıza odaklarının bence. Eşiniz de düzenli bir iş bulabilecek mi ona baksın. Önce bir birbirinize, evlilik hayatına alışın. Evli bir şekilde geçinmeyi, birbirinizin huyunu suyunu öğrenin. Bir şey istiyorsanız bunu tartışarak elde edemezsiniz, etseniz de zorla elde ettiğinizle mutlu olamazsınız bu şekilde. Bir şey elde etmek için emek gerekir, sabır gerekir, zaman gerekir. El ele verirseniz, severek, saygı dairesinde, birbirinizi kırmadan inşallah hepsi de olur. Bu mantıksal bir düşünce de değil. Daha aile hayatınızı oturtmadan, düzenli ve yeterli bir geliriniz olmadan nasıl mal mülk edinmek mantıklı düşünmek olabilir ki? Biraz zamana bırakın ve birlikte el ele verip de gayret edin. Ortak kararlar alın. Biraz daha empati yapın. Biraz daha gerçekçi olun. Balayını eşinizle keyifli vakit geçirmek için istediniz değil mi? Evet, gidemeseniz de evinizde de çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Biraz güler yüz, biraz tatlı dil size daha çok yardımcı olur. Elinize geçen ilk fırsatta da gidebilirsiniz sonuçta. Evliliğiniz hayırlı olsun. Inşallah güzel geçinirsiniz. Başkalarıyla hayatınızı kıyas etmemenizi, kimin ne dediğine bu kadar takılmamanızı tavsiye ederim. Onların hayatı başka, sizinki başka. İpler elinizde siz de yön verin. Kaldı ki ayırma kayırma ile gelenden ne hayır gelir?

Seni anlıyorum ancak çok acelecisin. Tek maaş 10 bini kiraya gidiyorken ve sen henüz iş hayatına adım atmamışken düğünde takılan bir kaç bilezikleri peşin at yaparak bu istediklerinin olması imkansız evliliğini bitirirsin. Şu an borçsuz ayu döndüre bilirseniz ne mutlu size.Sen mutlaka ve mutlaka işe gir hem evliliğin açısındanda hemen çocuk düşünme taşlar bir yerine otursun. Anı yaşa en güzel zamanlarınız. Sende işe girersen üzerine her ay biraz daha eklersiniz. Faizler şu an uçmuş hiçbirşeyin yanına varılmıyor iş hayatlarınız düzene girsin faizler biraz düşer ortalık yatışır ufak ufak başlarsınız orta hallı bir şey alıp onun borcunu bitirip bir üst segment alır onu öder sonra başka birşeye başlarsınız zamanla sırt sırta verdikçe herşey olur ancak o an şu an içinde bulunduğun durum değil

Bu sartlari bilerek evlenmedinizmi hazir esyali evde oturmayi ve buraaya gitmeyi bastan kabul etmeyecektiniz ayrica hele bi durun is bulun evliligin tadini cikarin ondan sonra ev derdine dusersiniz iki ayda ne bu istekler esiniz icin cok bunaltici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…