Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Bi de sizin gibiler turedi herseyi "kıskançlıga" bagliyan.

Düğün hazırlığımı pek özenerek yapmamistim ama sizi alakadar etmeyen konuyla bu kadar ilgilenip dert haline getirmeniz neden?
Zorunuza gidiyorsa bakmayın milletin tektasina, gelinliğine? Sizin yaptığınız cekememekten başka birşey değil ne kadar inkar ederseniz edin. Elalemin gelinliği, yüzüğü hazirligindan kime ne yoksa? Şunu dert etmek için mantıklı bir tane açıklama var mı?

Çok çok haklisin başımdan o kadar sorunlar geçiyor ama insan içinde yaşıyor kendi tecrübesini öneri olarak insanlara aktarıyorum ama unutulmasın ki bizimde derdimiz kaynanamız eşimiz çölününüz çocuğumuz var başımızdan geçmiyor mu eşle tartışmak bazen yeri geliyor eşinin hareketlerinden supeleniyorsun. Her kavgayı anlatmak banada saçma geliyor. Bir üyemiz var sürekli eşim bugün bana iyi davrandı ikinci gun şiddet uyguladı hamileyim sence ne yapayım. Bilmem kaynanaya ne cvp vereyim kelin ilacı olsa başına sürer. Evlenmek sadece cinsellik gezmez tozmak eşya yarisstrmak değil. Evlilik birden çok kişinin kahrını çekmekte. Kocası ayrı ailesi ayrı çocuğu ayrı kadın idare edecek erkek getirecek. Ha çalışıyorsa ikiside elini taşın altına koyacaklar. Bir evlilikte ikisi deliyse evlilik yürümez ama biri akıllı biri deliyse evlilik yürür..

Evlenmek çok ciddi ve önemli bir iş. Hayattaki en ciddi noktalardan biri. Ama evlenene kadar yapılan gösteriler, abartılar inanılmaz saçma ve bu yapılanları saçma bulanlara da çekemiyor diyorlar ki çok komiksiniz. Hayatta bu kadar önemli bir konuda kafa yorulacak şeyler değil bunlar gerçekten. Piremsesçiliği bırakın çünkü o benim masalım vs diye paylaştığınız şeyler bu ülkede herkesle aynı. Herkes aynı şeyleri yapıyor. Farklı olan gelin ve damat ve asıl önemli olansa onların uyumu, mutluluğu. Bu mutluluğu harcanan paraya bağlamayın.

Son düzenleme:
Bazı konularda cok haklısınız. Tektası göstermek, yarıştırmak gbi seyler cok yanlıs. (almadım bile sahsen, karsıyım ama bu benim tercihim) Nişan hazırlıhındayım bende şimdi düşününce aman bende Bi misafirin bile hediyesini atlamayalım kafasındayım. O sürece girince gercekten buna kaptırmış oluyorsunuz kendinizi. Belki pembik gelin olmuyorsunuz ama değişik bir heyecan nasıl desem Bi adı da yok. Kendi yaptığım seylerin en iyisini yapmaya calısırım ben karakter olarak.Ceyiz alısverişini yıllar önce yapmıstım, yapmıs olmasaydım su an deli gbi begendiğim Bi bardağı arayabilirdim Arkadaslarım bile sasırdı mesela verilecek bir hediye için neden bu kadar ugrasıyorsun dediler.İşte insanın içine birsey kacıyor demek ki =) Sizde yasayınca anlayacaksınız bence, böle seylerle biraz dalga gecerdim bende =)

O bölümlere girmezseniz görmezsiniz. Ben girmiyorum, görmüyorum mesela.
Burada eleştirdiğiniz şey evlilik kurumuna yüklenen anlam, çoğu insanın tek amacının evlilik olması olsa anlarım, hak da veririm.
Ama derdiniz forumda paylaşılan konular, fotoğraflar. Size ne ki?

Ev dekorasyon bölümünde ev fotoğrafları paylaşılıyor, estetik bölümünde dudak, burun modeli paylaşılıyor, başka bölümde örgü modeli paylaşılıyor.
İlgi alanınıza girmeyen hiçbir bölüme girmek zorunda değilsiniz. Hem girip bakmak hem dert etmek komik.

Günümüz sosyal medyasi bunu gerektiriyor..
Doyumsuz bir toplumuz .. en iyisi en güzeli bende olsun istiyoruz..

Ayy neyse ki benim tek taşım daha büyük çok şükür diyerek şükür anlayışımıza yeni bir yön kazandırdık...

Adımız sanımız belli olmadığı için de burada istediğimiz ahkâmı kesebiliriz..
Kocişim şöyle güzel böyle melek diyebiliriz. Kim biliyor ki dört duvar içlerimizi..

Yalan Dünya'nın boş işleri işte .

Aslında yeni nesil çok mutsuz.. mutluluğu somut şeylere odakladi. Günün birinde fark edecekler ama işte o günün birine daha çok var ..

Saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Evlilik herkes için çok önemlidir. Ama hayattaki en önemli şey tektasiyla beş tasinin birbirine yakisio yakışmadığı konusu olan kadınlar var. Evlilik hazırlığına fazlaca anlam yüklendiğini düşünüyorum . Benim için evlilik önemli evlenirken düğün salonumdaki sandalyenin örtüsünün rengi degil.bi şeylerin resimlerini paylaşmak anlamsız geliyor çünkü sadece burda değil çevremde goruyorum. Senin beş yaş n var belki baktıkça mutlu oluyorsun. Ama onu gören başka bı kadın benim neden yok diye evde kocasının başını yiyo . Bana neden yapılmadı haketmiyo muyum diye uzuluoyr. Saygıdan bahsediyorsak evet diğer insanlara saygı göstermek lazım bence de her konuda !

Sadece o bolumlerden bahsetmiyorum ki ben hayatın her yerinde gerçek hayatta var boyleleri

Reactions: 000
Bu nasıl bı yaklaşımdır. Ben etrafına öyle insnaalri toplamiyorum beni düşündüğünüz için de teşekkür ederim. İş hayatında bile karşınıza çıkıyor boyleleri özellikle almıyorum yani hayatıma. Evlenememe gibi bı sorunum da yok hanımefendi. Benim evlilikten beklentim tektaş pahalı eşyalar kadar yüzeysel olsaydı beş kere evlenmiştim. Evliliğe yukeldgimixi anlamlar ffarkli bence

Evli değilim, yapmam diye düşünüyorum ama kimse kınadığını yaşamadan ölmez diyorlar ya belki bir gün ben de böyle şeyler söylerken kendimi bulursam diye korkumdan saygı duymaya çalışıyorum:)

Açılın genelleme yapmaya geldim. Kendisini sahip olduğu maddenin değeri üzerinden biçen ve öyle bir vitrin kuranların elinden başka birşey gelmez. Sizin onu anlamanız onu sizin anlaması imkansız.

Kesinlikle katılıyorum mesela benim kocam bana 10 taş yaptırdı
Ben hiç lafını ediyor muyum hayır ama birazdan konu açıp soracağım kızlar kocam 11 taş istiyordum ama 10 almış sizce boşanmali miyim diye

Bu arada şaka yapıyorum evli falan değilim

Sadece o bolumlerden bahsetmiyorum ki ben hayatın her yerinde gerçek hayatta var boyleleri

O zaman yanlış ifade etmişsiniz kendinizi.
Çünkü "paylaşmayııın, görmeye dayanamıyorum" gibi bir anlam çıkıyor yazdıklarınızdan.

Ben bekarım, evlilik aşamasında da değilim.
Ama yeni bir eve yeni eşyalar almanın heyecanlı olduğunu tahmin edebiliyorum. İnsanların heyecanını garipsemiyorum o yüzden.

Tektaşının boyutunu yarıştıranları ben de anlamıyorum, ama "beni ilgilendirmez" deyip geçiyorum.
Düğün için pırlanta set isteyip alınmayınca "beni sevmiyor" diye ağlayan insan tanıyorum. Vizyonu o kadarsa otursun ağlasın yani, bana ne der geçerim.

Insanlarin sevincine ortak olmayi pek cok az insan biliyor malesef...butun sorun bu
X kisinin o anlik heycani o demek ki ve onu paylasiyor ,ama olur mu canim illa 'ama o kocisiyle kavga ediyor hih!' İlla bir fesatlık

Bu arada bes tasim tek tasim neyim yok☺
Genel olarak her konuda böyle çoğu
Bilmiyorsunuz,heycan sevinc paylaşmayı bilmiyorsunuz

Evlilik ben için bı başarı göstergesi değildir hanımefendi. Biraz saygı lütfen. Kaderinde yazılı olan ve Allah'ın size nasip olarak sunduğu bı şey nasıl başarı olabilir. Ben evlilik dışında özellikle kızların sanata bilime kendine yetiştirmeye yönelmesini daha doğru buluyorum. Üzülüyorum bu kadar gereksiz konulara bu kadar kafa yormalarina .Bu sizin gözünüzde evlenenleri kıskanmak oluyorsa kıskanç diyin siz bilirsiniz. İlerde bı gün kızım olursa karatinin ağırlığını yarıştırmak yerine kafanın içindekileri yaristirmasi gerektiğini söyleyeceğim.

Evliyim ama böyle bir süreç yaşamadım. 3 yıllık flört sonunda daha fazla ayrı duramama hastalığına ailevi problemler de eşlik edince resti çekip çok kısa süre içinde 2 çulsuz yıldırım düğünü yapmaya karar verdik Daha üniversiteden yeni mezun olmuşuz. Ben mesleğe başlayamamışım eşim polis olmak peşindeydi ama düğün süreci için özel sektöre girdi. Elimizde tek bir asgari ücretle paramız neye yetiyorsa onu aldık. 2 gelinliğin, 2 oda takımının arasında dahi kalamadım. Neye yetiyorsa o oldu.. İmece usulü heryerden bir yardım gelince az eksikle evlendik. Hatta yaşadığım şehirdeki en güzel düğün salonlarından biri bile hayrına denebilecek bir ücrete kiralamamıza izin verdi Allah razı olsun. Bileğimden dirseğime kadar bileziklerim, kaç bin liralık bir gelinliğim, muhteşem ötesi mobilyalarım olmadı ama yuvam çok huzurlu oldu. Onca şey de güzel bir anı olarak kaldı. Sanırım o yokluk bizi daha çok bağladı birbirimize. Şimdi 4 yıllık evliyiz ben öğretmenim o polis. Eksiğimiz yok herşey zamanla oldu. Önemli olan yuva kurmak. Herşey herkesin gönlünce olsun.

Ya yeni evlenenlerin triplerine ne dersin yeni gelin mode on

Buradaki paylasimlar degil de
Normal hayatimizdaki arkadaslarin esin dostun falan kutlama surecleri cok agir geliyor bana. Arkadas hic susmuyorlar,hep muhabbet evlilik,dugun zirt virt. Ben evlenirken de cocuk sahibi olurken de kimseye bu muhabbetleri yapmadim,simdi 3-4 arkadasim ayni donemde evlenecek,bulusmak gorusmek istemiyorum resmen,gina geldi. Ay onu alicam ay bunu aldim. Biri ogluna sunnet dugunu yapacak,kavuklar sacma sapan sunnetlikler asalar... biri cocuk sahibi olacak baby showerlar,otekinin bebek mevludu,6 ay kinasi,dogum yapti hastane organizasyonu,kapi susu,dis cekimi... bitmiyor arkadas bitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…