- 18 Eylül 2018
- 135
- 116
- 33
- 36
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Bi de sizin gibiler turedi herseyi "kıskançlıga" bagliyan.İnsanlar evlenirken, evlilik haazırlığı yaparken heyecan duyarlar ve bunu çevrelerindekilerle paylaşmak isterler. Bundan daha normal bir şey yok. Ve evet o dönemde dünya müstakbel gelinin etrafında döner. Hesaplayamadıkları şey, çevrelerindeki onları kıskanan, kendi yaşamadıkları duygular için kin duyan, sahip olamadıkları için aşağılayan insanlar.
Yeğenim haziran sonu evleniyor, ben evleneli 7 sene oldu. 7 sene önceki heyecanları uzaktan da olsa onunla birlikte yaşıyorum. Aldığı her şeyi gösteriyor, fikir alıyor. Ben onun evi için deli gibi alışveriş yapıyorum çeyiz düzüyorum resmen. Ailece düğün telaşındayız, ne alsak, ne yapsak, ne giysek, eksik kalan bir şey var mı diye düşünüyoruz. Gelinlik seçerken yanında olmak için 600 km yol gittim geçen hafta. Keyifli şeyler bunlar.
Paylaşımlarını gördüğünüz insanlar çok yakınınız değilse ve çok sık paylaşıyorsa bu tip şeyleri, görmekten sıkılmanız normal. Onun da çözümü görmezden gelmek. Düğün sezonuna giriyoruz ve sosyal medyada bu tip paylaşımlarla çok karşılacaksınız malesef. Rahatsız oluyorsanız bakmayın. Ama insanları bu konuda eleştirmeyin. Çünkü o sürece girdiğinizde siz de pembik bir gelin olacaksınız muhtemelen.
Çok çok haklisin başımdan o kadar sorunlar geçiyor ama insan içinde yaşıyor kendi tecrübesini öneri olarak insanlara aktarıyorum ama unutulmasın ki bizimde derdimiz kaynanamız eşimiz çölününüz çocuğumuz var başımızdan geçmiyor mu eşle tartışmak bazen yeri geliyor eşinin hareketlerinden supeleniyorsun. Her kavgayı anlatmak banada saçma geliyor. Bir üyemiz var sürekli eşim bugün bana iyi davrandı ikinci gun şiddet uyguladı hamileyim sence ne yapayım. Bilmem kaynanaya ne cvp vereyim kelin ilacı olsa başına sürer. Evlenmek sadece cinsellik gezmez tozmak eşya yarisstrmak değil. Evlilik birden çok kişinin kahrını çekmekte. Kocası ayrı ailesi ayrı çocuğu ayrı kadın idare edecek erkek getirecek. Ha çalışıyorsa ikiside elini taşın altına koyacaklar. Bir evlilikte ikisi deliyse evlilik yürümez ama biri akıllı biri deliyse evlilik yürür..İyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım
Saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Evlilik herkes için çok önemlidir. Ama hayattaki en önemli şey tektasiyla beş tasinin birbirine yakisio yakışmadığı konusu olan kadınlar var. Evlilik hazırlığına fazlaca anlam yüklendiğini düşünüyorum . Benim için evlilik önemli evlenirken düğün salonumdaki sandalyenin örtüsünün rengi degil.bi şeylerin resimlerini paylaşmak anlamsız geliyor çünkü sadece burda değil çevremde goruyorum. Senin beş yaş n var belki baktıkça mutlu oluyorsun. Ama onu gören başka bı kadın benim neden yok diye evde kocasının başını yiyo . Bana neden yapılmadı haketmiyo muyum diye uzuluoyr. Saygıdan bahsediyorsak evet diğer insanlara saygı göstermek lazım bence de her konuda !Sizin için anlamsız olan birşeyin başkası için anlamlı olması çok normal bir durum ancak sizin bu tavrınız garip. Misal benim için evlilik konusu önemlidir, başkası için bambaşka birşey, öbürü için daha başka birşey önemli olabilir... ve bu durum hiç birini birbirinden önemsiz yapmaz.
Çevremizdeki insanlara saygı ve hoşgörü ile yaklaşmadıkça mutlu olamayız, tavsiye ederim.
Sadece o bolumlerden bahsetmiyorum ki ben hayatın her yerinde gerçek hayatta var boyleleriO bölümlere girmezseniz görmezsiniz. Ben girmiyorum, görmüyorum mesela.
Burada eleştirdiğiniz şey evlilik kurumuna yüklenen anlam, çoğu insanın tek amacının evlilik olması olsa anlarım, hak da veririm.
Ama derdiniz forumda paylaşılan konular, fotoğraflar. Size ne ki?
Ev dekorasyon bölümünde ev fotoğrafları paylaşılıyor, estetik bölümünde dudak, burun modeli paylaşılıyor, başka bölümde örgü modeli paylaşılıyor.
İlgi alanınıza girmeyen hiçbir bölüme girmek zorunda değilsiniz. Hem girip bakmak hem dert etmek komik.
Bu nasıl bı yaklaşımdır. Ben etrafına öyle insnaalri toplamiyorum beni düşündüğünüz için de teşekkür ederim. İş hayatında bile karşınıza çıkıyor boyleleri özellikle almıyorum yani hayatıma. Evlenememe gibi bı sorunum da yok hanımefendi. Benim evlilikten beklentim tektaş pahalı eşyalar kadar yüzeysel olsaydı beş kere evlenmiştim. Evliliğe yukeldgimixi anlamlar ffarkli benceTek taşım olsun istiyorum ama alan yok konulu dert. Size yanlış geliyor diye bu yanlış bir şey olduğu anlamına gelmez. Ben böyle konu açanların genelinde evlenemedikleri için sürekli bu şekilde eleştiri yaptıklarını düşünüyorum. Ayrıca o nasıl bir çevre ki yüzük yarıştırıyor. Bence siz önce etrafınıza böyle insanları topladığınız için üzülüp , bunu dert edinin.
Sadece o bolumlerden bahsetmiyorum ki ben hayatın her yerinde gerçek hayatta var boyleleri
Evlilik ben için bı başarı göstergesi değildir hanımefendi. Biraz saygı lütfen. Kaderinde yazılı olan ve Allah'ın size nasip olarak sunduğu bı şey nasıl başarı olabilir. Ben evlilik dışında özellikle kızların sanata bilime kendine yetiştirmeye yönelmesini daha doğru buluyorum. Üzülüyorum bu kadar gereksiz konulara bu kadar kafa yormalarina .Bu sizin gözünüzde evlenenleri kıskanmak oluyorsa kıskanç diyin siz bilirsiniz. İlerde bı gün kızım olursa karatinin ağırlığını yarıştırmak yerine kafanın içindekileri yaristirmasi gerektiğini söyleyeceğim.Düğün hazırlığımı pek özenerek yapmamistim ama sizi alakadar etmeyen konuyla bu kadar ilgilenip dert haline getirmeniz neden?
Zorunuza gidiyorsa bakmayın milletin tektasina, gelinliğine? Sizin yaptığınız cekememekten başka birşey değil ne kadar inkar ederseniz edin. Elalemin gelinliği, yüzüğü hazirligindan kime ne yoksa? Şunu dert etmek için mantıklı bir tane açıklama var mı?
Ya yeni evlenenlerin triplerine ne dersin yeni gelin mode onİyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?