Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Pess o kadar yazdığım şeyden bunu cikardiysaniz alkışlıyorum ben sizi

Çünkü onların tek amacı bu. Çünkü onlar kendi dünyalarında bir piremsem

Reactions: 000
Oha 6 ay Kınası mı varmış ilk defa burda okudum.

Bu sizin fikriniz , katilmiyorum
Ayrica ben mesajimin hicbir yerinde zorla evlilik demedim , kendilerine evlilik disi da bir amac verilmeyen kizlar dedim , yetistirilirken kendilerine boyle bir amac konan kizlar dedim

Bence burdaki herkes aynı durumda ama yok evlilik çok kutsalcilar türedi ya laf ettirmek istemiyorlar. İnanın ki öyle insanalrla oturup bı muhabbet bile edemiyorsunuz. Tamam sevincini paylaş da sabahtan akşama kadar koltuk rengi yüzük modeli damatlık rengi dışında muhabbet edemez oluyoruz. Dışarı cagirdugimda oraya gideceğine kendime düdüklü tencere alırım olayları flaan bayiyo surekli

Gençler heycanlı mutluluklarınk paylaşmak istiyorlar ablası :) ben takılmam böyle şeylere 32 yaşında evlendim kimse hiç birseyimize karışmadı sormadık bile ne kına yaptım ne çeyiz göstermesi kafam çok rahattı boşuna kendilerine yük herkesden bir ses çıkıyor ne gerek var

Bu sizin fikriniz , katilmiyorum
Ayrica ben mesajimin hicbir yerinde zorla evlilik demedim , kendilerine evlilik disi da bir amac verilmeyen kizlar dedim , yetistirilirken kendilerine boyle bir amac konan kizlar dedim

Bunu siz yazmamışmıydınız?

Okadar çok yazıyorsunuzki sanırım yazdıklarınızıda unutuyorsunuz

Sadece evlilikle kalsalar keske
Evlilikleri bile cok asamali
Tanisma oldu,isteme oldu,soz kestik,nisan yaptik,bekarliga veda partisi ,gelin hamami,nikah yaptik,dugun yaptik. Oldu mu sana 8 asama. Herkesin bu 8 asamasindan 6 tanesine davetliyim dusunun. Yetmiyor baby shower,ev mevludu,bebek mevludu,kiz cocuksa 6 ay kinasi,1 yas dogum gunu,erkek cocuksa sunnet merasimi. Kapilari asindirmaktan kapilar eskidi bikti,insanlar merasime bikmadi. Resmen instagrama calisiyoruz

Hayatinin tek emeli evlilik olanlar boyle diye dusunuyorum. Baska bir basarisi olamayanlar... bunlar sadece burada konu acmiyordur bence. Cevremde de var cunku... 7/ 24 konusacak baska konulari yok... tek gundem maddeleri bu.
Bu arada ben evliligi yasadim.

Sahiden hayatta başka uğraşları yok ki napsınlar. Yetiştirilme meselesi. Bizim toplumumuzun dayattığı şeyler. Bazı hanım arkadaşlar ülke meselelerinden bir haber. Sorduğunda da 'Amaaan bana ne, ben anlamam' diyor. Niye çünkü dünyası kocişi. Allah kocişine zeval vermesin. Gerisi umrunda değil.

Bir arkadaşım var adamla tanıştılar 5 ay sonra, önce eşyaları aldılar düğün yeri tuttular . Sonra aile üyeleriyle tanıştılar . Ülkede her şey bodoslama. Bazı şeyler çok “öylesine” ..

Ben heyecansiz bir insanim.Kendi dugun hazirligimda,esya secimimde vs hic heyecanlanmadim.Aile baskisi olmasa, düğün falan da yapmazdim zaten.Ama onumuzdeki yaz kuzenim evlenecek,esya seciyor,fotograflarini bana gonderiyor,begendigi gelinlik modellerini gonderiyor,ayakkabisindan ivir zivirina kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor ve bu beni rahatsız etmiyor.Cunku o oyle mutlu,oyle seviyor.Asiri gosteris meraklıları var goruyoruz,ellerinden gelse kocalarini bile yaristiracaklar.Bu gercekten hos bir durum degil ama bu kadar onem arz edip,kafaya takilacak bir durum da degil.

Bize ne herkes istediğini yapmakta özgür herkes sizin gibi düşünmeyebilir bundan doğal birşey de yok buraya konu açacak kadar dert etmek ne kadar da saçma ve gereksiz

Bunu siz yazmamışmıydınız?

Okadar çok yazıyorsunuzki sanırım yazdıklarınızıda unutuyorsunuz
Ben toplum baskisi dedim zorla evlendirilen demedim
Alintiladiginiz mesajimda tek bir zorla kismi gecmiyor
Ayrica size soracak degilim ne yazacagimi , ne kadar yazacagimi , kibledim sizi , benimle polemige girmeyin
Beni ilk alintilayan sizsiniz

Fazla degil 5ay once en yakin arkadasim 2-3ayda tanistgi bir adamla evlendi. Emekli babasi ve bircok rahatsizligi bulunan annesi var. Cok yakin olmamiza ve kendisini cok sevmeme ragmen o surecte resmen kaçtım arkadastan. Insan kahve fincaninin deseninden tutta damat bavulunun fiyonkuna kadarmi takilir? begenmeyip degistirmeler,herseyin en guzelini alma cabalari vs vs. Birde aldigi mobilyanin basligini bile baskalariyla kiyaslamalar sastim kaldim ve o surecte benim beynim kaldirmadi daha fazlasini. Kinada surati 5karisti istedikleri orkestra tutulmamis diye tum resimlerde surati asik cikti. Dugununde kiz arkadaslari surpriz hazirladi ve haberi yoktu diye yine moreli bozuldu tum resimlerde mutsuz. Degermi kesinlikle degmez. Herkesin cebi maddiyati farklidir ve muhtemelen o sene evlenen bircok gelinin esyalari aynidir cunki moda oyledir. Kalkip kiskanclik tripleri pisti olduk tavirlari uzerine yorgun bir sekilde evleniyorlar. Sanki evlilik bunlardan ibaretmis gibi..

12 senelik evliyim hicbir zaman oyle ozentiliklerim olmadi halada evimde o pembis sunum seylerinden yok bahsettigim arkadasim da hic oyle birisi degilken dugun arefesinde biranda değişti. Tum yazdiklarina katiliyorum en fazla gelinlik icin fikir alinir veya taki icin gerisi bomboş kafa yorgunlugu ve gosteristen ibaret.

Sanal alem insanları her konuda harika olmaya yönlendiriyor. Herkes bir çaba içine giriyor farkında olmadan. Bu sadece evlenecekler için geçerli değil.

Yaptıgı yemekleri, temizliği, hamilelik sürecini, doğum sonrasını vs vs öyle abartıyor ki insanlar bu durumu yaşamayan herkese bu itici geliyor.
Görgüsüzlük demek yanlış. Çünkü ne çetrefilli yolları aşıp o gelinliği giydigini bilemezsiniz. Heves diyelim. Bu hevesin tavan yapma sebebi de sosyal platformlar. . .

Negatif yorumlar yapıp insanların en mutlu gününü zehir etmeye gerek yok. Hoşlanmıyorsak uzak dururuz.

Bazı konularda deneyimli kadınların fikrini almak çok güzel. Sonuçta bi sürü para harcıyorsun tabiki araştırıp soracaksın. Daha önce milyon defa evlenemdigimiz içinde her aşamasını ince eleyip sık dokuyoruz doğal olarak.

Örneğin ne tarz ayakkabıyla rahat edilir ben bu siteden öğrenmiştim. Veya çelik setlerde en iyisi hangisidir burda öğrenmiştim. Gelinliğin altından ne giyilir nasıl rahat edilir vs vs hepsini deneyimli insanlardan öğrendim. Sırf birilerine görgüsüzlük gibi geliyor diye hayatımın en özel anlarını saldım çayıra mevlam gayıra mantıgıyla geçirmem elbette.

Özetle sebep sonuç ilişkisine bakarsak, içinde bulundugumuz ortamlar bizi yönlendiriyor

Benim bahsetmeye çalıştığım da bu. O kadar aşırı anlam yükleniyor ki evliliğe . Kadınla erkek bı bütün olması gerekirken evlilikte , kadın aradan çekiliyor sadece erkek kalıyor. Nasılsa kocası yapıyor diye hiç bu şey umurunda değil. Dışarı çıksa nasıl da kocam götürüyor diye yolu bile öğrenme ihtiyacı hissedilmiyor. Evlilikte ortak bı hayat yasanmali erkeğin hayatına ortak olunmmalı . Ama şimdi evli değilsin kiskaniyorsun cular gelir buraya. Gerçekten gülüyorum bu yorumlara. Toplumdaki kadının durumu çok vahim

Son düzenleme:
Galiba bize böyle geliyor biraz. Artik insanlar her anını nerdeyse sosyal medyada paylaştığı için gözümüze sokulmuş gibi geliyor. Ama insanlar heyecanlı mutlu. Bırakın ne halleri varsa görsünler saka bir yana: bence bu yapı meselesi. Sahsen düğün hazırlıkları bizde sakin geçti. Ne abartılı birşey yaptık, nede gereksiz masraf oldu.

Ben kafaya takmadim ki yanlış anlamisdiniz. Zaten konunun başında dert değil benimkisi diye belirttim . Benim konu açma amacim kızların bu konuyla bu kadar aşırı ilgilenip kendilerini yetiştirme ve eğitim konusunda çok çok eksik kalmaları ve bu eksikliği bile eksiklik olarak görüp onemsemeleri. !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…