- 31 Ocak 2019
- 704
- 861
- 53
- 33
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Pess o kadar yazdığım şeyden bunu cikardiysaniz alkışlıyorum ben siziInsanlarin sevincine ortak olmayi pek cok az insan biliyor malesef...butun sorun bu
X kisinin o anlik heycani o demek ki ve onu paylasiyor ,ama olur mu canim illa 'ama o kocisiyle kavga ediyor hih!' İlla bir fesatlık
Bu arada bes tasim tek tasim neyim yok☺
Genel olarak her konuda böyle çoğu
Bilmiyorsunuz,heycan sevinc paylaşmayı bilmiyorsunuz
Çünkü onların tek amacı bu. Çünkü onlar kendi dünyalarında bir piremsemİyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
Oha 6 ay Kınası mı varmışBuradaki paylasimlar degil de
Normal hayatimizdaki arkadaslarin esin dostun falan kutlama surecleri cok agir geliyor bana. Arkadas hic susmuyorlar,hep muhabbet evlilik,dugun zirt virt. Ben evlenirken de cocuk sahibi olurken de kimseye bu muhabbetleri yapmadim,simdi 3-4 arkadasim ayni donemde evlenecek,bulusmak gorusmek istemiyorum resmen,gina geldi. Ay onu alicam ay bunu aldim. Biri ogluna sunnet dugunu yapacak,kavuklar sacma sapan sunnetlikler asalar... biri cocuk sahibi olacak baby showerlar,otekinin bebek mevludu,6 ay kinasi,dogum yapti hastane organizasyonu,kapi susu,dis cekimi... bitmiyor arkadas bitmiyor.
Arkadaşlar şimdiki gençlerin çoğunu görüyoruz, okumaya diye şehir dışlarına gidiyorlar okul bitmeden evlilik düşüncelerine kendi aralarında giriyorlar, ailelerin haberi bile çok sonradan oluyor. Senin dediğin zaman da çok azınlık gidebiliyordu şehir dışlarını okumaya şuan en az %70 bence. Ve zorla evlilikler tamamen bitti demiyorum ama,çok azınlık toplasan %10 bence. Bir insanın hayatında en mutlu anlarından biride sevdiği erkek ile evliliktir, insanlar iç güdüsel olarak buna karar veriyor. Aile bireylerinin kararına şuan bakan da azınlık. Gençler birbirini sevsin yeter:) Yani evlenmek istedikleri için evleniyorlar.. Evlenmeye yönelik yetiştirilme eskidendi (şimdide azınlık yani)
Kiz bebekse 6 aylikken kina yapiyorlarOha 6 ay Kınası mı varmışilk defa burda okudum.
Bence burdaki herkes aynı durumda ama yok evlilik çok kutsalcilar türedi ya laf ettirmek istemiyorlar. İnanın ki öyle insanalrla oturup bı muhabbet bile edemiyorsunuz. Tamam sevincini paylaş da sabahtan akşama kadar koltuk rengi yüzük modeli damatlık rengi dışında muhabbet edemez oluyoruz. Dışarı cagirdugimda oraya gideceğine kendime düdüklü tencere alırım olayları flaan bayiyo surekliBuradaki paylasimlar degil de
Normal hayatimizdaki arkadaslarin esin dostun falan kutlama surecleri cok agir geliyor bana. Arkadas hic susmuyorlar,hep muhabbet evlilik,dugun zirt virt. Ben evlenirken de cocuk sahibi olurken de kimseye bu muhabbetleri yapmadim,simdi 3-4 arkadasim ayni donemde evlenecek,bulusmak gorusmek istemiyorum resmen,gina geldi. Ay onu alicam ay bunu aldim. Biri ogluna sunnet dugunu yapacak,kavuklar sacma sapan sunnetlikler asalar... biri cocuk sahibi olacak baby showerlar,otekinin bebek mevludu,6 ay kinasi,dogum yapti hastane organizasyonu,kapi susu,dis cekimi... bitmiyor arkadas bitmiyor.
Bu sizin fikriniz , katilmiyorum
Ayrica ben mesajimin hicbir yerinde zorla evlilik demedim , kendilerine evlilik disi da bir amac verilmeyen kizlar dedim , yetistirilirken kendilerine boyle bir amac konan kizlar dedim
Milana22 .!.:
Ne zaman bu toplumda kiz cocuklari evlenmek uzere yetistirilmezse , 20 yasina gelmis universite ogrencisi kiza bile evlen baskisi yapilmazsa , komsu , akraba , bakkal , kasap , manav , didinin didisi bile genc kizlara ee ne zaman evleniyorsun demezse , genc kizlar yetistirilirken kendilerine baska hedefler verilirse , okumak , sanatci olmak , bilim insani olmak , ulkeyi yonetmek gibi hedeflerle yetistirilirse o zaman biter tum bunlar
Beni paylasilan fotograflar ( zaten hic gormedim oyle bir fotograf ya neyse ) rahatsiz etmezdi ama bu zihniyet cok rahatsiz ediyor
Sadece evlilikle kalsalar keskeBence burdaki herkes aynı durumda ama yok evlilik çok kutsalcilar türedi ya laf ettirmek istemiyorlar. İnanın ki öyle insanalrla oturup bı muhabbet bile edemiyorsunuz. Tamam sevincini paylaş da sabahtan akşama kadar koltuk rengi yüzük modeli damatlık rengi dışında muhabbet edemez oluyoruz. Dışarı cagirdugimda oraya gideceğine kendime düdüklü tencere alırım olayları flaan bayiyo surekli
Ben toplum baskisi dedim zorla evlendirilen demedimBunu siz yazmamışmıydınız?
Okadar çok yazıyorsunuzki sanırım yazdıklarınızıda unutuyorsunuz
Benim bahsetmeye çalıştığım da bu. O kadar aşırı anlam yükleniyor ki evliliğe . Kadınla erkek bı bütün olması gerekirken evlilikte , kadın aradan çekiliyor sadece erkek kalıyor. Nasılsa kocası yapıyor diye hiç bu şey umurunda değil. Dışarı çıksa nasıl da kocam götürüyor diye yolu bile öğrenme ihtiyacı hissedilmiyor. Evlilikte ortak bı hayat yasanmali erkeğin hayatına ortak olunmmalı . Ama şimdi evli değilsin kiskaniyorsun cular gelir buraya. Gerçekten gülüyorum bu yorumlara. Toplumdaki kadının durumu çok vahimSahiden hayatta başka uğraşları yok ki napsınlar. Yetiştirilme meselesi. Bizim toplumumuzun dayattığı şeyler. Bazı hanım arkadaşlar ülke meselelerinden bir haber. Sorduğunda da 'Amaaan bana ne, ben anlamam' diyor. Niye çünkü dünyası kocişi. Allah kocişine zeval vermesin. Gerisi umrunda değil.
Ben kafaya takmadim ki yanlış anlamisdiniz. Zaten konunun başında dert değil benimkisi diye belirttim . Benim konu açma amacim kızların bu konuyla bu kadar aşırı ilgilenip kendilerini yetiştirme ve eğitim konusunda çok çok eksik kalmaları ve bu eksikliği bile eksiklik olarak görüp onemsemeleri. !Ben heyecansiz bir insanim.Kendi dugun hazirligimda,esya secimimde vs hic heyecanlanmadim.Aile baskisi olmasa, düğün falan da yapmazdim zaten.Ama onumuzdeki yaz kuzenim evlenecek,esya seciyor,fotograflarini bana gonderiyor,begendigi gelinlik modellerini gonderiyor,ayakkabisindan ivir zivirina kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor ve bu beni rahatsız etmiyor.Cunku o oyle mutlu,oyle seviyor.Asiri gosteris meraklıları var goruyoruz,ellerinden gelse kocalarini bile yaristiracaklar.Bu gercekten hos bir durum degil ama bu kadar onem arz edip,kafaya takilacak bir durum da degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?