- 1 Nisan 2017
- 89
- 1.652
- 53
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Ben toplum baskisi dedim zorla evlendirilen demedim
Alintiladiginiz mesajimda tek bir zorla kismi gecmiyor
Ayrica size soracak degilim ne yazacagimi , ne kadar yazacagimi , kibledim sizi , benimle polemige girmeyin
Beni ilk alintilayan sizsiniz
sizin için kırmızı ile işaretledim, o bir zorlamadır. İyimiş valla yazılan yazının anlamınıda biz söyleyelim aynı hesaba geliyor ikisideMilana22 .!.:
Ne zaman bu toplumda kiz cocuklari evlenmek uzere yetistirilmezse , 20 yasina gelmis universite ogrencisi kiza bile evlen baskisi yapilmazsa , komsu , akraba , bakkal , kasap , manav , didinin didisi bile genc kizlara ee ne zaman evleniyorsun demezse , genc kizlar yetistirilirken kendilerine baska hedefler verilirse , okumak , sanatci olmak , bilim insani olmak , ulkeyi yonetmek gibi hedeflerle yetistirilirse o zaman biter tum bunlar
Beni paylasilan fotograflar ( zaten hic gormedim oyle bir fotograf ya neyse ) rahatsiz etmezdi ama bu zihniyet cok rahatsiz ediyor
O zaman sizi tebrik ediyorum . Eşyaya bu kadar önem vermediginz ve asıl olanın eşiniz ve mutlu olmak olduğunu düşündüğünüz için. Evliliğin amacı budur zaten. Eşya geçicidir. Eşya içinde o gün sürat sallamaya gerek yokturFazla degil 5ay once en yakin arkadasim 2-3ayda tanistgi bir adamla evlendi. Emekli babasi ve bircok rahatsizligi bulunan annesi var. Cok yakin olmamiza ve kendisini cok sevmeme ragmen o surecte resmen kaçtım arkadastan. Insan kahve fincaninin deseninden tutta damat bavulunun fiyonkuna kadarmi takilir?begenmeyip degistirmeler,herseyin en guzelini alma cabalari vs vs. Birde aldigi mobilyanin basligini bile baskalariyla kiyaslamalar sastim kaldim ve o surecte benim beynim kaldirmadi daha fazlasini. Kinada surati 5karisti istedikleri orkestra tutulmamis diye tum resimlerde surati asik cikti. Dugununde kiz arkadaslari surpriz hazirladi ve haberi yoktu diye yine moreli bozuldu tum resimlerde mutsuz. Degermi kesinlikle degmez. Herkesin cebi maddiyati farklidir ve muhtemelen o sene evlenen bircok gelinin esyalari aynidir cunki moda oyledir. Kalkip kiskanclik tripleri pisti olduk tavirlari uzerine yorgun bir sekilde evleniyorlar. Sanki evlilik bunlardan ibaretmis gibi..
12 senelik evliyim hicbir zaman oyle ozentiliklerim olmadi halada evimde o pembis sunum seylerinden yokbahsettigim arkadasim da hic oyle birisi degilken dugun arefesinde biranda değişti. Tum yazdiklarina katiliyorum en fazla gelinlik icin fikir alinir veya taki icin gerisi bomboş kafa yorgunlugu ve gosteristen ibaret.
Benden iyi mi biliyorsunuz yazdigim seyin anlamini?sizin için kırmızı ile işaretledim, o bir zorlamadır. İyimiş valla yazılan yazının anlamınıda biz söyleyelim aynı hesaba geliyor ikiside
Tesekkur ederim. Belki o farkinda degildi ama yakin cevre hep bana sorular sordu durdu arkadasi oldugum icin. Yok uzgun nesi var yok istemiyormu cocugu vs vs. Onun yerine ben uzuldum. Hersey gelip gecici eline kalan o guzel gunde musmutlu olmakti omurde 1kez yasaniyor. Sonrasinda okadar pisman olduki birsey anlamadim dugunumden dedi.O zaman sizi tebrik ediyorum . Eşyaya bu kadar önem vermediginz ve asıl olanın eşiniz ve mutlu olmak olduğunu düşündüğünüz için. Evliliğin amacı budur zaten. Eşya geçicidir. Eşya içinde o gün sürat sallamaya gerek yoktur
Bunun sebebi de sosyal mecralar malesef.Siz ilgilenmeseniz bile karsiniza cikiyor.Ornegin,ben normal duzeyde temizlik yapan,evini günlük olarak derli toplu tutmaya calisan bir insanim ama bazen sosyal medyada oyle bir temizlik videolari goruyorum ki sasiriyorum.Firin kapaklarini sokenler mi dersiniz,binlerce kimyasallarla kapi pencere silenler mi.Ama sundan emin olamazsiniz.Belki de egitim ve kendilerini gelistirme konusunda da ozen gosteriyorlardir.İlla bunlari yapiyorlar diye digerine onem vermediklerini cikaramayiz.Ben kafaya takmadim ki yanlış anlamisdiniz. Zaten konunun başında dert değil benimkisi diye belirttim . Benim konu açma amacim kızların bu konuyla bu kadar aşırı ilgilenip kendilerini yetiştirme ve eğitim konusunda çok çok eksik kalmaları ve bu eksikliği bile eksiklik olarak görüp onemsemeleri. !
Zaten konumda da belirttiğim gibi. Herkesi kastedmedigimi söyledim. İlla ki her iki tarafa da önem verenler vardır tabiki. Onları tenzih ediyorum zatenBunun sebebi de sosyal mecralar malesef.Siz ilgilenmeseniz bile karsiniza cikiyor.Ornegin,ben normal duzeyde temizlik yapan,evini günlük olarak derli toplu tutmaya calisan bir insanim ama bazen sosyal medyada oyle bir temizlik videolari goruyorum ki sasiriyorum.Firin kapaklarini sokenler mi dersiniz,binlerce kimyasallarla kapi pencere silenler mi.Ama sundan emin olamazsiniz.Belki de egitim ve kendilerini gelistirme konusunda da ozen gosteriyorlardir.İlla bunlari yapiyorlar diye digerine onem vermediklerini cikaramayiz.
Birincisi evet bu hayatı seviyorum sevmemek için bı sebep göremiyorum. İkincisi sabaha karşı yada öğlen yada akşam saatin ne önemi var. Üçüncüsü bunu dert olarak gormedigimi sadece toplumdaki bı yanlış inanış olduğunu gördüğüm için rahatsız olduğumu da söyledim. Evliliğe bu kadar aşırı anlam yukleyen kızlar ilerde eğer mutsuz olursa bütün dünyaları bitiyor toplarlanamiyor. Çünkü en en önemli şey evlilik! Halbuki kendini yetistirse egitse kendi duruşu olsa kadının evlilik zaten nasıl olsa oluyor. Onemsememiz gereken şeyler yanlisCidden sabaha karşı 05:00 te bunu dert edip konusunu açacak kadar seviyor musunuz bu hayatı?
Bize her yanlış gelen duruma böylesine takılacaksak işimiz var..
heralde evleneceksin ki sabahlara kadar gruplarda dolanıyosun.e o zaman oku geç yani
Bakış aciniza hayran kaldım. Gerçekten böyle dusunen insan ne yazikki çok az. Bu şekilde düşünüp gereksiz detaylarda bogulmayan kendileri gibi olmayan insanalra "kıskanç, koca bulamamış, evde kalmış , fesat " gözüyle bakip bide empati isteyenler var. Empati den anlayış kocişim bana kocaman tektaş aldı. Sandalye örtümun rengine kadar düşünecek kadar boş vaktimcok zaten .sende bunlari görünce ay ne değişik ne güzel bı düğün diye ayilip bayilip çok beğenmek zorundasın oluyor. !!!+1
Katılıyorum ve arttırıyorum.
Afrika madenlerinde boğaz tokluğuna dahi gelmeyen ücrete çalışan ve çoğu büyüyemeden ölen yetim çocukların çıkardığı o taşlara binlerce lira veren, bu konuda yarışan, gösteriş yapan o kadınların anneliğine dahi saygı duymuyorum. Anne olmaya layık olduklarını bile düşünmüyorum. Günde 1 dolardan az ücrete çalışan yetim çocukların çıkardığı taşları nişanlım şu kadar bin liraya aldı deyip gururla gösterişle takan bir kadın anne olmasın lütfen.
Bilmeyen varsa açsın iki dk araştırsın bakalım o gurur kaynağınız taşlar nereden ve nasıl geliyor !?
Açın izleyin belgeseller var birsürü ve hepsi gerçek.
Mideniz kaldırırsa izleyin.
Gerçi sanmam öğrenmek isteyeceğinizi bilmemek mutluluktur sonuçta...
O tektaşı takıp hava atmak varken o taşı çıkartan ve bu yolda ölüp giden yetim çocuk kimin umurunda...
Birincisi evet bu hayatı seviyorum sevmemek için bı sebep göremiyorum. İkincisi sabaha karşı yada öğlen yada akşam saatin ne önemi var. Üçüncüsü bunu dert olarak gormedigimi sadece toplumdaki bı yanlış inanış olduğunu gördüğüm için rahatsız olduğumu da söyledim. Evliliğe bu kadar aşırı anlam yukleyen kızlar ilerde eğer mutsuz olursa bütün dünyaları bitiyor toplarlanamiyor. Çünkü en en önemli şey evlilik! Halbuki kendini yetistirse egitse kendi duruşu olsa kadının evlilik zaten nasıl olsa oluyor. Onemsememiz gereken şeyler yanlis
+1
Afrika madenlerinde boğaz tokluğuna dahi gelmeyen ücrete çalışan ve çoğu büyüyemeden ölen yetim çocukların çıkardığı o taşlara binlerce lira veren, bu konuda yarışan, gösteriş yapan o kadınların anneliğine dahi saygı duymuyorum. Anne olmaya layık olduklarını bile düşünmüyorum. Günde 1 dolardan az ücrete çalışan yetim çocukların çıkardığı taşları nişanlım şu kadar bin liraya aldı deyip gururla gösterişle takan bir kadın anne olmasın lütfen.
Bilmeyen varsa açsın iki dk araştırsın bakalım o gurur kaynağınız taşlar nereden ve nasıl geliyor !?
O tektaşı takıp hava atmak varken o taşı çıkartan ve bu yolda ölüp giden yetim çocuk kimin umurunda...
İyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
Evlendikten sonra da herkes sümüklü çocuğunuİyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
Bazen üst seviye taşlar çıkar bu madenlerden, hani şu karat karat büyük olanlar... Çok sık bulunmaz tabi yada bizim haberimiz olmaz diyelim.ozaman kuyumcular katil . çünkü onlar satsın diye çıkarılıyor o taşlar.
pislik lanet kuyumcular. ölen çocuklar üzerinden para kazanıyorlar.
+1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?