Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Ben toplum baskisi dedim zorla evlendirilen demedim
Alintiladiginiz mesajimda tek bir zorla kismi gecmiyor
Ayrica size soracak degilim ne yazacagimi , ne kadar yazacagimi , kibledim sizi , benimle polemige girmeyin
Beni ilk alintilayan sizsiniz

sizin için kırmızı ile işaretledim, o bir zorlamadır. İyimiş valla yazılan yazının anlamınıda biz söyleyelim aynı hesaba geliyor ikiside

Amacı gerçekten yarışmak, yarıştırmak olanlar var.
Bunlar bana da çok itici geliyor.

Ama gerçekten amacı içtenlikle mutluluğunu paylaşmak, kararsızlığına yardım almak olan da var..
Onları arada kaynatmamak gerekir..

Oysa ki düğünden sonraki yaşam önemli..
Parmağına takılan tek taşın, poponun altına koydukları en pahalı mobilyanın ne kadar önemsiz olduğu
zamanla anlaşılıyor maalesef..
Allah herkese düğün hazırlığındaki pembik kafayı bir ömür sürdürebilmeyi nasip etsin.
Amin :)

O zaman sizi tebrik ediyorum . Eşyaya bu kadar önem vermediginz ve asıl olanın eşiniz ve mutlu olmak olduğunu düşündüğünüz için. Evliliğin amacı budur zaten. Eşya geçicidir. Eşya içinde o gün sürat sallamaya gerek yoktur

Cidden sabaha karşı 05:00 te bunu dert edip konusunu açacak kadar seviyor musunuz bu hayatı?
Bize her yanlış gelen duruma böylesine takılacaksak işimiz var..
heralde evleneceksin ki sabahlara kadar gruplarda dolanıyosun.e o zaman oku geç yani

sizin için kırmızı ile işaretledim, o bir zorlamadır. İyimiş valla yazılan yazının anlamınıda biz söyleyelim aynı hesaba geliyor ikiside
Benden iyi mi biliyorsunuz yazdigim seyin anlamini?
Hayirdir neden bu kadar dert ettiniz beni?
Hani yazilani anlamayani cok gordum de bunu bu kadar egosunu sisirerek uste cikmaya calisani hic gormemistim , rica ediyorum alintilamayin artik , konuya yorum yapin bana degil , sabah sabah sabir testi oldunuz bana cidden

Tesekkur ederim. Belki o farkinda degildi ama yakin cevre hep bana sorular sordu durdu arkadasi oldugum icin. Yok uzgun nesi var yok istemiyormu cocugu vs vs. Onun yerine ben uzuldum. Hersey gelip gecici eline kalan o guzel gunde musmutlu olmakti omurde 1kez yasaniyor. Sonrasinda okadar pisman olduki birsey anlamadim dugunumden dedi.

Bunun sebebi de sosyal mecralar malesef.Siz ilgilenmeseniz bile karsiniza cikiyor.Ornegin,ben normal duzeyde temizlik yapan,evini günlük olarak derli toplu tutmaya calisan bir insanim ama bazen sosyal medyada oyle bir temizlik videolari goruyorum ki sasiriyorum.Firin kapaklarini sokenler mi dersiniz,binlerce kimyasallarla kapi pencere silenler mi.Ama sundan emin olamazsiniz.Belki de egitim ve kendilerini gelistirme konusunda da ozen gosteriyorlardir.İlla bunlari yapiyorlar diye digerine onem vermediklerini cikaramayiz.

çok sevdiğim bi arkadaşım var (dı)
yeni evlendi .
çocuk istiyorum artık diyip karnını tutup kocasına nazlanmasına kadar atıyor instaya.
heeeer anları her saniyeleri size anlatamaaaaaam .
okadar soğudum ki kızdan .
salak gibi geliyor artık gözüme.

onun dışında insanlar heycanlarını paylaşsın niye takılalım ki . tabi abartmamak kaydıyla . sonra soğutuyorlar kendilerinden.

Zaten konumda da belirttiğim gibi. Herkesi kastedmedigimi söyledim. İlla ki her iki tarafa da önem verenler vardır tabiki. Onları tenzih ediyorum zaten

+1
Katılıyorum ve arttırıyorum.
Afrika madenlerinde boğaz tokluğuna dahi gelmeyen ücrete çalışan ve çoğu büyüyemeden ölen yetim çocukların çıkardığı o taşlara binlerce lira veren, bu konuda yarışan, gösteriş yapan o kadınların anneliğine dahi saygı duymuyorum. Anne olmaya layık olduklarını bile düşünmüyorum. Günde 1 dolardan az ücrete çalışan yetim çocukların çıkardığı taşları nişanlım şu kadar bin liraya aldı deyip gururla gösterişle takan bir kadın anne olmasın lütfen.
Bilmeyen varsa açsın iki dk araştırsın bakalım o gurur kaynağınız taşlar nereden ve nasıl geliyor !?
Açın izleyin belgeseller var birsürü ve hepsi gerçek.
Mideniz kaldırırsa izleyin.
Gerçi sanmam öğrenmek isteyeceğinizi bilmemek mutluluktur sonuçta...
O tektaşı takıp hava atmak varken o taşı çıkartan ve bu yolda ölüp giden yetim çocuk kimin umurunda...

Birincisi evet bu hayatı seviyorum sevmemek için bı sebep göremiyorum. İkincisi sabaha karşı yada öğlen yada akşam saatin ne önemi var. Üçüncüsü bunu dert olarak gormedigimi sadece toplumdaki bı yanlış inanış olduğunu gördüğüm için rahatsız olduğumu da söyledim. Evliliğe bu kadar aşırı anlam yukleyen kızlar ilerde eğer mutsuz olursa bütün dünyaları bitiyor toplarlanamiyor. Çünkü en en önemli şey evlilik! Halbuki kendini yetistirse egitse kendi duruşu olsa kadının evlilik zaten nasıl olsa oluyor. Onemsememiz gereken şeyler yanlis

Reactions: 000
Bakış aciniza hayran kaldım. Gerçekten böyle dusunen insan ne yazikki çok az. Bu şekilde düşünüp gereksiz detaylarda bogulmayan kendileri gibi olmayan insanalra "kıskanç, koca bulamamış, evde kalmış , fesat " gözüyle bakip bide empati isteyenler var. Empati den anlayış kocişim bana kocaman tektaş aldı. Sandalye örtümun rengine kadar düşünecek kadar boş vaktimcok zaten .sende bunlari görünce ay ne değişik ne güzel bı düğün diye ayilip bayilip çok beğenmek zorundasın oluyor. !!!

Sen de alan yoksa tek taşını kendin al bir şey olmaz

ozaman kuyumcular katil . çünkü onlar satsın diye çıkarılıyor o taşlar.
pislik lanet kuyumcular. ölen çocuklar üzerinden para kazanıyorlar.

Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.
Burası çoğunlukla evli kadınların olduğu bir yer.
Tüm yorumlara baktım, çoğunluk konuyu içselleştirmiş ve kendini örnek vererek aksini ispata koyulmuş.
Sizin yazdığınız yanlış yere çekilmiş, siz zaten bazı kadınlar bundan muaf onlar böyle gösteriş meraklısı değil demişsiniz.
Ama bunu bile fesatlığa, kıskançlığa vurmuşlar. Kimse sana tek taş almıyorsa sen kendine al diyen bile çıkmış!!!
Pes ya pes..
Diğer konuyu farklı algılayanlara yazıyorum, herkes sizin pembiş koltuklarınızı, pembiş abartılı barbie bebek evlerinizi kıskanmıyor. Rahat olun.
Ben de bekarım ve bir gün evlenen kuzenlerimi kıskanmadım evet sevdikleriyle evlendiler imrendim, sevindim, tebrik ettim ama o kadar.
Çünkü bana göre evlilik bir başarı ASLA değildir. Evlilik bir tercihtir, biraz da nasip kısmettir.
Seveceğin, güveneceğin biri olursa evlenirsin olay bu.
Fakat bazı hemcinslerim sadece evlenmek için evleniyor ve affedersiniz mutfağa aldığı mutfak bezinin rengini bile paylaşıyor. Bu normal mi?
Bir arkadaşım var, çok tatlı bir kızı var, fakat instagram'da her gün en az 10 fotoğrafını kızına farklı kıyafetler giydirerek paylaşıyor. Bu normal mi? Çocuk şimdiden katalog modeli gibi oldu.
Bunu eleştirmem illa kıskandığım anlamına gelmez. Sadece bana göre abartı olduğu anlamına gelir.
Ve nasıl o gelin adayları mutfak bezine kadar fikir alıyorsa, bizde burada bize bu olayların abartı olduğunu söyleyebiliriz.Burası özgür bir platform. İsteyen istediği fikrini beyan eder.
Her bekarın eleştirisine kıskanıyorsunuz demek çok çiğ bir yaklaşım.
Ayrıca insan her zaman eleştirdiğini yapmaz.
Bir, iki kişi de sizi de göreceğiz demeye getirmiş.
Ben böyle eleştirip sonra evlenen arkadaşlarımı da gördüm. Gayet sade bir şekilde evlendiler.Sadece gelinlik modeli paylaştılar. Onu da bir, iki yakın kişiyle. Herkese naklen yayın yapmadılar.
turuncu_vosvos Siz rahat olun ben sizi anladım.Ama burada çoğunluk evli, bazı evli üyeler dışında herkes konuyu içselleştirmiş.Ve savunmaya çekilmiş.
Ünlü bir sosyolog Guy Debord'ın Gösteri Toplumu tabiri vardır. Şu an günümüz öyle.
Herkes sosyal kıyasla en iyi olduğunu gösterme çabasında.
En pahalı meta= En değerli olma durumu olmuş durumda.

Eminim ileride sosyologlar bizim toplumu incelemeye alacak.

Son düzenleme:
Evlendikten sonra da herkes sümüklü çocuğunu
Ağzı yüzü Nutella olmuş çocuğunu çok sevimli diye paylaşıyor

Bize ne ise ...

ozaman kuyumcular katil . çünkü onlar satsın diye çıkarılıyor o taşlar.
pislik lanet kuyumcular. ölen çocuklar üzerinden para kazanıyorlar.
Bazen üst seviye taşlar çıkar bu madenlerden, hani şu karat karat büyük olanlar... Çok sık bulunmaz tabi yada bizim haberimiz olmaz diyelim.
Bu tür extrem taşlar bulunduğunda oradaki bundan haberi olan herkes öldürülür.
Aaa olurmu canım demeyin çünkü siz o kibrit kutusu kadar dünyanızda bunlardan bihaber olabilirsiniz ama bunlar dünyanın gerçekleri.
O afrikadaki çocuk asker sayınısını ve çocuklara neler yaptırıldığını bilseniz dudağınız uçuklar mesela.
Herneyse, bu taşlar bulunduğunda herkes öldürülürki dışarı haber çıkmasın ve ilerde onu takacak lord'un dük'ün asilzadenin karısı rahat edebilsin.
Şimdi siz ağzınızı yaya yaya dalga geçtiğinizi sanıyorsunuzya bilin istedim bunları...
Bu arada size evrensel bir iktisat kuralındanda bahsedeyim: Arz-Talep.
Talep olmazsa arzda olmaz.
Yani bu taşları alanlar olduğu için o çocuklar orada ölüyor.
İster kabul edin ister etmeyin bu böyle. Duymuyorum ki la la la diye kulaklarınızı tıkamanız gerçeği değiştirmiyor.
Kaldıki bende altına gümüşe vs karşı değilim. Ama bu elmas pırlanta vs gibi değerli taşlarda durum budur.
Gerisi size kalmış :/

Üniversite mezunuyum. Turkiyenin hemen her şehrini bazen tek başıma bazen arkadaşlarımla gezdim.

Bir spor ile uğraştım. Türkiye turnuvalarına çıktım.

Bi şehirde tek başıma yaşadım. Çalıştım. Kazandım. Kazandığımı yedim.

Sonra sıkıldım. Evime döndüm.

29 yaşında sınıf arkadaşımla evlendim.

Bütçem olmasına rağmen alyans almadım
Çünkü sevmiyorum
Takmak istemiyorum.

Tek taş hevesim yoktu
Ama eşim evlenme teklif ederken kendi zevkince almış bi tane
Ince bişey rahatsiz etmiyor parmağımı. O yüzden takıyorum.

En küçük ve en sade eşya ile döşenmiş bir evim var. Çok sıradan. Tek farkı bir odasını kütüphane yaptım. Kitaplarim için özel bir odam var.

Geçenlerde dayim dedi ki "son zamanlarda gördüğüm en mütevazı en sıradan ev.kizim seni tebrik ederim"

Herkes sizin zannettiğiniz gibi değil. Bazilari yemek yapmayı basarı zanneder... Çevrenizde o tip insanlar daha fazla demek ki. Benim de çevremde cok var. Her yere yayilmıslar.

Ben kimsenin hayat tarzına karışmıyorum.

Mümkünse kimse de bana karışmasın.

Ayakta alkışlıyorum. Çoğu kişi o taşlar nerden nasıl geliyor bilmiyor bile. Bende bu sebepten tektas aldırmadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…