- 10 Ekim 2014
- 32.978
- 148.646
- 798
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Evlilik ben için bı başarı göstergesi değildir hanımefendi. Biraz saygı lütfen. Kaderinde yazılı olan ve Allah'ın size nasip olarak sunduğu bı şey nasıl başarı olabilir. Ben evlilik dışında özellikle kızların sanata bilime kendine yetiştirmeye yönelmesini daha doğru buluyorum. Üzülüyorum bu kadar gereksiz konulara bu kadar kafa yormalarina .Bu sizin gözünüzde evlenenleri kıskanmak oluyorsa kıskanç diyin siz bilirsiniz. İlerde bı gün kızım olursa karatinin ağırlığını yarıştırmak yerine kafanın içindekileri yaristirmasi gerektiğini söyleyeceğim.
Bazen üst seviye taşlar çıkar bu madenlerden, hani şu karat karat büyük olanlar... Çok sık bulunmaz tabi yada bizim haberimiz olmaz diyelim.
Bu tür extrem taşlar bulunduğunda oradaki bundan haberi olan herkes öldürülür.
Aaa olurmu canım demeyin çünkü siz o kibrit kutusu kadar dünyanızda bunlardan bihaber olabilirsiniz ama bunlar dünyanın gerçekleri.
O afrikadaki çocuk asker sayınısını ve çocuklara neler yaptırıldığını bilseniz dudağınız uçuklar mesela.
Herneyse, bu taşlar bulunduğunda herkes öldürülürki dışarı haber çıkmasın ve ilerde onu takacak lord'un dük'ün asilzadenin karısı rahat edebilsin.
Şimdi siz ağzınızı yaya yaya dalga geçtiğinizi sanıyorsunuzya bilin istedim bunları...
Bu arada size evrensel bir iktisat kuralındanda bahsedeyim: Arz-Talep.
Talep olmazsa arzda olmaz.
Yani bu taşları alanlar olduğu için o çocuklar orada ölüyor.
İster kabul edin ister etmeyin bu böyle. Duymuyorum ki la la la diye kulaklarınızı tıkamanız gerçeği değiştirmiyor.
Kaldıki bende altına gümüşe vs karşı değilim. Ama bu elmas pırlanta vs gibi değerli taşlarda durum budur.
Gerisi size kalmış :/
sizi kale bile alamıyorum nedense . size de 'teş taş kutusu kadar' dünyanızda daha fazla araştırmalar dileğiyle
O yeni dram.
Afrikadaki aç çocuklar hemen argümanımız tutulmayınca Afrikadaki aç çocuklardan bahsedelim.
Vicdana hitap
O halde en çok çocukların kullanıldığı diğer endüstrilere bakalım:
-Kahve (evet, kahve derhal içmeyi bırakın!)
-Pamuk (derhal pamuklu kıyafet almayı bırakın!)
-Tuğla (evde oturmayın artık hadiyin mağaralara, ormanlara)
-Şeker kamışı (eh kahve içmediğimize göre şekere de gerek yok ama çayı şekersiz içenler yaşadı)
-Tütün (bunu zaten içmeyin???)
Kusura bakmayın ama her gün kahvenizi içerken, pambıktan kıyafetlerinizi giyerken çocuk işçiliğine hepiniz katkıda bulunuyorsunuz.
Öyle harekete geçmeden olmaz bunlar.
Hassasiyet güzel.
Bu konuda yapılması gerekenler var.
Ama pırlanta almayı bırakınca çocuk işçiliği bitmeyecek.
Başka bir plan lazım bu konuda.
Ps. Bu arada hiç tek taşım olmadı, bekarım, şimdi sen de almışsındır gocunuyorsun lafı edilmesin.
Almayın zaten aman sakın... Maazallah gerçekleri öğrenirsiniz huzurunuz bozulur :) dedimya bilmemek mutluluktur. Sakın araştırmayın öğrenmeyin.sizi kale bile alamıyorum nedense . size de 'teş taş kutusu kadar' dünyanızda daha fazla araştırmalar dileğiyle
söyledikleri doğru hanfendinin ama bu şekilde yüklenmesi okadar saçmaaa ki . bunlar malesef ki yaşanıyor ama elden gelen bişey yok . dediğiniz gibi binlerce ürün var bu şekilde. benn kullanmıyım sen kullanma öbürü illa ki kullancak.
o yüzden ordan atıp tutma daha fazla araştır dedim kendilerine.
yaşamasın ozaman. çünkü çoğu şey buna dayanıyor.
durumu olmayıp soba kullaananlar cani mesela. çünkü madende işçiler ölüyor.
la havle
Teşekkür ederim.Ayakta alkışlıyorum. Çoğu kişi o taşlar nerden nasıl geliyor bilmiyor bile. Bende bu sebepten tektas aldırmadim.
Manasizsa okumadan geçin neden yorum yapma ihtiyacı hissediyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyen kere de saygı birazÇok manasız bir yazı olmuş doğrusu. Her insan farklıdır. her insanın ilişki anlayışı, hevesleri, beğenileri de farklıdır. Siz evlilik öncesi aşamayı önemsemezsiniz ama bir başkası için bu dünyanın en önemli şeyi olabilir, nitekim bu da çok normal
Forumu biraz incelerseniz evlilik dışında bir sürü konu var. Ki ben eğitim öğretmenlik sanat konularına da yorumlar yapıyorum. İnceliyorum. Ama eğitim alanında açtığım bir konudaki yorum sayısıyla evlilik alanda açtığım bı konunun yorum sayısını kiyasladigimda gercektne çok üzücü bı durumm. Yine söylüyorum herkesi kastedmiyorum ben. Bütün evlenenelerin alınması gereken bı durum yok. Olayın muhatapları sanırım alinmis. İnsanlarımız okumuyor hatta karşısındakini dinlemiyor bile . Onyargialrindan karşısındakinin ne düşündüğünü bile tam algilayamadan hemen saldırıya geçiyor. Benim söylemeye calsitigim şey sadece bazı şeyleri bu kadar gereksiz paylaşıp da sizin kadar iyi şartlarda olmayan insanalr var. Empatiyse olay onları da düşünmek lazım diyorum. Sizin mutluluğunuz başkalarının mutsuzluguna sebep olmamalı diyorum ama hala kiskancsin fesatsin çekemiyorsum diyorlar. E o zmaan evlilik başarı olarak kabul ediliyorsa boşanmak da başarısızlık oluyor bunlara göre. Millete düğününde takiln takılar yada kocasıyla oturacağı koltuğun modeli kimseyi ilgilemdirmiyo. Kimsede bunları kıskanmiyor sadece dışardan çok itici çok yüzeysel geliyor. Keşke aradaki farkı anlayabilseler. !Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.
Burası çoğunlukla evli kadınların olduğu bir yer.
Tüm yorumlara baktım, çoğunluk konuyu içselleştirmiş ve kendini örnek vererek aksini ispata koyulmuş.
Sizin yazdığınız yanlış yere çekilmiş, siz zaten bazı kadınlar bundan muaf onlar böyle gösteriş meraklısı değil demişsiniz.
Ama bunu bile fesatlığa, kıskançlığa vurmuşlar. Kimse sana tek taş almıyorsa sen kendine al diyen bile çıkmış!!!
Pes ya pes..
Diğer konuyu farklı algılayanlara yazıyorum, herkes sizin pembiş koltuklarınızı, pembiş abartılı barbie bebek evlerinizi kıskanmıyor. Rahat olun.
Ben de bekarım ve bir gün evlenen kuzenlerimi kıskanmadım evet sevdikleriyle evlendiler imrendim, sevindim, tebrik ettim ama o kadar.
Çünkü bana göre evlilik bir başarı ASLA değildir. Evlilik bir tercihtir, biraz da nasip kısmettir.
Seveceğin, güveneceğin biri olursa evlenirsin olay bu.
Fakat bazı hemcinslerim sadece evlenmek için evleniyor ve affedersiniz mutfağa aldığı mutfak bezinin rengini bile paylaşıyor. Bu normal mi?
Bir arkadaşım var, çok tatlı bir kızı var, fakat instagram'da her gün en az 10 fotoğrafını kızına farklı kıyafetler giydirerek paylaşıyor. Bu normal mi? Çocuk şimdiden katalog modeli gibi oldu.
Bunu eleştirmem illa kıskandığım anlamına gelmez. Sadece bana göre abartı olduğu anlamına gelir.
Ve nasıl o gelin adayları mutfak bezine kadar fikir alıyorsa, bizde burada bize bu olayların abartı olduğunu söyleyebiliriz.Burası özgür bir platform. İsteyen istediği fikrini beyan eder.
Her bekarın eleştirisine kıskanıyorsunuz demek çok çiğ bir yaklaşım.
Ayrıca insan her zaman eleştirdiğini yapmaz.
Bir, iki kişi de sizi de göreceğiz demeye getirmiş.
Ben böyle eleştirip sonra evlenen arkadaşlarımı da gördüm. Gayet sade bir şekilde evlendiler.Sadece gelinlik modeli paylaştılar. Onu da bir, iki yakın kişiyle. Herkese naklen yayın yapmadılar.
turuncu_vosvos Siz rahat olun ben sizi anladım.Ama burada çoğunluk evli, bazı evli üyeler dışında herkes konuyu içselleştirmiş.Ve savunmaya çekilmiş.
Ünlü bir sosyolog Guy Debord'ın Gösteri Toplumu tabiri vardır. Şu an günümüz öyle.
Herkes sosyal kıyasla en iyi olduğunu gösterme çabasında.
En pahalı meta= En değerli olma durumu olmuş durumda.
Eminim ileride sosyologlar bizim toplumu incelemeye alacak.
O kadar kıskandım ki catliyorum gerçekten benim neden pembe puantiyeli yatak ortum yok diye.Böyle diyenler de evlenirken en çok görgüsüzlük yapan tipler olur genelde.Bir de bu tür paylaşımları eleştirmek de çok çok itici geliyor bana.O öyle seviyor , bakmazsan görmezsin.Ben bahsettiğin şeylerin varlığını bilmiyordum mesela.Sen nerden biliyorsun? Çünkü bakıyorsun.O insanlar öyle mutlu , öyle seviyorlar , bize ne? Kıskançlık seziyorum sende.Kusura bakma.
Bilmem kaç dolarlık spor ayakkabılar nerde hangi ülkelerde üretiliyor ve fabrikada kimler çalıştırılıyor bunları düşünen yok.Trendyoldan spor ayakkabı indirimi takip eden tipler tektaşı eleştirir.Kanlı Elmas filmini anlatırlar falan.Taaa ki beyaz atlı prensleri tektaşla gelinceye kadar.O yeni dram.
Afrikadaki aç çocuklar hemen argümanımız tutulmayınca Afrikadaki aç çocuklardan bahsedelim.
Vicdana hitap
-Şeker kamışı (eh kahve içmediğimize göre şekere de gerek yok ama çayı şekersiz içenler yaşadı)
Kusura bakmayın ama her gün kahvenizi içerken, pambıktan kıyafetlerinizi giyerken çocuk işçiliğine hepiniz katkıda bulunuyorsunuz.
Hassasiyet güzel.
Ps. Bu arada hiç tek taşım olmadı, bekarım, şimdi sen de almışsındır gocunuyorsun lafı edilmesin.
Bilmem kaç dolarlık spor ayakkabılar nerde hangi ülkelerde üretiliyor ve fabrikada kimler çalıştırılıyor bunları düşünen yok.Trendyoldan spor ayakkabılar indirimi takip eden tipler tektaşı eleştirir.Kanlı Elmas filmini anlatırlar falan.Taaa ki beyaz atlı prensleri tektaşla gelinceye kadar.
Kaç dolarlık Spor ayakkabı giyindigimi nereden biliyorsunuz ki . Size göre bunu eleştiren biri eninde sonunda aynı davranışı mı yapmalı ne kadar ilginç (!) Bir bakış açısı. Herkes eleştirdiği şeyi yapacak diye birşey yok. Ayrıca karşınızdaki insanı tanımadan pahalı spor ayakkabı alıyorsun onu yapıyorsun bunu yapıyorsun diye ahkam kesmek gerçekten çok komik oluyorBilmem kaç dolarlık spor ayakkabılar nerde hangi ülkelerde üretiliyor ve fabrikada kimler çalıştırılıyor bunları düşünen yok.Trendyoldan spor ayakkabılar indirimi takip eden tipler tektaşı eleştirir.Kanlı Elmas filmini anlatırlar falan.Taaa ki beyaz atlı prensleri tektaşla gelinceye kadar.
Şu abartılı gülme ifadelerinden sonra iyice emin oldum.Sen baya baya kıskanıyorsun bu insanları.Ne diyeyim Allah sana da hayırlı bir kısmet versin.İçtenlikle ediyorum bu duayı sana , laf sokma amaçlı değil.İnşallah sen de evlilik hazırlığı sürecine girersin.O kadar kıskandım ki catliyorum gerçekten benim neden pembe puantiyeli yatak ortum yok diye.çok mantıklı gercektne
Neden üzerine aldın ki? Ben ortaya söyledim.Tektaşı bu çocuk işçiler açısından eleştiren çoğu kadın indirim takip ediyor.Taşlanmış kot pantolon alıyor mesela.O kot taşlama atölyelerinde işçilerin hastalandığını bilmeden ve düşünmeden de.Ama tektaş kötü.Neden sadece tektaş kötü? Çünkü onların tektaşı yok.Sebep bu birçoğunda.Kaç dolarlık Spor ayakkabı giyindigimi nereden biliyorsunuz ki . Size göre bunu eleştiren biri eninde sonunda aynı davranışı mı yapmalı ne kadar ilginç (!) Bir bakış açısı. Herkes eleştirdiği şeyi yapacak diye birşey yok. Ayrıca karşınızdaki insanı tanımadan pahalı spor ayakkabı alıyorsun onu yapıyorsun bunu yapıyorsun diye ahkam kesmek gerçekten çok komik oluyor
Aaaaaa İngilizce bilen norobilimci psikoloğum benim nasılsın :)O yeni dram.
Vicdana hitap
Hassasiyet güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?