Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Evet kiskaniyorsunuz. İnsanlar yatıp kalkıp tektaş düşünmüyor. Evlenme teklifi aldığında veya sevinçleri tazeyken fotoğraf atan arkadaşlarım oldu. Hepimiz tebrik ettik bitti. Kimse hayatı boyunca yüzüğe kafa yormuyor fotoğrafını paylaştı diye. Senin için anlamsız biseyse kendin yapmazsin bu kadar basit.

sizi kale bile alamıyorum nedense . size de 'teş taş kutusu kadar' dünyanızda daha fazla araştırmalar dileğiyle

İnsan heves ediyor tabi bazıları abartılı görgsüz ama evlilik okumuş ya da okumamış olsun yaşı küçük ya da büyük olsun ÇOĞU genç kızın hayalidir heves edip paylaşması bana normal geliyor

sizi kale bile alamıyorum nedense . size de 'teş taş kutusu kadar' dünyanızda daha fazla araştırmalar dileğiyle

O yeni dram.
Afrikadaki aç çocuklar hemen argümanımız tutulmayınca Afrikadaki aç çocuklardan bahsedelim.
Vicdana hitap

O halde en çok çocukların kullanıldığı diğer endüstrilere bakalım:
-Kahve (evet, kahve derhal içmeyi bırakın!)
-Pamuk (derhal pamuklu kıyafet almayı bırakın!)
-Tuğla (evde oturmayın artık hadiyin mağaralara, ormanlara)
-Şeker kamışı (eh kahve içmediğimize göre şekere de gerek yok ama çayı şekersiz içenler yaşadı )
-Tütün (bunu zaten içmeyin???)

Kusura bakmayın ama her gün kahvenizi içerken, pambıktan kıyafetlerinizi giyerken çocuk işçiliğine hepiniz katkıda bulunuyorsunuz.
Öyle harekete geçmeden olmaz bunlar.

Hassasiyet güzel.
Bu konuda yapılması gerekenler var.
Ama pırlanta almayı bırakınca çocuk işçiliği bitmeyecek.
Başka bir plan lazım bu konuda.

Ps. Bu arada hiç tek taşım olmadı, bekarım, şimdi sen de almışsındır gocunuyorsun lafı edilmesin.

söyledikleri doğru hanfendinin ama bu şekilde yüklenmesi okadar saçmaaa ki . bunlar malesef ki yaşanıyor ama elden gelen bişey yok . dediğiniz gibi binlerce ürün var bu şekilde. benn kullanmıyım sen kullanma öbürü illa ki kullancak.
o yüzden ordan atıp tutma daha fazla araştır dedim kendilerine.
yaşamasın ozaman. çünkü çoğu şey buna dayanıyor.
durumu olmayıp soba kullaananlar cani mesela. çünkü madende işçiler ölüyor.
la havle

Çok manasız bir yazı olmuş doğrusu. Her insan farklıdır. her insanın ilişki anlayışı, hevesleri, beğenileri de farklıdır. Siz evlilik öncesi aşamayı önemsemezsiniz ama bir başkası için bu dünyanın en önemli şeyi olabilir, nitekim bu da çok normal

Almayın zaten aman sakın... Maazallah gerçekleri öğrenirsiniz huzurunuz bozulur :) dedimya bilmemek mutluluktur. Sakın araştırmayın öğrenmeyin.
Madem o çocuklar umurunuzda değil, ki umurunuzda olsa en azından kulaklarınızı tıkayıp "kaaaaaleee almıyorum taammı" diyeceğinize en azından kalben bir bugzederdiniz, madem umurunuzda değil lütfen öğrenmeyin.
Miss gibi yapın gösterişinizi geçin gidin. Kendi piremses kızınız paşa oğlunuz kocişinizle yaşayıp gidin.
Elin çocuğundan sizene...
Ha ben bişey yapabiliyor muyum bu duruma? Hayır.
Amma bu düzenede dahil olmuyorum.
O arzın sağlanmasına bir talebim olmuyor.
Yarın Allah sorduğunda benim o çocukların katliamında bir payım olmayacak.
İyi günler dilerim.

Evet
Pasif eylemlere inanmıyorum ben
Çocuk işçiliğine karşı olan dernekler var, bunlara bağışta bulunulabilir veya gönüllü olarak işler yapabilir insanlar
Ufak da olsa bir katkımız olur en azından :)

Ayakta alkışlıyorum. Çoğu kişi o taşlar nerden nasıl geliyor bilmiyor bile. Bende bu sebepten tektas aldırmadim.
Teşekkür ederim.
Bilsede umurunda değilki...
Takacak o koca tektaşı, kocişiyle, paşa oğluşuyla, piremses kızıyla verecek pozu, yükleyecek instagrama. Sonra elti Gülten çatlasın komşu Nurten patlasın... :/

Manasizsa okumadan geçin neden yorum yapma ihtiyacı hissediyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyen kere de saygı biraz

Reactions: 000
Böyle diyenler de evlenirken en çok görgüsüzlük yapan tipler olur genelde.Bir de bu tür paylaşımları eleştirmek de çok çok itici geliyor bana.O öyle seviyor , bakmazsan görmezsin.Ben bahsettiğin şeylerin varlığını bilmiyordum mesela.Sen nerden biliyorsun? Çünkü bakıyorsun.O insanlar öyle mutlu , öyle seviyorlar , bize ne? Kıskançlık seziyorum sende.Kusura bakma.

Forumu biraz incelerseniz evlilik dışında bir sürü konu var. Ki ben eğitim öğretmenlik sanat konularına da yorumlar yapıyorum. İnceliyorum. Ama eğitim alanında açtığım bir konudaki yorum sayısıyla evlilik alanda açtığım bı konunun yorum sayısını kiyasladigimda gercektne çok üzücü bı durumm. Yine söylüyorum herkesi kastedmiyorum ben. Bütün evlenenelerin alınması gereken bı durum yok. Olayın muhatapları sanırım alinmis. İnsanlarımız okumuyor hatta karşısındakini dinlemiyor bile . Onyargialrindan karşısındakinin ne düşündüğünü bile tam algilayamadan hemen saldırıya geçiyor. Benim söylemeye calsitigim şey sadece bazı şeyleri bu kadar gereksiz paylaşıp da sizin kadar iyi şartlarda olmayan insanalr var. Empatiyse olay onları da düşünmek lazım diyorum. Sizin mutluluğunuz başkalarının mutsuzluguna sebep olmamalı diyorum ama hala kiskancsin fesatsin çekemiyorsum diyorlar. E o zmaan evlilik başarı olarak kabul ediliyorsa boşanmak da başarısızlık oluyor bunlara göre. Millete düğününde takiln takılar yada kocasıyla oturacağı koltuğun modeli kimseyi ilgilemdirmiyo. Kimsede bunları kıskanmiyor sadece dışardan çok itici çok yüzeysel geliyor. Keşke aradaki farkı anlayabilseler. !

O kadar kıskandım ki catliyorum gerçekten benim neden pembe puantiyeli yatak ortum yok diye. çok mantıklı gercektne

Bilmem kaç dolarlık spor ayakkabılar nerde hangi ülkelerde üretiliyor ve fabrikada kimler çalıştırılıyor bunları düşünen yok.Trendyoldan spor ayakkabı indirimi takip eden tipler tektaşı eleştirir.Kanlı Elmas filmini anlatırlar falan.Taaa ki beyaz atlı prensleri tektaşla gelinceye kadar.

Filmden sonra meşhur oldu bu konu zaten
Ondan önce sallayan mi vardi

Kaç dolarlık Spor ayakkabı giyindigimi nereden biliyorsunuz ki . Size göre bunu eleştiren biri eninde sonunda aynı davranışı mı yapmalı ne kadar ilginç (!) Bir bakış açısı. Herkes eleştirdiği şeyi yapacak diye birşey yok. Ayrıca karşınızdaki insanı tanımadan pahalı spor ayakkabı alıyorsun onu yapıyorsun bunu yapıyorsun diye ahkam kesmek gerçekten çok komik oluyor

Reactions: 000
O kadar kıskandım ki catliyorum gerçekten benim neden pembe puantiyeli yatak ortum yok diye. çok mantıklı gercektne
Şu abartılı gülme ifadelerinden sonra iyice emin oldum.Sen baya baya kıskanıyorsun bu insanları.Ne diyeyim Allah sana da hayırlı bir kısmet versin.İçtenlikle ediyorum bu duayı sana , laf sokma amaçlı değil.İnşallah sen de evlilik hazırlığı sürecine girersin.

Yaristirma pesinde olanlar icin evet yaptiklari cok itici duruyor ama sadece mutlulugunu paylasmaksa amaci cok dogal geliyor bana gosterme hevesleri

Neden üzerine aldın ki? Ben ortaya söyledim.Tektaşı bu çocuk işçiler açısından eleştiren çoğu kadın indirim takip ediyor.Taşlanmış kot pantolon alıyor mesela.O kot taşlama atölyelerinde işçilerin hastalandığını bilmeden ve düşünmeden de.Ama tektaş kötü.Neden sadece tektaş kötü? Çünkü onların tektaşı yok.Sebep bu birçoğunda.

Aaaaaa İngilizce bilen norobilimci psikoloğum benim nasılsın :)
Ama şimdi bak sen ve ben birbirimizi biliriz. Aramızda ayrı bir bağ var seninle :)
Bu yorumunu kimin iki kaşının ortasını hedef alarak yazdığını bilirim ben... seni gidi seni
Yalnız sürekli fail'sin be psikoloğum, üzüyosun beni. Yani kişisel meseleni çok karıştırıyorsun. Bak hemen oku germişsin vurmuşsun beni alnımdan. Dram falan demişsin yani ne gerek var böyle şeylere...
Ben kötü bişey söylemedimki. Dünyada çocuk işçiliğin en ve en ağır olduğu sektör değerli taş sektörüdür. Çünkü bu normal ! bir çocuk işçiliği durumu değil. Bunda katliam var. Yerel diktatörler kontrol eder o madenleri. Gerisini aç oku.
Pasif direniş bu konuda çok işe yarar. Çünkü talep oluşturmazsın. Sen talep oluşturmazsan ben talep oluşturmazsam arz da olmaz. Basit iktisat :/
Çok seviyorum seni :)
Bu arada olaki işine yarayan çıkar. O pırlantadan arttıracağınız parayla, mesela 5000 tl diyelim, adam başı yaklaşık 350-400 liradan, afrikadaki 20 ye yakın katarakt yüzünden kör olan insanın gözünü açtırabilirsiniz. Evet doğru duydunuz. Adamların 350 lirası olmadığı için ömür boyu kör kalıyorlar. Ve bu insanların sayısı şuan milyonla ifade ediliyor.
Bir tektas parasına su kuyusu açtırabilir, koca bir köyün hayatını kurtarabilirsiniz.
Madem sadece konuşmak yetmez diyorsunuz bakın yapacağınız çooook basit aslında. Bi sürü dernek var bu konuda.

Velvette, psikoloğum çok seviyorum seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…