Yeni evlenenlere sesleniyorummm

Zaman lazım, 8 ay çok erken bir süre.
Ben de yaşadım o süreci, döküp saçtı, kırdı döktü.. Ama sonra o da vazgeçti bunları yapmaktan. Biraz ben fedakarlık yaptım, biraz o. Biz aile yüzünden tartışıyorduk en çok. Artık hiç ailemizi savunmuyoruz. Şimdi dördüncü yılımıza gircez, evliliğimde en çok değiştirmek istediğim şey tartışmayı bile üslubuyla yapmaktı. Artık çok şükür konuşup anlaşabiliyoruz.
Zaman ve fedakarlık istiyor bu tür şeyler. İki taraf da biraz elini taşın altına koycak.

6 yillik birlikteligin ardindan biz de 9. Ayin icindeyiz.. Başlarda çok fazla çatişmalar yaşadik fazlasiyla yiprandik.. Tartismalarin hemen akabinde sinirli ve ofkeliyken çozum uretmek fayda etmedi bunun yerine aramizda hicbi problem yokken her seyi boylu boyunca konustuk birbirmizden beklentilerimizi hosumuza giden gitmeyen davranislarimizi vs sizde bence oyle yapin hicbi sikintinizin olmadigi anda onunla konusmak istediginizi soyleyin hatta oncesinde guzel bi ortam falan hazirlayin. Çunku arada sevgi saygi deger varsa her sey cozulebilir.

Agznza saglık çok ma
ntklı acıklamalar ama ben kaldıramyorum artk çok yoruldum içimden hçbsy yapmak gelmyo normal hayatmi dahi etkiledi

İki farklı hayat tek bir noktada birleşiyor.. ilk zamanlar normal sorunlar yaşamanız benimde öyleydi ve kendime sordum bu muydu evlilik mutsuzluktan ibaret miydi? Zaman geçtikçe yoluna girdi sabır sabır sabır..

veee bir ekleme daha yapırum "sende haklısn tabi" .... ama....

Ne oluyo da mesela o raddeye gelebiliyosunuz? 1 ayda bu kadar sinir patlaması yaşayacak neler yaşadınız mesela örnek verebilir misiniz herhangi bir anlaşmazlığınızdan? Nasıl geliştiğini merak ediyorum. Ben de yeni evliyim.

aile meselesini nasıl hallettiniz? biz de dört yıllığız hala aynı aile konusundaki sıkıntılarımız

Evliliğiniz daha çok yeni, şimdiden böyle yıpratırsanız birbirinizi ilerde tamiri mümkün olmayan sorunlar doğurursunuz.
Eşin ile konuşmalısın, sakin bir şekilde sinirlenmeden ve ondan da aynı şekilde sinirlenmeden konuşmasını rica etmelisin.
Dingin kafa ile konuşarak birşeyleri çözebilirsiniz.
Bağıra çağıra birbirinize istemediğiniz sözleri sarf ederek olmaz bu.

Evlilik mi iillallah ettim kocanin ailesi koca derdi bitmez bitmeyecek cikis yolu arayanlardanim bende Allah yardimcimiz olsun

Evliligin ilk 2 senesi bence cok zor. Ben 5. Seneye girdim daha yeni yeni biseyleri oturttuk ne bileyim ikimizde alttan almayi filan daha iyi beceriyoruz. Yada iki tarafta bikiyor artik susuyor bilmiyorum. Ama ilk 2 sene cok hararetli kavgalar atismalarimiz oluyordu. Simdi ikimizde daha bi ilimli olduk. Belkide cocuk olduktan sonra olgunlastik bilmiyorum ama sakin evliligin sarsintidaysa cocuk yapayim deme olay daha bi kompleks hal alir

Evliliğin ilk zamanları böyle şeyler olmasi normal canım ben iki yıldır daha yeni oturtuyoruz evliligimizi o sinirliyken sen sen sinirliyken o alttan alicak burnunuzun dikine gitmeniz evliliginizi bitirir buda hiç bi işe yaramaz tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler tatlı tatlı konuş anlayacaktir

Evlilik değişik bir şey. Evleneyim de aynı kalayım diye bir dünya yok. Karakterinden ödün ver demiyorum ama biraz sen, biraz o adım atıp ortak bir yol bulmalısınız. Bazen de sadece biriniz adım atıp ötekini alttan almalı.Burnunun dikine giderek sırf kocanla değil kimseyle ilişki yürütemezsin.
Belki de oturup bizim sorunumuz ne, ne yapıyoruz, ne yapmasak daha iyi olur diye 'objektif' değerlendirmek lazım. Bu esnada olayı da 'Ad hominem' denen şeye çevirmemek lazım.
Sonuçta hayat geçirmek için evlendiniz başlangıç hallerinizi hatırlayın veya ona hatırlatın..

evlılık 8 ayda bu hale nasıl geldı
hem cok yenı hem de uzlasabılmek ıcın yeterlı bı zaman

sen değil kocanın bir şeyler yapması lazım tanımadan mı evlendin?

Şaka bi yana. Evliliğinizi taze tutmanın, canlandırmanın yolu kesinlikle çocuk yapmaktan geçmiyor önce bi uyarayım. Evliliği canlandırmanın yollarına başvurmak için önce karşılıklı aşk sevgi olması gerek bunlar varsa zaten bir yemeğe çıkmak gibi sevgiliyken bolca yapılan aktiviteler tekrarlandığında bi canlılık gelebilir. Bar bar gezin, sahilde yürüyün. Biraz hayatın keşmekeşliğini askıya alın eşinizle

ben de 8 aylık evliyim. tartışmalarımız oluyor elbette ama iki taraf da dikine gidince olmuyor. birimiz sinirliyken dğerimiz alttan alır muhakkak. öyle de olmalı bence. olmadığında işin iç,nden çıkılmaz oluyor. beklentilerinizi karşılıklı konuşun. iki taraf da çabalamadan mutlu olunmayacağını onun da iyi anlaması lazım.

Çift terapisini düşünün.Maddi durumunuz el veriyorsa hemen araştırıp başlayın.İnsanlar bunu neden geri dönülmez rezaletler yaşanana kadar son çare olarak görüyor anlayamıyorum.Maddi durum müsade etmiyorsa o ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…