Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

valla arkadaşlar borçsuz kimse evlenemez bu zamanda mümkün değil. bizde çok sıkıntılar çektik halada çekiyoruz ama yapacak hiç bir şey yok. pes etmemek gerek ve sağlığa dikkat etmek gerek. herşey elbet bir gün yluna girecektir. hep bu şekilde devam edecek hali yok ya :)

bende 4 ay sonra evlenicem tabii evlenebilirsem. erekek tarafının düşüncesizlikleri beni eritti bitirdi.
nişanlımla 6 yıldır birlikteyiz ama kendisi para biriktirmekten bi haber olduğu için mecbur kredi çekip ödeyeceğiz. 5 yıldır çalışıyor ayda bir küçük altın bile alsa ki yalvakrdım biraz tutucu ol diye ama halimiz ortada şimdi benden kısmamı bekliyor. o eksik bu eksik. zaten ailemde de sürekli borç gördüm. inanın bıktım keşke bu kadar sevmeseydimmmmmm. aslında ben borçtan ziyade düşüncesizliğe kızıyorum. sizce hayatında ben olduğum halde para biriktirmeyip beni en az 2 yl borca sokuyorsa bu sevgisizlikmi düüncesizlik mi ikside birbirinden beter de

2 gün önce babam kalp krizi geçirdi...şuan yoğun bakımda...herşey boş...borç harç eşya...can sağlığı olsun...

2 gün önce babam kalp krizi geçirdi...şuan yoğun bakımda...herşey boş...borç harç eşya...can sağlığı olsun...

haklısın tabi ama bu lafı o kadar çok duydum ki... sağlık olsun olur sağlık olsun olur.... kayınvalidem hep aynı şeyi söylüyorlar ve bu lafın iyi niyetini söküp attı... Allah koron elbette kimseye hiçbir zarar gelmesini istemem beni anlıyorsun değil mi?

seni en iyi ben anlarım merak etme...bu konuyu açan benim :) bak aradan 3 sene geçti borç bitmedi biz bittik ne evim ne eşyam kaldı...borcunu ödediğim ne hevesle kurduğum evim eşyalarım borca gitti...şimdi hamileyim üstüne...düşünüyorum neden o eve o kadar borç ödedim...neden ...kim için sadece kendimi soktum sıkıntıya bide eşimi..şimdi diyorumki olsun bi kanepe olsun benim olsun otururum üstünde...eksik olsun eşyam ya güzel olmasın lüks olmasın...ama şimdi diorum bunu evlenirken diemedim...evlenirkende bi miktar krdi çekmiştik pekala o krediyle çokta ufak bi ev kurabilirdim yapmadım benim hatam bide sölediklerinde kızdım ilk defa evleniyorum hakkım değilmi..şunu çok ii anladım herkes herşeyi ister herkes iyi şartlarda yaşamayı ister ama imkan meselesi bu...bu arada k.validen sölediği bi yerde doğru (banada sölediklerinde uyuz oluyorum) evlilikler hayatlar kolay yürümüyo insanlar cefasını çekmeden sefasını süremiyolar...herşeyin bi bedeli var bedel ödememiz lazımki hak edelim :)öpüyorum seni...

öncelikle herkese allah sağlık sıhhat versin,sonra da her şeyi gönlüne göre versin.
ben de 5,5 aylık evliyim, ağustosta evlendik
çok şükür ailemde hiç darlık çekmemiştim ama eşimin pek durumu yoktu ama napalım sevdik birbirimizi.
tanıştıktan sonra bana niyetinin ciddi olduğunu söyledi ama evlenme teklif etmedi (hoş hiç teklif etmedi ya:) sonra eşimle alacağımız beyaz eşyaları seçtik, daha ailelerin haberi bile yoktu ama sağolsun o da hiç zorluk çıkarmadı, şimdiden alalım istediğini alalım sonra sıkışırız dedi. tv,bulaşık,çamaşır mak.,buzdolabı beğendik, bayağı tutmuştu ama taksite bağladı aldı, ben de böyle önceden alınca kullanmasında da bi sorun görmedim, çoğu kişi kızar buna mesela ama ben bişe demedim, zaten üzerine çıkıp zıplamıcak ya dedim. sonra benm ailem de aldı baya çeyiz için,
sonra evimiz kurulurken 1500liraya yemek odası aldık, 1000liraya koltuk takımı ve başka oturma odası almadık, borç olmasın ilerde salona iyi bişe alırız salondakileri oturma odasına alırız diye, 1850 liraya da yatak odası takımı aldık ve istikbalden aldık yani baya iyi bir model.
ha şimdi mi, allahıma binlerce kere şükürler olsun ki borcumuz bitmek üzere, nasip olrsa tain olduğumuz yerden bi oturm grubu alırım diyorum,eşim de benm bu anlayışlı olmama karşılık bana ilgili, kötü de olabilirdi ama çok şükür. mesela uyduruktan bi elektrikli süpürge almıştık her seferinde canım sıkılıyodu hiç güzel süpürmüyor diye, şimdi 1-2 ay sonra bakarız diyo mesela.
yani belki ben yolun daha başındayım ama arkadaşın birisi demiş ya herkes en iyisini ister diye. tabiki de doğru. ben de isterdim mesela kendi evim olsun en iyisinden salon takımı alayım, son model halılar alayım ama almadım, zaten kiracı olcaz, yük olmasın yarın kendi evime çıkarken zevkimize göre alalım deidm, eşimle ortak kararımızdı.
yeni evleceklere benden tavsiye, hele de benm gibi kiraya çıkanlar, eşiyle oturup en azından 1 ıyl için bütçe çıkarsınlar. yani kiranız, eşyaya ne kadar vercenz, her ay maddi külfetiniz ne olacak. bir de siz eşinize yardımcı olmazsanız kimse olmaz, ne yapalım mutlu olmak için bazı şeylerden fedakarlık gerekiyor.
ben de daha farklı şeyler istemiştim. eşim de bana
'iyi düşün aşkım, ben senn istediğin her şeyi alırım, istediğin şeyleri yazalım beğenelim, ne kadar tutarsa kredi çekeyim,bitene kadar ödeyelim' demişti, ama ben bunu seçtim, şimdi yazılanları da okuyunca kötü de yapmadım herhalde dedim.
allah kimseyi yaptıkları için pişman etmesin, allah hepimizin yardımcısı olsun

bu arada şunuda ekliyeyim borcu yine öderdik bi şekilde ama krize denk geldik eşimin işleri kötüleşti ben işsiz kaldım...ödeyeceğimizin iki katını faizlere yatırdık o kadar tecrübesiz ve o kadar cahilce davranmışızki dönüp bakıyorum acıyorum ödediğimiz paralara...insanlar bana sölediğinde burun kıvırdım yazık üzülen çeken ben oldum ...bak arkadaş bizim yapamadığımızı yapmış ne güzel idaretenlik almış herşeyini...sıkıntısını çekmemiş...eee madem bende böle hatalar yaptım diyorum şimdi çekicem çünkü hak ettim...ama bundan sonra yapmam asla...bütçem neyse onu yaşarım...kimseye el açmam kimseye muhtaç olmam eşyam olmaz ama kafamı yastığa rahat koyarım...

Şu konuyu açan arkadaşım Allah senden razı olsun.. Ben şuan nişanlıyım. Ailemin durumu çok iyi
(bunları kimse beni tanımadığı için yazıyorum herkese ders olsun diye yoksa hayatta böyle şeyler konuşmayı sevmem)
17 yaşımdan beri altımda sıfır arabam var şuan da Bmw jeep kullanıyorum ve 2 araç daha kullanıyorum. İstediğim gibi harcıyorum ayda harcadığım paranın haddi hesabı yok. Kimse hesap sormuyor Allaha çok şükürler olsun Her sabah akşam dışarda yiyoruz.

Nişanlımın ailesinin durumu yok ben 6 ay önce nişanlanacağım zaman nişan dediğime bakmayın nişan falan yapmadım kimseyi zora sokmamak için
Altın falan takmak zorunda kalmasınlar diye beni istemeye geldiler söz kesilecek sadece alyans takıldı kayınvalidem düşünüp bir bilezik bile takmadı ben sözde o mendilleri bile hep özel hazırlattım hepsini altın iplerle işleme yaptırdım özel sandıklara koydurttum verdim kendim öyle istedim ama yaz sıcaklarında koşturdum.

Neyse biz sözlendik ben nişanlıma dedim ki biz nişanlı sayılalım baktım ki kimsede bir kıpırtı yok hiçbirşeyden anlamıyolar yapmayalım daha iyi altın falanda istemiyorum zora girme evleneceğiz dedim kabul etti benim ailemde onlarda.
Sonra bayram geldi nişanlım bana güzel bir kelepçe bilezik hediye etti gönlümü aldı arkasından kurban bayramı geldi ben koç bilezik falan istemem gerek yok dedim. Nişanlım gitmiş taşlı baya güzel bir altın yüzük almış sağolsun boş bırakmadı gene de insan boynu bükük kalıyor arkadaşlar

neyse şimdiye kadar 6 aydır nişanlıyız nişanlım herşeyi kendisi yapacak ev istiyordum vazgeçtim
çünkü baktım hiç bir evi beğenmiyorum şimdi oturduğum ev gibi olsun ama olmucak evler 180-300 bin tl imkansız nişanlımın şuan 100bine ev alması bile imkansız dedim ki kiraya taşınalım.

Şimdi mayıs gibi evleneceğiz arkadaşlar ben ne hayaller kurardım özel fasıllı 4 4lük düğünler kimse tahmin bile etmez ama ben yeterki masraf olmasın diye nikahtan sıfır masrafla evleneceğim!

Gelinliğimi kiralayacağım benim babam da alır almasına ne istesem ama bu sefer nişanlım üzülür ben yapamadım diye gururu incinir o yüzden hep olurlu olmaya çalışıyorum benim beğeneceğim gelinlik en az 5 bin tl tutar e ne gerek var 1 gecelik değil mi kiralarım.

Evlendikten sonrada herşeyden kısmak zorunda kalacağım şimdiki gibi olmayacak hiçbirşey böyle rahat harcama yapamayacağım ama cefa olmadan sefa olmaz diye avunuyorum
.
Güzel olan şey kayınvalidem kayınpederim hiç birşeye karışamıyolar zaten karışamazlar da hemde iyi insanlar yani herşey nişanlım ben ve benim ailemin etrafında..
Bende babam gibi güçlü bir kayınpeder isterdim ama olmadı ne yapalım Allah nişanlımdan yana yüzümü güldürsün.

Hep diyordum beyaz eşyalarım herşeyim en iyisinden olacak lüksü çok severim şatafatlı şeylere bayılırım hepsini en iyisinden alcam derdim şimdi herşeyi oluruna bıraktım
Allah korusun herşeyim tam olur daha oturmak nasip olmadan başıma birşey gelirse ne olacak..

O yüzden ben doğru yolda olduğuma inanıyorum.
Bakalım 4 ay sonrada evlenebilecek miyiz daha eşya bile bakmıyoruz tık yok... (

Düşünüp duruyorum ben bile acaba ne kadara mal olacak eşyalar şunlar bunlar diye ..

Bunu benim gibi durumu iyi olup da evleneceği kişi durumu olmayan kızlar için yazıyorum. İnsanlara eziyet etmeyin eşya ev araba hepsi olur ALLAH SAĞLIK VERSİN RABBİM AĞIZ TADI VERSİN AİLE BİR ARADA OLSUN YETER Kİ.. BENDE İNŞALLAH EVLENEBİLİRİM ARTIK böyle hareketsiz kalmak beni çıldırtıyo çok canım sıkılıyo
...:2:

ah be canım hangimizin hayal ettiği gibi oluyorki...ama üzülme...bir olun herşeyin altında kalkarsınız bu arada bir cümlen çok hoşuma gitti babam gibi güçlü bir adam olmasını isterdim demişsin aynı benim cümlem bu..aile yapıları farklı olunca çok zor oluyo herşey...babam mesela k.validemden k.pederimden hiç hoşlanmıyo...nedeni bu zamana kadar har vurup harman savurmuşlar çocuklarının ardında hiçbişekilde duramıyolar bırak onu kendilerine bile faydaları yok allah korusun bi hastalık olsa acil bişey olsa elleri kolları bağlı...bunlardan dolayı bide ben nikah istedim davetiyeleri bile bastırdım ki gelen parayı kullanırız die bunlar düğünde düğün dediler ilk mürvetleriymiş davetiyeleri iptal edip salon tutuldu ve bu düğünün parası yakamdan alınıp ödendi...bunu babam duyduğu zaman deliye döndü ve o an herşey bitti öle düğünü herkes yapardı dedi düğünde takılanlar size kalsaydıda üstüne yardım etseydim ev alsaydık kötümü olurdu dedi...amannnn bir sürü şey işte babam mobilyacı benim eve eşya gönderdi k.validem beğenmeyip geri gönderdi düşünün artık adam nasıl kızmasın :)

Ya yemin ederim aynı canım benim ya aynı Allahtan benim k.peder ve k.valideye ağır basıyo nişanlım ben ne dersem o oluyo hiç birşey yapmadıkları gibi birşeyleride batırmalarına tabi ki izin vermem.Benim babamda çağırdı nişanlımı bende erkek şunu yapar kız bunu yapar yok dedi beraberce yaparız herşeyi evinizin peşinatını ben ödücem dedi yada kiraya çıkarsanız kirayı ben öderim dedi. Zaten nişanlım yine de babamın varlığını hissetmese arkasında kafayı yiyecek aileden hiç birşey yok birde babaannesinin malı mülkü var ben satcam size vercem parayı ev alın dedi ona da amcaları razı gelmemiş kıskançlıklarından bizde babaanne evi satacak diye aylarca bekledik rahat rahat meğerse oyalıyormuş bizi nişanlım bunu öğrendi artık konuşmuyo bile babaannesiyle yani destek değil 6 aydır köstek oldular bize. Zamanında babası benim erkek çocuğum var deyip de mal mülk yapmamış kenara düğün parası bile koymamış inanabiliyor musun insanlar ne kadar rahat biz olsak kafayı yeriz evladımıza birşeyler bırakcaz diye.Ve kendiside senelerdir kendi babasının ona aldığı evde oturuyo sana baban bırakmış sende çalışıp çabalayıp evladına bıraksana yok..Çocuk kafayı yicek nasıl çıkcam bu işin içinden diye o kadar yoğun çalışıyor ki akşama kadar yemek yiyecek vakti olmuyormuş.Ben bir sürü insan tanıyorum duyuyorum k.pederleri harçlık veriyo ya ne güzel ne hoş bir davranış o kadar özeniyorum ki sana anlatamam ben en son benimkinin yüzünü bayramda 5 dakika gördüm o da resmi bir şekilde benimle sizli konuşuyo çünkü. 6 aydır nişanlıyız evimize 1 kere gelmediler evlenmemize ramak kaldı ne yapcaz ne etcez hiç umurlarında değil ya ben benim gibi gelin alcam gözünün içine bakarım hadi maddi yönden birşey yok manevi yönden destek olurum ama yok..Allaha yine de hamd olsun Rabbim ya babadan yana da yüzümüzü güldürmeseydi. Seninkiler hele bana kafayı yedirtecek babanın gönderdiği eşyaları beğenmemişler olamaz kendileri oturacak gibi. seninkiler çok fenalarmış gerçekten görsem boğazlıcam yani (( İçim çok dolu olduğu için çok uzun yazdım umarım sıkmamışımdır

sıkılmak ne demek :) sana bişey diyeyi mi ele karışmak zor :) bakma bu kadar sölendiğime alıştım hemde onları böyle kabul ettim k.validem ameliyat oldu refakatçiside oldum bakıcısıda...sen sakın nişanlına eşin olduğu zamanda şimdide ailesiyle ilgili bişey söleme çünkü ne kadar sorumsuz olurlarsa olsunlar ne kadar cahil olurlarsa olsunlar bizim için anne babalarımız neyse eşlerimiz içinde anne babaları öyle...sen boşuna sıkıntı etme bunları ben eşime hep sölerim ailemdende desteği kabul etmiyorum çünkü bu hayatta yanlızız duruyosak biz durucaz...idareli ol nişanlınla huzurunu bozma tatlı tatlı olsun herşeyin...ben nişanlandıktan sonra bekleseydim daha farklı olurdu belki bu kadar borca girmezdim ama k.validem oğluşunu kıskandı aramız açılıyodu hep o yüzden acele ettik..eğer evleniceksen eşinin ailesinide olduğu gibi kabul edicen sakın yanlış anlama ders verir gibi konuştum ama :) anlıyorum ne hissettiğini...

senden almıcam dersi kimden alacağım ilk yazdiğin zamanların üzerinden 3 sene geçmiş ve hala evlisin gerçek bir kadın olup kocanın arkasında durmuşsun eşyaların gitmis neler yaşadın bir tek sen bilirsin ama ayrılmamissin eşinden hayati birlikte göğüslemışsınız senden öğrenecek çok şeyim var ders alacak çok sey,,,

ay canım benim teşekkür ederim çok duygulandım sölediklerine

Yazdklarınızı okuyunca bende siznle kendi evlilimi paylaşmak istedm.Ben çalışn kendi paramı kazann marka giynn düşünmedn dışrda yemeklr yiyn tatillere çıkan birydm süper değildi ama durumumz iydi eşimle tanştmda onn kimsesi yoktu vardıda yoktu babası evde durmayn ne iş yaptı belli olmayn biri annesi elnde telefnla devamlı kocasnı arayn ve ondan başkasını düşünmeyn birydi.eşim ise ömrünü sokklarda geçiren eve gitmeyn biri.Buna rağmn evlnmeye karr verdk babsn geldi zamnda beni istemeye geldilr ve okadr çok yalan vaatlerd bulunlduki kim olsa gözü kapalı evlenrdi.Nişan olmadı armzda yüzk takıldı babmn hayalleri daha ilkgündn suya düşmüştü bile bayram geldi sadece eşim telefonunu satıp bana pantoln almştı ailmn sözleri beni yoruyrdu kaynvaldemlr ziyarete gelmiyo beni hiç umursamıyorlardı.neyseki düğnümz salnda olcaktı ona ikna olmşlardı eşimn alesi sadece 2 tane bilezk taktı kız kardeşi çeyrk taktı toplnn parayı kaynvaldm bi güzel çantasna doldurdu gitti meğer salonn parsı verlmş.Eve geldmde ise takıln 2 bilezk emantmş kolmdan hemn alndı okadr kötü bi durmduki salondykn ne küpem ne saatm ne küçükte olsa bi kolym vardı.Eşimn babası düğnden sonra yine kayboldu birkmş kira yüznden evden kaçmak zornda kaldk altnlarm bozuldu ev tuttk babası geldi eşime para çektrdi yine kaçtı ve yine evdn atıldk ben tam 4 evdn çıkarldm eşyalarmı sattm en sonunda yine çalştım eşim işine sahip çıktı şimdi çok şükür iyyz eşyalarimzn taksitlerni ödüyorz.eksimz çok ama olsn en iysini alıyorz iki kişilk dünyamzda mutluyz eşimn babası şimdi ceza evinde kaynvaldm kıznn yannda pek görüşmüyorm inn bana eşimle çoooook mutluym acı çekmedn mutlu olunmuyo.

ayyyy inanmıyorum ben ayaklarını öpeyim gideyimde bizimkilerin şok oldum şok...bu arada kızlar babam kalp krizi geçirdi bi haftadır yoğunbakımda ben hamileyim işe gireli bi ay oldu işten çıkartıcaklar beni evim yok eşyam yok ailemin haberi yok babam kötü üstelik hamileyim varya tam küçük kadınlardaki acılı kızlara döndüm :) bu kadar olurmu diyordum bu kadar olurmu yaaaaa....

Allahım inanmıyorum yaaa Baban için çok dua edicem sana söz Allah onu başından eksik etmesin Allah bir an önce sağlığına kavuştursun. işten neden çıkarıyolar ki seni Hamile olman çok güzel inşallah hayırlısıyla Evladınız nasibiyle gelir dünyaya hiç korkma Allah onun rızkını gönderir. Bir yolunu bulursunuz eminim. sabret bak biraz daha sabret herşey düzelir eşin işine sahip çıksın yeter ki daha olmadı ailenin yanına taşınırsınız annenle konuşursun açık açık ama bir şekilde düzene girecek ben eminim

Helal olsun valla insan bunca şey yaşadıktan sonra eşinden soğur nefret eder ama sen daha da bağlanmışsın.. Bu yazılanlar umarım herkese ders oluyordur.. Altın bilmem ne bunlar boş iş ama evden çıkarılman çok kötü ya dayanılacak şey değil eşinin ailesi aile demeye bin şahit ister.. Sonunda kafanız rahat ya önemli olan o herşeye rağmen .. acı çektekten sonra mutlu olmak daha güzel. Çok mutlu olup sonra bozulunca insan daha zorlanır.

canmm babana Allah acil şifalar versn evn yoksa nerde kalıyosn eşyalarına ne oldu bilmiyorm ama inşallh biran evvel herşey yoluna girer

evet canmya tüm bunları 2 yıl içinde yaşadm ve ordakiler sadece özet halleri yazılcak okadar çok şey varki anlatsam inanamazsn dediğin gibi herşey boşta ya adamlar geliyo altımzdaki yatağı alıyorlar ve sesleri çıkmıyo öylece sokaktasn işte.kimseyede anlatılmıyo son iki yıldr harikaym 4 gün önce evlilimizn 4 yılını kutladk her gece başımızı yastığa koyunca şükrediyorz.Allh herkesn yardmcısı olsn evlili bitrmek kolay önemli olan onu herşeye rağmn yürütebilmek ..

Diyecek tek şey Süpersin !!! Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. Bir daha asla hayatınız boyunca sıkıntı yaşamazsınız .. Nice 4 yıllara inşallah aynı sevgiyle 40. yılınızı da kutlamak nasip olsun...!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…