Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Allah borçlulara eda nasip etsin cok sıkıntılı bı durum baba evımdeyken babacıgım tek maaşla 3 cocugunu da aynı anda unıversıtede okutuyordu biliyorum ..düğün öncesi de babam benım bıraz para bırıktırmemı ıstemıstı ama eşim hemen evlenelım deyınce ben de babamın durumu yok ya her seyı siz yapın ya da bekleyın dedım o da bız yaparız dedı allaha şükür babası yaptı her seyı düğün borcumuz yok ama ben il degıstırdıgım için su an calışmıyorum tek ammaşız Allaha şükür gecınıyoruz ama kredı kartı borcu var eşimin giyimine kusamına benden cok düşkün markasız çorap bıle gıymıyor bu da benı sınır edıyor ben de krredı kartı borcumuz olmasın istiyorum korkuyorum kredıden ama esım ben halledıyorum dıyor

hayır canım kiraya çıkıcaz annemle yaşıoruz ama kendi evimiz yuvamız olsun istiyoruz ama dediğim gibi sıfırdan başlıcaz ama nasıl :2:

öncelikle allah yardımcınız olsun allah yuva kuranın yanında oluyor benim eşim evlenmeden hemen terfi etti ve maaşı yükseldi cok rahatladık öyle olmasaydı zorlanırdık benimde kendi annem sagolsun yardımcı oldu. calışıosan eger birinizin maası kira ya gider. esya konusunda da toplu yerler oluyo beyaz esya mobilya dahil bi onları arastır baklaım en azından biyere ödersiniz allah yardımcınız olsun tekrar. üzülme emin ol ki bu günlerimiz biticek.

malesef canım bizim nıkahımaz bile gelmediler eşimin teyzesi hastaneye kaldırıldı dediler mazaret olarak eşim bursada yaşıyordu istanbula geldi benim yanıma ailesi beni istemeye geldiklerinde işte burda oturun(yani benim annemin evi) bi işe girin geçinin gidin daha ne istiyosunuz dediler benim annemin durumunu kendilerine göre çok çok ii gördüklerinden hiçbişe ypmadılar.geçen gün eşim annesini aradı eve çıkıcam biraz bari yardım edin dedi ve aldığı cevap bizden sonra nişanlanan ablasınaaa bilezik yapmışlar düğünü olcakmış borca girmişler.düşünebiliyomusunuz ya eşimin pisikolejisini mahvoldu ve artık tam kesti muhabbeti insanlar böle rezilller anne babalık böle basit değil olamazda maleseffff

eslaaa yüzde yüz haklısın evet sürmüyolar neden ee diolar ha oglum yapmış ha biz cok sacma bir cevap yada bizim zamanımızda yoktu kendimiz yaptık üzülüyorum ya benim ilerde oglum olursa elimden gelenin fazlasını yapmaya calışıcam gelinim yasadı:) durumum el verirse kız aileleri daha anlayışlı o kadar cok sey var ki aklıma gelio yine delircemmmm neyseee :18:

kızlar ben daha evli değilim ama fikirlerinize ihtiyacım var 2sene sonra evlenicez sözlüm suan askerde ailesinin durumu cok iyi değil babasının borçları var 3sene sonra bitiyormuş bizde 2 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz üniv.kredisi borcu var sözlümün 8milyar bana dedi ki birgün ben evlenmeden önce 20milyar kredi çekerim babamın borcunu öder gerisiylede eşya düğün felan yaparım demişti( işe girdikten sonra tabi)sonrada babam çeker 20 milyar bizim borçlarımızı öder demişti pek iyi gelmedi bu fikir bana sanki tüm borçlar bize kalır gibime geliyor babası memur bende evlenirken bu kadar cok borcun altına girmek istemiyorum ya fikir değiştirirlerse herşey bize kalır

kesinlikle çok kötü bir fikir,madem babası kredi çekebilecek durumda şimdi çeksin kendi borcunu ödesin...çok ama çok saçma asla kabul etme,illa kredi çekecekse sadece kendiniz için çekin.böyle durumlarda aileler çok akıllı davranıp siz çekin biz öderiz falan diyorlar ama sonra işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar

ben şöyle düşünüyorum. oğlu olan aileler daha cok tutumlu olmalı ve oğullarının evlerini kurmalılar. eskiler kız trafı çeyiz yapar, yatak odası alır, erkek tarafı evin diğer eşyalarını alır dememişler mi? neden ogulları gelinleri için masraf yapmaktan kaçıyor bu erkek aileleri. kayınvalidem düğünümüzden sonra eşimin odasının eşyalarını atıp oraya oturma grubu almayı biliyorsa benim evime de en azından bir oturma grubu almayı bilmeliydi.

inşallah canım. biz cocuklarımızın başını yere eğdirmicez inşallah. annem düğünümden sonra düğüne gelemeyenler elden takı vermiş. onları bile tek tek eliime saydı. ama kayınvalidem hepsini iç etti ve kendine eşyalar aldı, evine kapılar yaptırdı. gercekten bunları dusunmek insanı bunaltıyor ama gençleri de yeni evliyken borç içinde bırakıp huzurlarını kaçırmak hiç dogru değil.ayıop yanıı

ben iki aylık evliyim bizimde borcumuz var dandik dandik borçlar bize kaldı ama 5 bine yakın borcumuz var dert etme eşim şeker hastası o üzülürse şekeri çıkarsa borçtan daha mı önemli sıkmıyorum canımı onunda sıkmasını istemiyorum bu zamanlarda borç ödicez yapacak bir şey yok. ama senin yerinde olsam kayınvalideye biraz sınır koyardım. biraz kinciyim onun için diyorum. sen iyiyken herkes iyidir ama en önemlisi senin kötü gününde yanında olması.
en önemlisi ne biliyormusun ağzınızın tadı hiç bozulmasın evliliğim bitecek deme. ha sevmiyorsan bırak gitsin ama çok seviyorsan kötü gününüzde bir olun ve kötü günlerin üstesinden gelin derim. allah ağız tadımızı hiç bozmasın.
amin.

ilk önce bizim kredi çekmemizin nedeni babasının borçları bitmeden kredi çekemiyor bende istemiyorum gerçi öğle insanlarda değiller ama işimi sıkı tutmak zorundayım az borç değil ne olacağı belli değil benimde sinir olduğum biz çekicez krediyi sözlüm kendi yapıcak yani benimde aklımdan geçmiyor değil babasının borçları bitene kadar evlenmiyim diyorum sonra kendi çeksin krediyi kendi ödesin sonra

herkese merhaba ben yedi yıl bitti evleneli iki kızım var ilk evlendiğimde eşimin ailesinin iğne kadar yardımını görmedik eşim ben ve kendi ailemle birlikte kurduk yuvamızı çok borçlar ödedik ekmek paramız olmadığı günler oldu çok zorlandık ama birbirimize bağlılığımızı hiç kaybetmedik
iyi ki ailesi birşey yapmamış herşeyi kendimiz almış ödemişiz şuanda konuşacak birşeyleri yok devir eskisi gibi değil malesef erkek tarafı artık herşeyi kız tarafına bırakıyor yada oğluna örf adetler unutuluyor
hep dua ettik şükrettik ilk yıl hamile kalmama rağmen Rabbim rıskımızı verdi kızlar borçlarımız bitti araba aldık şimdide ev aldık borcunu ödüyoruz önemli olan birbirine saygı sevgi hoşgörü Allah çok büyük hepimizin rıskını veriyor
kayınvalidem ve kayınbabamlada sorunum yok onları değiştiremem öyle kabul etmem gerekiyor eşimin ailesi sonuçta

canım benim aynı durumu ben yaşadım. seni çok iyi anlıyorum o yüzden. geçen sene ağustosta evlendik ve ailesi hiçbişeye yardımcı olmadı, herşeyi kendi emeğimizle yaptık. eşime sadece araba vermişlerdi onu da geri aldılar. şu an allahtan şirket arabası var, ev aldık borcunu ödüyoruz. ama bugün moralim çok bozuk. eşim kazandığım paranın hesabını yapıyor, ne aldım ne harcadım herşeyime karışıyor. yani artık bunaldım gerçekten. bakımlı ol diye söylenip duruyor, kırk yılın başı gittim kendme makyaj malzemesi aldım diye dün evde kıyameti kopardı. sabahta işe giderken surat yapıp durdu. napıcaımı şaşırdım yani. moralim çok bozuk.

evleneli 5 ay oldu eşimin ailesinin aldığı evimde bir çay kaşığı bile yok.ama sorarsan herşeyi aldılar,utanmasa takı da takmıcaktı gerçi taktı da diyemem oğluna ortak alalımmı diye bile sordu.ve biz evimizin borcunu ödüyoruz 30 bin lira kadar ve birde hala annesinin bütün faturaları olmak üzere kredi kartını dahi biz ödüyoruz..ve utanmadan kiramızı ödemiyosunuz diyebiliyor..

Bizimde vardı bunalmayın bence destek olun birbirinize sanki kendinize dert sıkıntı yapınca kendiliğinden ödenicek borçlar biz ödedik altınları bozdurdum hemde evlendiğimiz ilk ay ben çalışmıyodum bile eşim ek iş yaptı ödedik nasıl bitti anlamadık bile biz hala ödiycez die düşünürken bide baktık hepsini ödemişiz.. hemde 1000 maaşla 550 kira verdik ek işte hafta sonları yaptı köfte sattı üzmeyin kendinizi bence...gerçi bende alışkanlık oldu borcumuz olmayınca kendimi tuhaf hissediyorum düğün borcu bitti hoop dükkan açtı tefeciye borçlandı bilmiyodu tabi ödüyoz valla dükkan iş te yapmıyo 15000 lira filan borcumuz vardı hala var kredi çekiyoz bişeler yapıyoz ama ben takmıyorum artık Rabbim büyük biyerden kolaylık veriyor...kredi çekin canım sizde 20 milyar cüzzi bi rakam ödüyosunuz ayda biyere borçlanmış olursunuz hem hemde daha az ödersiniz taksitleri..

bende bu konudan muzdarıp olanlardanım daha önce borç ve eşimin ailesi yüzünden yaşadığım sıkıntıyı açtığım topikle paylaşmıuştım sizinle... eşimle aram bozuldu onların yüzünden...eşim aylarca ailesinin yaptığını bana anlatabilmek için bana mutsuz günler yaşattı...7 aylık evliyim bir sürü borcum var ve doğru düzgün bişeyim kalmadı...ama herşeyimi eşim, ben ve benim ailem yaptık...bir iğnesini görmedim derlerya eşimin ailesi için aynen ole ama inş. bende bir gün sizler gibi bitti borçlerım diyebilme istiyorum..ama sanki ban hiç bitmeyecek hep bi yerlerden bişeyler çıkacak gibi geliyo...ama inş. bende bitiririr ve kurtulurum ban şans dileyin...

canım, içinde bulunduğun durumu gerçekden çok iyi anlıyorum, burada senin yapabilecek çok fazla bişey yok sadece eşini ayakda tutacak morali vermekden başka... bizde evlendiğimizde inan ailelerimizden çok cüzzi derecede yardım aldık nakit bir para yardımı değil sadece düğünde taktıkları takılar!!! sanırım biraz iradeli yaratıcı ve birazda şansın olmalı, eşim berk ilk 1.yıl kapalı devre yaşamamızı sağladı( gezmek çok kısıtlı, dışarda yemek yok, çok fazla alışveriş yok, vs) fakat inanın bunu laf olsun diye söylemiyorum, çok yaratıcı ve zeki bir eş e sahibim, 2.yıl borçla bir dükkan devir aldı arkadaş çekleri ile, sonraki yıl yandaki dükkanı aldı nalbur vs işleri için 3. yıl iddaa bayii ve fatura ödeme merkezi 4.yıl ise bana ev dekorasyonu üzerine mağaza açdı 5. yıl arsa aldı ,, bu senede araba aldık ... bunları yazdım çok karamsar olmamak gerek, ben ilk yılımızda eşime son derece fedakarca destek verdim inan akşam eve geldiğinde sanki hiç maddi sorunumuz yokmuş gibi davranıyordum neşeli eğlenceli... çok şanslı benim gibi fedakar bir eşi olduğu için , çok şanslıyım berk gibi çalışkan zeki yaratıcı ve sevgi dolu bir eşe sahip olduğum için....

bızde ole herseyı esımle yaptık dugun salonu nıkah salonu esyalar tum masrafları bız yaptık 20bın lıra kredı cektık 2 yıl odeyecegız ayrıca ben bunun dısında ceyız aldım beyaz esyaları fln benım bırıkmısım vardı onla aldık esım bana hep der sen daha cok harcadın dıe kımseye muhtac olmamak gusel 3 aylık evlıyız bı sekılde odenır borc allaha sukur ıkımızde calısıyoruzz ztn ıkı kısı calıstıgı ıcın boel rahat davranıo aılelerr bıraz sıkıntı yasarız belkı ama olsun hersey kendı emegımızz ama aılesını sevemıorum bole seyler araya sogukluk getırıoo saygım sonsuz ama bı sogukluk var maleseff....arabamda

Son düzenleme:
arkadaşlar rabbim nasip etti hamileyim :) işe girdim ve 2.haftada hamile olduğumu öğrendim...biraz panik durumdayım çünkü eşyam yok biliyosunu gitti hepsi ama şimdi bende işe başladım eşimde çalışıyo...ağustosun son haftası gibi doğum zamanı o zamana kadar bayağ bişiler toplamış oluruz dimi bana destek verin nolur..iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var...hep içimden bebeğim kısmetiyle gelecek herşey çorap söküğü gibi gelecek peşpeşe düzelecek diyorum...eşimde aynı şekilde ama...bilemiyorum yinede...

çok güzel bir haber,hayırlı uğurlu olsun.ikisi için de çok sevindim.inşallah kısmetiyle gelecek bebeğin.kolay bir hamilelik geçirirsin inşallah.tabiki ağustosa kadar neler olmaz ki???bizim de borçlarımız var,ben de hamileyim ama ben sonundayım artık.ücretsiz izne ayrılacağım ben de ,1-2 kredi taksidimiz maaşsız zamanıma denk geliyor ama ben de eminim ki sıkıntı çekmeyeceğiz,kızım kısmetiyle gelecek inşallah

hayırlı olsun canım ne kadar güzel haberler. bak bebeğin size şans getirmiş. eminim bundan sonrası daha da güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…