hayır canım kiraya çıkıcaz annemle yaşıoruz ama kendi evimiz yuvamız olsun istiyoruz ama dediğim gibi sıfırdan başlıcaz ama nasıl :2:
malesef canım bizim nıkahımaz bile gelmediler eşimin teyzesi hastaneye kaldırıldı dediler mazaret olarak eşim bursada yaşıyordu istanbula geldi benim yanıma ailesi beni istemeye geldiklerinde işte burda oturun(yani benim annemin evi) bi işe girin geçinin gidin daha ne istiyosunuz dediler benim annemin durumunu kendilerine göre çok çok ii gördüklerinden hiçbişe ypmadılar.geçen gün eşim annesini aradı eve çıkıcam biraz bari yardım edin dedi ve aldığı cevap bizden sonra nişanlanan ablasınaaa bilezik yapmışlar düğünü olcakmış borca girmişler.düşünebiliyomusunuz ya eşimin pisikolejisini mahvoldu ve artık tam kesti muhabbeti insanlar böle rezilller anne babalık böle basit değil olamazda maleseffffsöylediklerine birebir katılıyorum canım. allah size de kolaylık versin, diğer borçlu tüm arkadaslarım gibi. bu zamanda erkek aileleri nedense hiçbir düğün masrafına el sürmüyor. eşimin ailesi de öyle. misafir gibi gelip gittiler düğüne. babam tüm beyaz eşyalarımızı aldı sağolsun. ama eşimin ailesi bir halı dahi almadı. tamam durumları yok diye dusundum geçtim. ama bence bu basite kaçmaktır. her onumuze gelen erkek ailesi durumumuz yok siz alın siz ödeyin diyor bu devirde. kızları evlenirken bir çöp dahi almıyor erkek tarafı yapsın diyor. ama kendi ogullarına kendileri hiçbir yardımda bulunmuyorlar ve sormuyorlar bile borçlarınızı nasıl ödeyeceksiniz diye. işte bu çok garip gercekten.
söylediklerine birebir katılıyorum canım. allah size de kolaylık versin, diğer borçlu tüm arkadaslarım gibi. bu zamanda erkek aileleri nedense hiçbir düğün masrafına el sürmüyor. eşimin ailesi de öyle. misafir gibi gelip gittiler düğüne. babam tüm beyaz eşyalarımızı aldı sağolsun. ama eşimin ailesi bir halı dahi almadı. tamam durumları yok diye dusundum geçtim. ama bence bu basite kaçmaktır. her onumuze gelen erkek ailesi durumumuz yok siz alın siz ödeyin diyor bu devirde. kızları evlenirken bir çöp dahi almıyor erkek tarafı yapsın diyor. ama kendi ogullarına kendileri hiçbir yardımda bulunmuyorlar ve sormuyorlar bile borçlarınızı nasıl ödeyeceksiniz diye. işte bu çok garip gercekten.
kızlar ben daha evli değilim ama fikirlerinize ihtiyacım var 2sene sonra evlenicez sözlüm suan askerde ailesinin durumu cok iyi değil babasının borçları var 3sene sonra bitiyormuş bizde 2 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz üniv.kredisi borcu var sözlümün 8milyar bana dedi ki birgün ben evlenmeden önce 20milyar kredi çekerim babamın borcunu öder gerisiylede eşya düğün felan yaparım demişti( işe girdikten sonra tabi)sonrada babam çeker 20 milyar bizim borçlarımızı öder demişti pek iyi gelmedi bu fikir bana sanki tüm borçlar bize kalır gibime geliyor babası memur bende evlenirken bu kadar cok borcun altına girmek istemiyorum ya fikir değiştirirlerse herşey bize kalır
ben şöyle düşünüyorum. oğlu olan aileler daha cok tutumlu olmalı ve oğullarının evlerini kurmalılar. eskiler kız trafı çeyiz yapar, yatak odası alır, erkek tarafı evin diğer eşyalarını alır dememişler mi? neden ogulları gelinleri için masraf yapmaktan kaçıyor bu erkek aileleri. kayınvalidem düğünümüzden sonra eşimin odasının eşyalarını atıp oraya oturma grubu almayı biliyorsa benim evime de en azından bir oturma grubu almayı bilmeliydi.malesef canım bizim nıkahımaz bile gelmediler eşimin teyzesi hastaneye kaldırıldı dediler mazaret olarak eşim bursada yaşıyordu istanbula geldi benim yanıma ailesi beni istemeye geldiklerinde işte burda oturun(yani benim annemin evi) bi işe girin geçinin gidin daha ne istiyosunuz dediler benim annemin durumunu kendilerine göre çok çok ii gördüklerinden hiçbişe ypmadılar.geçen gün eşim annesini aradı eve çıkıcam biraz bari yardım edin dedi ve aldığı cevap bizden sonra nişanlanan ablasınaaa bilezik yapmışlar düğünü olcakmış borca girmişler.düşünebiliyomusunuz ya eşimin pisikolejisini mahvoldu ve artık tam kesti muhabbeti insanlar böle rezilller anne babalık böle basit değil olamazda maleseffff
inşallah canım. biz cocuklarımızın başını yere eğdirmicez inşallah. annem düğünümden sonra düğüne gelemeyenler elden takı vermiş. onları bile tek tek eliime saydı. ama kayınvalidem hepsini iç etti ve kendine eşyalar aldı, evine kapılar yaptırdı. gercekten bunları dusunmek insanı bunaltıyor ama gençleri de yeni evliyken borç içinde bırakıp huzurlarını kaçırmak hiç dogru değil.ayıop yanıı
eslaaa yüzde yüz haklısın evet sürmüyolar neden ee diolar ha oglum yapmış ha biz cok sacma bir cevap yada bizim zamanımızda yoktu kendimiz yaptık üzülüyorum ya benim ilerde oglum olursa elimden gelenin fazlasını yapmaya calışıcam gelinim yasadı:) durumum el verirse kız aileleri daha anlayışlı o kadar cok sey var ki aklıma gelio yine delircemmmm neyseee :18:
kesinlikle çok kötü bir fikir,madem babası kredi çekebilecek durumda şimdi çeksin kendi borcunu ödesin...çok ama çok saçma asla kabul etme,illa kredi çekecekse sadece kendiniz için çekin.böyle durumlarda aileler çok akıllı davranıp siz çekin biz öderiz falan diyorlar ama sonra işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar
herkese merhaba ben yedi yıl bitti evleneli iki kızım var ilk evlendiğimde eşimin ailesinin iğne kadar yardımını görmedik eşim ben ve kendi ailemle birlikte kurduk yuvamızı çok borçlar ödedik ekmek paramız olmadığı günler oldu çok zorlandık ama birbirimize bağlılığımızı hiç kaybetmedik
iyi ki ailesi birşey yapmamış herşeyi kendimiz almış ödemişiz şuanda konuşacak birşeyleri yok devir eskisi gibi değil malesef erkek tarafı artık herşeyi kız tarafına bırakıyor yada oğluna örf adetler unutuluyor
hep dua ettik şükrettik ilk yıl hamile kalmama rağmen Rabbim rıskımızı verdi kızlar borçlarımız bitti araba aldık şimdide ev aldık borcunu ödüyoruz önemli olan birbirine saygı sevgi hoşgörü Allah çok büyük hepimizin rıskını veriyor
kayınvalidem ve kayınbabamlada sorunum yok onları değiştiremem öyle kabul etmem gerekiyor eşimin ailesi sonuçta
arkadaşlar rabbim nasip etti hamileyim :) işe girdim ve 2.haftada hamile olduğumu öğrendim...biraz panik durumdayım çünkü eşyam yok biliyosunu gitti hepsiama şimdi bende işe başladım eşimde çalışıyo...ağustosun son haftası gibi doğum zamanı o zamana kadar bayağ bişiler toplamış oluruz dimi bana destek verin nolur..iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var...hep içimden bebeğim kısmetiyle gelecek herşey çorap söküğü gibi gelecek peşpeşe düzelecek diyorum...eşimde aynı şekilde ama...bilemiyorum yinede...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?