bizde mayıstan beri hep eksilerde gidiyoruz nişanlımın annesi elini cebine atmadı henüz herşeyi garibim nişanlım yapmaya çalışıyor.Aldığı maaş ta öyle aman aman bişey değil.Ama elinden geldiğince tabi bizde ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.Ama sağolsun alırken keşke şunu alsaydım demeyeceğin şeyleri al pişman olma diyor ilerde.İstediğimide aldı almam demedi hatta ben derim canım bu pahalıymış başka bakarız diye bana kızar.Benim ailemde yatak odası takımını aldı onun dışında ıvır zıvır ne varsa nişanlımla ben aldım.Çok şükür bitmek üzere borç kalmadan da bitirecektik ama beklenmeyen bir durum oldu ve kredi çekmek zorunda kaldık o kalacak borç olarak sanırım evlenince bakalım annesi yardım edecem diyomuş.Bekliyoruz belki o öder krediyi
benim nişanlım da öle diyordum al içinde kalmasın borç harç öderiz diyordu gördüki o kadar kolay değil bana moda life dan alalım dedi. bende kabul etmedim zaten bilezikleri falan söz verdiği gibi yamayacak. her şeyimden kısmaya başladı. yaptırsam ne yazar nasılsa onu da biz ödeyecez. sözler veriyor şimdi hayatım toparlanınca söz şöle olcak böle olcak diye. bilmiyorum 3,5 ay kaldı düğüne halı perdeyi çıkınca elimizde 1000 tl kalıyor deli para demio da düğün sırasınnda harcamak için. elinde kredi kartlarını falan aldım birini de kapattıracak. bizi bu hale getirenler sevgimizi harcayanlar sağolsun....
bizde yeni evlendiğimizde salona yemek odası takımı almamıştım bir de çamaşır makinesi üstelik annem tarafı sadece bulaşık makinesi ve mutfak eşyalarını halı,perde,tülleri almıştı .kayınvalidem eşimi okutmuş bu yaşa getirmiş sonuçta o yoklukta ona harcamış adam etmiş hiç bir eşyasını görmedim çeyiz bohçasından başka ama hiçbir zamanda vermedi etmedi demedim çünkü durumunu biliyordum.o yüzden de hiç beklenti içinde olmadım.1 yıl boyunca biraz eksilere girerek atlattık .sonra bebeğim doğru toparlandık bu arada ankaradayız burada evimiz yok kira ödüyorduk istanbulda evimiz vardı onunda taksitleri de vardı 1 yıl sonra teslim aldık kiraya verdik oranın kirası kendi kendini ödüyor diyorduk.ondan sonra biraz açıldık vs derken tam 2 yıl geçti.hiç +ya girmedik ama eksiyede girmeden kılakıl geçindim ama hiçbir zaman hiçbirşeyim eksik olmadı çok şükür.geçen sene bu zamanlar borclarımız bitti evden taşındım daha lüks bir yere geçtim oh oh derken bir ikinci çocuk fikri doğdu ve araba almamız şarttı büyük şehirde git gel zor oluyor diye sıfır bir araç aldık.onunda taksitleri bindi eylül ayında fazladan paramız artıyor diye sevinirken oğlum biraz geç konuşcaktı dr götürdüm kreşe başladın dedi doğal olarak 2 ay öncede kreşe verdik.oraya da veriyoruz.
750 ev kirası+550 araba taksidi,460 kreş,1000 tl cari gider (mutfak,vs,vs)istanbuldaki evede gelen kira 450 üstüne 200 tl koyuyoruz .ve kayınvalidem ev aldı bir yıl boyunca ödemesini biz üstlendik 300 tl de oraya gidiyor.geriye kalıyor ama oda birikim yapacak gibi değil gidicek yer mutlaka buluyor.gerçi taşındığım eve geçerken oğluma oda aldık çilekten ,salona yemek odası takımı ve çift kanepe aldım yeniledim daha doğrusu onların taksidide var unuttum .
say say bitmiyo ki of. şimdi yazın taşınmayı düşünüyorum ve allah izin verirse ikinci bebişi istiyoruz hayat devam ediyor herşeye rağmen.çok şükür ki gelirimiz var ya oda olmasaydı .
ah ahh ben çeyiz bohçasını bile görmedim ama ben eltilerimede görümcelerimede kayınvalidemede en alasından bohça çıkardım onu gördüler utanmadılar bile düğünden önce bohça yapılmazmı umurlarında bile olmadı
öyle tabi kim istemez rahatlıkla herşeyimizi tam yapsınlar biz borç ödemeyelim ama olmuyor.allaha şükür şimdiye kadar bu durumdan aramızda hiç gerginlik olmadı gücümüzün yettiğince gönlümüzün istediğini aldık.Elimizde fazla para kalmıcak bizimde muhtemelen ama herşeyim istediğim gibi oluyor.
aslında bende paradan ziyade yapılanların daha doğrusu yapılmayanların üzüntüsü var. ben ailemde hep maddi sıkıntı çektim yine çekerdim ama nişanlım beni gerçekten mutlu etmesini bilmedi belkide 7 yıldır ayrı şehirlerde olduğumuzdandır diyip aşkıma sahip çıktım iyi niyetinden şüphem olmadı ama para mevzu o kadar çok geçiyor ki herşey para oldu çünkü biriktirebilecekken biriktirmedi, ailesine hayır demeyi bilmedi, beni üzdü. fedakarlıklarım tek karşılı laf torbası oldu...
önceki yazdıklarına göz attım biraz nişanlın bence vurdumduymaz biraz sanırım hala evlenecek olmanın sorumluluğunu üzerine alamamış gibi idrak edememiş gibi davranıyor evliliği.Birde bana öyle geliyorki ailesiyle çok yüz göz olmuşun başlarda.Benim kaynanamda hiç bişeye karışmıyor bende ona göre kendimce tavrımı koyuyorum gidip gelmiyorum o gelsin diyorum ailem arayıp hal hatır soruyolardı dedim aramayın o sizi arıyormu onlarda bıraktılar aramayı.Nişanlın 1900 maaş alıyor yazmışın bir yerde.Şu anki türkiye şartlarıyla çok iyi maaş nişanlımla benim maaşımın toplamıdüzenli kullanıldığında çok şey yapılabilir o maaşla.ama dediğim gibi nişanlın olayın ciddiyetinin farkında değil sanırım kulağını çek yada parasına el koy sen yap ödemeleri.Başta benim nişanlımda harcamayı bilmiyordu.Mobilyayı aldırdım bide buzdolabı ikisini sen öde dedim maaşı kalmıyor ikisinin taksidini ödeyince günlük harcama için ya evden alıyor ya benden 5-10 lira oda.Ama maaşını vermese bir yere para gidiyor nereye gittiğinide anlamıyor.olaya el koy bence sende
kredi kartının biri bende diğerinin de yarın kapattıracak bende kredi çektiğin parayı da bana ver dedim tamam dedi biliyorum ailesine gidecek az az... tamam dedi de farklı şehirlerde olduğumuz için kontrol etmek çok zor evlendiğimiz gün maaş kartını da alacam dedim. ona da tamam dedi. ailesine de söyledim. oğlunuz evliliğin sorumluluğunu alamadı yükünü kaldıramadı die. bunu kendisinede söylüyorum benim ayaklarım daha çok yere basıyor bu yüzden para mevzunda bana hep hak veriyor. ama bir yandan ailesine de bişey diyemiyor habire para... 100*200 ona az gibi geliyor ama toplamda en az 6- 7 bin vermişimdir diyor. ee bu kaynak kim girtsin ister....
öyle tabi ben olsam bende istemem böyle bir kaynaktan mahrum olmayı ayrı şehirlerdeyseniz çektiği kredi parasını direk senin hesabına yatırsın eft yapsın.Sen verirsin gerekli yerlere parayı.benim kayınvalidede bişeye elini sürmedi henüz ama öyle parasına da dokunmaz hatta nişanlım maaşını çekmeye gider annesinin her seferinde alabildiği kadar alır.maaşınıda söyle buraya borcum var para gönder onu vercem şunu alcam de bizde herşeyi kendimiz yaptık dediğim gibi nişanlının maaşı ikimizin toplam maaşı ama herşeyimizi aldık hemen hemen öyle gidip ucuzundan da değil.sen çok taviz vermişin bence baktılar anlayışlısın fazlasını istiyorlar valla şimdiden tavrını koyki sonradan pişman olma bir ömür geçireceksin bu aileyle ve eşinle
gerçekten öyle bende kendimiz ödeyecez diye fazla lükse kaçmayalım dedim dedim de... bu sene bende atanıcam nasip se çalışıyorum benim maaşımda olursa çok iyi olur durum ama dediğim gibi ailesi yakasını bırakmıyor. 10 bin düğün yerinin parasını verdiler ama millete biz yaptık düğünü diyecekler... zengin düğünü gibi oldu diyor kayın validem... ayranı yok içmeye meselesi... ama o para bizden kat kat çıkacak.. nişanlım çok iyi niyetli anlamaz o. bende anlamazdım ama şimdi şimdi dank etti ve çok pişmanım takı falan istemedime. bana çok söyleyen oldu da ailesini saf zannettim çok iyi oynadılar bana of ya bu kadar sorun varken evlilik yürür mü? yoksa benimki her gencin yaşadığı evlilik korkusu mu?
seviyorsan ve nişanlından eminsen yürür merak etme elbette herkesin korkuları var senin gibi çoğu insan yaşıyor aileyle ilgili sıkıntı evlendiğinde bunları unutucaksın ki mutlu olasın birde kesinlikle aileyle arana mesafe koyman grek yoksa daha çok sıkıntılar doğar
nişanlımın yanına gidip sorunlarımı çözmek için annemden izin aldım ama nişanlım ben gelirim dedi bu hafta sonu her şeyi anlatmayı düşünüyorum ailesi ile ilgili problemleri falan yoksa benden kaynaklanıyor sanıyor onunda bana kırıldığı yerler varmış 7 yıldır hiç yapmadığı şeyleri yapıyor bana laf sokuyor ikide bir. Bende sıkıntıda diye bir şey demiyorum ama yoruldum. Artık ne yaptıysam.
Gerçekçiyim ya para göz oldu gözünde sanırım pişman herhalde benimle olduğuna. Anlayamadım hiç böyle yapmazdı. Belkide kurguluyorum kafamdan yanlış anlıyorum her şeyi bakalım ne olacak....
bazen kafamızdan kuruyoruz kuruyoruz sonra biz inanıyoruz dediğimize karşımızdakinide inandırmaya çalışıyoruz ama sizin aranızda gerçekten çözmeniz gereken bir sorun bu oturun enine boyuna konuşun bence anlatın korkularınızı
çok teşekkürler ederim mutlupınar... umarım her şey gönlümüzce olur. aslında bu konu borçla evlenmek ama ben herhalde amacı aştım bütün dertlerimi yazdım herkese anlayışı için teşekkür ederim
canım bende yazdıklarını okudum,vala bu devirde geçinmek okadar zorki bide borç ödemek düşünemiyorum bilee,bende daha yeni evliyim biz herşeyi evlenmeden aldık evlendiğimizde tv hariç hiç borcumuz yoktu,zaten tvyede eşim 4000 verdii,herneyse ama insan evliliğin ilk aylarında gezmek,yemek yemek ,güzel ciciler almak istiyor,bizde biraz kendimizi aştık tabii,eşimin işleri çok iyiydi ama son bi kaç aydır bizim işler de çok fenaa gitti,bide ben eşimin işleri iyi die işten ayrıldım ama gel görki evdeki hesap çarşıya uymuyor,şimdi kredi kartları falan patladı valla,eşimi çok seviyorum ama inan maddiyat çok ama çok önemli bence baştan işi sıkı tut..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?