Bu konuda ki düşüncem;
İnsanlar ne zamandan beri koltuk takımında oturmayı ,birlikte olmaktan daha önemli bir şey gibi görmeye başladıysa ,insanların istekleri hep onları böyle zora sokar oldu..Herkez evlenırken ilk yıllarını taksit ödemeyle geçiriyor...Ama bu kadar borca girmeden önce kimseye güvenmemk en iyisi ,yardım gelmezse kimseden en azından fazla açılmayada cesaretli olmazsınız.Evlerimizi eşyalarla doldurduk her gün onlara hizmet ediyoruz..Onlar bize hizmet etceği yerde , onları silmekten temizlemekten biz eskiyoruz..alırkende öderkende öyle sorunlarlada bunalım oluyoruz..Evlenirken bir çok gerceği sanırım abartarak yaşamak istıyoruz...beklentiler yüksek oluyor..sonra sevdiğiniz insanla mutlu günler yaşamak yerine işte böyle sıkıntıyı yaşamak düşüyor kaderinize...Maddi hayata önem verenler, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe, susuzlukları artar...diye bir söz var.İhtiyaçlarınız en asgaride alsaydınız keşke..şimdi borçlar yerıne evliliğinizin tadını çıkarmak için en azından sorunsuz bir düşünce şekliniz olurdu..Eşya zaten eskiyen bir şey zamanla en iyisini alırdınız tek tek ..Hayattan ve evlilikten beklentileri en minumumda tutmak ,en rahat kafada olmamızı sağlar..Ama size kolay gelsinden başka bir şey denilemez..Bu maddi sorundan dolayıda ayrılmak gibi bir şey düşünmekte hata olur..En azından eşiniz bu kadar borcu kendi için yapmamıstır sanırım ,ikiniz için yapılmıştır..zamanla azalır biraz sabır..
mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...
çok haklısın bende herşeyi asgaride tuttum ama annemin ucuz gelin hikayesi vardır malesef insanlar 'sen istemedikçe' bunu senden değil kendilerinden biliyorlar. bu da önemli olmadı yine de 3 bilezikle gelin oluyorum eşim sadece 4000 tl lik eşya aldı ona yardımcı olmaya çalıştım. peki ben bu kadar anlayışa sahipken neden sevgili kayınvalidem ile kayınpederim işleri zorlaştırdı? 12 bin kredi çekti yetmedi şimdi 3 bin daha çekecek. ben lüks hiçbirşey yapmazken bana aylık 700 tl borç ödetmek onlara kolay geldi. ben nişanımda ayağıma aykkbı almazken ailesi kendi üstüne başına 400 tl harcatmaktan çekinmedi. bayramda bir tane kot aldırdım sadece doğum günümde 5 tl lik bir yüzük kutusu bile yetti... ama ailesi bahanelerle nişanlımı bitirdi, onun içinde üzülüyorum hayır demeyi bilmeyen biri iyi niyetinden o da. ben hak etmediğim şeylere üzülüyorum düğünüm olmadan beni evlilikten soğutmalarına üzülüyorum, para hayatın daimi için önemli ama peki ya anlayış? bir genç kızın ezilmesi... annem bababm boşandı şimdi akrabanın yanında yaşamak zorunda kaldım kendi evimden bile gelin çıkamıcam yıllardır yurtlarda yaşıyorum peki benim özençlerim? 24 yaşındayım benim diyebileceğim bir yatağım bile olmadı yıllardır. ben bir tl ararken ben yaşadıklarım hak mı? gösteriş delisi değilim istediğim kendime ailet bir yuva ama bunu gösteriş uğruna zehir edenler var. Allah bana ve ne olursa olsun sevdiğim nişanlıma sabır ve geçim versin....
bazı ailelerde kabahat var tabıkı...evlenınce oğulları olduğunu hatırlıyorlar...
bazı ailelerde kabahat var tabıkı...evlenınce oğulları olduğunu hatırlıyorlar...
Önümüzdeki yaza bizde evlenmeyi düşünüyoruz bende daha yeni öğrendimki sadece düğün takı o tür işleri yapıcaklarmış evin içinin tadilatı en az 10,000 TL hiç birşeyini yaptırmamışlar mobilya ve beyaz eşyada bize ait bizimki 3 kardeş diğer kardeşleri hep kendileri yaptırmış evinin için mobiyasını almış beyaz eşyasını almış.durumlarıda var halbuki babası heryıl araba değiştiriyor bizim en az masrafımız 20,000 TL nasıl atından kalkıcaz bunun bilemiyorum ailemede söyleyemiyorum bizdeki adetlere ve geleneklere çok ters annem kıyameti koparırı böle işmi olur diye etimizne budumuz ne ne olucak bilmiyorum maddidurumarı var hemde fazlasıyla bana göre iyi ama biraz cimriler sanırım bilmiyorum ne olucak bu işin sonu nasıl kalkıcaz bu işin içinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?