Bilemiyorum canım yaşadıklarını en iyi sen bilirsin. Ben çok zor günler yaşadım. Nişanlıyken
sevgili kayınvalidem yüzünden 10 kilo verdim 5-6 ayda. Hiçbişeye karışmıyordu maddi anlamda
ama ona soralım onsuz hareket etmeyelim istiyordu. Oğlunu kıskandı benden daha neler neler.
Evlendim suan 3,5 yıllık evliyim bir kere isteyerek gitmedim evine hep eşim mutlu olsun o
üzülmesin diye gittim o gittiğim yolların dili olsada o döktügüm gözyaşlarını sıkıntıları anlatsa.
Çok dayandım ama artık ne sabrım nede dayanacak gücüm kalmadı. Bu saatten sonra eşimde
umrumda değil cnm. Bu zamana kadar ben fedakarlık yaptım şimdi sıra eşimde. Ben onlarla
görüşmüycem ve artık üzülen eşim olacak ben değil. En son 2 hafta önce gitti ailesinin yanına
ben gitmedim. Telefonlada görüşmüyorum vede görüşmeyecegim. ilk başlarda eşim surat yaptı
küstü falan ama suan iyi aramız hatta evdeyken aramasınlar diye o işyerindeyken arayıp
konuşuyor ailesiyle. Ama ben net tavrımı koydum görüşmüycem zorlarsan bitecek bu evlilik dedim. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın cnm.
bende şuanda nişanlımı üzmemek için susuyorum ama ben nereye kadar sabrederim bilmiyorum. benim üniveriste okurken inan cebimde 1 tl olmadığı zamanlar oldu sırf katkı kredisi almayım diye ama anlayan yok ki nişanlım haklısın diyor ama o da şimdi çok değişti durgunlaştı hayattan bezmiş gibi tabii biliyo ailesinin ne olduğunu bizi sırf yemekli dğün yapmak için ne kadar sıkıntıya soktuğunu. düzlirim diyor ama giden hiçbirşey geri gelmiyor. 2 saat için 9500 tl verilirmi adaletmi ben eşyalarım 3,5 almışken. affetmiyorum affetmicemde şimdi çağırıyo millete gösteriş yapacak ya günlere çağırıyo ama ben gitmiyorum heo bir bahane buluyorym. gerçi nato kafa nato mermer anlamazkiiiii yaptıklarını alışmış milleti parmağında çevirmeye o nerderse yapcaz ama asla öle bişey olmucak ben iyi niyetli zannediyordum başlarda ama geçti o devirler....
borçtan bol bişe yok valla bitmiyor ben anlamamadım ki kredi kartlarımızdan nefret ediyorum
Nişanlımda bundan korkuyor,şimdiki hayatımı ararım sonra başına çarparım diye niye öyle birşey yapayım ki sonuşta herşey insanın gönlüne göre olmuyor.. Bende en başta hiç korkmuyordum aramam falan diyordum ama düğün tarihi uzadıkça insan ayrıntıları daha bir görmeye başlıyor. Karşımda ki insana eziyet etmem ama kendim içten içe üzülüp ailemi özleyecek miyim... korkuyorum...
babama taktıkları stand daha istenilen düzeyde çalışmıyormuş kalbi hala düzgün kan pompalamıyor doktor durum güllük gülistanlık değil diyor daha hastanede normale dönmeden ne ameliyattan nede çıkmaktan bahsedemem burdasınız daha uzun sürecek diyo annem perişan oldu garibim hem ev hem hastane küçük kardeşim okul açılana kadar teyzemde ama bi hafta sonra okul açılacak üstelik diğer kardeşimde bu ay askere gidecek iş yerim 2 ay idare ederiz iş bak demişti eşimde çektiğin sıkıntıya değmez çık işten ailenin yanında ol dio sana ihtiyaçları var diyo bide hamileyimbiliyosun ben ne gerekirse hallederim gerekirse iki iş yaparım merak etme evide ayarlarım eşyalarıda dio sen üzülme bebeğimizde üzülmesin arada daha çok yoruluyosun dio ne diyeyim ki allah bin kere razı olsun...onun için çektiğim herşeye değer die düşünüyodum zaten şimdi daha çok dua ediyorum ona allah ondan razı olsun onun için çekilen herşeye değer...
Bende üniversitedeyken ögrenim kredisi falan almamıştım idare etmiştim hep. Ama eşim paşazade almadıgı kredi kalmamış. Ama napsın ailesi destek olmamış hiç paran varmı diye sormazlarmış saolsunlar eşimde almış ögrenim katkı kredilerini bide onları ödemiştik yeni evliyken.
canım çok geçmiş olsun öncelikle
ailene bakman yanlarında olman tabi ki güzel olur ama işten ayrılırsan şimdi sağlık güvencne olmayacak eğer eşin de işten çıkartılırsa (Allah korusun ama ihtimal var gibi anladım ben) doğum ve kontroller sıkıntı olur eğer biraz daha dişini sıkar doğum zamanı çıkarsan işten en azından 3 ay daha sağlık devam eder sonuçta doğumdan sonra da çocuğunun kontrolleri olacak sıklıkla ya da hatta onların seni çıkartmalarını bekle işsizlik parası da alırsın en azından bir süre b,r de bunları hesapla derim ben benim bir arkadaşım hamileyken işte çıkarılmak istendi o da işverenini tehdit etti kötü niyetten mahkemeye veririm diye adamlar sigortasını doğum zamanı sağlık giderlerini karşılayacak kadar devam ettirdi ve işten çıkartılmış olarak gösterdiler ki işsizlik parası alsın
canim bak kendi agzinla diyorsun.. gercekler ne yazikki aci.. senin nisanlini her kosulda
sevmen cok taktir birsey ama bence acelete etmemek herzaman icin iyidir..
biraz zamana alabilirsiniz.. iki gönül bir olunca samanlik seyran lafina hic mi hic inanmiyorum
para olmadiginda ciftler birbirini yiyor..dügün ne zaman peki?
mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...
Ah ah biz de borç iiçindeydik.Ama her gördüğümüzü falan aldığımız için değil.Eşimin ailesi düğünü balayını halıyı perdeyi mobilya borçlarını gelinliği kına gecesini bize yıktılar şimdi eşim nefret ediyor onlardan
biezik paramızzı düğünden önce borç istediler düğün zamanı yapcaz diye aa yapmadıar bende restimi çektim ya bilezikler yapılcak yada düğün ertelenir dedim görümcemden almışlar ödünç onuda vermemişler öyle insanlar yanii offfffffff aklıma geldikte delleniyorum Allahtan uzaktayızda az görüşüyoruz
peki ailesi gelip sizde uzun süreli kalıyor mu ben en çok ondan korkuyorum. çünkü nişanlımın ailesi o yapıda.bedava olsun da oğlumun evi deyecekler. kayın pederim ben 31 yaşıma kadar eve bir ekmek bile almadım diye övününce anladım. hem borç içinde bıraktılar birde gelip yerleşecekler... kayın validem de bebek olsun geliiriz diyor. ne güzel hayat demi.....
nefret ediyorum ya bedavaci insanlardan,canim sen her fırsat da laf sok kayınvalidene bak senden nasil uzak duracak bunun yolu bu sürekli laf dokundur ben hiç evimde yatılı misafir sevmem falan de laf arası senden yüz bulmazlarsa çöreklenmezler, simdiden çektirdikleri sıkıntıya bak birde size gelirlerse herseye maydanoz olurlar seni iyice sinir etmelerine izin verme hem doğumda kızın aile gelir kalır erkeğin değil
neden hiç biz bayanların aileleri probelm olmuyor da erkeklerin anneleri babaları problem... bence oğlan evlet ya evlenip yeni bir aile kuracağını düşünmüyor da hala bize karşı sorumluluğu var diyorlar sanırım. 11 haziran da düğünüm ama şimdiden tükendik. ailesi gösterişten başka bişey düşünmüyrlar 12 bin kredi çketik 500 olması lazım taksitlerin bakalım ne yiyip ne içcez. nefret ediyorum bencil insanlardan. gösteriş meraklılarından. kpss çalışıyorum şimdi atanmazsam durum zor atanrsam ailesi yanaşacak zor. zor...
arkadaşlar kriz geçirmek üzereyim nişanlım aradı kayın validem hastaneymiş tahlile gitmiş, bayılmış falan da... şimdi duygu sömürüsü zamanı... hiç inanmıyorum güvenmiyorum da hasta falan olduna maşallah hiçbir gezmesizden de kalmaz hastaymışşş...şimdi gitmek zorunda kaldım şimdi bana trip atıyor ne hakkı varsa nişanlımın offff ya ben ne yapıcam bu aileyleeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?