Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

içimi rahatlattnz valla zaten çok fazla lüks istemiyorum ama yine de içime sinsin istiyorum... siz de kısa zamanda toparlamşsınız kendinizi maşallah valla...

ev kuranın Allah yardımcısı oluuuuuuuuuuuuuur inşallah...siz de tez zamanda kavuşursunuz
ven

aminnn insallah ALLAH tüm sevenleri kavustursun ev kurmak zor içine gırmek zor ama o evı yuva yapmak daha zor o yuzden sabırlı olmakta fayda var hıc bısey ıcın acele etmeye degmez..

kaynanan bütün altınlarını alsa ve üstüne siz çift maaşlısınız bize para verin dese yargılamaz mısın? :26:

nasıl yanı yaaa sen ogretmensin dıye senden beklentısı olacak oylemı?? nasıl bır zıhnıyet bu yaa ayrıca sen neden altınlarını almasına ızın verdın ne hakla alabılır ki ??

içimi rahatlattnz valla zaten çok fazla lüks istemiyorum ama yine de içime sinsin istiyorum... siz de kısa zamanda toparlamşsınız kendinizi maşallah valla...

Üstelik eşim özelde sağlık memuru ve benden çok daha az maaş alıyor. evimiz de kira. konyadayız da büyükşehir yani. Ama şükür çok önemli. biz sürekli halimize şükrediyoruz. israf etmiyoruz. saçma sapan şeylere masraftan kaçınıyoruz. temel ihtiyaçlarımızdan kaçınmıyoruz. 1 hafta sonra da tatile gideceğiz inşallah o tarz şeyleri de ihmal etmiyoruz. ama bütçemize uygun ve güzelini araştırıyoruz. zekatımızı veriyoruz. o da önemli kızlar malınızın zekatını vermeyi sakın ihmal etmeyin. çünkü zekat ekstra birşey değil size ait bir borçtur.

nasıl yanı yaaa sen ogretmensin dıye senden beklentısı olacak oylemı?? nasıl bır zıhnıyet bu yaa ayrıca sen neden altınlarını almasına ızın verdın ne hakla alabılır ki ??

bi sakin ol canım benim altınımı falan almadı kimse beklentiye de girmedi.
fakat bu topiği detaylıca okursanız bunu her üç kaynanadan birinin yaptığını açıkça görürsünüz

öyle bi durumda tabiki...o art niyete girer...

topikte genel olarak bahsedilen bu durum ama işte
tek kuruş yardım etmeyip altınları almak bir de üstüne para istemek.
ee haklı olarak yargılanıyorlar, kimse maddi açıdan kötü durumda olan aileleri bana şunu almadı bunu takmadı diye eleştirmiyor zaten :)

bi sakin ol canım benim altınımı falan almadı kimse beklentiye de girmedi.
fakat bu topiği detaylıca okursanız bunu her üç kaynanadan birinin yaptığını açıkça görürsünüz

öyle bi durumda tabiki...o art niyete girer...

topikte genel olarak bahsedilen bu durum ama işte
tek kuruş yardım etmeyip altınları almak bir de üstüne para istemek.
ee haklı olarak yargılanıyorlar, kimse maddi açıdan kötü durumda olan aileleri bana şunu almadı bunu takmadı diye eleştirmiyor zaten :)

Kayınvalidemler düğün düğün diye ısrar ettiler.Ben gerek yok nikahtan sonra aramızda eğlence yaparız dedim olmaz bizim bir sürü çevremiz var dediler.Şimdi nişanlıma kredi çektirdiler düğünü yapmak için.Üstelik o kadar uyanıklarki düğüne bir ay kala para biriktiremedik hala sen kredi çek dediler.Kendi gelinliğime kadar kendim aldım.Kaç gündür çok siniriliyim çok.Biz ödeyeceğiz kredisini onlar düğünü biz yaptık diyecek .Üstelik onlar farklı şehirde olduğu için annemlerde burada salon tuttular madem siz büyük düğün yapıyorsunuz bizde yapalım diye Ben onlara kredi olayını söyleyemedim ama ne yapacağım biliyor musunuz?Gelin odasına anneler ve babalarla takıları saymak için geldiklerinde istanbuldaki düğünün parasını takıların içinden vereceğim bizimkiler asla ama asla kabul etmeyecek biliyorum.'' Buradaki düğün için kredi çektik onu ödeyeceğiz sizede bu şekilde yardım etmek istiyorum'' diyeceğim ki yine kabul etmeyecekler biliyorum annem ve babam çok gururludur onlara insanlığın ne demek olduğunu gösterecekler...

borç hiç bi zaman bitmiyo ki bizim evlendiğimiz 2 seneyi geçti bi borç bitiyo oh rahata erdik diyoruz sonra hadi başka şeyler çıkıyo taksit öde dur valla çok aşırı bi harcamamız da olmuyo ama ay sonunu zor getiriyoruz ne yazıkkii

kızlar merhaba bu başlığı çok yeni keşfettim ve yaklaşık 50 sayfasını okudum diyebilirim bir günde Allah herkesin yardımcısı olsun
bizimde bu pazar günü tanışma merasimi oldu ufaktan başlıcak artık söz-nişan ..vs ben öğretmenim daha yeni atandım kısmetse eylülde başlıyorum işe..erkek arkadaşımda öğretmen ama atanamadı polisliği kazandı kasımda başlıcak mayısta polis olcak ..henüz çok fazla maddi bişeyler konuşulmadı ama ailelere fazla yük olmayacağız onu biliyorum .mezun olalı yıllar oldu ama daha yeni toplayabildik iş güç meselelerini.benim öğrenim kredi borcum falan yok ama erkek arkadaşımın kredi borcu var devlete ödenecek.kayınpeder adayım fazla bişey yapmayacak gibi görünüyor daha ciddi bi şekilde konuşulmadı .bide diğer oğullarını evlendirecekler benim için büyük tecrübe olcak o izlicem bakalım neler yapacaklar onlara.yalnız bildiğim tek bişey var taviz tavizi getirir.ben borç öderim hiçte gocunmam ama kayınvalidemle kayınpederimin yapmadıkları düğüne ve eşyalara kendi yapmışlar gibi müdahale etmelerine izin vermem.şuan ufukta olumsuz görünen bi durum yok zaten ben onları tanıyodum onlarda benim ailemle tanıştı çokta iyi anlaştılar ama ne olur ne olmaz eşşeğini sağlam kazığa bağla demiş atalarımız :44:

çok zor işler bunlar ya dünyanın sorumluğulu ve yükü ..sevdiğin aşık olduğun kişiyle araya para gibi lanet bi sorun girmesi
Allahım herkesin yardımcısı olsun inşallah

ciddi ilişkim var
korkuyorum
hiçbişeyim yok
nerden nasıl başlıcam dıye kara kara dusunuyorum

bal 10 benimle aynı şeyleri yaşamışsın cnm ya. eşinin ailesinin yaptığı düğünden dönüşte neler hissettin çok merak ettim. ben kendimi aptal yerine koyulmuş gibi hissettim. resmen benim sırtımdan ceplerini doldurdular.

ciddi ilişkim var
korkuyorum
hiçbişeyim yok
nerden nasıl başlıcam dıye kara kara dusunuyorum

Arkadaşım gözün korkması. Benimde hiç bir şeyim yoktu. Sonra eşimle kendimize bir liste yaptık (evlenmeden 1 buçuk sene önce) önce beyaz eşyaları aldık onları o ödedi. Evkur-İstanbul AVM gibi mağazalardan hem indirim yapıyorlar hem depolama imkanları var. Ayda 600 TL ödeyerek 4 ayda bitirdi. Bu sırada bende mutfak eşyalarını taksitlendirerek aldım.Sonra büyük parçalara geçtik Yatak odası ve oturma grubunu aldık ayda 500 tl ödedik.250 - 250 olarak. Sonrada TV ünitesi ve Yemek Takımını aldık. Yine aynı şekilde. Küçük bazı parçaları hediye olarak dağıt yakın çevrene. Daha vaktin varsa da Esse-Boyner vs. indirime giriyor yılda 2 kez onları değerlendir derim. Şimdi evliyim ama normal düzeyde borçlarımız var.

canım,
biz ailelerimizden yardım almadan evlendik yatacak yatağımız bile yoktu:)))))))))) daha neler sayarım sana. çok şükür artık var. ama halen borçluyuz. borç yiğidin kamçısıdır. çok şükür kendi ayaklarımızın üzerinde kimseden yardım almadan durabiliyoruz. evimiz ve arabamız ikide çoçuğumuz var maşallah, daha ne olsun allah olmayana da versin. borçum olmayınca zaten kendimi kötü hissediyorum. :)

Canım bizde aynı sen gibi olduk.Kredi çektik adı onlar düğün yaptı oldu.

Geçen gün altınlarımı takamamıştım. Kaynanam:

Altınlarını neden takmadın millet altın takmadı der demesin mi :)))) Altınları bile krediyle aldı eşim kadın kendi sahip çıkıo bende dedim ki çok borcumuz var altınları sattık:))) Halbuki satmadıkD: Şuan 1 aylık evliyiz ve benm kendi babam yardım etti.Ama ağızlarının paylarını verecem bu eve paşa paşa gelemeyecekler ye iç yat yapıyorlar kayınpederim hayatında çalışmamış bağkurdan emekliliği geldi.Çiftçi bağkuru. Neyse bende çok doluyum bu yazım uzarda gider...Bende hiçbirşeyi içime atamıyorum sinirlendim şuan aklıma geldikçeee oooff offff

aman o borçlar zaten belimizi büken.2 sene oldu hala öde öde bitmedi ne borçmuş.
kaçarak evlendim ondan hep kocamla iki kişi yaptık herşeyimizi.
14 milyar ödedik.bi sene çalıştım baktım zor geldi çıktım.bi kocamın eline bakıyoruz şimdi.
sağolsun her borca yetişiyo oda.bide çocuk istiyoruz bakalım rızkıyla gelsin inşallah.
aman yeni evlenecekler herşeyin ucuzuna baksın çok zor valla hem geçim derdi hem borç.
Allahım yardımcınız olsun kızlar.

yeni evlenenlere allah yardım etsin herşey çok pahalı ,benim evlendiğimde istikbal falan bana pahalı gelirmiydi bilmem ama şimdi bakıyorum en güzeli takım 5 bin falan sanırım ,biz 1 yılda bitirdik borçları hepsi kredi kartından çekildiği için her ay paso ödeniyordu .bu arada borç ödemek hoşuna gidiyor eşimin gerçekten öyle .satın aldığımız evin parasını ödüyoruz ,başka şehirdeyiz kirada oturuyoruz,araba alırız sıfır aldık ,arada eksilere giriyoruz diye krediler çektik ,yani anlıcanız borçla pişip ev,bark sahibi oluyoruz ,çok şükür kılkanaat geçiniyoruz ,geçen de devrimülk aldık 10bin tl peşin para ile .kredi çektik .şimdi 1 sene kılakıl gidicez ondan sonra artıya geçiçez ,resmen borç ödemekten keyif alıyor gibi ,babadan atadan birşey olmayınca borçlana borçlana yatırıyoruz bir yerlere.allah ödeme kolaylığı versin .
borç falan hep bitiyor ,işte benim içime sinmeyen şu çekilen kredilerin faizleri ,geçen konuştuk artık faiz olan şeylerden uzak dur dedim .bir daha asla birşey almak için kredi çekmek yok dedim .hatta kredi kartlarını tek tek kapatalım dedim tamam dedi .bende artık cebimdekini harcamak istiyorum .ödemesi yarına birgüne kalmasın istiyorum .faiz hiç sevmiyorum.

ama ayyıldız sizin karne düzgünmüş yine yatırım yapıyonuz.bırak ödüyoki alıyo adam karışma alsın boşver.
dışarda yese içse dahamı iyi.keşke benimkide öyle olsa.tam tersi müsrüf adam.napsan düzeltemezsin.
kaynanamın evi var eski ama diyorum oraya tadilat yapıp geçsek kira vermesek yok iyi böyle diyo.
ay bi hırs olsun bi azim olsun yok bişey adamda.
neyse şimdi şimdi dank ediyo 2 senede borç azaldı biraz gibi diyo tokiden alalım iyi ama oda bize çıkmazki.şans işi hep ya.

Aaaah ah!! Geleneğe göreneğe o kadar kilitlenmiş bir toplumuz ki kendimize ne kötülük ettiğimizi hiç göremiyoruz. Ne vardı düğün salonuna, çalgıya vurguya para dökecek. Biz evlenirken çok savaş verdik sınırlarımızı aşmayalım diye. Çok şükür eşimin birikmişi vardı az miktar. Onunla hem evimizi dizdik, hem nikahımızı yaptık. Oldu da bitti maşallah. Nikahsa nikah işte. Eşimin annesi ve kardeşleri hep nişan olsun, düğün dernek olsun, kına olsun, bohça yapalım, elbise diktirelim diye baskı yaptılar. Kulaklarımızı tıkadık; biz hayata borçlu başlamak istemiyoruz bu gösteriş arzusu niye dedik. Ne nişan yaptım, ne kına, ne de düğün.. Kuafeöre de bir başıma gittim, banane kuzenlerin saçından başından, ben de onların düğünlerinde onlarla gitmem olur biter. Milletçe bayılıyoruz birbirimizin sırtına en zor zamanda binmeye. Onlara dökeceğimiz parayla şirin mi şirin bir ew düzdük, gelen üç beş altınla da avrupa da 15 gün balayı yaptık.. Hiç de pişman değiliz. Ama eşim sağolsun bu süreçte hep annesine kızdı, bu bizim hayatımız, bizim kararımız dedi. 1 saat içinde evlendik, gelin arabası bile süslettirmedim. Tek lüksümüz gelinliğimiz ve damatlığımızdı. Eşim hep der; padişah soyundan mıyız ki şanımız yürüsün, elalemi mest edecem diye düğün salonlarına, yemeklere, gelin arabalarına para dökmedim aklımla bin yaşayım diye...
Şimdi bakıyorum da çevremdeki bütün çiftler aynı dertten muzadarip. Toplum baskısı o kadar kötü sonuçlar doğuruyor ki.. Eminin kaynanan da vaktiyle kız tarafına mahcup olmayalım diye bu kadar gösterişe girdi ama noldu, olan size oldu. Size nasıl bir kötülük etmiş farkında mı acaba??

Ama herşey Allah'tan canım, zamanı geri almak mümkün değil o yüzden birlik olup birbirinize omuz çıkın. Ölümden başka herşeyin çaresi var, bahsettiğin meblağ üstesinden gelinmeyecek bir meblağ değil. Sadece biraz daha zaman gerek. Ama sen kendini koy verirsen hiçbişey çözülmez. Çok ama çok mutlu olacağınız zamanlar da gelecektir mutlaka, bekle ve gör.. Sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…