Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

şaka yapıyorsunuz galiba :)

neredeyse 1 haftadır topikte yazılan her şeyi okudum.
şimdi sonuna geldim.
okurken o kadar çok üzüldüm, o kadar kendimden şeyler gördüm ve içim acıdı ki anlatamam.

benim eşimin annesi ve babası ayrı ikisiylede ilişkisi pek iyi değil.
amcası ve yengesi anne baba gibi emek vermişler 15 yıldır birlikte yaşıyorlar. istemeye geldikleri gün herşeyi yapacağız diye atıp tuttular.
ailemi inandırdılar ama ben hep tedirgindim. söz oldu bayram bohçasını eşim yaptı yengesi uyduruktan kirli naftalinli şeyler getirmişti. neyse dedim. sonra bir gün geldiler bizimkiler nişanı konuşacaklar galiba dedi. adamlardan çıt yok babam açtı konuyu geçen yıl kasım kurban bayramıydı o zaman olsun dedi. yok dedi amcası beklediğim bir ödeme var aralık olsun. babamda o zaman sömestr olsun kardeşim şehirdışında rahat gelsin dedi.
tarih kararşaltırıldı. ama kimse hazırlık için ne arıyor ne soruyor. eşimle o zaman bohça alışverişine çıktık yengesi gelmeye bile tenezzül etmedi zaten aldıklarımızı getirdiğinde de görgüsüzlüğünü yaptı.
nişan takıları için eşime yardım edeceklerdi. çünkü eşimin birikmiş parası ile amcası araba aldı sözden sonra geri verecekti sözde. ama 2 gün var nişana ortada bişey yok borç harç bulduk aldık takıları. yengesi o zaman 2 bileziğini vermiş ama borç düğünden sonra hemen geri yapılacak.
birşey demedim aileme nasıl derimki hiç gönül rızası yoktu ailemin.
nişan günü de takıları kendi almış gibi anons yaptırmak istediler engel oldum. sonra yengesi evde ağlayınca eşimle biz kötü olduk. aradım kadını içimde kalan herşeyi kustum.
o günden sonrada hiç tel açmadım.
nişandan önce beyaz eşyaları aldık. salonu tuttuk ama amca beyin borçları hiç bitmedi hep eşim ödedi. kiralarına kadar ödedi.
düğüne kadar birçok borç bitmişti ama ortada bize ait birşey yoktu. ailem yatak odası, bulaşık mak. ankastre seti, halı, perde ve diğer tüm çeyizlerimi eksiksiz yaptı. ev tuttuk bütün tadilatı babam kendi yaptı bizden kuruş almadı. ama onlar ne aradı ne sordu. kınayı bile yapmak istemediler babam verdi tüm masrafı. elbisemi falan nişanlım aldı ama zaten bir sürü borç var diye ailem yüklenmedi. tv ve küçük odaya kanepeyi ev hediyesi aldı ailem.
koltuk ve yemek odasıyla, buzdolabı, çamaşır mak kaldı. onları da hep taksit aldık.
bunlar birşey değil ikimiz çalışır öderiz dedim öyle de yapıyoruz. biriktirdiği parayı insanlar yedi tüketti neticede saf olmasaymış eşimin hatası.
düğün için seti ve bilezikleri amcası haziranda emekli olunca alcaktı. yine inanmadım ve eşimede dedim inanma biz bakalım başımızın çaresine. yok alcak dedi. düğüne 1 hafta var ortada bişey yok. kınadan önceki gün eşim aradı kuyumcuya gittik amcasının tanıdığı. l,ks bir semtin en pahalı kuyumcusu. 2 bilezik 1 set biz alıcaz amcası düğünden sonra ödeyecekmiş. ödemez bize kalır gidelim ucuz bir yerden alalım yok dedi. aldık 8000tl gibi birşey tuttu.
neyse düğün oldu balayındayız amcası 2de bir arıyor el öpmeye gelin el öpmeye gelin.
dedim bunun derdi başka o borç bize kalacak.
nitekim öyle oldu. gittiğimizde ben emekli olup işten ayrıldım çok masraf yaptım bana biraz yardım et ortak ödeyelim demiş, sonra temmuz başı ödeme zamanı gelince oğlum kuyumcu para bekliyor takılardan ödeyecektiniz ya demiş. resmen kan beynime sıçradı. eşimle birbirimize girdik. gittim kasadan o gün takılan bilezikleri getirdim.
geri verdim. setin parasını da kendi kredi kartıma taksit yaptırdık. onlar yüzünden olan borçları ödemek için birsürü altın bozdum ve şu ana altın tavan yaptı ona mı üzüleyim buna mı bilmiyorum. düğünde taktıkları eşime 200, bana 200 tl.
3.000 tl vermiş sadece eşime düğnden önce. ondan 350 tl kuaföre verildi geri kalanı kendi ailesinin yeme içme düğüne kınaya gelme gitme masrafına gitti. hiç doğru dürüst birşey çevreleri de takmadı. salon parasına kadar üzerimizden ödedik.
o kadar öfkeli ve sinirliyim ki o insanlara anlatamam.
ve sonradan öğrendimki düğün öncesi emekli olduğunda 25bin tl para almış. bir de arabasını değiştirmiş.
madem benim eşim size yıllarca kazandığı her kuruşu harcadı bari kuyumcunun borcunu ödeseydiniz ya da kendiniz eşime olan borcunuzu ödeseydiniz.

walla bize gelmek istiyorlar eşimi yengesi her hafta arıyor ama hiç davet ettirmiyorum, beni zaten hiç aramadılar adam yerine koyup değer vermediler.
şimdi evime geldiklerinde ya da bayramda biz gittiğimizde nasıl davranacağım hiç bilmiyorum. zaten sinirimi öfkemi yüzümden belli ederim saklayamam.

Allaha şükür ikimizde çalışıyoruz ödeyebiliyoruz ama o kadar koyuyorki. insanların saçma sapan hareketleri yüzünden gereksiz borçlarını ödüyoruz. hep diyorumki Allah ileride bir gün onları bana muhtaç etmesin. bir bardak sudur vermem. çok öfkeliyim çooook

amma da uzun yazmışım kızlar kusura bakmayın. bunları çevremde hiçkimseye anlatamam ona verin

bu borçların yine size kalacagını tahmin etmişsiniz zamanında.
keşke fazla masrafa kaçmasaydınız.
yemek odası değilde sadce tv koltuk beyaz esya alsaydınız.
8,000 tllık bılezık degılde keşke 1-2 bilezık yadasadece gerdanlık aldırsaydınız.
bu borçlar olmamış olurdu.
yerinizde olsam evıme davet etmem bende gitmem..

kuyumcuya girdiğim an herşeyin bize kalacağını biliyordum, eşime de söyledim. ama yok amca bey ödeyecekmiş. bir de eşim o an çaresizdi belki düğüne kalmış 2 gün. en lüks kuyumcuya gönderdi bizi sözde arkadaşı indirim yaptı. ya set o kadar pahalıydı ki zaten yine en ucuzunu aldım.

mobilyalarımın ya da diğer düğünle ilgili borçlardan dolayı bir sıknıtımız yok. onlar yardım etmeyecek diye eksiklerle evlenmeyi hiç düşünmedik. ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kere olacak içimizde kalmasın dedik. ikimizde Allaha şükür çalışıyoruz kazanıyoruz öderiz diye düşündük. Ödüyoruz da ama dedim ya insanların bu davranışları, tavırları beni deli ediyor. heleki çeyrek altının 165 tl olduğu şu saatlerde iyice kan beynime sıçrıyor ya.
yok yok Allah düşürmesin onları benim elime.

açık konuşmak gerekirse bana kalsa ne giderim ne de evime alırım içim kabul etmez zaten onlarla aynı ortamda olmayı. Gram hakkım varsa da helal bile etmiyorum.
gitmezsem eşim üzülecek onu düşünüyorum. bir de eşim oraya yalnız giderse bana karşı dolduruşa getirmelerinden korkuyorum. yenge tuhaf bir insan çünkü. kadınla ilgili ne zaman konu açılsa ben/biz haklı bile olsak evimizde husursuzluk oluyor.

arkadaslar bizimde hiksyemiz sizinkinden pek de farksız değil. düğün yaptık eşyaları aldık.yaklasık 5 bin falan borcumuz vardı. cok cok cok zor gunler atlatarak odedık. ama gelınde bıze sorun. bu devırde ınanın aıleden destek almadan, yenı evlıysenız hele borc odemek cok zor.. cok cok zor.. allah yardımcımız olsun.

benzer bır konuya daha yazmıstım ama burayada yazmak istedım aynılarını
bızde kendı çabalarımızla evlendık ben 17 eşim 22 yasındaydı benım annem yok eşimin babası yoktu
aıleler destek yerıne köstek zaten...
o zamanlar benım bır işim yoktu
eşımınde kazandıgı asgarı ucrettı
dugun yaptık ama ınan gelınlıgım bıle emanettı.butun masrafları gelen takılarla kendımız karsıladık.
kayınvaldmle oturmayı kabul etmedım.1 oda 1salon bır tuttuk taksıtle sadece oturma grubu ve yatak odası takımı aldık.eşimn tv-süpürge vs vardı esyaları evlenmeden önce aldıgı bnmde beyaz esyalarım vardı ınan ılk bır ay 1 yastık 1 battanıyemz vardı çeyızım yoktu annem olmadıgı için 1 tenceremız vardı yemegn yanına pılav yapacak olsam once yemegı sonra pılavı piişiriyordum....oglumz oldu yerı geldı ona mama alamayack duruma geldık çok sukur kımsedende destek almadan ustesınden geldık oglum bıraz buyuynce bende çalışmaya basladım şimdi kendı ısım ve ıyı bır gelırım var eşiminde çok şükür gayet ıyı bır gelırı var
guzel bır evım(hala kıradayz:))en son model esyalarımızda var marka kıyafetlerımizde arabamzdada allahıma bınlerce kez sukur herşeym var(amacaım gösterıs deıl ınsan ısterse herseye sahıp olabılır)en önemlısı hergun karnımız doyuyr :)
oğluma o zmnlar mamayı zor alırken sımdı istedıgı herseyı alabılıyorm...
herkes dogustan sanslı olmuyor kendı basımızada herseyı basarabılırz...şimdi herkes dıyor helal olsun sıze dıye...ve herkesede mesafelıyım artık zor gunumde aydası olmayanın ıyı gunumde hakkı olmadıgını düşünüyrm:)kımseye ne kırgın ne de kızgınım ıyıkı boyle olmuş şimdi sahıp oldugum hersey çok daha değerlı bnm için çok daha güçlüyüm...dünya malı gercekten degersız hanı bır sarkıda dıo ya ''yıkılabılır saltanatlar olsun yenıden yaparız bızde bu sevda surdukçe ölsekte yanyanayız''allah saglık huzur versın geriisi boş..

şu paranın gözü kör olsun, hep mi mutluluğa gölge düşürür bu borçlar? benim de kredi borcum var 2 sene, benimki evlenelim derse ne yapcam hiç bilmiyorum

maşallah imrendim valla.Sabrın sonu selamet diye boşa dememişler işte darısı tüm sıkıntı çekenlerin başına inşallah

AYNI ŞEYİN BENZERİ BENDE YAŞADIM FELAKET BİR DURUM. Zaten bu zamanda erkek çocuk doğurmak lazım aileler o kadar rahatki

Koltukla, perdeyle, halıyla gelmez mutluluk kızlar. Bi aile dostumuz vardı. karı-koca çok severlerdi birbirilerini. Anaları babaları razı olmamış, tutuşmuşlar el ele gitmişler nikah dairesine evlenmişler... Evlendik diyordu adam, ev tuttuk. Evde bir tek yatak var, bir sandalye, bir de gitar :) ne masa, ne koltuk, ne dolap... Ama öyle mutluyduk öyle huzurluyduk ki diyor.. Akşam olsa da sarılsak uyusak diye koşa koşa gelirdik eve. Umrumuzda da değildi koltuksuzluk....

Zamanla çalışmışlar kazanmışlar. Evlatlarını büyütmüşler. Birkaç ay önce kadıncağız kanserden vefat etti.. Daha hayatın ne anlamı var ki o adam için? canını cananını yitirmiş... Ama birlikte geçirdikleri en güzel yılları da sevgiyle, ferahlıkla geçirmişler. Önemli olan bir arada olmak, bu ömrü birlikte güzel değerlendirmek. Bırakın artık şu "bir kere oluyor, olmuşken en iyisi olsun" mantığını.. Bu sizin isteğiniz değil aslında, toplumun size dayattığı evlilik modeli.. Perdeyle tülle, kaliteli takıyla tokayla, mobilyayla "yuva" kurulmaz, anca "ev" dizilir.. Borç dağlarının altında ezilmek, açıkça görülüyor ki kimsede huzur bırakmıyor. Çok gösterişçi, materyalist bir toplumumuz var ve içimize işlemiş bu bizim. En başta en güzeli olmasa nolur, didin tırnak yaparsınız birarada olduktan sonra...

Şekerler,
Biz düğün yapmadık çünkü ben istemedim ..Baktım ki anne babası hiçbirşeye el atmayacak ozaman dedim bende onlara bu havayı attırmıycam.nikahımızı yaptık akşamda biyerde belirlediğimiz 90 kişiyle eğlendik herkes 40Tl ödedi bizde herkesin 30 Tl sini ödedik olduda bitti...Sonra Libyaya gittik malum olaylar olunca hoooppp evsiz barksız işsiz evli bir çift =)
eğer o gösterişe girseydim öyle kalıverecekktik,anne baba havasını atacaktı el bile sürmedikleri halde oğlumuzun düğünü diye etrafa herzamanki gibi bizde öyle libyalardan döndüğümüzde ele güne muhtaç olacaktık(ki düğün yapın diyen -o da ele güne gösterişini yapsın diye-kayınvalideme ben yarın öbürgün başımıza ne gelir belli değil Lİbyalarda ondan yapmıycaz dedim ki geldide )gelin görün ki evlerine bile sığamadık 1 ay ev şu bu ararken.
ama biz kredimizi çektik altın şu bu sattık ee bide köşede az birikmişimiz vardı,birazda borç derken(düğün şu bu kasmayınca birikim olabildi) aldık bir ev...Eşimin sülalesi çok tatlıdır benimkilerdende anne baba hepsi saolsun eşya şu bu bir türlü herkes bişeyimizi aldı tabi eşimin anne babası dışında onlar yazlık ev arabası olan rahat rahat harcayan ama çocuklara gelince dilencilik yapan insanlar...Allaha şükür şimdi,sadece babama ve eşimin bir akrabasına bir mebla borcumuz var birde kredi 5 yıllık...Öyle geçinip gidiyoruz gayette güzel,geziyoruzda ama tutumlu davranıyoruz tabi...
Allah sıkıntısı olana yardım etsin,ne zaman alışveriş yapsak dolabı doldursak Allaha şükür olsun en kötü günümüz böyle olsun diyorum hep..Allah yeni evlenmişe yardım edermiş..Hepimize yardım etsin inşallah

: - canımm inanki bu zor günlerin iyi günüde vardır.. Çünkü herkez çekiyor bunları inan hemen koyverme biraz kadın olaraka dahada ne yapabilirm de ağlama ağla ama beli etme.. eşin inanki bu durumdan zaten çokk memlun değildir.. seni herkezden daha iyi yaşatmaka ister ama 1 sene bilemedin 2 sene çorba makarna yersiniz.. borçlarınıızı bitiririsiniz inşallah ozman yavaş yavaş herşey yoluna girer.. İNŞALLAH innki bende bur durumları yaşıyorum. ama inanki herkezden daha güçlüyüm diyorum kendime.. Sende öyle de. deki eşin için kendin için ayakkata Dur innki sonra herşye çooookk iyi olucak :)

okurken hep o günlere döndüm bendeee
aynı şeyler başımdan geçti geçtiiii

hala daha o borçlerın sıkıntısını yaşamıyor değilim
4 yıllık evliyim 2.5 yaşında bir oğlum 1 yaşında kızım var
eşim şükür çalışıyor
gecen yıl kalan altınlarla araba aldık 8milyar kredi çektik
şükür şubatta kredi bitecek satıp ev almayı düşünüyoruz
araba ise 24 milyar ancak eder
babamdan isteyip ev almak düşüncem
çünkü başka türlü ev alamam çocuklarımda var masraflarımda
kimseden peş kuruş görmedim sıkıntıları bile yetiyordu bana
ev almak istememin sebebi ise çocuklarıma bişeyler bırakabilmek
ben çektim yavruların çekmesin......

Bizimde eşimin ailesi masraflara karışmadılar, emeklilermiş kendilerine zor yetiriyorlarmış mış:), ne yapalım evlenip eşyaları taksit taksit aldık bizde
söylüyceğim şu ki, haciz gelsede yılmayın bırak giden gitsin, hiç borçsuz kalıp bütçenize göre tekrar alırsınız.. üstelik 1yılda eşyaları yeniledim dersin şeker, canını sıkma, eviliğinide sarsma eşya için..

kızlar bir kaç sayfa okudum, resmen daral geldi, psikolojim bozuldu Rabbim darda bunda olan herkese yardım etsin inşallah. Ben nişanlıma ve ailesine çok kızıyordum. Ailesi varlık içinde yokluk yaşıyor bizede yaşatıyor.. nişanlımada karşılarında duramıyor diye kızıyordum. Oysaki işin aslı karşılarında durduğu için ailesi buna tavır almış. nerdeyse bir aydır babası telefonlarına çıkmıyor ve konuşmuyormuş. sebeb, yıllardır babasının aptallığı yüzünden nişanlım nerdeyse bir ev parası babasının borçlarını ödemiş. babasına "banada sen destek ol" demesi bunların nişanlıma tavır almasına yol açmış. Nişanlım çok üzülüyor. Geceleri sabaha kadar ağlıyorum diyor.. Çok hızlı zayıflıyor

Evinize gelirken bile yüzüm yok diyor.. ne yaptım, ne yapabildim sana diyor.. bende çok üzülüyorum. ne olacak bilmiyorum. Bildiğim tek şey evlendiğimizde her iş bitince illaki gelecekler "oğlumuzun evi" diye, ozaman hoşgeldin, gülele olarak suratlarına kapıyı yiyecekler.. çok öfkeliyim çok, yapmaman ayrı mesele ama evladına neden tavır alıyorsun. kayınpederin gücü anca oğluna yetiyor. kayınpederin kardeşleri bunun hakkı olan paraları almış, almaya devam ediyormuş. hepsi 3-4 ev - araba sahibi olmuş. kayınpeder, kardeşlerinin karşısına durup "hakkımı verin" diyemediği için, oğluna tavır almak daha kolayına geliyor.

Allahım yardım etsin inşallah, bizede , ihtiyacı olan herkesede...

aileler iyi ve ya kötü onları seçme lüksümüz yok, çok çeşitli sorunlar olabilir, ancak insan eşini kendisi seçer ve seçtiği kişiye de ölesiye tutunmalıdır, sonuçta pazardan meyve almıyoruz! tavsiyede bulunacak pozisyonda değilim ancak sizler için dilediğim şey birbirinize sıkı sıkı sarılarak zorluklara dayanmanızdır.

Sonuna kadar katılıyorum beğen butonu olmadığı için buraya yazayım dedim. Param varsa alırım bende yaparım güzel bir düğün ama yoksa da sırf elalem ne der diye onca borca girip hem evililiğimiin ilk yıllarını sıkıntı içinde geçirmek istemem hem de bunun sonucunda eşimle aramızdaki aşkı öldürmezdim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…