Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

o kadar etkilenmişim ki haftasonu koşup sevgilimle konuştum. borca giripte en güzel günlerimizi kötü geçirmek istemiyorum. düğün nişan hiçbirşey istemiyorum borcumuz olmasın dedim. sen bunları düşünme bizimkiler yardımcı olacak onlar istiyor düğünü zaten dedi. inş boyumuzu aşan borçlar altına girmeyiz

Bide konuşulduğu halde tersi olanlar var. umarım sen benim düştüğüm duruma düşmezsin, çünkü k.validemler burda olmadıkları için bana ne gerekiyosa alın, düğün bittiğinde hepsini halledicez dediler. Ama düğünden sonra şakaaaa avcunuzu yalayın dediler annem düğün için biraz bekleyelim herkes hazırlığını yapsın çocuklar zorda kalmasın dedi ama erkek tarafı yoook olmazz ille olsun dediler. Meğer bi bildikleri varmış, nası olsa suya sabuna dokunmadılar.

Canı ciğerim sakın sakııın inanma.

Erkek arkadaşın yalan söylüyor demiyorum o garibim de tahmin etmiyordur,daha dün bir arkadaşın konusuna yazdım yaşadıklarımı..

Eşler de bu son dakika golleriyle şok oluyorlar..

Benim eşim de diyordu sıkma canını herşeyi yapacak ailem diye..

Evimizde bi küllükleri bi çay kaşıkları bile yok onlardan gelen..

Sakın inanma,aldanma,kanma.

cidden evlenmekten vazgeçmek, kendi paramı kendim yemek gibi bir fikre kapılmış durumdayım şuan :S çünkü bizde henüz nişan olmadı ben maddi konuları konuştukça ( yatırım yapalım, birikim yapalım) müstakbel kayınvalidem bana kızıyormuş.. hatta oğluna sen istersen vazgeç bu işten demiş.. uzun zamandır düşünüyorum ayrılmayı birde evlenince başka bir şehirde olucam ailemden de uzakta kalıcam güvenimde kalmadı bilmiyorum ne yapıcam kızlar :44:

Son düzenleme:

canım yazdıkların içimi acıttı.bende 7yıllık evliyim her sene,sene sonunda borcumuz biter deyip bilmediğim borçlarla boğuştum.bu sene gerçekten bitecek diyorum.geçen seneden beri bildiğim 27 milyar ödedik ve 3 milyar kaldı.
bende çok acılar çektim.lütfen kendini yıpratma,çünkü acılar çok hasar bırakıyor.ve çok şanslısınki çalışıyorsun azda olsa ayakların yere basıyor.ben çalışamadım bile psikolojik durumlarımdan kendimi mahfettim.mümkün oldukça çevrenle iletişimini bozma ve içine kapanma
çok karamsarmı konuşmalarım bilmiyorum ama bende böyle oldum işte.

açıkcası bende senın gıbı dusunuorum ama ıste onu da ıkna edemıorum. ıstemıorum dugun nısan masrafımız olmasın dıorum o aılesıne guvenıp borcun altına gırmek ıstıyor.
daha evımız bıle yok. aldığımız maaş da ortada. annem de bu şartlarda benı vermek ıstemıyor. çok karışık ya :S:S çok moralım bozuk.

Evlenirken bizde kendi başımıza evlendik. 2 yılı aşkın nişanlı kaldık eşim ozaman işsizdi. Ama ben çalışıyordum biraz para biriktirdik ve kredi çektik. Şimdi çok şükür durumumuz iyi ama bence düze çıkmamızın tek sebebi benim çalışmam. Borçları bitirdik şimdi evde oturuyorum.:93:

Eh ne yapalım madem istiyor,kazığı yiyince gözünün çayırı açılır..

Sen akıllı,mantıklı bir kıza benziyorsun,benim gibi saf değilsin,herşey tam tekmil olsun demiyorsun..

Valla bu zamanda hem genç olup,hem nişanlısı düğün nişan isteyip de mantığını kullanan bir genç kız görmek beni hem şaşırttı hem sevindirdi canım..

Aslında biraz da biz kendimiz ettik,ne olurdu salonda aynalı konsol olmasaydı?

Ne olurdu masanın üzerindekiyle bir örnek masa örtüsü olmasaydı..

Sanki kraliyet ailesi gelicek de onları ağırlycaz..Günlük yemek takımı ayrı,misafir için olanı ayrı..

Yapmayanlar da var tabi ama yapanlar çoğunlukta..

Hayır yani ne olurdu iki çift klozet takımı olmasaydı,tahtımızdan mı düşerdik?

Evliliğimizin en güzel günlerini stresle ve sinir bozukluğuyla geçirdik,borçlar da cabası..

Tabi aileler de insanı sap gibi ortada bırakınca hepimiz kk ya gelip ağlaşıyoruz,ne yapalım?

Kime anlatırsın,kimle dertleşirsin be canım,bizler de burada dertleşiyoruz işte..

Sen akıllı kızsın,yaşatma kendine böyle şeyler..

Okuyan gelin adayları da ibret alsın,olayı abartmasın..Çeyiz hazırlığı falan fragman asıl film evlenince başlayacak

öncelikle teşekkür ederim .. bu devirde biraz da akıllı olmak gerekiyor. aynen dediğin gibi evlendikten sonra film başlıyor. bunları da kimseye anlatamıyorum buraya yazıyorum. akıl veren herkese de teşekkür ediyorum. ben de hem çalışıyorum hem de aöf okuyorum. 2 yıllık mezunum normalde bi de kpss ye çalışıyorum kısmetse. bi yandan da ileri de borcumuz olmasın die şimdiden hem para biriktirmeye çalışıyorum hem de çeyzimi tamamlıyorum aileme yük olmamak için. ama sevgilim de bu yönde bi çaba görmeyince benimde gardım düşüyor
inşallah hayırlısı ile allahın yardımı ile çok borca girmeden halledebiliriz.

19 yıl evliyim bildim bileli borçluyum 30 bin kredi çektin ev kredisi şükür 2 yıl kaldı ben bitecek diye sevinirken eşim yaylada'da ev yapmak istiyormuş ben yokum dedim açıkca bıktım bana kalsa valiz hazırlar türkiye"yi gezerim

Haklısın aslında her şey tam olmayıversin ama onları alırken eşinin ailesinin ödemede sırt çevireceğini bilmiyorsun ki. Bilsen zaten ona göre alırsın ama o anda alın istediğinizi alın ödeyeceğiz diyorlar sonra taksit zamanı yok oluyorlar. Ben ne çekiyorsam eşimin ailesinin alması gerekip almadıklarından çekiyorum. Eşim herşeyini taksitle almak zorunda kaldı. Birikimi yoktu çalıştığını ailesi ve kendisi kullandı. Ekstre hiç harcaması olmadığı için ailesi çoğunu kullandı diyebilirim. En basitinden bizde oturma odasını kız alır diğer mobilyaları erkek alır. Babamlar oturma odamı almış borcunu bana bırakmamışlar onlar her türlü mobilya , perde , tv vb.. diğer her şeyleri almış ve borcunu bana bırakmış durumdalar eee onlar mı almış oluyor ben mi ? Siz söyleyin bakalım ... Allah'ım herkese yardımcı olsun. Aileler de yardım etmeyecek ise baştan söylesin sonradan caymasın...

Yavru kuşum ben onu demiyorum hani kızlar evlenmeden,hatta bir aday bulmadan tuzluğundan tuvalet fırçasına kadar alır ya ben onu diyorum gereksiz şeyler almayın,tek yemek takımı yeter,abartmayın diyorum..

bende 3.5 yıllık evliyim aynen eşimin ailesi hiç elini sürmedi hiç bişeye herşey gitti sonra şükür herşey düzene girdi ama şimdi geçenlerde 8bin kredi çekti ihtiyaçtan şimdi tek bi banka var 230 tl oraya ödüyoruz artık bide ev kirası var bebişlerimin mama bez ihtiyaçları falan derken geçim zorya ama şükür ne borç içinde olanlar varmış

evet borç insanda büyük bi yük ama senin hiçbir ödemen boşa gitmemiş.
bizim ödediğimiz onca para çöpe gitti. ben çok şeyden fedakarlık yaptım ortada hiçbirşey yok ya budahada acı
hamdolsunki 2-3 milyar kaldı.onca borcun üzerine bende tatil yapmak istiyorum kendime gelmek istiyorum
bu ay kısmetse şartları zorlayıp bi tatil yapacaz inşallah

ama artık insanlardan para istemek ağırıma gidio ya...öle bi zamanki herkes yok dio...

evet öyle malesef olanda yok diyo olmayanda canm 5.yılımz içindeyiz ve biz halan bitiremedik dügünden kalan borçları takma kafana bi sınav gelir gecer benm de hiç kimsem yoktu dügünde eşyalarımzı kendimz aldık laf aramzda hala ödüyoz taksit bastan bişilermz olmadı hep evin eksiklerini almakla gecti ve geciyo 5yılımz naparsın sen mutlu olmaya bak Allah büyük evlenene ev kurana yardım eder canm kalbini ferah tut inş:78:

valla bizde borç ödedik baya şükür bitti artık ....düğün demek borç demek tabi bi fabrikatör bulmadıysanız

iyi geceler kızlaar... başlık ilgimi çekti.. 1 seneye falan evlilik düşünüyoruz. evimizi kendimiz düzelim ailelere yük olmayalım diyoruz da acaba çok byük bi sıkıntıya gireriz... kredi çekip alırız birlikte öderiz die düşünüyoruz ama düşündüğümüz gibi olur mu ki dersiniz.. yoksa 1 seneyi biraz daha uzatıp birikim mi yapmak gerekir..tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…