ah be güzelim seni öyle iyi anlıyorum ki..on bes ayı bitirdik evliliğimizde ama inan o onbes ayda ben de bittim..eşim devlet memuru cok bir geliri yok zaten..e ben de ögrencılıkten yenı cıkmısım..esım senelerdır calısmasna ragmen bırıkım yapamamıs acıklaması yok ama ben bılıyorm nereye harcadgını..ınsan aılesne tabıkı destek olcak ama kendnı dusunmelı bıraz gelecegne de yatırım yapmalı..sacıp savurdugu anası babası ama gelgelelm bir gr hakları yok üstümüzde ne de bir emek düğünümz ve evliliğimzde..
kına,çeyizin fazlaıs ve hatta düğünümü hep babacım yaptı..dusun kı kız babası kızının dugununu yapıyor..onlar naptı dersn geldıler el gibi ogullarının dugununuburun kıvrıp sındıremedklernden cenazeye cevırmye calstılar..zaten ayrı dunyalarn ınsanıyrz benı rezıl rusva ettıler aılemı de tabıı..herkes sasrdı sordu hep..hıc haketmdgm tavırlara rezıllklere muhatap oldum sayelernde..aldıklar bı gelınlık bir de bıtakm ust bas ıle altı bılezktı..kı meger onları da kredı cekmısler deöyle almıslar..e benmkı saf ya anası babası zor durumda kalmasn okuyan kardesım var dedı benm boynumn borcu dedı kurusu kurusna kendı ustmze aldı..kı zaten onlar emeklılk kredısı cekerken amcları dugunde takılanlarla ödetmekmıs ya sonradan cıktı kokusu ortaya..esıme hayr dıyemedm dıyeblcek durumum da yoktu nasılsa o borcu bız ödeycektık yıne de..onlarn degl babamn yaptıgı dugnde takılan bıdunya takımı esımın tarafnda yapılan dugun adındakı o yırmı kısılık ev toplantısında takılan yırmı kucuk altıncıkla beraber- ki onlara zaten elımı surmemeye yemn etmıstım almamstm bıle-daha evlendgm gunun gecesı aynen kaynpeder hazretlerne verdık..Allahtan sonumu göruyordm bıraz da bır kısmını ayrıp annemlerde bıraktım..bıyandan esımı kucuk duruma dusurmemek ıcın ıdare et sakla herseyı..bıryandan hıc hayatımda görmedgm seylerı yasamaktan utancımdan sakla içinde herseyi..biryandan onun bunun agızını tıkamaya calıs..aylarca ne haller yasadım..evden cıkmadm..balayı degı zehı ayı oldu..cıkıp bır cadde dolascak paramz yoktu..kaldıkı yatak odasın mutfak beyaz esyalarnı babam almstı..esımın de bekarlıktan aldıgı camsr maknası vardı..salon alabldk bır..oturma odamı buzdolabmı esımın cok yakn bır arkadası ablam dedgı bı ınsan aldı kı bu bana hepsnden agır geldı..ve dahası bunlarn hıcbrnden aılemn haberı yok sözumona bız aldık..aylarca almadgmz esyalarn yapmadgmz dugunun borclarnı ödemeye calstk..ustune kredı faızlerı bındı elde nakıt olmaynca yasamı surdurmek adına dayanınca kartlara oldu mu sana ıkı mılyarlık borc altı yedı mılyar bı anda..ınan kımse demedı acmısın acıktamısn onlardan..bır gün de utanmadılar yaptıklarndan..baktm bu faızle basedılmıyor..egdım yuzumu ıcım kanaya kanaya kı hayatımın utancıdır babamdan borc ıstedım..gene ne varsa kendı aılende..bır bucuk mılyarı kendı verdı ustunu de dolar olarak borc dıye aldk..aksı gıbı guzel yurdum krıze gırdı dolar tavan yaptı sımdı bızım borc gene katlandı..kalan kart borclarnı bıtırmek ıcın aylardr ekmegı bıle hesap edıyorm..sosyal hayat yok,zevkıne para harcamak yok..nerden ne kotarırz ne zaman hangı borcu kapatrz derdı var anca..hayatmda borc ne bılmezdm gayet rahat bır hayatm vardı baba evınde..hersey lukstu kendıme göre..sımdı haytmda hıc oturacagm aklmn kösesne bıle gelmeyen bır evde dag basında hıc sevmedgm hıc severk alamadgm orta hallı esyların ıcınde oturyorm..elımze uc bes kurus gecsın dıye ucretlı ögrtmnlge basladım..rezıl ötesı bır okulda resmen surunuyorm delırmek uzreym ama dayan dıyorm ıkı uc yuz mılyon da olsa dayan..ya arkadasm nerden nereye..herkesler benm cok guzel oldgmu cok secıcı olacagmı cok zengn bı yuvam olacagnı derdı...ben esımden memnunum askımdan da ama ınasn hayatta hıc beklemdgı seylerı yasayablıyor böyle..sevdıgım ıcın katlanıdım herbıseye ama aılesnn yaptıklarının bedelı ödedk..tek oglumz dıye yere göge sıgdıramadkları ogllarna nasıl bır gelecek mıras bırakmıslar ortada..hala da sömurme derdndeler o ayrı..
Allah cümlemizn yardımcısı olsun canım yalnız degılsın unutma bunu..Dilerim RAbbım ferah kapılarını acar bizlere de..ne demisler zahmet olmadan rahmet olmaz..
bizimdeborç çok ama düğün borcu deil ha düğün borcu da var ama bide kayın babamın b..k yolunda harcadıgı 200 milyara yakın borçda var evimiz icradaaa emeklerim gidecek lütfen dua edinde gitmesin arkadaşlar((
Evlenipte borç içinde olmayan varmı ki?
mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?