Yeni evli birinin evinden uzaklaşması hata mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

autumn7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2020
151
78
18
30
Kızlar daha önce bahsetmiştim annemler yurtdışında ben Türkiye’ye gelin geldim. Yurtdışında büyüdüm ben 2 buçuk aydir evliyim. Annemler nikahtan sonra geri döndüğünde çok zorlandım günlerce ağladım. Ordaki yaşamımı, arkadaşlarımı, çevremi hala çok özlüyorum. Son 1 aydir biraz alışmıştım galiba umudum kesildiği için. Evime biraz olsun bağlanmıştım.

Neyse konu şu ki annemler bir kaç hafta önce Türkiye’ye geldi hem bana moral olsun diye hem beni özlemişlerdi. Sadece 10 günlüğüne gelmişlerdi ama biliyorsunuz işler biraz karıştı uzatmak zorunda kaldılar izinlerini. Eşim ilk geldiklerinde istersen onlar gidene kadar annenlerde kal beraber vakit geçirirsiniz dedi ve ben 2 haftadır annemlerdeydim. Dün kendi evime geldim ama soğuduğumu hissediyorum çıkıp gitmek istiyorum burdan. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sizce yeni evli bir insanın 2 hafta için bile olsa evinden uzaklaşması hata mı? Zaten içimde sürekli bi baskı var gidecekler geçici bir süre için geldiler yine yalnız kalacağım diye. Hani belki burda yaşasalar kendim bu kadar sık gitmek istemeyeceğim bile ama gidecekler düşüncesi, içimdeki o baskı beni hatadan hataya sürükledi eşimle sürekli kavga ettim saçma sapan şeyleri bahane edip. Çok huzursuzum.. Ben ne yapacağım, nasıl alışacağım?

Annemi çok çok üzdüm. Geldiğinden beri günlerini zehir ettim. İlk geldiğinde herşey güzeldi evime alıştığımı görüp o da sevinmişti ama sonra işler çığırından çıktı. Kavgalarımıza şahit olmaktan, benim yüzümden eşimin ailesiyle yüz göz olmaktan bıktı kadın. Kendimi berbat hissediyorum. Nasıl toparlayacağım? Anneme kendimi nasıl affettireceğim? Kendimi suçlamaktan kafayı yemek üzereyim.

bu kadar simarik olmak cok manasiz. hayatinda ilk kez buyudugu cevreden uzaklasan siz degilsiniz, bunu bahane edip insanlari huzursuz etmeniz cok yanlis.

ayrica herkesi birbirine dusurmenizin aciklamasi da evime alisamadim gibi bir sey olamaz cok sacma.

daha 2.5 aylık evli iken eşinizi bırakıp ailenizle mi kaldınız gerçekten:KK57:
anneniz demedi mi hadi kızım evine.. anca sabah git akşam gel böyle olmaz vs

eşiniz ailesi bu yüzden kızdılarsa haklılar
eşinize de üzüldüm
benim eşim bana böyle yapsa beni bırakıp ailesine kalmaya gitse yeni evli iken
herhalde çok içerlerdim

Anneninizi eger cok seviyorsaniz cocuk gibi davranmayin huzurlu mutlu oldugunuzu gösterin. Kadin dönerken aklinda siz olmasin. Esinizdende özur dileyin bence. Turkiyeye gelin gelmeyi kabul ederken bunlari dusunmeniz gerekiyordu

Aynı şeyi benim eşim yapsa sıkıya gelemiyorsan boşan benle derim şımarıklık yaptığınız madem ailenizi çok seviyordunuz onlardan ayrılmak istemiyordun niye evlendin adamıd durduk yere sinir ediyorsun evde diye sorarlar sana ?

daha 2.5 aylık evli iken eşinizi bırakıp ailenizle mi kaldınız gerçekten:KK57:
anneniz demedi mi hadi kızım evine.. anca sabah git akşam gel böyle olmaz vs

eşiniz ailesi bu yüzden kızdılarsa haklılar
eşinize de üzüldüm
benim eşim bana böyle yapsa beni bırakıp ailesine kalmaya gitse yeni evli iken
herhalde çok içerlerdim

Eşi göndermiş git kal iyi gelir demiş.
Yanlış yapmış ama.
Bilmiyor ki ne yaparsa yapsin memnun edemeyecek çünkü kadının derdi çok başka..
Öyle annenle kal hasret giderle çözülecek kadar basit sorun değil.

Hanımefendi bence bir doktora gorunun..cunku davranislariniz pek normal degil..annenize boyle duskunseniz ne diye evlenip bir de karsi tarafin hayatini zehir ettiniz..kac yasindasiniz 15 mi..belli bir yas sonrasi bu hastalik derecesinde baglilik garip ..

Eşi göndermiş git kal iyi gelir demiş.
Yanlış yapmış ama.
Bilmiyor ki ne yaparsa yapsin memnun edemeyecek çünkü kadının derdi çok başka..
Öyle annenle kal hasret giderle çözülecek kadar basit sorun değil.

Neymiş derdim hanımefendi söyleyin bende bileyim?

Annenizi üzmemenin yolu evli kalacaksanız o duruma boşanacaksanız o duruma uygun davranmaktır.
Hepsinden biraz biraz alayım ama hep huzursuzluk çıkarayım tavrı herkesi üzer.
Okula yeni başlayan çocuk gibi davranmayı kesin bence artık

Ha eşinizi de boşayın bence adam kadir kıymet biLen biriyle evlensin. Şu üç günlük dünyada kendi iç mutsuzluğunuza eşinizi de sürüklemeyin.

Evlendigim yil anneme esimle beraber giderdik. Bizi kolay kolay yalnız birakmazdi. Onunki inattan ve baska sorunlarimizdandi gerci. İki hafta çok uzun olmus. Esinizi seviyorsaniz bir an evvel toparlamaya bakın

Böyle konuları okurken çok sinirleniyorum elimde değil
Koca insansınız nedir bu ana kucağı hasreti hiçbir zaman anlamıyorum bunu ya
Bu kadar düşkün olan insanlar evlenmemeli
Ya da eşini aileyle yaşamaya ikna etsin
Adamlara da yazık çocuk büyütüyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X