Yeni evli birinin evinden uzaklaşması hata mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almanya da hangi üniversitede hangi bölümden mezun oldunuz aceba? öğrenebilir miyim? Buraya konu açmışsıniz ya o bağlamda ilgilendim...Bir de çocukluk arkadasım demişsiniz de akrabalık yoluyla mı bu arkadaşlik? zira iki farkli ülkede büyürken akrabalık bağı yoksa arkadaş olarak kalmak çok zordur
hala cevap bekliyorum autumn7 autumn7

evliligin sorumlulugunu alamayacaklar evlenmemeli. ya da icguveysi evlenmeli kendi ailesiyle yasamali.
evlenirken ne umuyordunuz? sizden gizli mi planladir turkiye'de hayati? her seyi bilip kabul etmissiniz.

anneniz gelmekle iyi yapmamis. her sey basa sarmis. sizi evlendirdigi icin pisman olmustur kadincagiz da.

Kocamla boşanmayacağız ve beraber çok mutlu bi hayatımız olacak 🥰 Evlenmeden önce hiç bi sorunumuz yoktu bizim hiç büyük kavgalarımız olmadı. Şimdi oluyorsa bi problem var demektir ve aşacağım. 👌
siz o kocayi da alip almanya'ya, annenlerin yan bloga tasinmadan bu evliligi surduremezsiniz. o kocaya da bir gun yuzu gosteremezsiniz.

Kızlar daha önce bahsetmiştim annemler yurtdışında ben Türkiye’ye gelin geldim. Yurtdışında büyüdüm ben 2 buçuk aydir evliyim. Annemler nikahtan sonra geri döndüğünde çok zorlandım günlerce ağladım. Ordaki yaşamımı, arkadaşlarımı, çevremi hala çok özlüyorum. Son 1 aydir biraz alışmıştım galiba umudum kesildiği için. Evime biraz olsun bağlanmıştım.

Neyse konu şu ki annemler bir kaç hafta önce Türkiye’ye geldi hem bana moral olsun diye hem beni özlemişlerdi. Sadece 10 günlüğüne gelmişlerdi ama biliyorsunuz işler biraz karıştı uzatmak zorunda kaldılar izinlerini. Eşim ilk geldiklerinde istersen onlar gidene kadar annenlerde kal beraber vakit geçirirsiniz dedi ve ben 2 haftadır annemlerdeydim. Dün kendi evime geldim ama soğuduğumu hissediyorum çıkıp gitmek istiyorum burdan. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sizce yeni evli bir insanın 2 hafta için bile olsa evinden uzaklaşması hata mı? Zaten içimde sürekli bi baskı var gidecekler geçici bir süre için geldiler yine yalnız kalacağım diye. Hani belki burda yaşasalar kendim bu kadar sık gitmek istemeyeceğim bile ama gidecekler düşüncesi, içimdeki o baskı beni hatadan hataya sürükledi eşimle sürekli kavga ettim saçma sapan şeyleri bahane edip. Çok huzursuzum.. Ben ne yapacağım, nasıl alışacağım?

Annemi çok çok üzdüm. Geldiğinden beri günlerini zehir ettim. İlk geldiğinde herşey güzeldi evime alıştığımı görüp o da sevinmişti ama sonra işler çığırından çıktı. Kavgalarımıza şahit olmaktan, benim yüzümden eşimin ailesiyle yüz göz olmaktan bıktı kadın. Kendimi berbat hissediyorum. Nasıl toparlayacağım? Anneme kendimi nasıl affettireceğim? Kendimi suçlamaktan kafayı yemek üzereyim.
Şimdi burdaki insanlar linç eder genelde sorunu sizde kabul edip çözüm aramak içindeyken hala sorunlu şımarık yazarlar. Eğer mümkünse bu durumu evde önce aileni mutlu ederek atlatırsın biraz fedakarlık yapıp o durumu kabullenmeye çalış evde zaman geçir değişik yemekler yap komşu edin mümkünse işe gir hem yeni ortam hem arkadaş edinirsin sonuçta severek evlendin orası olmasa başka yer olurdu önce ailenin gönlünü al dediğim gibi eğer iyimser olursan yardım ederler zaten ama kalp kirarsan dışlanırsn

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X