- Konu Sahibi gereksiz23
-
durumunuz iyi olmasa anlıcam böyle yapmasını ama durumunuz iyiyken bu kadar hesapçı olması belli bir zamandan sonra tabi ki sıkar sizi ben olsam bende sıkılırdım üstelik evde sizinmiş hadi kiraa olsanız belki ama yinede insan niye bu kadar herşeyin hesabını yaparki Eşinizle hiç konuştunuz mu peki?kayınvalideye gelince bence hiç takma çünkü benimde kayınvalidem eşimin kardeşinin çocuğuna bakıyor bende istediğim tarzda büyütme değil bizede bakarız diyor ama ben düşünmüyorum şu an kendi annemin bakmasını istiyorum.tabi bunlar öenmli ve uzun vadeli konular.öenmli olan eşinizle olan probleminizi halletmeniz.
Herşeyden kısmasını anlardım da benden kısmasına tahammül edemezdim sanırım.Değersiz hissettirir insana kendisini çünkü.Bence eşinizle açıkça konuşun.Nasıl başlarsa öyle gider.Siz ona benzeyeceğinize o size benzesin biraz.
canım oturup konuşsan üzüldüğünü ciddiyetini anlasana açık açık sölesen para olmasa anlarımda varsa paranız bu sorunlar niye
Eşin acaba cimri mi yoksa gerçekten ev almak için birikim mi yapıyor ?
Eğer ev alıp taşınacaksanız bütün sıkıntıya değer.
Eşin,şu an oturduğunuz evden şikayet ediyor mu ? Veya annesinden ayrı bir apartmana geçmeyi göze alır mı ?
Yoksa sadece seni oyalamak için boş vaadlerde mi bulunuyor ?
Giderleriniz hakkında yeterli bilgin var mı ? Eşin annesine veya kardeşlerine yardım ediyor olabilir mi ? Ya da kredi borcu filan vardır belki.
en çok balayına çıkmadığınız için üzülüyorsun,bence gereksiz bi üzüntü...
herkes evlendikten sonra balayınamı çıkıyor...
Eşiniz gerçekten cimri mi onu tam çözemedim. Yanlış anlamayın, size müsrifsiniz demek istemiyorum ama baba evinde belli bir rahatlığa alışmış ve sanıyorum bugüne kadar da ev geçindirmemiş bir kişisiniz. Eşiniz, iyi kazanan bir kuaför de olsa, serbest çalışan birinin her dönemde aynı gelir düzeyini yakalayabilmesi mümkün olmayabilir. Türkiye'de yaşıyorsunuz diye varsayıyorum, biliyorsunuz ülkemizde ekonomik krizler hiç bitmez. Eşiniz belki de bu krizlerin birkaçını yaşadı ve o nedenle daha tedbirli davranmaya çalışıyor olabilir. Üstelik artık bir ailesi de var, yarın öbür gün çocuk sahibi olabilirsiniz, sizin çalışamayacağınız dönemler olabilir, belki tüm bunları düşünüyordur. Üstelik şu anda sizin maaşınızın bir kısmı zaten kredi ödemesine gidiyormuş.
Verdiğiniz 40 TL lik su faturasının (İstanbul için) pek de düşük bir tutar olmadığını söyleyebilirim. Biz 3 kişilik, hergün duş alan, haftada 3-4 belki daha fazla çamaşır ve bulaşık makinesi çalışan bir aile olarak 30-33 TL lik aylık harcamamamız var.
Cimrilik konusunda karar vermeden önce isterseniz bir ev ayda kaç paraya dönüyor bunu bir anlamaya çalışın. 2 ay çok kısa bir zaman, bir süre izleyin bence.
K. validenin gece sizde kalmaları bir devamlılık gösteriyorsa şu aşamada eşinize bir tepki göstermeniz uygun olmaz kanısındayım. Baktınız ikide birde sizde kalmaya başladı o zaman eşinze sıkıntınızı sakin sakin anlatırsınız.
Balayı ve büyük ev konularında biraz bekleyip ona göre tavır alın, ama yukarıda da dediğim gibi konu cimrilik mi, yoksa tedbirli olmak mı önce bir onu bir anlamanız lazım.
cimri bir erkekle yaşamak çok zor.böyle biri değişir mi bence bu da çok zor:97:
yinede tatlılıkla güzellikle konuşarak bazı masrafların normal olduğunu eşinin aklına sokmaya çalış.inatlaşmadan seni anlamasını sağla
sen de çaslışıyormuşsun.şu durumda sana hesap sorması bu kadar inca hesaplar yapması anlamsız
kaynana olayına gelirsek sen izin vermedikçe çok da hayatına müdahale edemez bence.zaten çalışan bir bayansın rahatlıkla araya sınır koyabilirsin ama eğer gerçekten ev değiştirme şansınız varsa bence hiç durma
Merhaba kızlar başta burda çoğu kişinin derdini okudum. Başta belirtiyim şükür çok kötü bir durumda değilim ama kafama çok takıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. 2 aylık evliyim sade bir nikahla evlendik. Gelinliğimden en mutlu günümden hiçbirşey anlamadım. Eşime o kadar ısrarıma rağmen beni balayına çıkarmadı paramız yok dedı sustum. Sonuçta onuda düşünmeliydim. Evlendiğimiz ilk günlerinde eşim annesinin evine gitti birşey aldı. Bende merak ettim haliyle yanıma geldi göstermek istemedi başta ama ben görmüştüm. Evet ona ait parayı annesinden almaya gitmişti 10 bin tlydi. Sevindim başta tabi sonucta geleceğimizi düşünüyordu. Peki neden balayına gitmedik dedim burun kıvırdı çok istiyordum çünkü ömrümüz boyunca biz hep çalıştık tatil nedir bilmezdik inanın ikimizinde ihtiyacı vardı niyetim lüks yere gitmekte değildi zaten göl kenarı olsun dedim. İstanbulada yakın olsun razıydım. Çok kırıldım şu zamana kadarda bunu hiç unutmadım. Gönlümü almak için gitti bilezik yaptı bana hepsi senin geleceğimiz dedi daha büyük eve çıkacağız dedi. Sözde 1 sene sonra beni çok güzel yere getircekmiş. Sineye çektim attım içime. Sürekli aramızda para mevzusu geçti hep tutumlu insanı anlarımda inanın yıkanmama bile laf eder oldu su faturalarını abarttı gitti. Aylık 40tl fatura onun gozunde cok geldı sonucta yeni evliydik. İllaki gelcekti bazen şakaya vururdu ama ciddiyet vardı her zaman bende güldüm geçtim tatsızlık çıakrmak istemedim. Ben hep cömert olmusumdur şimdiye kadar sevdiğim insanda hiçbirşeyi esirgemem en azından eşim ise tam tersi her kuruşun lafını yapar. Durumuz iyi ev bizim eşimin kuaforu var iyi para kazanıyor bende calısıyorum fazla masrafımız bile yok. Durumlar bu halde şimdide yeni sorunumuz eşimin annesi yanlız kalamıyomus geçen gün bizde kaldı yan dairede olmasına rağmen. Çok sıkıldım yeni evli gibi olmadım sanki çoluk cocuga karısmıs 4 cocuk annesi gibiyim. Acaba diyorum cocuk olursa ne olur halımız düşünmek bile istemiyorum. Kayananam cocuk yapın diyor o bakarmıs masrafı ondan o buyutcekmıs onu falan fılan dogmamıs cocugu oyle sahıplendi ki ne yalan söyliyeyim kıskandım. Kaynanamın çocugumu sureklı bakmasını istemem çünkü cocuk yetiştirmeyi bilmiyorlar görümcelerim öyle 3 aylık cocuga kola veriyorlar pilav falan gerisini siz düşünün. Torunları zaten hergun kaynanamda galıba cocuk ellerınde saglam kalmaz cunku hep bırbırını yaralıyorlar hergun biri hastanede o derece. Ben kaynanamıda bıraktımda eşim masrflardan kafayı yerben hep bolluk içinde büyüdüm babam her dediğimi yaptı cok zengin değildim ama yinede harçlığımı bile veriyordu çalıştığımda eşim verdiği para bitince hemen soruyor naptın diye artık cok sıkıldım. Bende para istemiyorum ondan o zamanda duygu somurusu yapıyor. Ne yapcağımı şaşırdım. daha cok seyler varda buraya yazarsam daha cok uzulcem zehırlıycem benım adamı ondan korkuyorum Yarı şaka yarı ciddi tabi eşime benziyorum gitgide bana bir akıl verin nasıl davrancağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?