Yeni evli ve hamile

Ben daha önce zorunlu kürtaj oldum. İkinci çocuğumdu; aslında ben kürtaj olduğumda 8 haftalikti, bebek düşmüştü parçası kalmıştı. Ama 4 ay sonra tekrar hamile kaldım o yönden bı sıkıntı olmadı. Lakin bence eşinize söylemelisiniz zaten oda istemiyormus karşı çıkacağını sanmam hatta destek bile olabilir. Yalnız atlatmaniz sizin içinde kötü olur hemde biraz empati yapın aynı şey size yapılsaydı ne hissedersiniz? Eşinize söylemek ve beraber bı karar vermek en doğrusu.

Kadın yurtdışında yaşıyor imza gerek yok. Ayrıca paran varsa herşey mümkün bu dünyada.

Yaşamadan bilinmez ama ben hayattaki çoğu şeyin olması gerektiği için olduğuna inanırım. Çocuğunuz olduğunda belki düşündüğünüz şeyler olmayacak? Her neyse, sorunuza gelince kesinlikle söylemelisiniz. Bu eşinizden saklayabileceğiniz bir şey değil er geç ortaya çıkma ihtimali olan bir şey. Fiziksel olarak ilk gün iyiyim deyip diğer günler sıkıntı yaşayan birçok insan var. Böyle bir şey olur da tekrar hastaneye gitmeniz gerekirse saklayamazsınız. Evde haliniz bitkin olursa yine saklayamazsınız. Ortaya çıkınca da birkaç ihtimal olur: eşiniz ya gizli saklı yapmanızdan işkillenip sizden şüphe eder ve bu içinde kalır, ya da ikinizin çocuğu ile ilgili bir kararı tek başınıza vermenizden dolayı aranız bozulur. İleride çocuk isterseniz ve olmazsa bu olayı hatırlayıp sizden bilebilir. Güzel giden evliliğin bozulmaması için en önemli şey güven ve şeffaflıktır. Sonra sizin dediğiniz gelir.

Siz bebeği istemiyorsunuz eşinize söylerseniz doğur demesinden korktugunuz için de ona söylemeyi tercih etmiyorsunuz bence. Sizinki tamamen bencillik ne eşinizi ne bebeğinizi düşünüyorsunuz

Bebeği siz taşıyorsunuz diye bebek sadece sizin değil. Eşinizle konuşmadan asla böyle bir şey yapmamalısınız.

ben erkek olsam eşim bana söylemeden istişare etmeden bebeğimizi aldırsa boşanırdım
hayatda bazı şeylerin önemi var eş olmanın da bir anlamı var bebek konusu ciddi bir konu. kararınız ne olursa olsun eşinizle konuşmak ortayolu bulmak zorundasınız kaçarak hiçbirşeyi çözemezsiniz ,biraz olgun davranın.

Esimle konuştum, beklediğim tepkiyi aldim. Anlayisla ve şefkatle karşıladi herseyi.
böyle eşiniz varsa neden gizli saklı işler çevirmeyi düşündünüz hemen ?
madem beklediğiniz buydu neden saklamak istediniz ?

Kürtaj = cinayet bunun için dediğinizde hiçte muhafazakar kesimden geldiğiniz anlasilmiyo bebek istemiyosan düzgün yolla korunsaydin korunmayı beceremediysende yanlısı doğru gibi gosterme

Neolursa olsun eşiniz bilmeli zaten o da düşünmüyor sizde aynı şekilde öyle.. kürtaj kötü birşey değilki

Kürtaj = cinayet bunun için dediğinizde hiçte muhafazakar kesimden geldiğiniz anlasilmiyo bebek istemiyosan düzgün yolla korunsaydin korunmayı beceremediysende yanlısı doğru gibi gosterme
Kürtaj cinayet değildir. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda da değildir. Islamda da bu konuda farkli yorumlar vardir, araştırmanizi tavsiye ederim. Kabul etmek size kalmis ama baskalarinin kararlarina bu kadar saygisizca yaklasamazsiniz.

Not: muhafazakar aileden gelen türbanli bir birey.

Oldu o zaman, size iyi çocuk aldırmalar
Bizim sayemizde eşine söylemeye karar verdin, çok da mantıklısınız maşallah ;dikkat edin yarı yolda kalmayın bu iki mantıklı kafayla.

Kendi gunahiniza İslami alet etmeyin lütfen. Yaparsınız yapmazsınız bu sizi ilgilendirir ama dini alet etmeden. Farklı yorummus yeni din mi urettiniz hayırdır Kafanızla birlikte kalbinizide kapatmissiniz yazık.

Bu konu altında bir soru sorayım bende. Benimde daha hazır olmadığım yönünde hislerim var ve korunuyoruz. Ama soru su ki bebeğe hazır olmak diye birsey var mı?

Bu konu altında bir soru sorayım bende. Benimde daha hazır olmadığım yönünde hislerim var ve korunuyoruz. Ama soru su ki bebeğe hazır olmak diye birsey var mı?
Bence var ve sizin sorunlarınızı hatırlıyorum hiç çocuk düşünmeyin o aileyle bir mesafe koyun önce sonra bakarsınız çocuk olayına

Ben kurtaj oldum, acikcasi ne psikolojik ne bedensel hasar kaldi. Esim de istemiyordu, ben de istemiyordum, beraber karar verdik. Siz de esinizle paylasin bunu. Hic vicdan yapmadim , etkilenenler oldugunu duydum, uzulen, pisman olan. O hissi hic anlamadim neden olduklarina dair yani. Sizin icin iyisi olsun, dogru karari verirsiniz umarim.

Doktora /yoğun hayat/kocama doymadım gibi keyfi sebeplerle bir cana kıyamazsınız. Kıyarsanız da bunun bir karması olur hiç kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…