yeni evliiyim..ne olur bi yardım..

ahmtmne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
167
123
103
İstanbul
Merhaba...ben daha nce hiç buraya yazmıyordum ama takip ediyorum...ama insan bazı şeyleri başkasına anlatamıyor...bendde size danışmaya karar verdim..

ben 8 ay önce evlendim...ben eşimi eşimde beni çok sever...her konuda hep biribirimizi alttan alırız taki evlenene kadar...evlendik biz kendi annemin yakınında oturuyoruz..eşim evlendi,kten snra çok değişti..sevgiliyken her haftasonu gezip tozan biz evlendikten snra geziğimiz gün sayısı bir elin parmağını geçmemiştir...eşim in birazda iş yoğunluğu var bu ara bu tabiki bir bahane değil..arabamız yok arabasız kesinlikle bir yere gitmek istemez...evlendikten snra siz de bilirsiniz ki sizin dayınız teyzeniz artık onun da akrabasıdır..geçende dayımlara misafirlere gittiğimizdde saygıda en ufak bir kusur yok ama benim dayıma dayı diyemiyor..nie öylesin dediğimdede ben diyemem yaa deyip geçiştiriyor..kendi akrabalarınada çok gitmiyor ama yine ara sıra ziyaret ederiz... ama söz konusu benim akrabalarım olduğu zaman zar zor geliyor.ya da bir bahane buluyor..annem de herşeyin farkında ve damatları olarak yaptığı şey çok ayıp..annemde çok üzülğyor....eşime bir tv bir bilgisayar oyunu verin yeterlidir onun için...ben böylr yaptığı sürece soğuyorum kendisinden.evlenmeden önce bana yaşayacağım hayatın fragmanını gösterseler yemin ederim evlenmezdim..ben hiç böyle hayal etmemiştim..:(((( bana bi akıl verin ne olurr..

Merhaba...ben daha nce hiç buraya yazmıyordum ama takip ediyorum...ama insan bazı şeyleri başkasına anlatamıyor...bendde size danışmaya karar verdim..

ben 8 ay önce evlendim...ben eşimi eşimde beni çok sever...her konuda hep biribirimizi alttan alırız taki evlenene kadar...evlendik biz kendi annemin yakınında oturuyoruz..eşim evlendi,kten snra çok değişti..sevgiliyken her haftasonu gezip tozan biz evlendikten snra geziğimiz gün sayısı bir elin parmağını geçmemiştir...eşim in birazda iş yoğunluğu var bu ara bu tabiki bir bahane değil..arabamız yok arabasız kesinlikle bir yere gitmek istemez...evlendikten snra siz de bilirsiniz ki sizin dayınız teyzeniz artık onun da akrabasıdır..geçende dayımlara misafirlere gittiğimizdde saygıda en ufak bir kusur yok ama benim dayıma dayı diyemiyor..nie öylesin dediğimdede ben diyemem yaa deyip geçiştiriyor..kendi akrabalarınada çok gitmiyor ama yine ara sıra ziyaret ederiz... ama söz konusu benim akrabalarım olduğu zaman zar zor geliyor.ya da bir bahane buluyor..annem de herşeyin farkında ve damatları olarak yaptığı şey çok ayıp..annemde çok üzülğyor....eşime bir tv bir bilgisayar oyunu verin yeterlidir onun için...ben böylr yaptığı sürece soğuyorum kendisinden.evlenmeden önce bana yaşayacağım hayatın fragmanını gösterseler yemin ederim evlenmezdim..ben hiç böyle hayal etmemiştim..:KK43:((( bana bi akıl verin ne olurr..
Evlilik kolay bir is degil gonul ister ki her sey gonlumuzce olsun ama olmuyor iste. Nihayetinde hayatimizi evimizi paylastigimiz farkli bir insan tamamen bizim irademizle bizim istediklerimiz seyler dogrultusunda olmuyor her sey.. boyle kucuk seyleri gozunuzde buyutmeyin varsin dayiniza dayi demesin bunu problem etmeyin.. gezip tozmaya gelince herkes ayni yapida degil mesela benim esimde gezmeyi sevmez ama problem etmiyorum cunku inanin hayat insana o kadar buyuk problemler getiriyor ki kucuk seyleri dert ederseniz icinde bogulur kalirsiniz.. guzel bir dille derdinizi anlatmaya calisin.. her sey gonlunuzce olsun sevgiler

ben 8 ay önce evlendim...ben eşimi eşimde beni çok sever...her konuda hep biribirimizi alttan alırız taki evlenene kadar...evlendik biz kendi annemin yakınında oturuyoruz..eşim evlendi,kten snra çok değişti..sevgiliyken her haftasonu gezip tozan biz evlendikten snra geziğimiz gün sayısı bir elin parmağını geçmemiştir...eşim in birazda iş yoğunluğu var bu ara bu tabiki bir bahane değil..arabamız yok arabasız kesinlikle bir yere gitmek istemez...evlendikten snra siz de bilirsiniz ki sizin dayınız teyzeniz artık onun da akrabasıdır..geçende dayımlara misafirlere gittiğimizdde saygıda en ufak bir kusur yok ama benim dayıma dayı diyemiyor..nie öylesin dediğimdede ben diyemem yaa deyip geçiştiriyor..kendi akrabalarınada çok gitmiyor ama yine ara sıra ziyaret ederiz... ama söz konusu benim akrabalarım olduğu zaman zar zor geliyor.ya da bir bahane buluyor..annem de herşeyin farkında ve damatları olarak yaptığı şey çok ayıp..annemde çok üzülğyor....eşime bir tv bir bilgisayar oyunu verin yeterlidir onun için...ben böylr yaptığı sürece soğuyorum kendisinden.evlenmeden önce bana yaşayacağım hayatın fragmanını gösterseler yemin ederim evlenmezdim..ben hiç böyle hayal etmemiştim..:KK43:((( bana bi akıl verin ne olurr..
Sana bunlar olur normal herkes yaşıyor vs demek istemiyorum ama ben 3 yıllık evlililik hayatimda şunu anladimki eğer saygı ve sevgi bir kere biterse birdaha yerine gelmiyor asla ama aslaaaaa bunun telafisi yok ve işin en kötü yani ne biliyo musun saygini sevgini uğruna bitirdgn insanların hiç birisi senin evliliğin bittiğinde senin kadar üzülüp yipranmiyo malesef erkeklerin yapısı böyle ve malesef biz buna göz yumuyoruz yada bitiriyoruz ama her iki durumda da biz üzülüyoruz o yüzden sana tavsiyem herşeyi tatli dille sevgi ve saygı ile çözmeye çalış mesela ona dokunarak okşayarak öperek anlat bazı şeyleri yok derse ısrar etme zamanla emin ol sen gitmesen o gidecektir ama bunun için sabit ve zaman ben ayrılmak üzereyim bu sebeplerdeninşallah sen iyi olursun

Erkekler bizden daha zorlaniyorlar bu konuda.. zamanla asilacak seylerdir belki. Mesela dayiniza ne diyerek hitap ediyor.. cok laf etmeyin, biz kadinlar istemesekte istedigimiz seyi yaptırana kadar söylüyoruz. Biraz bırakın serbest..
mesela benim nisanlimda bizde sıkılıyor hep ciddi ciddi konular evde.. ben onlarda sıkılmıyorum. Biraz ortamdaki sıcaklık donen muhabbetlerin ilgi alani olmasi etkiler.

Ciddi bi problem goremedim.. Saygida kusur yoksa problem yoktur.. Akrabalariniza buyuk bi ask ve sevkle gitmeyebilir.. Biz bile bazen kendi akrabamiza sevkle gitmiyoruz.. Sizi utandirmiyorsa, yalniz ve zorda birakmiyorsa kendinize bu kadar dert etmeyin durumu.. Zamanla degisir belki alisip isindikca..
Esinizle saygiyi aşmayin lutfen.. Bi giderse asla donmez o saygi da sevgi de.. Surekli beklentilerini dile getirip dirdirci pozisyonuna da dusurmeyin kendinizi..

Nerde evlenmeden önceki başdöndürücülük. Keşke olmasa ama malesef durağanlık evliliğin doğasında var. Birbirine alışma ile ilgili heralde. Yeni aldığın giysinin heycanı ile o elbiseye alıştıktan sonraki ilgin bir olmuyor gibi Benimde eşim dayıma halama amcama, falan abi, falan abla der ama rahatsız olmamıştım hiç.

Cok buyutulecek sorunlar goremedim :)
Eger saygida kusur etmiyorsa birakin dayi demesin cok onemli degil.
Gezme konusuna gelince islerinden dolayi yorgunluk bikkinlik gelmistir o yuzden cani istemiyordur, bunu onun basina kakarak dzgil de daha yumusak soyleseniz? Zamanla silkelenir umarim. Sizi anliyorum benim esim de hic gezmez cokcan slklci bir durum. Kelin merhemi olsa...

Saygısızlık yapmıyor ki. Yani dayı amca hala demeyebilir bu onun tercihi 'saygı^ göstermeniz gerekir bence eşinize.

Adamın genel olarak akraba gezme huyu yok demek ki kendi akrabalarina da gitmiyor baksana. .

Bence çok dert edip anneninde seni doldurmasina izin verme annen değil sen uzulursun. Oyun mu oynuyor iliş yanına sende oyna eşlik et yalnız kalmasın oyun bitince hadi çıkalım hava alalım de oda sana eşlik eder o zaman..

Olabilir
Dayı ne ki millet kayınvalideye bile gitmek istemiyo

Bende de şey var
Anne - baba diyemem, ama dayı teyze amca vs. onlar kolay onları diyorum
Çok kalabalık bi ortamsa sülalece hani, ne kendi tarafıma ne onun tarafına gitmek istemem
Az öz tatlı görüşmekte fayda var

Bi tek gezmeye çıkmıyomuşsunuz, o önemli
Açık açık sormakta fayda var

ben de çok sıkılıyorum akrabalardan
hem kendi hem eşimin akrabalarından
eşimin teyzesine de teyze vs diyemem
herkesin akrabaası kendine

Asıl sorun "ben hiç böyle hayal etmemiştim." cümelenizde

hayaller ve hayatlar farklı

yani adam gelmiş annenizle oturuyor siz daha dayıma dayı demiyor diyorsunuz

ben de eşim de birbirimizin anne ve babasına anne ve baba demiyoruz

10 yıllık evliyiz

kimse biz onlara anne baba demedik diye ölmediği gibi bizim evliliğimiz de yıkılmadı

adam neden senin dayına dayı desin ki, bir de nasıl diyemez diye nasıl kavga ettiniz yani

neden insanlar ile ille de bir sıfat ile konuşulur

ben kendi dayılarıma bile dayı dayı deyip durmam ki

merhaba nasılsın der konuşurum sürekli dayı dayı mı demek lazım

adam da saygılı imiş daha ne bekliyorsunuz

gezme tozma kısmını bilemem onu da siz organize edin

belki eşiniz hep dışarı çıksanız anneniz alınır diye düşünüyordur, ondan kaçar gibi

bakın aileyi vs unutun ikinize ait bir hayat kurmaya bakın bir an önce

evlilik cümbür cemaat olmayı değil iki kişinin bir bütün olmasını ifade eder

beklentilerinizi düşürün, karşı tarafın da beklentilerini bir dinleyin bence

çiftler kendi aralarında sorun bulamazsa, genelde 'yok şöyle bi damat haline geldi, aman aileme böyle ilgisiz bilmem ne' diye takıyolar bu seferde.
eşinizi eş rolüyle değerlendirin.
damatlık yeğenlik rolü sizi ilgilendirmez.
arabasız gezmek istememesi normal.
siz çıkın gezin, yapışık değilsinizya.
bilgisayar oyunu da sizi ilgilendirmez, o sizin hobilerinize karışıyo mu?
bana şımarıklık gibi geliyo böyle konular.

şuan yeni evlisiniz ve eşiniz ailenizle yeni yeni kaynaşıyor
bence çok şey beklemeyin zamanlar daha güzel zamanlar gecirirsiniz
bu tür şeylerden dolayı huzurunuz bozmayın teyze dayı amca bunlar eşinizden önemli değil

Back
X