bizimde kızımızın ismi bellide ben erkek istiyorum ilkini, üstelik kız ismide olaylı bi şekilde seçildi, eimin soyadını kullanmama karşılık kızımızın ismi benim dediğim olacak inş ama ben erkek istiyommmm. kızımız EMEK kesin olanı yanına bide IRMAK yada ZÜMRA eklenecek.çift isim olacak, yaklaşık 8 yıldır belirledim :))
erkektede ben KAHRAMAN yada YOLDAŞ istiyorum ama eşim istemiyo yaaaakafamçokkarıştı
Mısraacım bu bilgiyi notlarım arasına ekledim.Çok sağol canım...a.s.
HAMİLELİKTE İÇİLEN BİTKİ ÇAYLARINA DİKKAT!
Dr. Özer Kutlu, gebelikte ilaç veya bitkisel preparatlar kullanırken çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.Gebeliğin ilk döneminde herhangi bir kimyasal madde, ilaç, vitamin, bitkisel çay kullanmayı tavsiye etmeyen uzmanlar, gebelik süresince alınacak ilaçların bebeği ve anneyi olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı...
Dr. Özer Kutlu, gebelikte ilaç veya bitkisel preparatlar kullanırken çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bunların bebeğe zarar verebileceğini vurgulayan Kutlu, “Özellikle gebeliğin erken döneminde herhangi bir kimyasal madde, ilaç vitamin, bitkisel çay, besin katkı maddesi kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız.
Daha önceden bazı hastalıklarınız veya durumlarınız için kullandığınız ilaçları gebe kalmadan önce doktorunuza danışınız. Bunların değiştirilmesi veya tamamen kesilmesi gerekebilir” dedi.
KANAMA OLABİLİR
Bazen reçetesiz satılan ilaçların bile gebelikte kullanımının riskli olabildiğine dikkat çeken Kutlu, doğumdan önce aspirin içilmesinin bebekte ve annede ciddi kanamalara yol açabildiğini kaydetti. Bitkisel kaynaklı besin katkıları veya içeceklerin fazla denetim altında olmadığını hatırlatan Kutlu, bunların gebelikte kullanımının sakıncalı olabileceğini dile getirdi. Fazlaca nane çayı içilmesinin de rahimde kasılmalara yol açtığını ifade eden Kutlu, hamile kadınlara şu önerilerde bulundu:
NANE KASILMA YAPAR
“Yasa dışı ilaçlardan kesinlikle uzak durunuz. Asla bir başkası için yazılmış ilaçları kullanmayınız. Doktorunuza danışmadan reçetesiz satılan ilaçları bile kullanmayınız. Gebelik öncesi kullandığınız ilaçları doktorunuza bildiriniz. Bitkisel kaynaklı çaylar veya besin katkılarından uzak durunuz. Devam eden herhangi bir tedaviyi kendi başınıza terk etmeyiniz.”
bende zihnime kaydettim bebişler gelince yapalım,
ya bişey daha var ama sebebini bilen vardır belki.bebekler hiç süt emmeden ağızlarına hurma sürüyolar iy huylu olması içinmi neydi acaba, etrafta yapanlar vardıda, direncimi ne artırıyodu yoksaa
canım bizede versene tarifini bi araaBen şimdi kalan 1 raporumuda yazıp geleceğim arkadaşlar,15 dk öncede kızlara FAntalı Kek yaptırdım,fırının kapağını açmnasınlar diye zırt pırt gidip bakıyorum.Mutfak masasına tünemiş bekliyorlar heyecanla
bencede siyasi, artık gurur meselesi oldu mısraa, nikahta dedim isimden vazgeçtim soyadımı ver bana, bunlar çocuğa ağır gelebilir diye amaa ikna edemedim.Emek olacak gibide , Yoldaş tehlikeli :))) inş çocuğun başını yakmam bigünAlınyazımsın koymak istediğin isimler muhteşem ancak siyasi.Benim asıl ismimde öyle olduğu için yıllarca çok büyük sıkıntılar çektim,halen de devam eder.İyi düşün tatlım nolur kız çok yorulur mücadele
etmekten
ilginçmiş sizin hıkayenizdekaydirigubbakcemile3soyadını kullanmak karşılıgında çok hoşsun valla alınyazım
ay inşallah hayırlısıyla olsunlarda
aslına bakarsan genelde bu isim konusu sorun oluyo
allah bize yaşatmasın öle sorunlar
Hiç duymadım canım.Ben bu aralar çok unutkan olmaya başladım.hem de dalgın. Sanırım hamilelikte yaşanıyormuş..
kızlar herkese iyi aksamlar şimdiden ben çıkıyorum halletmem gereken işlerim var bitirip çıkıcam
görüşmek üzereeee
valla sorma ya koçişim tek kıramadığım inadı soyadıydı, onuda kılıfına uydurdu hediy etti bana :umursamaz: inş sorun çıkarmaz bazılarında kayınvalide kayınpedr çok karışıyo, bizimkinede arada esiyoda takan kim :))) bigün onlara.kayınpederimde kaçtır takmış oğlun olursa adımı koy diye, valla koymam dedim ister ağla ister gül ölsem koymam dedim, niye ya bana çeksin çalışkan olsun diyo bende olmaz valla dedim göbek adı koyarız usulen ama nüfusta olmaz dedim.ben hastanedeyken o çıkartacakmış kimliği, yok yaaa dedim valla baba olmaz dedim kaydirigubbakcemile3lmaz:
ben sinirleniyorum kızıyorum diye iyice takılıyo ama yemezler , ben doğurcam o koycak yok yaaaalmaz: kaydirigubbakcemile3 lmaz:
kızlar herkese iyi aksamlar şimdiden ben çıkıyorum halletmem gereken işlerim var bitirip çıkıcam
görüşmek üzereeee
olabilr canım sonuçta tek bedende iki cansın artık, normaldir heralde.sn mısraa hanıma bağlanalım, hamilelik unutkanlık yaparmı diye yerimseniben
canım bende eşimle çok konuştum,ama eşimin ailesine birşey diyemiyorumcanım bizede versene tarifini bi araa
bencede siyasi, artık gurur meselesi oldu mısraa, nikahta dedim isimden vazgeçtim soyadımı ver bana, bunlar çocuğa ağır gelebilir diye amaa ikna edemedim.Emek olacak gibide , Yoldaş tehlikeli :))) inş çocuğun başını yakmam bigün((
valla sorma ya koçişim tek kıramadığım inadı soyadıydı, onuda kılıfına uydurdu hediy etti bana :umursamaz: inş sorun çıkarmaz bazılarında kayınvalide kayınpedr çok karışıyo, bizimkinede arada esiyoda takan kim :))) bigün onlara.kayınpederimde kaçtır takmış oğlun olursa adımı koy diye, valla koymam dedim ister ağla ister gül ölsem koymam dedim, niye ya bana çeksin çalışkan olsun diyo bende olmaz valla dedim göbek adı koyarız usulen ama nüfusta olmaz dedim.ben hastanedeyken o çıkartacakmış kimliği, yok yaaa dedim valla baba olmaz dedim kaydirigubbakcemile3lmaz:
ben sinirleniyorum kızıyorum diye iyice takılıyo ama yemezler , ben doğurcam o koycak yok yaaaalmaz: kaydirigubbakcemile3 lmaz:
dzcelciğim görüşürüz canımkızlar herkese iyi aksamlar şimdiden ben çıkıyorum halletmem gereken işlerim var bitirip çıkıcam
görüşmek üzereeee
haktancım tatlım bugünkü menü nedir merak ettim, bahsetmedinmi yoksa benmi kaçırdım acaba
canım bende eşimle çok konuştum,ama eşimin ailesine birşey diyemiyorum
isim olayında.açık açık söylüyorlar kayınbabanın ismini koyarsın diye :umursamaz:
koymam desem kayınbabam küsecek
başka isim yok sanki :umursamaz:
dzcelciğim görüşürüz canım
aynen bende, neyseki kayınvalidemle aynı düşünüyoruz oda gerek yok bizim adımızı koymay, biz nasıl kendi istediğimizi koyduysak sizde istediğinizi koyun diyolar, tabi şimdilik.bide benim isim konusundaki fikirlerimi duyarsalar kesin itiraz ederler, bi kayınbiraderim destek isimlerim konusunda, nasılsa doğum yapana dek fikrimi söylemicem ozmanda sorun olamz bile :))bu kayınpeder kayınavlıde adı vermekte ne oluyo anlamıyorum bazen büyükleri yaaaklava:
yok hayatım bahsetmedim
bugunku menüm yeşil mercimek yemeği ve yanına soğan salatası yogurt ya da ayrancokacimcoook
ayy bi o günleri görelimde aslında o zaman düşünürüz bunları
bak bızım hamılelerden ses çıkmıyo bız bıdı bıdı yapıyoruz daha ortada fol yok yumarta yokkaydirigubbakcemile3
hepimiz için hayırlısı olsun hayatım
evet menüyü aldıysanız ben çıkyıorum komutanım alışverişe gidicem kaydirigubbakcemile3
hepinizi en derin duygularımla selamlıyor öpüyor ve huzr dolu aşk dolu akşamlar diliyorum...:lepi::1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?