Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

merhaba kızlarrr
bugün biraz geç kaldım dimi:)
ama eşim saat 10 gibi gitti . ondan sonrada dip köşe temizlik yaptım duşumu aldım ve çarşıya çıktım alışverişimi yaptım geldim eve yemeğimi de yedikten sonrada yanınıza geldim hemenn
bu arada dün kiraz diyeti yapmıştımya güzeller benimki 1 gün sürdü:) ama 700 gr da gitmiş bunada şükür.
sizler nasılsınız bakalım
angel ım ve alınyazım burdaymışŞeniz

Jnazcım hoşgeldin becerikli arkadaşım.
1 günde 700 gr çok iyi.
Benimde 2 haftadır görmediğim bir arkadaşım geldi,çok zayıflamışsın 5-6 kg rahat gitmiş dedi:))))) Ben henüz tartılmadım 4 kg falan verdiğimi düşünüyordumkaydirigubbakcemile2

bende iyiyim canım ama kiraz diyetinin etkisine bAYILDIM valla, birgünde 700 gr süper bence, tebrik ederim şekerim :)))

hoşbuldum mısraaa cımm sen benden beceriklisin ayrıca:)
bencede çok iyi tatlım şişliğim indi biraz dün sıkan alyansımı bugün daha rahat taktım tabi önemli olan geri almamak. bugünde k-fleks alayım dedim ama yoktu nesfit aldım bende yarından itibarende ona başlarım diyorum. bu sefer baya kararlıyım sabah eşimle konuştuk biraz resimlere bakarken " yanlış anlama ama cidden baya kilo almışsın" dedi

ne güzel dışarıdan da farketmeleri hemde 2 haftada darısı başıma inşallah . bide bende tartılma hastalığı var canımyaa sabah akşam tartılıyorum nerdeyse.

HAMİŞ ARKADAŞLARIMIZ VE ADAY ADAYLARIMIZ İÇİN;
REFLÜ HAMİLELERİ VURUYOR
Hamile kadınların 3 te 2 sinde görülen reflü, sindirim enzimleri içeren mide sıvısının yukarıya yemek borusuna doğru kaçması ve bu sıvıya dayanıklı olmayan yemek borusunun tahrişi ile ortaya çıkıyor…

Jinemed Sağlık Merkezleri’nden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hamdi Koçer, gebelikte artan kadın üreme hormonu progesteron’un yemek borusunun ucundaki kapakçığın kapanma basıncını düşürdüğünü; bunun da gebe kadınlarda reflü şikâyetine neden olduğunu söyledi.

Kelime anlamı “geri kaçış olan” reflü, sindirim enzimleri içeren mide sıvısının yukarı doğru yemek borusuna kaçması ve bu sıvıya dayanıklı olmayan yemek borusunun tahriş olmasıyla ortaya çıkıyor. Reflünün aslında birden çok faktöre bağlı olduğunu belirten Dr. Hamdi Koçer, “Ancak ana neden yemek borusu ile mide arasındaki kapakçık basıncının azalmasıdır. Kadın üreme hormonları olan progesteron ve östrojen yemek borusunun ucundaki kapakçığın basıncını düşürücü etkiye sahip olduğu için gebelerde reflü şikâyetleri artış gösteriyor” dedi.

Her yaşta görülebilen ve kronik bir hastalık olan reflünün gebe kadınların 3′te 2’sinde görüldüğünü dile getiren Koçer, “Gebelik ilerledikçe karın içi basıncı ve bunun mide üzerinde oluşturduğu baskı artıyor bu baskıda reflüye bağlı yakınmaları arttırıyor” diye konuştu.

Hamileliğin doğal seyri zannedilebiliyor
Gebelik sırasında reflü nedeniyle sıklıkla mide yanmaları yaşanıyor, ancak bazen bu sıkıntılar o kadar fazla oluyor ki hamileler veya jinekologlar tarafından gebeliğin normal seyri olarak algılanabiliyor. Gebelik reflüsü görülme riski gebeliğin ilerleyen haftalarında artıyor ve gebelik haftası dışında, kişinin daha önce reflü yakınmaları bulunması ve önceden doğum yapmış olması gebelik reflüsü için risk faktörleri arasında sayılıyor. İleri annelik yaşı ise gebelik sırasında mide reflüsünden koruyucu bir etki yapıyor. İleri yaşta anne adayı olan gebelerde reflü yakınmaları ya hiç gözükmüyor ya da daha hafif seyrediyor.

Doğumdan sonra reflü kayboluyor
Hastaların çoğunda yakınmaların ilk veya ikinci üç ayda başladığını söyleyen Koçer ilerleyen aylarda yakınma sıklığının ve derecesinin artarak ilerlediğini belirtiyor. Gebelik sırasında ortaya çıkan mide reflüsünün genel olarak hafif seyrettiğini dile getiren Koçer, “Doğum sonrasında da yakınmalar kaybolur. Ciddi reflü komplikasyonları ise çok nadir görülür. Bu nedenle gastroskopi ve diğer ileri tanı yöntemleri genellikle gerekli olmaz” diye konuştu.

Bunlara dikkat edin:
- Çikolata, narenciye ve suları, domates ve domates ürünleri, hardal, sirke, naneli gıdalar, baharatlı, yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı

- Kafeinli içecekler kahve, çay kola kapakçık basıncını düşürür, bunlardan uzak durmak gerekir.

- Alkol kapakçık basıncını düşürüp reflü oluşmasını kolaylaştırır.

- Büyük öğün yemek yerine, küçük miktarlarda ve sık yenmelidir.

- Yemekler hızlı değil yavaş yenmeli, yeme süresi uzun tutulmalı ve iyi çiğnenmelidir.

- Yemek sonrası yatmadan önce en az 3 saat geçmelidir.

- Gebelikte çok su ve sıvı alınmalıdır. Bu yüksek hacimli sıvının öğünler sırasında değil, öğün aralarında alınması, mideyi çok şişirmeyip kapakçığa daha az basınç yükleyecektir.

- Gevşek, bol rahat kıyafetler seçilmeli. Bel ve karın bölgesini sıkacak giyecek ve aksesuarlar kullanılmalı.

- Yatarken belden kıvrılmak yerine, dizleri bükerek yatmak mideye daha az basınç yapar.

- İstirahat için uzanmak yerine, arkası kısmen yatan rahat bir koltukta dik oturmak önerilir.

- Gebelik sırasında sigara içilmemelidir. Diğer zararları yanı sıra sigaranın reflü yakınmalarını da arttırdığı bilinmektedir.

- Gebelik ve önerilen miktardan fazla kilo almamaya özen göstermek gerekir.

bu arada hani eşim format atarken bütün resimleri silmişti demiştimya arkadaşlar çok şükür dün akşam kurtardı belgelerimi ve çok sevindim bendekaydirigubbakcemile2

mısraaa cım ellerine sağlık tatlım çok güzel bilgiler bunlar
reflüyle ilgili çok kötü bir anım var benimde

Bu yazıyıda çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim dostlarım;

ıçinde kendinizi bulacağınızı umud ediyorum :))))

ıNSANIN BıR EŞı OLMALI, AMA ADAM GıBı !!!
ınsanın eşi olmalı, bakarken yüreğinin kabardığı, gözlerinden gözlerine yüreğinin aktığı…aşık olduğu bir eşi olmalı!

Sabah gözlerini açtığında, yanında olduğunu görüp, şükürler etmeli Yaradana. Koklamalı saçlarını. Uyuyan eşine şefkatle bakıp, usulca dokunmalı yüzüne, varlığını hissedebilmek için. Parmakları titremeli, incitirim korkusuyla. Sürekli çağlayan bir pınar olmalı gönlü…kramplar girmeli midesine, onsuzluk aklına geldikçe!

Rüzgar onun kokusunu getirmeli, yağmur onun sesini. Elleri yanmalı ellerini tutabilmek için. Akşam onu görecek diye, pırpır etmeli yüreği. Kelebekler gibi olmalı insanın kalbi. Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken eşi. Beklemek asırlar gibi uzun gelmeli. Gelişi ile sonsuz bir nur dolmalı içine.

Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini, tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu…vs. Güven duymalı, herşeyiyle. Başını göğsüne koyup, huzurla uyuyabilmeli, tüm düşüncelerinden arınmış olarak. Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı…Şımarabilmeli yanında. Kıskanılmalı zaman zaman da…

Bir eşi olmalı insanın!!!

Sabah yolcularken işine, içi acımalı, daha yollarken özlemeye başlamalı. Seni şimdiden özledim!!!

Akşam dönüşünü beklemeli sabırsızlıkla. Gözleri yollarda kalmalı ve kapıyı çalmadan açmalı…aşkla karşılamalı, hasretle sarılmalı boynuna, özlemle koklayıp, öpmeli, yıllarca uzak kalmışcasına! Her günü bir başka güzel olmalı yaşamın, bir başka özel, bir başka soluklanmalı her anında. Verdiği hiç bir şeyin yeterli olmadığını düşünüp, kahrolmalı, daha fazla ne yapabilirim diye düşünmeli. Mutluluk saçmalı etrafına.

Bir eşi olmalı insanın, cennetten köşe almışcasına sevdiği, sakındığı, bakmaya kıyamadığı…Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı, çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı!!!

Yaz sıcaklarında özellikle hamile bayanların dikkat etmesi gereken bazı noktaları sıraladık… Gebelik döneminde güneşten bilinçli şekilde yararlanmak gerekir. Güneş bir D vitamini kaynağıdır. Kemikleri, vücut savunma sistemini ve insan psikolojisi üzerinde olumlu etkileri vardır. Ancak güneş ışınlarının en dik geldiği saatler arasında yani saat 11 ile saat 15 arasında güneşlenmemek, Direk güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmamak gerekir.
Gebelikte vücudun sıvı ihtiyacı artacağından her gün bol miktarda sıvı alımına dikkat edilmelidir. Günde en az 2-3 litre sıvı alımı şarttır. Bol su, taze meyve suları, az yağlı ayran seçenekler arasındadır. Hava sıcaklığının artmasıyla vücut ısımız da yükselecek; dehidratasyon dediğimiz vücudun susuz kalma riski artacaktır. Böyle durumlarda erken doğum riski artışı, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, kabızlık, basur gibi pek çok durumla karşılaşma riski de artar.

Hem idrar çıkışını arttıran kola, kahve, çay gibi içeceklerden hem de su tutucu özelliği olan gazlı soda gibi içeceklerden çok miktarda alınmamalıdır.

Sıcaklarla birlikte artan besin zehirlenmelerine dikkat edilmelidir. Açıkta uzun süre beklemiş gıdalarda kolayca mikrop üreyebileceği unutulmamalıdır.

Gebelikte melanin denen pigment hormonu daha yüksek seviyelerde olduğundan güneş ışınlarının yüzde ve ciltte leke oluşturma riski daha fazladır. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri tercih edilmelidir. Ayrıca kaliteli güneş gözlükleri ve korumalı şapkalar, mantar enfeksiyonunu engelleyici ter emici rahat, açık renk kıyafetler güneş ışığını yansıttığından tercih edilmelidir.

Havuzların hastalıkların yayıldığı önemli alanlardan biri olduğunu unutmamak gerekir. Denizin dezenfektan özelliği olduğundan bulaşıcı hastalıkları havuzdan daha kolay kapmak mümkün olduğundan havuz yerine deniz tercih edilebilir. Havuz tercih edilecekse de sürekli denetlenen havuzlar kalabalık olmadığı zamanlarda tercih edilmelidir. Hamile bayanlar 15-20 dakika gibi kısa süreli denize girip tekrar gölgelik alanları tercih edebilirler.

Gebelikte havuz veya deniz içerisinde kültür fizik hareketleri yapmak sağlıklıdır. Havuz veya deniz içerisinde oluşabilecek kramplara karşı yalnız yüzülmemesi de tavsiye edilir.

Anne adayları dar olmayan gebeler için tasarlanmış olan mayolar tercih etmelidirler. Deniz veya havuzdan çıkıldığında mayo değiştirilerek kuru mayo ile 15-20 dakika güneşlenilebilir.

Gebelikte yaptığınız egzersizlerde bol bol ara verip soluklanmalı ve susamayı beklemeden bol su içilmelidir. Ayrıca güneş altında spor yapılmamalıdır.Gebelerin eşleriyle yapacakları sabah ve akşamüstü yürüyüşleri hem fiziksel hem de psikolojik açıdan çok yararlıdır. Yaz dönemi boyunca, hamilelik döneminde yapılabilecek sporların en uygunu yürüyüş, yüzme ve yoga olabilir.

Sıcaklarda terlemeyle kaybedilen tuz ve mineraller bol sıvı alımın yanı sıra taze meyve ve salatalarla da karşılanabilir. Et, süt ,yoğurt,peynir gibi temel protein kaynaklarını da tüketirken az yağlı olmasına özen gösterilmelidir. Sık sık yapılan ılık duşların hem rahatlatıcı, nemlendirici özelliği vardır hem de terlemenin yaratabileceği mantar enfeksiyonlarından korur.

Genel olarak son 3 aylık gebelik döneminde uzun süreli yolculuk tavsiye edilmez.

Gebelikte gideceğiniz tatil yerinin de temiz, havalandırması olan, hastaneye yakın bir yer olması tercih edilmeli.

ZAYIFLIĞIN ve TOKLUĞUN SIRRI YAĞSIZ SÜT
Kahvaltılarda doyana kadar yemek yemektense, meyve suyu veya çay yerine bir bardak süt içmek sizi tok tutarak öğle yemeklerinde daha az yemenizi sağlıyor.
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yer alan çalışma süresince, Avustralyalı araştırmacılar, sabahları meyve suyu yerine yağsız süt içmenin tokluk hissi verdiğini ve böylece bir sonraki öğünde kalori alımının azaldığını belirledile. Süt içenlerin öğle yemeklerinde yaklaşık 50 kalori (yüzde 9) daha az yemek yediklerini belirten araştırmacılar, çalışmaya katılan aşırı kilolu ancak sağlıklı 34 kadın ve erkeği iki gruba ayırıp, birincisine 570 gram yağsız süt; ikinci gruba ise aynı miktarda meyve suyu verdiler.

Kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki 4 saat boyunca, erkekler ve kadınlar tokluk duygularını ölçtüler ve öğle yemeğinde doyana kadar yemelerine izin verildi. Süt içen yetişkinler daha çabuk doyduklarını ve öğle yemeğinde daha az yediklerini bildirdiler.

kızlarr acilen çıkmam gerekiyor az önce bi arkadaşım aradı bize geleceklermiş 1 saate kadar burda olurlar
hoşçakalın şimdilik

KARPUZUN MUCıZE FAYDALARI
Hem çok lezzetli, hem de çok faydalı. Kanserden korumakla kalmıyor, zayıflatıyor da… Bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.
Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden karpuz, içeriğinde bol miktarda bulunan “laykopen” maddesi nedeniyle kanser türlerine karşı etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı oluyor. Ayrıca zayıflatıyor.

BÖBREKLERı TEMıZLıYOR

Karpuzun yüzde 95′inin sudan oluştuğunu bildiren uzmanlar, temizleyici özelliği nedeniyle böbrekleri çalıştırdığını ve idrar söktürdüğünü belirtti.

KANSERE KARŞI KORUYUCU

Yaz mevsiminde insanlara bol miktarda karpuz tüketmelerini tavsiye eden uzmanlar, “laykopen” maddesinin antioksidan özelliği nedeniyle kansere karşı koruma sağladığını ifade etti.

Kansere yol açan en büyük sebeplerden birinin doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, karpuzun içeriğinin zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engellediğini bildirdi.

ZAYIFLAMAK ıÇıN ıDEAL

Uzmanlar, karpuzun besin değerinin kabuğunda saklı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu nedenle, olabildiğince kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısmı tüketmeye bakmalısınız. Kısa sürede çok kilo vermenin bir yolu da karpuz rejimi yapmaktan geçiyor. Bol miktarda su içermesi, şeker barındırması ve boşaltımı hızlandırması gibi özellikleri nedeniyle kilo vermeyi sağlayabiliyor. Ancak süreyi kısa tutmak ve tek yanlı bu beslenmeye yüklenmemek koşuluyla.”

OLGUNLAŞMAMIŞ TÜKETıLMELı

Uzmanlar, yağ ve kolestrol içermemesi ve kalorisinin de düşük olması nedeniyle yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri bulunan karpuzun tüketilmesi için olgunlaşmış olmasına özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Tatlı, sulu ve olgun bir karpuz seçmek için kabuğunun renginin parlak değil, mat olmasına ve tırnakla hafifçe kazındığında yeşil kısmının kolayca çıkmasına, toprağa oturan kısmının renginin açık sarı olmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

BESıN DEĞERı ÇOK YÜKSEK

Karpuzun besin değeri açısından da oldukça zengin bir meyve olduğunu belirten uzmanlar, orta boy bir karpuzdan kesilen ince bir dilimin 6.4 gram kanbonhidrat, bir miktar protein ve yağ ile 26 kalori içerdiğini bildirdi.

YEMEKTEN ÖNCE YENMELı

Karpuzun yüksek miktarda su içerdiğini ve hazmı kolay olan bir meyve olduğu için de sık tuvalete gidilmesini ve buna bağlı olarak vücuttan atık maddelerin daha sık dışarı atılmasını da sağladığını anlatan uzmanlar, karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için yemeklerden çok önce, mide boşken tüketmek gerektiğini söyledi.

ÇEKıRDEĞı DE FAYDALI

Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan “cucurbocitrin” adlı maddeyle kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Uzmanlar, kesilerek alınan karpuzun içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edilmesini istedi.

sağoll canımcım ama cidden zor oluyor dün kolumu kıpırdatacak halim yoktu ve gecede başağrısından uyuyamadım
( bay zorlamış yani ( enazından halsiz kalmana değmiş :)
bu arada hani eşim format atarken bütün resimleri silmişti demiştimya arkadaşlar çok şükür dün akşam kurtardı belgelerimi ve çok sevindim bendekaydirigubbakcemile2
aa çok sevindim yaa, çok sinir oluyo resimlerin ve belgelerin silinmesi (

ne kadar güzel bi yazıymış cidden ....

slm canımcım
naptın kiraz diyetinde bütün gün sadece kirazmı yedin( sormuştuydum daha önce hatırlayamadım ya bugünlerde acayip unutkan oldum yanee)

benimde çok şişkinliğim var malesef yaa
inmesi gereken:))

ohh gözünaydın cicişzemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…