Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

angel, ne güzel canım vakitin geçtiğini anlamamışsın.
ben ise dk sayıyorum. vakit geçmedi.

bende yeni evlendim:) hadi tavsiyelerinizi bekliyorum dermişim:)

Anneler İçin Genel Bilgiler
Bebeğiniz altını günde 5-6 defa ıslatıyorsa, günde 1-2 kez kakasını yapıyorsa ve ayda en za 600gr alıyorsa anne sütü yeterlidir.

• Bebeğinizin ilk kakası koyu yeşil renkli, şekilli olabilir.24 saatten sonra sararır. Sonrası yumuşak, sulu, haki renklidir. 48 saatten sonra da altın sarısı renge döner.
• Bebeğinizi her istediğinde emziriniz.
• Her emzirmeden sonra gazını çıkartınız.
• Karnı tokken ağlıyorsa, altını kontrol ediniz.
• Kız bebeklerin altını her zaman önden arkaya doğru temizleyiniz.
• Bebeğinizin bulunduğu ortamın hijyen olmasına, oda sıcaklığının 20-22 0 C ve nem oranının dengeli olmasına dikkat ediniz.
• Bebeğinizin oda duvarlarının nefes alır olmasını sağlayınız.
• Bebeğinizin odasını her gün havalandırınız.
• Bebeğinizin cildini özellikle ilk 15 gün bebek yağı ile nemlendiriniz.
• Bebeğinizin göz, kulak ve burun temizliğinde pamuklu çubuk kullanmayınız.
• Banyo suyunun sıcaklığı vücut ısınıza eşit ( 36 oc )olmalı. Suyun sıcaklığını dirseğinizle kontrol edebilirsiniz. Sabun yerine bebek şampuanı kullanınız.
• Bebeğiniz banyo sırasında ne çok aç, ne de çok tok olmalıdır.Bu nedenle banyosunu iki emzirme arasında yaptırınız.
• Bebeğinizi ilk ayında kendi giyindiğinizin iki katı giydiriniz.
• Bebeğinizin başında oluşan konakları zorlamayınız; bebek yağı sürüp biraz bekleyiniz, hafifçe tarayıp yıkayınız.
• Günde iki kez meme ucunu önceden kaynatılmış ılınmış su ile temizleyiniz. Bir damla sütü meme ucunda bırakınız.
• Gaz yapıcı yemekler yemeyiniz; bebeğiniz bundan etkilenecektir.
• Bebeğinizle konuşunuz,onunla ten temasında bulununuz.

Son yıllarda kadınların gözdesi olan babet ayakkabılarının ayak ağrılarının en önemli nedeni olduğu belirtildi.
Ayağın ön yüzündeki bağlarda aşırı yüklenmeye neden olduğu için ayak ağrılarına yol açıyor...

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, ayakkabının modeli ve malzemesinin çok önemli olduğunu belirtti. Akı, “Günlük kullanımda ayak bileğini sıkıca kavrayan ayakkabılar destek vermesi bakımından tercih edilmelidir” dedi. Ancak sürekli bu tarz ayakkabıların kullanımının da ayak bileği kaslarında zayıflamaya neden olacağını belirten Akı, aralıklarla ayakkabı modelinin değiştirilmesini tavsiye etti.

AYAKKABINIZ YUMUŞAK MI?

Akı, şunları kaydetti: “Topuk arka kısmı, ayağa arkadan destek verecek kadar yüksek ve sert materyalden yapılmış olmalıdır. Doğal deri ayakkabılar tercih edilmeli.”

Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin
Patates kızartması sevenlere müjde! Journal of the Science of Food and Agriculture’da yer alan bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce suda bekletmenin akrilamit seviyesini düşürdüğü açıklandı.

Akrilamit, nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasaldır.

Araştırmacılar, pek çok gıdada görülen akrilamit oluşumunun, sağlımız için tehlikeli olduğu ve hayvanlarda kansere yol açtığı ile ilgili şüphelerin olduğunu belirtiyorlar.

Ancak ıngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce kısa bir süre suda bekletmenin, akrilamit oluşumunu ve neden olduğu riski ciddi ölçüde azalttığı belirlendi.

Leatherhead Food International’dan Dr. Rachel Burch, bugüne kadar gıdalarda akrilamit oluşumunu önelemek üzere pek çok araştırmanın yapıldığını, ancak bu çalışmaların gıda endüstrisiyle sınırlı kaldığını belirtiyor ve yaptıkları çalışmada evde uygulanabilecek pratik çözümü hedeflediklerini ekliyor.

Yapılan çalışmada patateslerin 30 dakika ile 2 saat arasında sürelerle suda bekletilmesi sonucunda, %23, %38, ve %48 oranlarında akrilamit seviyesinin düştüğü gözlemlendi. Ancak araştırmacılar bu sonuçların az kızarmış patates için geçerli olduğunu belirtiyorlar.

YAĞLARI ERıTEN SOĞUK ıÇECEK
Yağlardan şikayeti olanlar işte sizler için hem soğuk içilen hemde yağları kolay eriten soğuk içecek….

Malzemeler: 1 buçuk lt. su

2 dilim limon

3 tutam nane

1 avuç ül yaprağı

Hazırlanışı: Bir buçuk lt. su içerisine 2 dilim limon, 3 tutam nane ve bir avuç gül yağrağı atılarak yarım saat bekletilir. Soğutumak üzere buzdolabına konur. Yağların erimesine yardımcı olan bir içecektir.

mısracığım ellerine sağlık valla
tek tek okuyorum
süpersin canım

Cola içince 1 saatte vücutta olanlar
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar…

ılk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?

Beyaz dişler için en pratik ve etkili yöntemler

Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden endişelenip ağzınızı kapatmaya çalışmak yerine pratik yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmayı deneyebilirsiniz

Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizler.

Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti Bakteryel özellikleri olmasına karşın tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.

Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.

BENıMDE BESLENMEMDE VE BAKIMIMDA 1.SIRADA YER ALAN ELMA SıRKESı MUCıZESı
Cilt bakımı, saç bakımı, sivilce, ciltteki lekeler, şişmanlık, varis tedavisi. Bütün bunlar için ihtiyacınız olan şey yalnızca elma sirkesi.. Özellikle elma sirkesi sağlıkla parlayan saçlar, lekesiz bir cilt ve ince, fiziğe kavuşmanız için önemli..

Kepeği önler, arındırır

Saç bakımı ve saçınızdaki kepekler için saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyuna yani 1 litre suya 1 çay bardağı elma sirkesi koyun ve saçlarınızı bu su ile durulayın. Bu işlemi bir süre her saçınızı yıkadığınızda uygulayın. Saçlarınız kepekten arınacak ve parlaklaşacaktır.

Sivilce gidericidir

1 çay bardağı elma sirkesine yarım çay bardağı su ekleyin ve bir parça pamuğu bu karışıma batırıp sivilce üzerine bir süre kompres yapın. Faydası olduğunu göreceksiniz.

Cilt lekeleri için yararlıdır

Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silebilirsiniz. Cilt lekeleri için oldukça faydalı.

Formunuzu korumaya yardım eder

Bir bardak suyun içine 1-2 tatlı kaşığı elma sirkesi koyun. ıçine 1 tatlı kaşığı bal ekleyip sabahları düzenli olarak aç karnına için. Fazla kilolarınıza faydası olduğunu göreceksiniz.

Varisleri giderir ve rahatlatır

Yumuşak bir havluyu elma sirkesinin içine batırıp sıkın ve havluyu bacaklarınızın varısli olan bölgesine sarın. Bacaklarınızı yüksek bir yere kaldırarak yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin. Bu işlemi mümkünse sabah akşam tekrarlayın.

ah birsamcım ne kolay kg alıp veriyosun öle:))
bana bi yerleşti kilolar ne artıyor ne de azalıyor
nasılsın canım?

selam alınyazımsın
sevindim iyi olmana kocişine kavuşmanaopuyorumnanaktan

ne işi bulucaksın canım
başladınmı aramalara:))
ee belkide hamişsin o zaman çalışmazsın:kedi:

neyse canım o zaman akşama görüşürüz inş.
öpüyorum seni kocamannnnopuyorumnanaktan

off bugün yemek güzel diye seviniyordum ama şu an midem berbat yani(
mercimek çorba arnavut ciğeri salata ve fırın makarna vardı

hoşbulduk kızlar iiz topici böle hareketli görünce dahada ii olduk isim bakıodum bende oğluşuma :)hiç bi fikrimiz yok ya ama bakalım daha var vakit
ee sizler nasılsınız

selam cssacım
ne güzel 4 aylık olmuş oğlun maşallah isimde düşünmeye başlamışsın
hadi bakalım hayırlısı

angel, ne güzel canım vakitin geçtiğini anlamamışsın.
ben ise dk sayıyorum. vakit geçmedi.

off ya bölede aptal gibi oluyorum
şimdi bi çay alıcam sonrada dağıttığım etrafı toplayıp kasayı yapıp muhasebeye teslim edicem inş. 6 ya kadar:))

üf aynen,bir ara sırtıma ağrı girdi,
hala iş geliyor ama yarına artık,
yazmak istemiyorum

belin neden ağrıyorki canım
gerçi benimde çok ağrır bu sandalyelerdenlmaz:

kızlarrr kızlarrrr
ben geldim ama kimsecikler kalmamış malesefff
işlerimi bitirdim ve birazda punch nakışı yapayım dedim onla uğraştım. bide kociş ıslak kek istedi ama evde süt kalmamış malesef. bende ağlayan kek yaptım kakaolu ğiştikten sonrada vişne suyu döktüm üzerine fenada olmadı :) bakalım akşama ıslak kek diye yedirebilecekmiyim:)

angelcım çevirmenim biliyorsun ama burada malesef istediğim işi bulmam çok zor. yayınevlerine de güvenemiyorum
bakalım ne iş olsa yaparım modundayım:roflol:
hamilelik hakkında da bişey diyemeyeceğim şekercim tabi .çalışmam o durumda ama bakalım kısmetimiz ne zaman :CüvCüv:
hiç kasmıyorum artık kendimi olursa olur olmazsa da olmaz ne yapalım
cssa cım rabbim hayırlısıyla tamamına ulaştırsın şekercim ben erkekte yusuf ismini çok beğenirim hatta oğlum olursa adil yusuf koymak istiyorum tabi kocişte uygun görürse

bende yeni evlendim:) hadi tavsiyelerinizi bekliyorum dermişim:)
hayırlı olsun canımm
canımyaa hayırlısıyla gider gelir eşin inşallahh
ve inşallahh bulurum en kısa zamanda tatlım çünkü ilk evlendiğimizde kayınvaldem buradaydı ve 3 ay kadar kaldı her dakika onlarda olmamızı istiyordu
canım allah 2 kez kolaylık versin, hep beraber olmak isteyecekler yani (( 1 ay beraber kalalım teklifide muhtemel gibi (
amin tatlımm
Allahtan evlerinde kalacak yer yok malum diğer görümcemde geldi ama benim korkum bende kalmak istemesi olacak sanırım
haktancım malesef seninki gibi değil nev-i şahsına münhasır bir kadın kayınvaldem. ve sürekli gitmemizi bekliyor bide gece 11 olur mesela eşim hadi gidelim diyince de burda kalın die ısrar eder

hayır bide beni sevse anlayacağım ama o kadar belli ediyorki sevmediğini. hatta bi keresinde eşimle yanyanayız ve bizdelerdi akşam yemeğe çağırmıştık neyse yolcu ediyoruz. eşime diyorki sen gelmesende "bu " gelsin akşamlarıda sen gelir alırsın

iyi cok şükür canım ya napim düğün hazırlıkları anca vakit bulabildim foruma gelmek için sizleri çok özledim

canım benimyaa bende seni çok özledim
az kaldı düğünede inşallah sonrasında daha sık görüşme imkanımız olur.
çeyiz hazırlıklarıda bitmiştir artık evi ne zaman yerleştireceksiniz tatlım

evim hayırlısıyla yarın beyaz esyalarım ve halılar gelecek 25inde mobilyalarım gelecek jnaz cım ben cıkmak zorundayım kendine iyi bak öptm görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…