Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

şeftalili tart

Malzemeler:
Hamur için :

1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Krema için:

2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker

Üzeri ıçin :

3 adet şeftali
1 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı :
Hamur malzemelerini karıştırıp sert olmayan bir hamur elde edin. (benim hamurum parça parça idi) Daha sonra 26 cm.lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kenarlarını hafif yağlayın. Kenarlardan 1 cm yükseklik bırakarak hamuru kalıba yerleştirin. Bir çatal yardımıyla kabarmaması için hamurun üzerine delikler açın.Kalıbın kenarlarındaki hamura da çatalla çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirin. Ben daha sonra ısıyı 150 ye getirip 5 dk. daha beklettim. Daha sonra soğumaya bırakın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tavaya alarak bir kaşık şeker ekleyin ve kapak kapatıp kısık ateşte 5-10 dk. ( şeftalinin sertliğine gore)pişirin.
Krema için ; yumurta sarısı,un ve şekeri karıştırıp içerisine sütü ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilya ekleyip mikserle 5 dk. çırpın. Krema ılınınca pişen hamurun üzerine yayın. Şeftalileri de en üste dizerek soğumaya bırakın.

ıslak kek
malzemeler :
4 yumurta
2 su bard. toz şeker
1 su bar. sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bar. un
yarım su bard. kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
sosu için: 1 su bard. vişne suyu , 1/4 su bard. süt
yapılışı :
şeker , süt, kakao ve yağı derin bir kap içerisine alıp 2 dk çırpın ve karışımdan 3/4 su bard. ayırın
başka bir kap içerisinde 4 yumurta yı mikser ile 2 dk çırpın
yumurtaları kakaolu karışıma ekleyio tekrar mikser ile 2 dk çırpın
mikseri bırakıp spatula yardımı ile elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyadan oluşan kuru karışımı diğer karışıma yediriyoruz .
piştikten sonra kekin üzerine vişne suyunu döküp 2-3 dk geçmesini bekliyoruz.
daha sonra ilk başta ayırdığımız karışıma sütü ekleyip kekin üzerine döküyoruz ve bir iki yere çatal batırıyoruz
kalıbı tekrar kapatmış olduğumuz fırına yerleştirip sosu çekmesini sağlıyoruz
bu arada keki önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz:)

Canım benim bu yorgunlukla tarif yazma nezaketi gösterdiğin için çok teşekkür ederim.

hoşgeldin canımın içi
amanda aman döktürmüş canım benim maşallah sana
ellerine sağlık

sağol canım
önemli olan geçim güzelliği dediğin gibi

angel cım maşallah gelininizde .çok hoşmuş bitanem
Allah tamamına erdirsin

sağol canım amin inşallah

amin canım sağolasın

kızlar ben kaçıyorum herkese ii akşamalr öptüm herksesi muckkkksssss

iyi akşamlar canım
görüşürüz yarın
:gitme:

ben mısır yiyorum angelcım :)
burdaki komşuluk ilişkisine bayılıyorum tatlımya yan taraftaki komşum bahçesinden mısır toplamış bi güzel pişirmiş sıcak sıcak getirmiş yiyeyim diye

jasmin seni gördüm. bende o topikteyim .arkadaşımın kocası bana sulandı filan. nası bişi o ya.. herkes tiye almış:)))

ben mısır yiyorum angelcım :)
burdaki komşuluk ilişkisine bayılıyorum tatlımya yan taraftaki komşum bahçesinden mısır toplamış bi güzel pişirmiş sıcak sıcak getirmiş yiyeyim diye

ohh maşallah ya
bende çok isterdim öle bi komşuluk ama yok:sm_confused:
mısır istedi canım ama Allah tan evde var kayınvalidem haşladı koydu dolaba
10 dk tencere de sıcak suda döndürüp yicezcokacimcoook

Ben de geyik topiğine dalmışım:kedi: Özür :kedi:

hain domdom senikaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…