Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

ya ben bu sigortayı kesin yaptırıcam artık

medecim ben arkadaşım genel yaşamda bi yıllık fiayt 375 gayet uygun geldi bana bugün görüşcem genel şartları ve tabi en önemlisi hamilelikle ilgili olanları 7 taksit falan yapıyorlar
eğer istersen senin içinde araştırayım
sende ankaradasın nasılsa

hayır canım mete güngör diyet bölümüne yönlendirdi....bu bilgiler ordan yani....ama o da hamile olup 20 kilo olan kadınlara sinir oluyorum,eger hamileyim deyip herşeyi yersen bu bebege bakmam haberin olsun dedi....:CüvCüv:

canım şırnakta mı yaptı?canım terör sadece doğuda değil,ama orda daha çok,bi kızıyorum ki onlara klava:,inşallah sağ salim biran önce gidipte döner :Saruboceq:

ya ben bu sigortayı kesin yaptırıcam artık
canım sağlık sigortasını bende yaptıryaım diyorum aslında,nasıl yaptırıyoruz.hamileliği düşünmeye başladığımda tabi
ben şimdi emeklilik sigortası yaptrımayı düşünüyorum.ben çok erken vergi dilimine giriyorum :bbo:

slm cnm
ee siz ne zaman kavuşacaksınız

ya dua edinde en tez vakitte kavuşalım inş, ben kendimi haziran 2009a hazırladım umarım dahada uzamaz bu ayrılık
canım inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz birbirinize,inşallah canım :Saruboceq:

işte benim tamda öyle oldu....asla hamile kalmam dedigim bi dönemde kaldım,asla yükseklisansım bitmeden bebek istemem,dedigim bi dönemde kaldım,o kadar sürprizli bi bebek oldu ki anlatamam.....

ah ya oziciğim bu doktor tam bana göre ya,bende hiç istemiyorum 20 kilo felan almak :1shok:,canım mete bey uzman doktor değil mi?

işte benim tamda öyle oldu....asla hamile kalmam dedigim bi dönemde kaldım,asla yükseklisansım bitmeden bebek istemem,dedigim bi dönemde kaldım,o kadar sürprizli bi bebek oldu ki anlatamam.....

ya ne güzel valla bende hep öyle gelsin istiyorum ama bakalım.sen nasıl karşıladın bu durumu

Ay dirimcim bu denli zayıf olduğun halde ,kilo takıntının olması beni öldürüyor.Senin zaten normalde kilo almaya ihtiyacın var bence

off ben hamile kalırsam kesin şişko bi hamile olurum napıcam ben yaaabenneyaptımki

KOÇ
Sevgili Koçlar, yeni haftaya gayet enerjik ve oldukça pozitif bir şekilde başlamaktasınız. Bakış açınızı genişleten ve hedeflerinize yoğunlaşmanızı sağlayan bu etki altında moral gücünüz yükseldiği gibi, ileriye yönelik planlarınızla ilgili değerlendirmelerde de bulunabilirsiniz. Harekete geçmeye hazır, büyük düşünmenin ön planda olduğu bugün, çevrenizdeki kişilerin görüşlerine karşı hoşgörülü davranmanız gayet önemlidir. Gündelik koşuşturmanızda detaylara önem vermeyi ihmal etmemelisiniz. Yeniliklere açık ve iyimserliğin arttığı bugün, bulunduğunuz ortama kolaylıkla uyum sağlayabilir, hayatın anlamını yaşadığınız günlük olaylar sayesinde keşfedebilirsiniz.

Zihinsel açıdan aktif olacağınız bugün, kendi potansiyel gücünüzü gösterebileceğiniz deneyimlerde bulunabilirsiniz. Kendinizi huzurlu ve mutlu hissedebilmek için, başkalarının isteklerine göre değil, kendi bildiğiniz yolda ilerlemekten zevk alabilirsiniz. Bugün liderlik gücünüzü ortaya çıkarmanın yolu, girişken davranmak ve hayattan kopmadan bilakis hayatın içinde yer alarak uygulamada bulunmaktır. Ayrıca bilmediğiniz konularda meraklı davranmalı, keşifte bulunmalı, elde ettiğiniz sonuçları diğer insanlarla paylaşarak onların da gelişmelerine katkıda bulunmalısınız.

BOĞA
Sevgili Boğalar yeni hafta, enerjik Yay burcunda ilerleyen Ay etkisi altında başlamakta. Sizler gibi sakin burç mensupları bu oluşum sayesinde ortaklaşa parasal konular üzerinde yoğunlaşabilir, esnek düşünmeye çalışarak günlük işlerinizin üstesinden gelebilirsiniz. Yeni girişim ve kazanç alanlarında etkili olmanızı sağlayacak bu enerji, duygusal konularda geri plana çekilmek yerine bizzat kendinizi ifade etmeniz gerektiğini göstermektedir. Ayrıca sırf kendi çıkarlarınız adına düşünmemeli, partnerinizin de isteklerini önemsemelisiniz. Bu enerji altında özellikle dikkat etmeniz gereken konu, ortak çıkarlarınızın farkında olmanızdır. Yani sen ve ben demek yerine biz olarak düşünmeyi başardığınızda, güçlüklerin üstesinden daha kolay gelebilirsiniz.

Beklemediğiniz durumlar karşısında huzursuz olmadan, mantıklı bir şekilde düşünmeye çalışmalı, mesleğiniz ve amaçlarınıza odaklanarak günü değerlendirmeye çalışmalısınız. Duyarlılığın yüksek olacağı bugün, kuruntu ve kuşkuların sizi esir almasına izin vermemeli, çevrenizle iyi bir diyalog içinde olmayı mutlaka başarmalısınız. Ayrıca bugün dikkat etmeniz gereken bir başka konu, alacak-borç konularında akıllıca hareket etmektir. Yani iyi niyetinizin kimse tarafından suistimal edilmesine izin vermemelisiniz. Güçlenen enerjinizi eğer doğru girişimlerde bulunmak adına yönlendirirseniz her türlü riskten uzak durabilir, kaynaklarınızı gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

ıKıZLER
Sevgili ıkizler yeni haftaya, tüm burçlar gibi gayet enerjik bir şekilde başlamaktasınız. Partneriniz ve ilişkinizle alakalı konulara daha fazla yoğunlaşacağınız bugün, onun önerilerine ve isteklerine karşı daha hassas davranmalı, ortak bir zemin üzerinde görüş alışverişinde bulunmaya çalışmalısınız. Ayrıca bugün kariyerinizle alakalı konularda farklı ve sıradışı yöntemler aracılığıyla uygulamalarda bulunabilir, ortaklaşa çalıştığınız insanlarla birlikte yol almanın bir işi kolayca bitirmenizde ne kadar etkili olduğunu farkedebilirsiniz. ışlerinize yoğunlaşmanız halinde her türlü görevin üstesinden gelebileceğiniz bugün, çevrenizdeki insanların önerilerine kulak vermeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca dağılmamak için sistemli bir şekilde ilerlemeyi mutlaka başarmalısınız.

Eşiniz veya sevgilinizle herhangi bir konuda konuşurken, herşeyi kendi bakış açınızla değerlendirmemeniz bugün son derece önemlidir. Sadece benim dediğim doğru şeklinde yanaşımlarda bulunmanın, aranızda sorunlar yaratabileceğini unutmamanız gerekiyor. Her ikiniz de yanlışlarınızı, ego meselesi yapmadan kabul etmeyi, özür dilemeyi bilmeli, fakat diğer taraf da, bunu bir üstünlük şeklinde algılamamalıdır. Çünkü başarınız ve üzüntünüz de, bireysel şekilde ele alındığında, bu birlik ve beraberliğiniz adına hiç olumlu bir hareket olmayacaktır. Burada söz konusu olan ilişkiniz adına düşünmek ve huzurunuz adına elele aynı yolda yürümektir. Bu nedenle birbirinize bugün samimi ve candan davranınız. Sevginizi sözcüklerle dile getirmeyi ihmal etmeyiniz.

YENGEÇ
Sevgili Yengeçler yeni hafta, Ay gezegeninin Yay burcu etkinliği altında başlamakta. Bu enerji, sizin gibi hassas kişiler için fazla ateşleyici ve coşku dolu olabilir. Fakat olumlu tarafından düşündüğümüzde gayet pozitif bir yansımadır. Bu enerjiyi nasıl kullanabilirsiniz. Şimdi birlikte ele alalım. Öncelikle iş hayatınızla ilgili konularda deneyimlerde bulunarak pratiğinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca son derece önemli bir nokta, detayları asla boş vermemenizdir. Çünkü bu, bütüne ulaşmanızı sağlayabilir ve işlerinizi daha kolay bitirmeniz anlamına gelir. Herşeyin en doğrusunu sadece sizin bildiğinizi düşünmek yerine, çevrenizdeki diğer insanların görüşlerine de yer vermeniz halinde, farklı açılardan ilerlemenin yollarını keşfedebilirsiniz.

Belki de hiç ummadığınız bir yöntem sayesinde, bugüne dek çözemediğiniz bir sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Gün boyu devam edecek bu enerji, girişimde bulunma gücünüzün yükselmesi anlamına gelebilir. Cesaretinizi toparlayarak belli bir noktaya odaklanmanız halinde, elinizden hiçbir işin kurtulması bugün mümkün değildir. Yeter ki, kabuğunuzdan çıkın ve bulunduğunuz ortamda kendinizi ifade ederek yeteneklerinizi göstermeye çalışın. Ne önünüzde engel kalır ne de rakipleriniz sizi durdurabilir. Bugün cesaretin, deneyimin ve pozitif düşünmenin günüdür. Bundan faydalanmak ise tamamen size kalmıştır.

ASLAN
Sevgili Aslanlar pazartesi gününe gayet pozitif, deneyimsel ve enerjik bir şekilde hareket edeceğiniz Ay gezegeninin Yay burcu etkisi altında başlamaktasınız. Özgürce yani içinizden geldiği gibi düşünmenin ve ilişki kurmanın mümkün olduğu bu etki altında, coşku, maceracılık, neşeli bir ruh hali fazlasıyla ön planda olabilir. Çevrenizdeki insanlara veya partnerinize karşı gayet iyi niyetli davranacağınız bugün, farklı deneyimleri birlikte yaşama arzunuz yükselebilir. Hayata karşı açık yüreklilik içinde olacağınız gün boyu, yenilikte bulunmak arzunuz her zamankinden daha fazla olabilir. Her ne kadar iş günü olsa da, hobilerinizle alakadar olmayı başarabilir, hatta önem verdiğiniz, sizi mutlu eden konularla ilgili bilgilerinizi genişletebilirsiniz. ılişkilerinizde heyecan arzunuz yükselebilir, hayatın anlamını farklı yollarla keşfetmekten zevk alabilirsiniz.

Açık kalplilikle iletişimde bulunacağınız bugün, çevrenizdeki durumlar ne kadar olumsuz gelişirse gelişsin, iyi niyetle her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz. Hevesliliğiniz, diğer insanlara iyi bir örnek olmanızı sağlayabilir, aşk hayatınızla ilgili konularda daha cesur tavırlar gösterebilirsiniz. Yolculuklar, farklı kültürlerle bağlantı kurmak, yeniliklerde bulunmak arzunuz oldukça fazladır. Fanatik görüşlerinizin yüksek olacağı bugün, herhangi bir konuda değerlendirmede bulunurken, ölçünüzü ayarlamakta zorluk çekebilirsiniz. Uzman olduğunuz konularda kendinizi gayet rahat ifade edebileceğiniz bugünün sizler açısından gayet olumlu geçeceğini söyleyebiliriz.

BAŞAK
Sevgili Başaklar yeni bir iş günü ve haftaya, Ay gezegeninin Yay burcu seyri altında başlamaktasınız. Bu enerji, aile yaşamınızın, günlük koşuşturma içinde, son derece önemli olduğunun göstergesidir. Birlikte yaşadığınız kişilerle yakından ilgilenmeniz gerektiğinden gün içinde özgür davranmanız bazı anlarda mümkün olmayabilir. Eğer halledemediğiniz bir takım sorunlarla sabah uyandıysanız, bunlar gün boyu kafanızı kurcalayabilir. ıyi niyetli ve sadece kendi bildiğinizin doğru olduğu konusunda inat etmeden hareket edebilirseniz, problemleri çözüme kavuşturmanız gayet kolay olabilir. Bu enerji, samimi bir şekilde düşünmenin, sevgi birliğine zarar vermeyecek şekilde kararlar almanın önemli olduğunu göstermektedir.

O zaman size düşen ortamı germeden, hepinizin yararına olacak şekilde düşünmeye çalışmaktır. Yani iyi niyet herşeyin başında gelmelidir. Çünkü sorunlar bir şekilde çözümlenebilir, fakat kırılan kalpleri onarmak kolay olmayabilir. Eviyle alakalı bazı değişim ve yenilenmelere ihtiyaç duyanlarınız için bugünkü enerjiler gayet olumludur. Farklılıklar yaratmaktan hoşlanabilir, bulunduğunuz ortama neşe, aktivite ve renk getirmek için emek sarfedebilirsiniz. Sonuçta burası sizin yuvanız ve birlikte olduğunuz kişiler sizin canlarınız olduğuna göre uyumlu bir şekilde davranmak gayet faydalıdır.

TERAZı
Sevgili Teraziler iletişim ve haberleşmenin oldukça yoğun, hevesli bir şekilde girişimlerde bulunmanın ön planda olacağı yeni bir güne adım atmaktasınız. Ay gezegeninin Yay burcunda ilerleyeceği gün boyu, girişimlerinizde daha aktif ve kendinize güvenli bir şekilde hareket edebilirsiniz. Yakın akrabalarınızla ilişkinizin güçlü olduğu bugün, onlardan destek gördüğünüz gibi siz de gerektiği anlarda onlara yardımcı olabilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarla fanatik görüşlerinizi paylaşmanın mümkün olduğu bugün, sizin gibi düşünmeyen kişilerle ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmanız son derece önemlidir. Böylece olayları tarafsız bir şekilde inceleyebilir, son kararı verebilirsiniz. Bugün sizin için konuşmak, iletişimde bulunmak ve derdinizi anlatmak gayet kolaydır. Kendinizi ön planda tutmak, ilgi görmek, sevilmek ihtiyacınız gayet yüksektir.

Fikirlerinizi herkesin beğenmesini ve takdir etmesini bekleyebilirsiniz. ılişkinizle alakalı konularda partnerinize karşı heyecanlı tavırlar içinde olabilir, kimi zaman coşkunluğunuza mani olamayabilirsiniz. Sevginizi değişik yollarla ifade etmeye çalışabilir, sürprizlerde bulunmaktan hoşlanabilirsiniz. Bugün eğitim hayatınız, girişimleriniz konusunda sözel cesaretiniz, başarılı olmanızı sağlayan en önemli yedek kuvvetinizdir. Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken en önemli konu, dağılmamak, planlı hareket etmeye çalışmaktır. Çünkü aynı anda birçok işi başarmak isterken, zamanı iyi değerlendirmeniz mümkün olmayabilir. Bunun önüne geçmek için, yapmanız gereken işleri maddeler halinde not almak faydalı olabilir.

AKREP
Sevgili Akrepler yeni bir haftaya gayet dinamik ve heyecanlı bir enerji olan Ay gezegeninin Yay burcu etkinliği altında girmektesiniz. Odak noktanızda para ve parayla alakalı işlerin yer alacağı bugün, yatırım konularında fazla coşkulu ve iyimser düşünmeden önce dikkatli olmayı ihmal etmemek gayet faydalıdır. O nedenle sonunu tam olarak kestiremediğiniz işlere hem olur yanıtı vermemek gerekir. Yabancılarla olan her türlü temas bugün ön planda yer alabilir. Kültürel konular, uzun yolculuklar, eğitim ve ticaretle alakalı meseleler finansal açıdan size güç kazandırabilir. Önceliklerinizi kafanızın içinde iyice oturtmanız halinde, hem dağılmadan ilerleyebilir hem de nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilerek yol alabilirsiniz. Gerçek yaşamdan ve uygulamadan kopuk, hoşgörüsüz ve sadece etrafındakilere akıl veren bir kişi gibi davranmamalı, insanları yargılamamalı, dinlemeye anlamaya çalışmalısınız.

Çünkü bazen farklı bir görüş, insana zaman kazandırabilir daha başarılı işler çıkarmasını sağlayabilir. Gün içinde bir önemli konu, savurganlıktan uzak durmak gerektiğidir. Gerek ayın başı oluşu gerekse bu enerjinin verdiği iyimserlik paranızı gereksiz yere harcamanıza sebep olabilir. Ruhunuzun ateşlendiği bugün, farklılıklar yaşama dürtünüz yoğunlaşabilir. O nedenle maddi konularda dengeli hareket etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Yani bütçenizi zorlayabilecek hareketlerden kaçınmak yararlıdır.

YAY
Sevgili Yaylar haftaya en aktif ve en olumlu enerjiler altında başlayan burç mensubu olarak bugün dilediğiniz şekilde hareket etme isteğiyle dolu olabilirsiniz. Karşınıza çıkabilecek engelleri akıllı bir şekilde aşmaya çalışırsanız, günü gayet olumlu değerlendirmiş olursunuz. Ay gezegeninin gün boyu burcunuzda seyredecek oluşu size, hem pozitif düşünme hem de etrafınızdaki insanlarla güçlü bağlar kurabilme gücü sağlayabilir. Bu gücün size vereceği destekle, yarım kalan işlerinizin üstesinden gelebileceğiniz gibi, yeniliklerde bulunmanız da mümkündür. Sadece dikkat etmeniz gereken nokta, abartılı davranmamaktır. Çünkü bilinçaltınızdaki enerji öylesine coşkunluk doludur ki, siz iradeli davranmadıkça bu enerji olmayacak yerde açığa çıkabilir ve yanlış kararlar almanıza neden olabilir. Bu yüzden benim tavsiyem, sistemli hareket etmeniz ve ne yaptığınızı, hedefinizin ne olduğu, nereye varmak istediğiniz iyi düşünmenizdir.

ışte o zaman gerçekten günü yararlı bir şekilde değerlendirmiş olursunuz. Günün enerjileri sizin burcunuzdan yana olduğu için, fırsatların ayağınıza gelmesi gayet kolaydır. Bu fırsatları değerlendirmek için öncelikle sözlerinizin bir anlamı ve hareketlerinizin bir amacı olması gerekmektedir. Yani sizi dinleyen kişiler, gerçekten işinizin ehli olduğunuzu hissetmelidirler. ılişkinizle ilgili konularda da partnerinize söz hakkı tanımanız, birlikte kararlar almaya çalışmanız yararlıdır. Kalabalık ortamlarda kendinizi gayet iyi ifade edebileceğiniz bugün, motivasyon gücünüzün yükselişi size, farklı keşiflerde bulunmanız adına destek olabilir.

OĞLAK
Sevgili Oğlaklar yeni haftaya, komşu burcunuz Yayda ilerleyen Ay gezegeninin etkisi altında başlamaktasınız. Sorumluluklarınız konusunda daha iyimser düşünmeniz ve problemlerinizi abartıdan uzak bir şekilde ele almanız gayet faydalıdır. Hayatın içinde herkesin başına gelebilecek sıkıntıların sizi üzmesine, tedirgin etmesine ve dış dünyadan uzaklaştırmasına izin vermeyiniz. Aksine daha istekli, daha güçlü ve daha inançlı bir şekilde hedefinize kitlenmeye çalışınız. Yani siz sorunlardan değil, sorunlar sizden korksun diyebiliriz. Yanlış değerlendirmelerin fazla olabileceği bugün, durumları geniş bir bakış açısıyla ele almanız faydalı olabilir. Böylece farklı yollar keşfedebilir, sıradışı çözüm yolları bulabilirsiniz.

Geleceğe doğru açılmak için, işinizi, hedeflerinizi başkalarının ellerine teslim etmek yerine, bizzat kendiniz durumlara el koyarak çalışmalı ve sabırla ilerlemeye gayret göstermelisiniz. Bugün iş hayatınızla ilgili konularda hızlılık ve aktivite fazlasıyla yoğun olabilir. Hatta bazen sorumluluklarınız nedeniyle kendinizi gergin ve keyifsiz hissedebilirsiniz. Bazen herşeyi bir yana koyarak bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmayı bile düşünebilirsiniz. Bütün bunların tümü, bu enerji altında mümkün olsa da, işinizi parçalara ayırarak yapmaya çalışır, aynı anda hepsini bitireceğim diye kendinizi tedirgin etmezseniz, günü faydalı bir şekilde geçirebilirsiniz. Lütfen sakin olunuz.

KOVA
Sevgili Kovalar yeni hafta oldukça dinamik etkiler altında başlamakta. Sıradışı adımların, yeniliklerin enerjisi olan Ay gezegeninin Yay burcu seyri altında, fanatik görüşlerinizi kitlelere açıklama ihtiyacı duyabilir, bulunduğunuz alanda şansınıza fazlasıyla güvenebilirsiniz. Bir gezgin gibi oradan oraya koşuşturabileceğiniz bugün, amacınız keşiflerde bulunmak ve geniş bir alanda söz sahibi olmaya çalışmaktır. ıdeallerinize öylesine sahip çıkarsınız ki, önünüze hangi engel çıksa onu kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Cömert yüreğiniz tüm insanların iyiliği adına attığı için, kimsenin kimseye haksızlık yapmasından hoşlanmaz, yürekli bir şekilde adaleti savunabilirsiniz. Yaşamın anlamı üzerine bilgece konuşmaktan, etrafınızdaki insanları sevgiyle kucaklamaktan hoşlanacağınız bugün, kibirli insanlardan uzak durmaya çalışabilirsiniz.

Geleceğinizi ilgilendiren konularda proje ve planlarınızı ortaya koyabilir, güçlü insanlardan destek bekleyebilir, sizin için kutsal olan değerlerinize hiç kimsenin göz ucuyla dahi bakmasına tahammül göstermeyebilirsiniz. Siz inandığınız yolda ilerlemekten yanasınız. Tek ihtiyacınız özgür hareket etmek. Büyümek ve genişlemek taraflısı olduğunuz bugün, hariçten seslere kulaklarınızı tıkayabilirsiniz. Çünkü motivasyonunuzu hiçbir kimsenin ve hiçbir şeyin bozmasından yana değilsiniz. Bugün dikkat etmeniz gereken nokta, fikirlerinizi ancak güvendiğiniz insanlarla paylaşmanızdır. Rekabet dünyası içinde yer aldığınızı lütfen unutmayınız.

BALIK
Sevgili Balıklar yeni haftaya umut dolu, coşkulu ve pozitif bir şekilde başlamanız gayet mümkün. ıkinci yöneticiniz Jüpiter idaresinde ilerleyen Ay gezegeni, size iyimser düşünme, hoş sohbet ve neşeli bir ruh hali içinde işlerinizi yapma gücü sunabilir. Bu gücü, kendinize olan inancınızla harmanladığınız zaman, önünüzde duran tüm duvarları kolayca aşabilir, hedefinize varabilirsiniz. Potansiyel gücünüzü açığa çıkarmaya hazır olduğunuzda, yeni girişimlerde bulunmamanız diye bir şey söz konusu bile olamaz. Yeter ki, olasılıkların farkına varın ve yeter ki sorumluluklarınızın bilincinde hareket etmeye çalışınız. Bugün iyimserlik bir gölge gibi sizi izleyebilir. Hayatınızı bilgece yönetmeye hazır olduğunuzda, başarı da kendiliğinden sizi bulabilir.

Çünkü kendine inanan, güvenen ve bu güveni ustaca ifade edebilen insanlar yükseklere tırmanabilir. Sizin onlardan hiçbir farkınız olmadığını biliniz. Sadece yapmanız gereken, ne istediğinizi iyi belirlemekten geçiyor. Onun için bugün, hangi işe adım atarsanız atın veya gündelik yaşamın içinde hep güzel şeyler düşünmeye çalışın. Bu güzelliklere layık olduğunuza önce siz kendinizi inandırın. Geleceğe doğru açılmayı, yeni bir temel atmayı, toplum içindeki yerinizi sağlamlaştırmayı hedeflerseniz, kim sizi durdurabilir ki? Hiç kimse. Yolunuzu aydınlatacak bugünkü enerjiden yararlanmak için güne pozitif düşünceler içinde başlamanın önemini asla unutmayın.

Madecim ve angelcım önemli olan sağlıklı bir hamilelik geçirmek.Kilo takıntısı nedeniyle birşey yemezsek sağlıksız bir çocuk dünyaya getiririz.Hem bebeğe hemde onunla yıllar boyunca uğraşacak bizlere yazık.Oziye söylendiği gibi beslenirsek tamamdır aslında buda bir diyet değildir olması gereken dir.Hamileyiz diye hominigırtlak yiyeceklerede saldırmamak lazım.DR lar özellikle hamur işinden uzak durun diyorlar

[U]Doğru beslenmenin temel ilkeleri...[/U]
Hamilelikte bol protein alınmalıdır. En zengin protein kaynağı süttür.Günde 1 litre süt ihtiyacı karşılar. 4 su bardağı süt 1 litredir.
Anne süt içmeyi sevmiyorsa,sütü sütlaç, muhallebi şeklinde alabilir. Peynir (özellikle kaşar peyniri), ve yoğurt yiyerek süt gereksinimini karşılayabilir. Ancak hiçbir sütlü gıda taze süt kadar yararlı değildir.
Haftada 5 gün yumurta yenmelidir. Bu Anneye bol vitamin, demir ve protein verecektir.
Et, tavuk ve balık Can'ın kan, kas ve organlarının gelişmesine yardımcı olur.
Bu etlerden birini günde 2 porsiyon yemek gerekir. Beyaz et ve özellikle balık eti kırmızı ete yeğlenmelidir.
1 Porsiyon nedir?
2 adet orta boy köfte; 1 adet orta boy biftek; 1 piliç butu;orta boy bir balık yani miktar olarak yaklaşık 100 gram et bir porsiyondur.
60 gram beyaz peynir,1 tabak kuru fasulye, mercimek gibi baklagiller de et yerine geçer.
Sebze ve meyveler...
Bunlar vitamin kaynağıdır. Can'ın organlarının birarada olmasını ve normal çalışmasını hızlandırır. Ayrıca Anne'nin kabız olmasını önler.
Günlük kalori gereksinimi...
Bir günlük kalori gereksinimi ortalama 2200 ile 2400 kalori arasındadır. Bu gereksinimin 300 kalorisi proteinli gıdalardan alınmalıdır. Günlük hareket miktarı ve hamilelik öncesi ağırlık günlük kalori gereksinimini etkiler. Bu değişkenlerle kişiye özel gereksinimin saptanmasında bir diyet uzmanına danışılması uygun olacaktır.
Hamilelikte demir gerekir...
Günlük besinlerle alınan demir annenın demir gereksinimini karşılayamaz. Bir hamilenin günde 1 gram demire gereksinimi vardır. Bunun 300 miligramı Can'ın kan hücrelerinin yapımında, 500 miligramı Annenın fazladan yapılan kan hücrelerinini yapımında kullanılır. Geriye kalan 200 miligramı da da günlük gereksinimdir.
Demir kırmızı kan hücrelerinin ana maddesidir. Demir eksikliği kırmızı kan hücrelerinin az sayıda yapılmasına ve demir eksikliği kansızlığı denilen duruma yol açar. Hamilelikte kan hücrelerinin yapımı bir süre vücudun demir deposunca karşılanır. Ancak hamilelik öncesi yetersiz beslenmiş, bol ve düzensiz ve sık adet kanaması olmuş ya da daha önceki hamileliklerde deposunu tüketmiş Annelerde daha hamileliğin başından itibaren kansızlık belirtileri ortaya çıkar.
Kansızlık belirtileri...
Kansızlığın en sık görülen belirtileri solukluk, halsizlik, baş dönmesi ve çarpıntıdır. Aşırı kansızlık durumunda ise dudak ve ağızda çatlaklar, kulak çınlaması, tırnaklarda kırılmalar, yutma güçlükleri ve toprak yeme gibi anormallikler ortaya çıkar.
Bu nedenle hamileliğin 16.-20. haftalarından itibaren hergün demir içeren haplar alınmalıdır. Demir ile beraber C vitamini alınması demirin emilimini arttırır. En iyisi demir hapının portakal suyu ile içilmesidir.
Dikkat! Demir hapı süt ile birlikte alınmamalıdır. Süt demirin emilimini engeller. Yine mide ekşimesi için alınan anti asitlerde demir emilimini etkiler.
Demir hapları dışkıya siyaha çalan bir renk verirler. Önemli bir durum değildir. Bazan demir doğuma kadar kapatılamayacak düzeyde düşük olabilir. Bu durumda demir içeren iğneler bu açığı kısa sürede kapatır. Bazan kan verilmesi gerekebilir.
Vitamin desteği ne kadar gerekli?..
Bizim ülkemiz için vitamin ve mineral desteği genelde gereksizdir. Birçok sebze ve meyve günlük ihtiyaçdan çok daha fazla vitamin içerir. Genelde hamilelere vitamin hapları vermek alışkanlık olmuştur. Bu haplar iştah açabilir ve mide bağırsak sistemini gereksiz yere yorar. Ikiz hamilelikde, dirençli kusmalarda ve hastalık hallerinde bazı özel vitaminlere karşı gereksinim artar.
Dikkat! Vitaminin fazlası yarar değil zarar verir. Fazla D vitamini yenidoğanda kalsiyum fazlalığına ve buna bağlı ciddi sorunlara yol açar. Fazla A vitamini Can'da bel kemiği açıklıkları, kemik sakatlıkları, ve idrar yolu bozukluklarına yol açabilmektedir.
Kalsiyum ve fluor...
Yarım litre süt günlük kalsiyum gereksinimini fazla fazla karşılar. Dışardan alınan fazla kalsiyum vücuda karışmadan dışkı ile atılır.
Hamileliği sırasında fluor desteği alan Annelerin çocuklarında daha az diş çürümesine rastlanıldığına ait çalışmalar vardır. Bu nedenle günde 2 mg fluor (Örneğin Zymafluor draje) alınması önerilmektedir.
ıhmal edilen altın besin: Su...
Suyun yararı genelde unutulur ve hak ettiği önem verilmez. Günde en az 2 litre temiz ve yumuşak su içilmelidir. Su tüm organların düzenli çalışmasını sağlar. Özellikle böbrekler ve bağırsaklar daha düzenli çalışır. Vücutta biriken zararlı atıklar daha hızlı temizlenir. Kişi kendini çok daha iyi ve zinde hisseder. Çay, kahve gibi içecekler bu iki litrenin dışında tutulmalıdır.
Tuzu azaltmak yanlıştır...
Genelde hamilelerin tuzsuz yemesi gerektiğine inanılır. Tuz bir çok olay için gerekli bir besindir ve hamilelikte tuza ihtiyaç artar. Azaltılması doğru değildir. Tuz sadece yüksek tansiyonu ve kalp yetmezliği olan Annelerde kısıtlanır.
Yapay tatlandırıcılar...
Fazla kaloriden kaçınmak amacıyla yapay tatlandırıcı kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Sakkarin kullanılmamalıdır. Aspartam içeren tatlandırıcılar hakkında şimdilik bir olumsuzluk belirtilmemektedir. Günlük gereksinim kadar kullanılabilir.
Hamilelikte alınan kilo nelere aittir?
Hamilelikte artan kilonun 3.5 kilogramı bebeğe aittir. Plasenta 500 gram, amnion sıvısı 1 kilogram, ağırlığı artan uterus 1 kilogram, memeler 300 gram, artan kan ve sıvı da 6 kg gelir. Bunun dışında alınacak kilo vücutta yağ olarak depolanacak ve doğumdan sonra Annede'da kalacaktır.
Bir bebeğin gelişmesi için ek olarak toplam 55.000 kalori gerekir.
Tok kalmak için...
Hamileler olur olmaz zamanlarda acıkır. Bu zamanlarda az kalori verecek ve tok tutacak gıdalar alınmalıdır. Örneğin patlamış mısır, kavrulmuş buğday gibi.
Bilinçsiz diyet sakıncalı...
Günümüzde yaygınlaşan ve pek de sağlığı düşünmeksizin baskınlaşan estetik merak nedeniyle bir çok Anne adayı hamilelikte kilo almaktan kaçınmaya çalışır. Vücudunun bozulması endişesi ile hamilelikte de diyet yapmayı sürdürür. Yalnızca bu amaçlla yapılan diyetler vücut gereksinimini karşılayamazsa protein depoları kullanır. Bu durum da da Can'a gerekli protein sağlanamaz.

Ay dirimcim bu denli zayıf olduğun halde ,kilo takıntının olması beni öldürüyor.Senin zaten normalde kilo almaya ihtiyacın var bence

off ben hamile kalırsam kesin şişko bi hamile olurum napıcam ben yaaabenneyaptımki

ben kesin yuvarlanırım:)
ay ya çok komiksiniz kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3,mısracığım zayıf olduğum için takıyorum zaten,vücudumu alışık olmadığım şekilde kilolu görmek,biçimsiz vs.beni korkutuyor senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…