Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

HAMıLELıKTE NE KADAR KıLO ALMALISINIZ?
Diyet yapmak için bir kadının hayatındaki en uygunsuz dönem kuşkusuz hamileliktir. Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte iştahın artması normaldir. Bu iştah artışı anne adayı ve bebeğin yeterli miktarda besin almasını sağlayan en doğal bir yol.

Hamilelikte kalori alımı arttırılmalı mı?
Hamile bir kadın aldığı günlük kaloriyi arttırmak zorundadır. Birçok anne adayı hamilelik öncesinde aldığı kaloriden günlük 300 kalorilik bir artışa ihtiyaç duyar. Az miktarda yapılan ya da artan fiziksel aktiviteler sonrasında da alınacak kaloride değişiklikler yapılabilir.

Hamilelik süresince ne kadar kilo alınmalı?
Boyu kilosuyla orantılı bir kadın için hamilelik dönemi boyunca alınması gereken ortalama kilo 12.5'dur. Bu değer önerilen 11 ila 16 kilonun ortalamasıdır. Ancak boyu kilosuyla orantılı olmayıp daha zayıf olan kadınlar için önerilen kilo artışı 18 kg. Şişman kadınlar için önerilen kilo artışı ise 7 ila 11 kg. Buna rağmen şişman kadınlar hamilelik süresince ne diyet yapmalı ne de kilo kaybetmeye çalışmalı. Bununla birlikte hamilelik dönemi şişman bir kadın için beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi için ideal bir dönemdir.

Hamilelikte kilo artışı nasıl gerçekleşir?
Annedeki kilo artışı hamilelik boyunca anne ve bebek arasında ayrı bir şekilde paylaşılır. Hamileliğin ilk dönemlerinde annede yağ depolanır ve gebeliğin ortalarında besin depolanması en yüksek seviyeye ulaşır. Hamileliğin erken dönemlerindeki depolanma sürecinin, hamileliğin son 10 haftasında hızla büyüyecek olan bebek için gerekli olabilecek enerjiyi sağlamak için yapıldığı düşünülüyor. Hamileliğin son döneminde bebeğin hızlı gelişebilmesi için, ihtiyaç duyulacak enerji ve anne adayının artan metabolik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gebeliğin ortalarında plasental büyümede ve organların ağırlıklarında hızlı bir artış yanında, kan yapımında da hızlanma görülür. Bununla beraber hamileliğin ilk evresinde depolanan ve hamilelik süresince kullanılmayan yağ deposu, emzirme için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılır.

Fazla kilonun zararları var mıdır?
Araştırmalar özellikle hamilelik öncesinde sağlıklı olmayan kadınlarda ve hamilelik döneminde yeterli besin alamayan anne adaylarının, bebeklerinin düşük doğum ağırlıklı olma şansının daha fazla olduğu gösteriyor.

Bu risk aynı zamanda annenin yaşam tarzına da bağlıdır. Hamilelik döneminde sigara içmek gebeliğin sonucunu etkiler. Bunun yanı sıra fazla kilo almak da iyi değil. Şişman kadınlar gebelik süresince problemler yaşayabilirler. Kolların ve uylukların üst kısımlarında biriken yağ dokusunun doğum sonrasında geri dönüşü çok zordur.

Fazla kilo almadan gerekli besin ve kaloriyi almak için iyi bir yol sağlıklı beslenmektir. Patates cipsleri, kola ve çikolatalar yerine meyve, yoğurt ve şekersiz tahıl yemek sağlıklı beslenmek için idealdir.

Sağlıklı kilo artışı nasıl olmalı?
Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde 1.3 kg ila 3.6 kg ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr almak en uygun durumdur. Anne adaylarının en hızlı kilo artışı ise son 3 ay içerisinde gerçekleşir. Bebek doğduktan 1 ya da 2 hafta sonra kadınların yaklaşık olarak 8–9 kilo kaybetmesi normaldir. Hamilelik döneminde aşırı kilo almayan kadınlar hamilelik öncesi kilolarına 4–6 ay içinde geri dönerler.

Ender durumlar bazı anne adaylarında gebeliğin son haftalarında sıvı birikimi görülür. Sıvı birikimi bir haftada aşırı kilo almaya ve ayaklarda ve yüzde ödem oluşmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu sıvı birikimi preeklampsi işareti olabilir. Böyle bir durumda doktorunuza başvurmanız gerekir.

Dr. Senai Aksoy

haklısın mısracım ama şimdi 62 kg hadi verdim verdim 58 ancak olabilirim 5 6 ay sonra 60 la hamile kalsam 70 75 kg mu olcam aman ya evet herşeyin başı sağlık ama napıcamıda bilmiyorum sağlıklı bi diyet uygulamalıyım ama nasıl olcak onu da bilmiyorum yani mısraam kısacası ben hiç bi şey bilmiyorum ama herşeyden korkuyorum:-(((

ay dirim sende komiksin canımcım ya
hem bence hamil eolunca hiçte biçimsiz değil süper duruyor kadın vücudu sen de istediğin gibi olursan sadece karnından alırsan kilo süpper olur

Bak yukarda gördün mü dirimcim 18 kilo ya kadar alabilirmişsin :)))))47+18 kaç ediyor?

Angel ve made bizlerde en fazla 11 kilo almalıymışız.

Angelcım bebek yapma konusunda kararlıysan 55 e düşmeye çalış cnm.Bende birgün düşünürsem öyle yapacağım.66 kiloyla falan hamileleği tamamlamayı düşünürüm hep.

Ben şimdi 58 veya 59 um,bebek yapmayı düşünmediğim için umursamıyorum :)))))

ay ben 55 e düşememki hemde 3 ayda bu çok zor mısracım yaÇok üzgünüm çoook:çok üzgünüm:

Neden kendini 3 ay a endeksliyorsun böyle yapma lütfen.Allah ne zaman verirse tatlım.
ıllaki 55 e düşmen gerekmiyor ki,sen yeter ki bir yerlerden başla ,birkaç kilo bile vermen seni rahatlatacaktır

Neden kendini 3 ay a endeksliyorsun böyle yapma lütfen.Allah ne zaman verirse tatlım.
İllaki 55 e düşmen gerekmiyor ki,sen yeter ki bir yerlerden başla ,birkaç kilo bile vermen seni rahatlatacaktır

yani şimdi 3 ay sonra başlıcam ya bebek için
yani galiba benim psikolojim bozuk ya ondan böyle dedim
ama evet artık yemelerime dikkat ediyorum abur cuburdan elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum gün içinde atıştımamak bile rahatlatıyor
ameliyattan sonra göbeğim oldu biraz halen gaz var içimde hissediyorum yani.

Rezene çayı iç gaz için,psikolojik olarak rahatlaman içinde melissa çayı iç cnm akşamları özellikle

bunları nerden bulurum canım
yani şöle diyim; lokman hekimlerde falan oluyur ya otunu mu alıp demleyim
yoksa sallama çay gibi olanlarınımı

Tatlım ister poşet şeklinde olanları istersende açıkta olan demlemelik çayları iç farketmez,sonuç aynıdır.Biz çalışanlar için poşet çay çok daha pratik.Ben öyle içiyorum yeşil ve mate çayımı

ohh ne güzel güneşlenip ısınmışsın canım
burası soğuk ankarada hava güzel ama içerler soğuk hala pantolonumun içinde çorabım var
tamam o zaman ben marketten alırım sallama çaylardan sağol cnma.s.

bende ssk ya gittim geldim rapor parası için aman ya sinir oluyorum memurlara ağızlarında bi sakız elleri o kadar ağır ki hiç geliştirememişler kendilerini altı üstü evrak kontrol edip sıra no su verecekler bi görseniz evrağı başka biri kontrol ediyor sıra nosunu başka biri veriyor bilg başka biri giiryor sinir oldum ama hallettim işte 2 gün sonra ptt den al paranı dediler
zaten 2 aydır rapor dan dolayı pek para alamadım devlet ne verdiyse ona talim onlarda baya bi kestiler
bu aydan sonra Allah hastalık kaza vermezse tam gaz devamm işe
taaaaakiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…